To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

corpse bride - 21 Sierpnia 2012, 11:56

to mów to częściej, bo wczoraj wieczorem robiłam coś w ogródku i było sucho na pół metra wgłąb. właśnie zastanawiałam się, czy w nocy padało, czy mi się śniło.
Martva - 21 Sierpnia 2012, 12:15

Jest totalnie mokro, woda na liściach, a myślałam że skoszę rano i będzie spokój.
ilcattivo13 - 21 Sierpnia 2012, 12:51

corpse bride - jedyne rozwiązanie - przenieś ogródek na Suwalszczyznę :wink:
merula - 21 Sierpnia 2012, 14:02

u nas niby padało, przez chwile nawet solidnie, a i tak 2 godziny później było już sucho jak pieprz. przydały by się ze dwa, trzy dni ze spokojnym deszczem z przerwami.
Martva - 21 Sierpnia 2012, 15:23

Chyba pójdę i zrobię eksperyment, było tak ciepło że może obeschło. Chociaż wysoka skłębiona trawa w cieniu mogła nie.
May - 21 Sierpnia 2012, 17:37

U nas wczoraj bylo ladnie i cieplo to jak na zlosc siedzialam w pracy do 5:30. Dzis mialam w planach skosic trawnik po pracy, to przed chwila mielismy oberwanie chmury. W sumie dobrze ze przed chwila a nie jak pedalowalam do domu :P
Martva - 21 Sierpnia 2012, 17:43

Skosiłam tę trawę, tym samym sobie przypomniałam dlaczego nie chcę pracować w zawodzie ;P: I jeszcze na koniec, znosząc kosiarkę po schodkach, wsadziłam twarz w krzak dzikiej róży i zepsułam sobie policzek. Dobrze że w takim miejscu że włosy zasłaniają.
Fidel-F2 - 21 Sierpnia 2012, 17:52

shenra napisał/a
Nie wycieczkuję Fidel, nie zaciemniam, ani nie dyskredytuję, tak rzuciłam refleksję. Wierz mi, że nie każda moja wypowiedź jest zakamuflowana. Ot tak mi się nasunęło. Tyle, nic więcej w tym nie było.
nie doceniasz swojej podświadomości
ilcattivo13 - 21 Sierpnia 2012, 18:29

Martva - ale nie będziesz wyglądać jak Otto Skorzenny? :wink:
Martva - 21 Sierpnia 2012, 18:30

Na wszelki wypadek nie sprawdzę kto to :>
aniol - 21 Sierpnia 2012, 18:36

ilcattivo13 napisał/a
Martva - ale nie będziesz wyglądać jak Otto Skorzenny? :wink:

gdzie jest funkcja "lubie to"?

Martva - 21 Sierpnia 2012, 19:03

Chyba mam mniejsze wąsy.
ilcattivo13 - 21 Sierpnia 2012, 19:57

Fanzolić wąsy. Wzrost masz w sam raz :D
Martva - 22 Sierpnia 2012, 22:37

Dobra, bo nie wszyscy mają FB...

-Ciociu Martvo, a czy jak byłaś młoda to chodziłaś na randki?

...

Zaprawdę powiadam Wam, nienawidzę dzieci.

Agi - 22 Sierpnia 2012, 22:38

Już się tam pośmiałam. :mrgreen:
Martva - 22 Sierpnia 2012, 22:42

Pff, nie widzę w tym nic śmiesznego :twisted:

Chooociaaaaż jak spojrzę na pierwszy post w tym wątku... ;P:

Agi - 22 Sierpnia 2012, 22:45

Otóż to, moja droga, otóż to. :twisted:
Dystans do takich tekstów pozwala się śmiać.

ilcattivo13 - 23 Sierpnia 2012, 01:44

Martva - ciesz się, że jeszcze na konwentach "dzieciaki" do Ciebie per "pani" nie mówią. Do mnie już zaczęli. Znaczy, per "pan" do mnie mówili, nie per "pani". To by było bez sensu i w ogóle... No i wąsy... Ech...
fealoce - 23 Sierpnia 2012, 08:43

Oj tam, oj tam - dzieci już tak mają :wink:
Martva - 23 Sierpnia 2012, 10:33

ilcattivo13 napisał/a
Martva - ciesz się, że jeszcze na konwentach dzieciaki do Ciebie per pani nie mówią.

Mówią. Nie czytałeś całego mojego bloga :cry:

:mrgreen:

dalambert - 23 Sierpnia 2012, 10:43

Martva, ale nie na konwentach, jeno na zamkach, szczególnie francuskich ;P:
Martva - 23 Sierpnia 2012, 10:48

Ależ właśnie na konwentach. Co jest strasznie przykre, bo jak zaczynałam bywać na konwentach to wszystkim mówiło się na ty, niezależnie od różnicy wieku i stopnia fejmu.

Na zamku niektórzy turyści mówili do mnie mademoiselle i ich lubiłam bardziej ;P:

ilcattivo13 - 23 Sierpnia 2012, 12:28

Martva napisał/a
Mówią. Nie czytałeś całego mojego bloga :cry:

:mrgreen:

Czytałem. A to znaczy, że skutecznie wyparłem jako niemożliwe :)

Ziuta - 23 Sierpnia 2012, 12:43

ilcattivo13 napisał/a
Martva - ale nie będziesz wyglądać jak Otto Skorzenny?

Pojechałeś, ilcattivo13 :mrgreen:

Martva napisał/a
Ależ właśnie na konwentach. Co jest strasznie przykre, bo jak zaczynałam bywać na konwentach to wszystkim mówiło się na ty, niezależnie od różnicy wieku i stopnia fejmu.

Kruk siwy mówił na Krakonie, że to jest coraz częstsza sytuacja i jemu się nie podoba. Mnie zresztą też ostatnio "panują". Osobliwie odkąd chadzam w marynarkach.

ilcattivo13 - 23 Sierpnia 2012, 13:50

Ziuta - zamień marynarki na frak, to przestaną Ci mówić per "pan". A zaczną "milordzie" :mrgreen:
Ziuta - 23 Sierpnia 2012, 15:19

Frak tylko po 18. Wcześniej się nosi żakiety. Z tego powodu wolę marynarkę. Jedno przebranie dziennie mniej :mrgreen:
ilcattivo13 - 23 Sierpnia 2012, 16:02

Ziuta napisał/a
Wcześniej się nosi żakiety.
Dobrze, że nie garsonki :mrgreen:
fealoce - 23 Sierpnia 2012, 16:28

Jak ktoś lubi, to może i garsonkę ;)
Martva - 23 Sierpnia 2012, 17:31

Ziuta napisał/a
Kruk siwy mówił na Krakonie, że to jest coraz częstsza sytuacja i jemu się nie podoba. Mnie zresztą też ostatnio panują

Bleh, co za młodzież mamy dzisiaj, no :?

Ogłoszenie sex-shopowe zniknęło, pojawiło się następne, szczegółowsze ale okazało się że w Skawinie. Ciekawe czy to ten sam sklep. Ale list motywacyjny chyba spróbuję napisać i tak, żeby mieć gotowy i zdążyć wysłać zanim zniknie ;P:

Byłam dzisiaj w tfu galerii handlowej nabyć płytowy prezent urodzinowy dla Taty (czaiłam się na 'Panienki z temperamentem' ale skończyło się na Grechucie), przy okazji zajrzałam do sklepu butowego na De i się zaintrygowałam. Bo mi się rzuciły w oczy buty na obcasie (jasna sprawa, zawsze mi się rzucają w oczy buty na obcasie, to czyste platoniczno-estetyczne uczucie) i dostrzegłam że w kilku modelach obcas ma dość specyficzny kształt, taki trochę nawiasowato wygięty do środka, jak tutaj, tutaj i tutaj, i zastanawiam się czy to taka chwilowa moda czy ma jakieś fizjologiczno-wygodnicze uzasadnienie?

Ziuta - 23 Sierpnia 2012, 18:13

Martva napisał/a
Bleh, co za młodzież mamy dzisiaj, no :?

I cóż począć, signum temporis. ad Krakonu wieszczę, że konwenty się zmieniają i to mocno.

Partner forum