To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

ilcattivo13 - 24 Lutego 2011, 08:40

fealoce napisał/a
ilcattivo13 , widzę że z Ciebie bratnia dusza :D

a no taki już ze mnie "pająk Chwat, wszystkich brat" :mrgreen:

Kruk Siwy - 24 Lutego 2011, 08:47

Szczęściem nie mój. Absolutnie nie jestem za gołębiocaustem. Owszem są brudne, owszem jest ich za dużo. Ale ze mnie prażanin z dziada pradziada i zawsze były tu gołębie. Bez nich to już nie mój świat. Natomiast bez niedźwiedzi się obejdę, choć nie nawołuję do polowania na te dranie. Nawet w okolicach Suwałk.
ilcattivo13 - 24 Lutego 2011, 08:53

oj, bo zniszczysz moją wiarę w ludzkość :wink:
Rafał - 24 Lutego 2011, 08:58

ilcattivo13, rozumiesz, Praga Pragą, a rozchodzi się naprawdę o banalną jedność jajek, bo wszystkie ptaszki to jedna rodzina, siwe czy sierpowe, gołąb czy kruczyna :wink: :mrgreen:
ilcattivo13 - 24 Lutego 2011, 09:00

a wiesz... prawie gadasz, dać Ci wódki! :mrgreen:
Kruk Siwy - 24 Lutego 2011, 09:02

Chyba tu komuś po jajkach trza przyłabudać... hihihi
ilcattivo13 - 24 Lutego 2011, 09:08

Kruk Siwy napisał/a
hihihi

ten wymuszony, niepewny i niewesoły chichot tylko upewnia mnie w przekonaniu, że Rafał trafił w sedno ;P:

Kruk Siwy - 24 Lutego 2011, 09:12

ilcattivo13, ty znawco gołębi (w krótkim sosie) i hihotów a może nawet chichotów bracia mniejsi owszem są moją rodziną, Rafał tu nie nadwyrężył swego światłego umysłu.
Homosapy besserwiserzy też jakoś tam krewni są. A szkoda bo stary dryling się kurzy na ścianie...

Rafał - 24 Lutego 2011, 09:18

:mrgreen: :bravo

I tymże sposobem poprawił mi się humor z rana :lol:

Kruk Siwy - 24 Lutego 2011, 09:20

A wiesz? To mnie jakoś nie wkurza.
Natomiast remont w domu i owszem.

Rafał - 24 Lutego 2011, 09:23

Lubie remonty, to moja żona ich nie lubi jak się już zaczną, chociaż namiętnie planuje co by tu jeszcze ... poprawić :wink:
Kruk Siwy - 24 Lutego 2011, 09:27

Ech, u nas developer zainstalował pancerne drzwi w pokojach. No i po dziesięciu latach zaczęły obrywać zawiasy. Nie chcę myśleć co by było gdyby takie drzwi spadły na kogoś.

No i oczywiście są "nieładne". Ale to już druga sprawa.

Agi - 24 Lutego 2011, 09:36

Musimy w trzy tygodnie zrobić remont wstępnie planowany na dwa miesiące.
Do zrobienia łazienka, garderoba, malowanie pokoju, kuchni i klatki schodowej z dwoma korytarzami.

Kruk Siwy - 24 Lutego 2011, 09:42

Czy jest tajemnicą dlaczegóż takie przyspieszenie?
Agi - 24 Lutego 2011, 09:45

Od połowy marca Driver znowu zaczyna jeździć na zagraniczne trasy, a remont planowaliśmy zrobić własnymi siłami.
Kruk Siwy - 24 Lutego 2011, 09:47

To nie wiem czy cieszyć się czy raczej martwić.
Jednakowoż z mojego doświadczenia wynika że remont który ma trwać tydzień trwa trzy tygodnie. A taki co miał być zrobiony w dwa miesiące... oj jezusmaryjatochybarok.
Ale trzymam kciuki. Serio.

Lynx - 24 Lutego 2011, 09:53

Agi, cała łazienka? :shock: Bo pomalowanie to jakiś tydzień.
Agi - 24 Lutego 2011, 09:55

Kruk Siwy napisał/a
Ale trzymam kciuki. Serio.

Wczoraj wieczorem wynieśliśmy garderobę z garderoby, dziś Driver zdemontuje stare półki, jutro przy okazji mojego służbowego wyjazdu do Poznania (po szkoleniu) zrobimy zakupy w Ikei (zabudowa garderoby) i w znalezionym internetowo "salonie łazienek" (fajny potworek językowy), tam z kolei kabina prysznicowa z hydromasażem i inne niezbędne utensylia. Od soboty kucie, skrobanie, malowanie i montaż. Dobrze, że Driver się na tym zna, a ja też mam zaprawę :wink: w pracach remontowych.
To jest do zrobienia, tylko to wariackie tempo mnie przeraża.

merula - 24 Lutego 2011, 10:33

ja coraz poważniej dojrzewam do pomalowania wreszcie łazienki i dokończenie duperołów. trzeba tylko jednoosobową komisję budżetowa do tego przekonać.
Godzilla - 24 Lutego 2011, 11:10

Nawet mi nie przypominajcie. Ściany wrzeszczą o pomalowanie, a w naszym zagraceniu i zagęszczeniu nawet boję się myśleć, jak to w ogóle zrobić.
shenra - 24 Lutego 2011, 11:20

Znów mam mnóstwo rzeczy do zrobienia, które bynajmniej nie są związane z tym, co powinnam zrobić.
Martva - 24 Lutego 2011, 11:27

Mama wczoraj wpuściła do domu babę podającą się za ankieterkę, niby robiła ankietę o grach hazardowych i innych totolotkach, ale wymagała takiej ilości danych (w tym osobowych :shock: ) że jesteśmy coraz bardziej z ojcem przekonani że to jakaś złodziejska forpoczta.
SithLady - 25 Lutego 2011, 22:05

Popsuta ulubiona gra facebookowa.
Rafał - 25 Lutego 2011, 23:49

Tak jakby czasu mi brakuje. Kupiłem dni temu kilka nasz ulubiony miesięcznik, a do dzisiaj przeczytałem tylko wstępniak :? Np. teraz zamiast robić to i owo, siedzę nad planem gospodarczym na ten rok. W kolejce jest zlecenie sądu w Kłodzku na opinię, jakieś chałupy do zrobienia odbioru, jakieś problemy u helmutów do rozwiązania, jakieś sprawy sądowe. Czasami marzy mi się piznięcie tego wszystkiego w cholerę i pojechanie na jakąś budowę. Ostatnio czytałem ogłoszenie, że szukają kierownika budowy koło Przemyśla na jakąś obwodnicę, szczere pole, zero cywilizacji, płacić chcą 12 koła na miesiąc, żyć nie umierać :lol:

Ech, fajnie pomarzyć :D

Chal-Chenet - 26 Lutego 2011, 09:14

Kurwisz, od czwartku nie mogę się zalogować do gadu. Ktoś wie o co może chodzić lub ma podobnie?
Memento - 26 Lutego 2011, 13:47

Nie wiem, od kilku(nastu?) miesięcy używam wyłącznie AQQ. Czasem sfiksuje i czyści listę kontaktów, ale nie jest pamięciożerny (co dla mojego rzęcha ma znaczenie) czy wypchany reklamami. A mobilne GG działa cały czas be zarzutu.

Mnie wykańcza katar, a mojego wujka przerzuty do płuc. Peachy. :F

Ziemniak - 26 Lutego 2011, 13:55

Chal-Chenet, próbowałeś z innego kompa? Albo z innego programu? Proponuję Pidgina albo AQQ
Chal-Chenet - 26 Lutego 2011, 14:07

Na AQQ też się nie loguje. A gadu już przeinstalowałem i też nic. Poza tym net śmiga.
Ziemniak - 26 Lutego 2011, 14:41

Spróbuj na innym kompie albo tutaj.
Chal-Chenet - 26 Lutego 2011, 14:44

Poszukałem na forum gadu, ponoć to wina Inei w niektórych rejonach Poznania. Ludzie doradzali instalację Gadu 8, zamiast korzystanie z nowego, tak też zrobiłem i teraz o dziwo działa.

Ps. Thx za chęć pomocy. :)

Partner forum