Planeta małp - Co nas cieszy
Lowenna - 14 Listopada 2016, 18:10
Wojtek
merula - 14 Listopada 2016, 19:51
na długo?
ketyow - 14 Listopada 2016, 20:12
Ze 2,5 mies. planuję zostać.
merula - 14 Listopada 2016, 20:18
tak na zimę? przecież nie lubisz naszej zimy
Lowenna - 14 Listopada 2016, 20:33
Ale święta są fajne i sylwek też a poprzednie pływał
LadyBlack - 14 Listopada 2016, 20:55
baranek napisał/a | Dlatego szczególnie mnie cieszą takie drobiazgi jak perspektywa wspólnego składania Rudego i seanse 'Maszy i niedźwiedzia' | Masza i niedźwiedź zdecydowanie tak. Też oglądam z dziećmi i bawię się chyba lepiej niż one. Lubię w wersji rosyjskiej i z polskim dubbingiem. Czołgi też na topie. Nasz Grzesiek miał nawet taki z cobi, złożył go, pobawił się, a potem rozłożył i wymieszał z lego. No cóż...
Teraz faktycznie modne są Lego Nexo Knights, moi też składają.
Ale zawsze i wszędzie najważniejsze dla nich są lego Star Wars. Teraz czekają na zestaw, który nazywają "zamrażarka Hana Solo", czyli Han Solo w karbonicie.
No i jeszcze raz polecam Maszę i misia, robią dobrze na sercu
bio - 14 Listopada 2016, 21:29
Mój syn ma 28 lat i dwa kufry wymieszanych Lego w piwnicy. Nie pozwala wyrzucić, bo będą dla jego dzieci. Mi też przysparzały zakupy kolejnych zestawów frajdę przez wiele lat, bo to zawsze cieszyło. Prezent uniwersalny. Ja się nie bawiłem. A kolejka jest symbolem zabawki dla taty.
Lowenna - 14 Listopada 2016, 23:33
Mamy XXI wiek i ponoć równouprawnienie. Domagam się kolejek dla mam
gorat - 15 Listopada 2016, 02:36
Kolejka w spożywczym nie wystarczy?
ketyow - 15 Listopada 2016, 07:53
Lowenna napisał/a | Ale święta są fajne i sylwek też a poprzednie pływał |
O to to. No i lepszy dom przy paskudnej pogodzie niż statek przy najlepszej. Przy okazji plus dla Ciebie za pamięć - wczoraj gadałem z mamą, a ona: "no co ty gadasz, w zeszłym roku cię nie było w święta?".
Rafał - 15 Listopada 2016, 08:36
LadyBlack napisał/a | Masza i niedźwiedź zdecydowanie tak. | Jest już edycja 2016, chyba najlepsza z dotychczasowych, świnka w poduszce rządzi
Lowenna - 15 Listopada 2016, 11:40
ketyow,
Rafał - 21 Listopada 2016, 13:32
Zboczenie zawodowe, ale się właśnie wygrało trudną sprawę przeciwko gminie o zwrot gruntów, sprawa właściwie nie do wygrania (tfu, odpukać, bo wyrok nieprawomocny), co mnie zawodowo cieszy, bo wychodzi na to, że praktycznie nie wychodząc przez 10 lat z sądu, jak dotąd wszystko się wygrywa (puk, puk ).
Matrim - 29 Listopada 2016, 14:04
Trochę na marginesie polityki, ale na spokojnie, więc spokojnie
Rok temu przestałem słuchać Trójki, ale kilka miesięcy temu wróciłem - nie ma nic innego w eterze (nie internetowym), co by nadawało się u mnie do słuchania, więc zacisnąłem zęby i przełykam dobrą radiową zmianę. Czasem zdarzy mi się coś wyśmiać (ostatnio zapowiedź rozmowy z "jednym z najciekawszych umysłów współczesnego świata... profesorem Legutko..." ), rzadziej już wyłączyć, bo zdarzają się perełki.
Dziś w porannym paśmie w programie Niedźwiedzkiego pojawił się przerywnik o jakichś książkach wyklętych, czy tam zakrytych. I jak w pierwszym zdaniu usłyszałem, jak redaktor Holewiński przedstawiając sylwetkę autora omawianej książki mówi, że "jest to autor BODAJ siedmiu książek", to załamałem ręce. Nawet mu się nie chciało sprawdzić, ile książek napisał facet, który zasługiwał na osobne omówienie w Polskim Radiu... Później pani Katarzyna Wójcik wygłosiła przemowę, jak wypracowanie na lekcji w podstawówce i przerywnik się skończył. A jak się skończył, to Trójka puściła "Children of the Revolution" i nie mogłem się nie śmiać
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2016, 11:03
Pierwszy bigos nastawiony
Fidel-F2 - 4 Grudnia 2016, 11:31
Skoczkowie wygrali drużynówkę i to w jakim stylu.
merula - 4 Grudnia 2016, 11:32
wróciły sporty zimowe
Agi - 7 Grudnia 2016, 11:27
Moja rodzinna lekarka pozytywnie mnie zaskoczyła. Po osłuchaniu oskrzeli nie walnęla antybiotyku szerokiego spektrum tylko kazała przejść do labu na pobranie krwi. Jutro w zależności czy to wirus, czy bakterie zaordynuje terapię.
ihan - 7 Grudnia 2016, 20:52
Brawo lekarka, przekaż wyrazy szacunku ode mnie.
edit: A mnie cieszy, że skończyłam pisać i złożyłam kolejny grant. Na ten rok koniec. I cieszy mnie, że udało mi się zatrudnić człowieka z grantu, czekałam na zgodę na ogłoszenie konkursu 1,5 miesiąca, bo mimo 200 stronicowej instrukcji obiegu dokumentów potrafiły się zagubić trzykrotnie, mimo, że musiałam osobiście zapewniać panią Kwestor, że wiem co robię, w pewnym momencie do działu spraw osobowych w różnymi zestawami podpisów dokumenty szły z trzech stron. Naprawdę, przygody z pracodawcą mogą mnie już tylko cieszyć, będzie co opowiadać na nudnych spotkaniach gdy zapada niezręczna cisza.
Martva - 12 Grudnia 2016, 15:47
Obejrzałam prawie wszystkie krótkometrażowe 'Legendy Polskie' te Allegrowe i się jaram. Opowiadania były super ale filmiki są też super. I diabły I dialogi nawet takie niepaździerzowe. Jak na ogół bardzo nie czuję polskich filmów, tak chętnie obejrzałabym coś dłuższego zrealizowanego przez tą ekipę.
merula - 12 Grudnia 2016, 19:35
obejrzałam w sobotę, bo zostałam uświadomiona o ich istnieniu i też mi się bardzo
Beata - 14 Grudnia 2016, 17:46
Dziś rano zostałam ciocią Andrzeja!
Agi - 14 Grudnia 2016, 19:13
Beata, gratulacje! Zdrowia dla malucha!
Kruk Siwy - 14 Grudnia 2016, 21:48
Zastanawiam się jakby to było, gdybym dziś rano został ciotką Andrzeja. Czy moja radość byłaby równa Beatowej?
Lowenna - 14 Grudnia 2016, 21:51
Chłopaki z połowy grudnia są fajne
merula - 14 Grudnia 2016, 22:02
Beata, gratulacje
Kruk Siwy, na pewno byłaby inna
Rafał - 30 Grudnia 2016, 11:22
Jakoś tak mnie naszło na robienie takich epizodów z historii i okolic mojego miasteczka, mówią, człowiek jak nie pisze, to nie żyje No i z dzisiejszym dniem dorobiłem się 5 tys. czytelników
ihan - 30 Grudnia 2016, 20:16
Radości grantowe. Raz, że dostałam mały wydziałowy, na który nie liczyłam, bo jeden mam już (są dwuletnie będę miała więc dwa równolegle) i krążyły plotki, że ci co już mają nie mają szans i naprawdę pisałam połową mózgu, i w przerwach bo równolegle wtedy pisałam duży grant. I ogromnie się cieszę, bo bardzo chcę robić to, co w niego wpisałam. Dwa, że duży grant pisany do NCN został zakwalifikowany do drugiego etapu, czyli idzie do recenzji za granicę. I super, bo nawet jeśli nie dostanę grantu to dostanę recenzje od kompetentnych ludzi.
Iwan - 31 Grudnia 2016, 16:29
Rafał, a gdzie to można poczytać?
Rafał - 2 Stycznia 2017, 10:23
Iwan, https://www.facebook.com/bielawskie/
|
|
|