To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

Fidel-F2 - 8 Marca 2008, 22:34

pierwszy raz w życiu dostałem napiwek, 5 euro
ihan - 8 Marca 2008, 22:35

Fidel, ty burżuju.
Witchma - 8 Marca 2008, 22:41

ja niedawno pierwszy raz tłumaczyłam za euro... znając moje szczęście, to w dniu przelewu będzie jakieś dramatyczne załamanie kursu walut ;)
Fidel-F2 - 8 Marca 2008, 22:52

Witchma, załóż sobie konto w euro
Witchma - 8 Marca 2008, 22:55

Fidel-F2 napisał/a
Witchma, załóż sobie konto w euro

bo ja wiem, czy dla jednego przelewu mi się opłaca ;) zresztą głupia byłam, mogli mi to przesłać w czekoladkach belgijskich ;P:

mBiko - 9 Marca 2008, 11:18

Witchma, a jaki jest kurs euro :arrow: czekoladka belgijska?
Witchma - 9 Marca 2008, 11:23

mBiko napisał/a
Witchma, a jaki jest kurs euro :arrow: czekoladka belgijska?

no właśnie nawet prof. Google tego nie wie, ale za te dziesięć stron tekstu to myślę, że z 10 sporych bombonierek bym dostała :P a potem oczywiście bym zeżarła je SAMA i nikomu bym nie dała, taka jestem wredna :D

Anonymous - 9 Marca 2008, 11:30

Mmmmm, czemu przypomniałaś mi o belgijskich czekoladkach? Dopiero w czerwcu będę mogła przywieźć zapas.

Cieszy mnie ładna pogoda i kwiatek, który dostałam od dzieci na dzień kobiet a na którego zerkam sobie teraz, bo ładny.

ihan - 9 Marca 2008, 12:17

Witchma napisał/a
a potem oczywiście bym zeżarła je SAMA i nikomu bym nie dała, taka jestem wredna :D

I tym sposobem już nie byłabyś wredna. Tylko: wredna, gruba i szczęśliwa.

Witchma - 9 Marca 2008, 12:20

ihan napisał/a
I tym sposobem już nie byłabyś wredna. Tylko: wredna, gruba i szczęśliwa.

e tam, już jestem... ale myślę, że mogłabym być jeszcze szczęśliwsza (bo wredniejsza i grubsza to nie wiem... :D )
jak tylko skończę to $%#$^%& tłumaczenie, to chyba i bez czekoladek się obędzie

ihan - 9 Marca 2008, 12:23

Znaczy sposób rabina z kozą na małej powierzchni na uszczęśliwianie pracuje.
Witaj wśród wrednych, grubych i szczęśliwych. Może byśmy partię założyły?

Witchma - 9 Marca 2008, 12:27

ihan napisał/a
Może byśmy partię założyły?

myślę, że mamy zdecydowanie większe szanse na powodzenie niż parta Gretkowskiej :D

Martva - 9 Marca 2008, 12:33

a w partii Gretkowskiej nie wolno być wrednym, grubym, czy szczęśliwym? ;)
Ciesz mnie pogoda, poczekam jeszcze chwilę aż większość społeczeństwa pójdzie na obiad o wyjdę na spacer :)

Witchma - 9 Marca 2008, 12:37

Cytat
a w partii Gretkowskiej nie wolno być wrednym, grubym, czy szczęśliwym? ;)

pewnie wolno było, ale tutaj to będzie wymóg podstawowy :D

ihan - 9 Marca 2008, 12:42

Partia Gretkowskiej ma podstawową wadę marketingową: w nazwie znajduje się słowo kobieta. Gorzej by mogło być tylko gdyby tam znalazło się: feministka i tolerancja. A tak, sięgniemy po ten sam elektorat podstępem (feministka pozwala sobie na bycie grubą i toleruje bycie grubą i szczęśliwą) ;)
Martva - 9 Marca 2008, 12:45

Jak czytałam wczoraj wywiad z Gretkowska to nie wiem czy nie bardziej by pasowało: Partia Matek, ale cóż ;)
ihan - 9 Marca 2008, 12:49

Super, znaczy robi postępy. Jest jeszcze dla niej i jej partii nadzieja.
Martva - 9 Marca 2008, 12:57

Gretkowska napisał/a
Z kobietami należy rozmawiać, a nie pytać, czy się da. Powiedziałam, że nie interesuje mnie tarcza, żeby zwrócić uwagę na problemy kobiet. Załatwmy chociaż podstawowe rzeczy. A jeśli chcemy mówić o tarczy czy wojnie w Iraku, to też pod kątem kobiet. Czy pieniądze wydawane na wojnę nie przydałyby się na skomputeryzowanie szkół albo na obiady dla dzieci?

No i ja jako kobieta nie widzę tutaj niczego pod kątem kobiet, bo mowa jest o dzieciach. Ale jak wiadomo jestem uprzedzona i w ogóle.

Już nie offtopuję, idę na spacer i mam zamiar nie zmarznąć ;)

Iwan - 9 Marca 2008, 13:00

to że wczoraj na urodzinach się nie spiłem ;P: i dziś od rana mogę normalnie funkcjonować :D
ihan - 9 Marca 2008, 13:02

Ojcowie powinni się poczuć dyskryminowani. Taki ładny mem: partia mężczyzn to pewnie powinna się zajmować wyłącznie darmowym rozprowadzaniem piwa i rozkładówek z playboya, żenujące. I o co potem mieć do nich pretensje, gdy nie zajmują się dziećmi, przecież nikt tego nie oczekuje.
Ot, wczorajsza wiadomość o ojcu, który uprowadził swoje dziecko, powinien być ścigany, pewnie tak, ale czy gdyby to matka uprowadziła dziecko media też by na nią pluły?
EDIT: Iwan, jesteśmy z ciebie dumni. Dzielny chłopiec, trzymaj tak dalej.

Iwan - 9 Marca 2008, 13:06

ihan napisał/a
Iwan, jesteśmy z ciebie dumni. Dzielny chłopiec, trzymaj tak dalej

dzięki ihan, :D z pewnością będzie mnie to motywować do dalszej walki z nałogiem

Martva - 9 Marca 2008, 14:37

Wróciłam ze spaceru- w trakcie padły mi baterie, ale wróciłam do domu, wymieniłam i napstrykałam mnóstwo krokusów :D
dzejes - 9 Marca 2008, 19:06

Cieszy mnie, że mimo wczorajszego zmęczenia dziś znów biegałem. Cieszy mnie, że chociaż padałem dosłownie na pysk, to po powrocie do domu, prysznicu - czułem się super. No i obiadokolacja mnie cieszy.
Rafał - 10 Marca 2008, 08:28

O kurka dzejes bieganie! Zapomniałem o bieganiu, thx
corpse bride - 10 Marca 2008, 14:28

bieganie jest zUe. nieintelektualne.

fajny dzień mam. wszytko mnie bawi. respondntów mam w miarę rozumnych i przychylnych. jeszcze mnie żaden buc dziś nie wkurzył. taki poweekendowy nastrój. lubię poniedziałki :)

poza tym wish me luck jutro o 9. jak będę lucky, to powiem, o co chodziło i jak poszło.

tymczasem wracam do dzwonienia... jeśli ktoś z was pracuje w sklepie z elektronarzędziami niech się strzeże :twisted:

Dunadan - 10 Marca 2008, 14:56

Ja też biegam i też mnie to cieszy. A zuo najlepiej niszczyć zuem :twisted: :mrgreen:
mBiko - 10 Marca 2008, 15:36

Cieszy mnie pogoda i fakt, że kilka ptaków ładnie dało się obejrzeć. Natomiast... ( tu patrz wątek sąsiedni)
Godzilla - 10 Marca 2008, 15:36

Moja córka dziś kończy trzy lata! :D
Adanedhel - 10 Marca 2008, 18:25

Najlepszego dla córki, Godzillo! :)

Pod moimi oknami tymczasem zaczynają zielenić się bzy. Na razie nieśmiało, ale jednak. Jeszcze trochę i będę miał w domu przyjemny klimat ;)

ihan - 10 Marca 2008, 19:53

Godzilla, to już niedługo bedzie mogła mówić wierszyk:
Mam trzy latka, trzy i pół,
Brodą sięgam ponad stół.

Do przedszkola chodzę z workiem
I mam znaczek z muchomorkiem.

Pantofelki ładnie zmieniam,
Myje ręce do jedzenia.

Zjadam wszystko z talerzyka,
Tańczę, kiedy gra muzyka.

Umiem wierszyk o koteczku.

O tchórzliwym koziołeczku