Planeta małp - Co nas cieszy
bio - 30 Sierpnia 2016, 20:27
Jest jeszcze Bruk Bet Termalika Nieciecza i Izolator Boguchwała. A Hetman Sulbiny wykasza wszystkich w LZS ach w okolicy. Najlepszy strzelec dostał 5 tysia nagrody od wójta.
Luc du Lac - 30 Sierpnia 2016, 22:04
Foto-Higiena Gać
Przebij to.
Wyzywam cię.
Izolatora B. to każdy w 8 klasie znał.
mesiash - 31 Sierpnia 2016, 09:03
Myślę że w tym konkursie nie mogą brać udziału zespoły z nazwą sponsora, bo gra robi się nieczysta.
Martva - 4 Września 2016, 18:07
Weekend się skończył, będę mogła chwilę odpocząć dziś i jutro.
Oraz, śmieszna rzecz - zawsze przy różnych eventach jak mam gdzieś stoisko, to piszę ludziom 'wpadnijcie mnie odwiedzić i przynieście mi czekoladę '. W Krakowie jak dotąd jedna osoba potraktowała ten apel poważnie, w grudniu. Wczoraj, Warszawie, na jednej imprezie - trzy. Łał.
dalambert - 4 Września 2016, 19:02
Martva, no, no postęp, a lepiej było niż w Warszawie ?
Martva - 4 Września 2016, 19:18
Dziś lepiej. Nikt mi nie przyniósł czekolady, ale paru znajomych wpadło pogadać, finansowo poszło lepiej niż się spodziewałam (i lepiej niż w Wawie, łał) i pogoda była naprawdę super. Tylko jestem potworecznie zmęczona i bolą mnie stopy.
ihan - 6 Września 2016, 21:34
Martva, ja bym ci przyniosła czekoladę, jakąś dziwną, typu gorzka z pieprzem i cytryną na przykład. Lubię kupować dziwactwa.
A mnie, może cieszy to za duże słowo, ale czuję ulgę. Skończyłam pisać grant. Wersja zablokowana w osyfie czeka na podpis wszystkich świętych. Że się uparłam na rozwiązanie, które proponuje grantodawca, czyli obcięcie obciążeń dydaktycznych, moja sprawa oparła się o najwyższe władze, było na ostrzu noża, bardzo. Cóż, teraz nie tylko władze bliższe, ale i najwyższe kojarzą moje nazwisko. I to niepozytywnie bynajmniej. Głupio będzie jak nie dostanę, wnosząc jaki bój był toczony. Jeszcze tylko 3 inne projekty do końca września, ale tam nie jestem potencjalnym kierownikiem, więc mniej pracy, zaplanowanie dwóch nowych 60 godzinnych zajęć. Luzik, mogę robić w domu, a nawet w ogrodzie grzejąc nogi do słońca. Bo marzną mi strasznie, a wierzch jednej stopy ma jakiś problem z odbiorem sygnałów dotykowo-termicznych. Zabawne w sumie. No nic w nagrodę siedzę i piję czerwone wino. I wyśpię się, hurra. Aha, o trzymanie kciuków się uprasza, w okolicach listopada będą wyniki I etapu, w okolicach początku lutego drugiego. Ciekawe co się będzie nie podobać, ale czuję, że będę zaskoczona mocno. He, he, he.
Agi - 6 Września 2016, 21:51
Kciuki będą trzymane.
ihan - 6 Września 2016, 22:30
Agi, trzymam za słowo.
Luc du Lac - 19 Września 2016, 09:12
Kołobrzeg
mesiash - 19 Września 2016, 10:43
Dzisiaj ostatni dzień w pracy! I nostalgicznie, i wesoło
Żeby nie było - za 2 tygodnie start następnej.
Martva - 22 Września 2016, 21:03
Jadę na Falkon Jeszcze nie wiem jak się tam dostanę, ale jadę. Kwii. Cieszę się jak nie wiem.
Fidel-F2 - 22 Września 2016, 21:08
Chwała Toudiemu
Martva - 22 Września 2016, 21:38
Zaiste
Lowenna - 23 Września 2016, 10:02
Martva napisał/a | Jadę na Falkon Jeszcze nie wiem jak się tam dostanę, ale jadę. | +1
Ziuta - 23 Września 2016, 10:32
Martva napisał/a | Jeszcze nie wiem jak się tam dostanę, ale jadę. |
Chodzi co te fatalne połączenia kolejowe? Jakiś czas temu patrzyłem i system proponował mi bezsensowną przesiadkę w stolicy (bezsensowną z minutą luzu). Teraz proponuje sensowniejsze czekanie 40 minut w Kielcach. Zobaczymy.
Martva - 23 Września 2016, 11:34
Myślałam o Polskim Busie ale raz, ciachnęli połączenia, dwa, realizuje je firma która (jak mówi Shenra) ma malutkie busiki a nie porządne duże autokary. Dla niej to rzecz istotna ze względu na miejsce na nogi, a dla mnie - ze względu na bagaż. W zeszłym roku miałam dużą walizkę (trochę gratów do wystawienia, dopchanych ubraniami), teraz będę mieć siebie, gigawalizę, rollup i plecak z ciuchami.
Silaqui - 23 Września 2016, 12:21
Martva, Świetnie! Od zeszłorocznego Falkonu chodzi za mną kupno u ciebie kolczyków, może tych wyjątkowo nie zgubię
ihan - 23 Września 2016, 21:46
No widzisz Martva, fizyka pozwoliła. Cieszę się twoją radością.
Lowenna - 23 Września 2016, 21:56
Złożony wniosek grantowy.
ihan - 24 Września 2016, 22:54
Powodzenia.
Martva - 25 Września 2016, 11:29
Wygląda na to, że się załapałam na jedne targi na których mnie nie chcieli w zeszłym roku. Teraz muszę rozkminić jak ugryźć retro/vintage żeby mieć co wystawić
dalambert - 25 Września 2016, 13:38
Martva, wczoraj w warszawie /lino Luna było coś w tym stylu / o ilr to w ogóle jest "styl"/ ale 0 -nul biżu, o co w tym czymś biega ?
Martva - 25 Września 2016, 14:15
dalambert, w Krakowie jest taka targowa impreza co się nazywa Kogel Mogel i jest ukierunkowana na produkty w stylu retro i vintage. Ciuchy, dodatki, biżuterię, elementy wystroju wnętrz. Ostatnio się zgłosiłam minimalnie po terminie i powiedzieli że mają już za dużo wystawców z biżuterią, ale wrzuciło mnie na listę mailingową więc jak można się było zgłosić na kolejną edycję to się zgłosiłam, żeby nie było, i właśnie dostałam maila sugerującego że jestem przyjęta (trochę się dziwię bo w sumie w zgłoszeniu nie było miejsca na zdjęcia albo stronę na FB więc nie wiem czy wiedzą co przyjmują). I teraz się waha czy brać wszystko co mam czy się jednak ograniczać
dalambert - 25 Września 2016, 15:17
Martva, bier wszystko co masz w stodole / siano też/ jak sobie popatrzyłem na ich pomysły ciuchowo dodatkowe to wszystko przedzie, najwyżej będziesz sprzedawać spod lady
Agi - 26 Września 2016, 16:50
Z aktem notarialnym w ręce stanęłam na swoim nowym miejscu na Ziemi.
nureczka - 2 Października 2016, 21:08
Agi napisał/a | Z aktem notarialnym w ręce stanęłam na swoim nowym miejscu na Ziemi. |
Jakieś szczegóły?
Agi - 2 Października 2016, 22:06
Kupiłam działkę budowlaną we Włoszakowicach k/Leszna. Ślicznie tam, a las w postaci parku krajobrazowego będę miała dwadzieścia metrów od domu. Teraz wystarczy jeszcze szczęśliwie dożyć emerytury i przetrwać operację sprzedaży dotychczasowego domu i w tym samym czasie postawienia nowego. Drobiażdżek.
ihan - 2 Października 2016, 22:11
A ogród?
Fidel-F2 - 2 Października 2016, 22:13
Ma las. Na co jej ogród?
|
|
|