Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
baranek - 1 Maj 2011, 11:50
eLAN, wybacz, myślałem, że jesteś zwykłym *beep*, a Ty po prostu młodziutki jesteś.
To dobrze, że masz dokładnie skrystalizowane poglądy, Jakie by nie były. Ale...
Jeśli kiedyś przyjdzie Ci czekać na dziecko. Rok, drugi, piąty, siódmy... Jeśli przez kilka lat będziesz musiał uspokajać co miesiąc załamaną, ukochaną kobietę, bo znowu nie wyszło... Jeśli kiedyś usłyszysz od lekarza: "Bardzo mi przykro Proszę Państwa, ale naturalnymi metodami nic z tego nie będzie"... Jeśli po tym wszystkim nadal będziesz uważał, że in vitro jest fe i niedobre, wtedy uszanuję Twoje zdanie.
A póki co... Nie, nie jesteś zwykłym *beep*. Ty po prostu młodziutki jesteś.
Kruk Siwy - 1 Maj 2011, 12:04
eLAN napisał/a | baranek, 16. |
16. Myślałem żeś *beep* a tyś młodziutki
Apokalipsa św Jana
16 W prawej swej ręce miał siedem gwiazd
i z Jego ust wychodził miecz obosieczny, ostry.
A Jego wygląd - jak słońce, kiedy jaśnieje w swej mocy.
ivaine - 1 Maj 2011, 12:10
eLAN napisał/a | Ivaine napisał/a:
A co do In Vitro – wiesz, chciałabym, żeby na świecie były tylko takie przejawy drastyczności, a chronienie życia nie ograniczało się do momentu poczęcia.
No ja też.
Jestem za ograniczeniem aborcji do minimum, a jeśli chodzi o in vitro, to tylko wyrażam swoje zdanie, że to jest fe i niedobre. |
Z tego wynika, że jednak mnie nie zrozumiałeś.
Baranku, doskonale to ująłeś .
NURS - 1 Maj 2011, 12:32
eLAN napisał/a |
E. NURS, czy jesteś za prawnym zakazem handlu niewolnikami? |
Nie zastanawiałem się nad tym problemem, ale skoro pytasz...
Nie.
Ice - 1 Maj 2011, 14:09
Kilka poprzednich stron można przenieść do religijnych, bo kwestia zabijać czy nie, to raczej nie polityka.
nureczka napisał/a | Jeśli ktoś zagraża twojemu życiu, to masz pełne prawo takiego ktosia przez łeb siekierą walnąć. |
A fe, toż to mowa nienawiści, napastnika można co najwyżej abortowac z tego świata.
nureczka napisał/a |
Mało tego, nawet KK naucza, że jeśli grozi ci śmierć z głodu, to masz pełne prawo współtowarzysza niedoli skonsumować (serio, serio, to nie żart). |
Źródło?
nureczka napisał/a |
Więc dlaczego jeśli kobietę mają zabić cztery komórki pozbawione świadomości, to nie ma ona mieć prawa do obrony własnego życia? Tym bardziej, że wg samobójstwo (KK przez samobójstwo rozumie także zaniechanie obrony własnej) jest grzechem cięższym od morderstwa. Z jakiś powodów życie embriona jest dla KK cenniejsze niż życie kobiety.
|
W ciąży przybiera się na wadze. Nadwaga jest niezdrowa. Prowadzi do zawału serca. A przecież zdarza się, że całkiem zdrowa kobieta umrze na skutek powikłań poporodowych. Profilaktycznie należy usuwać każdą ciążę.
nureczka napisał/a |
To trochę tak, jakbyś nie dał sobie raka usunąć, bo przecież komórki rakowe też żyją a onkolog je ZABIJA!
|
Z komórek rakowych nie powstanie najbardziej skomplikowany biologicznie organizm.
nureczka napisał/a |
Nie wspominając już o damach, co to każda raz na miesiąc jedno jajeczko uśmierca.
|
Patrz wyżej.
nureczka napisał/a |
Tak się zastanawiam, kiedy wizyta u fryzjera i obcinanie paznokci stanie się morderstwem. W końcu ginie wtedy mnóstwo komórek, będących potencjalnymi nośnikami DNA, więc od onego plemnika niczym się nie różniących.
|
Patrz wyżej.
Fidel-F2 - 1 Maj 2011, 14:22
http://mistrzowie.org/256...toria-prawdziwa
Fidel-F2 - 1 Maj 2011, 14:24
Ice napisał/a | Kilka poprzednich stron można przenieść do religijnych, bo kwestia zabijać czy nie, to raczej nie polityka. | Tendencyjnie sformułowane stwierdzenie. I głupio. Co religia ma do rzeczy?
eLAN - 1 Maj 2011, 15:35
NURS, w takim razie się nie dogadamy.
@nureczka, znasz pierwszą zasadę samoobrony?
nureczka napisał/a | Zauważam, ze tego typu złote myśli wygłaszają głównie mężczyźni i damy w wieku mocno porozrodczym. |
“Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcę zdążyli się już urodzić"
No i pytałem się, od kiedy płód uważasz za człowieka.
Fidel-F2 - 1 Maj 2011, 15:36
od ośmego tygodnia
Ice - 1 Maj 2011, 15:38
A 7 tygodnia, dnia 7, o godzinie 23:59 to jeszcze płód?
Fidel-F2 - 1 Maj 2011, 15:40
exactly
Ice - 1 Maj 2011, 15:42
No popatrz, precyzja ustawienia zegarków w szpitalu będzie decydowała o tym, czy mordujemy człowieka, czy usuwamy "zlepek komórek".
Fidel-F2 - 1 Maj 2011, 15:47
przy dzisiejszych atomowych zegarach to bułka z masłem ale jak kto ma stresa to może tydzień wcześniej
baranek - 1 Maj 2011, 15:52
Ja też uwielbiam te wzruszające historie o bohaterskich katolickich matkach, które decydują się urodzić dziecko, chociaż mają pewność, że przypłacą to życiem. I o tych bohaterskich katolickich ojcach, którzy mówią: "Odeszła, ale zostawiła mi część siebie". I wychowują samotnie te dzielne katolickie dzieci. One, te dzieci, muszą być dzielne. Inaczej nie zniosłyby świadomości, że ich Mama umarła, aby one mogły żyć.
Ice - 1 Maj 2011, 15:56
Cóż, ja się bardziej martwię o świadomość i psychikę dzieci, które kiedyś dowiedzą się, że miały być wyskrobane.
Fidel-F2 - 1 Maj 2011, 15:57
Ice napisał/a | Cóż, ja się bardziej martwię o świadomość i psychikę dziecka, które kiedyś dowiedzą się, że miały być wyskrobane. |
NURS - 1 Maj 2011, 16:00
eLAN napisał/a | NURS, w takim razie się nie dogadamy. |
Wybacz, ale nie bardzo rozumiem.
Nie dogadamy się, bo co?
Bo zadałeś idiotyczne pytanie nie na temat, a ja odpowiedziałem w nieprzewidziany sposób?
Coś cienki jesteś dyskutant w takim razie.
Pamietaj, nerki i kawalki wątroby wycina się żywych ludzi, często. I bywa, że dawcy umierają a są czymś więcej, niż tylko zlepkiem komórek, a mimo to nie ustanowiono prawa, które zabrania przeszczepów.
Ice - 1 Maj 2011, 16:01
NURS napisał/a |
Pamietaj, nerki i kawalki wątroby wycina się żywych ludzi, często. I bywa, że dawcy umierają a są czymś więcej, niż tylko zlepkiem komórek, a mimo to nie ustanowiono prawa, które zabrania przeszczepów. |
Celem przeszczepu nie jest uśmiercenie dawcy.
NURS - 1 Maj 2011, 16:03
Ice napisał/a | Cóż, ja się bardziej martwię o świadomość i psychikę dzieci, które kiedyś dowiedzą się, że miały być wyskrobane. |
A to ciekawa i śmiała teoria. Na razie jeden taki przypadek zanotowano, ale tylko dlatego, ze "katolicy" zrobili nagonke na Alicje Tysiąc.
NURS - 1 Maj 2011, 16:03
Ice napisał/a | NURS napisał/a |
Pamietaj, nerki i kawalki wątroby wycina się żywych ludzi, często. I bywa, że dawcy umierają a są czymś więcej, niż tylko zlepkiem komórek, a mimo to nie ustanowiono prawa, które zabrania przeszczepów. |
Celem przeszczepu nie jest uśmiercenie dawcy. |
celem aborcji nie jest uśmiercenie człowieka.
Ice - 1 Maj 2011, 16:05
Ale tylko do 7 tygodnia, 7 dnia, 23 godziny i 59 minuty od poczęcia z dokładnością atomową.
NURS napisał/a | A to ciekawa i śmiała teoria. Na razie jeden taki przypadek zanotowano, ale tylko dlatego, ze katolicy zrobili nagonke na Alicje Tysiąc. |
Bez nagonki dziecko zawsze mogłoby wygrzebać np. na lekcję WOSu historię procesów przeciwko Polsce w Strasburgu.
NURS - 1 Maj 2011, 16:08
to według fidela.
A tak dla twojej wiadomości, bo pewnie niedługo zaczniesz coś działas w tym kierunku, cholernie trudno okreslić czas poczęcia, jeśli ktoś uprawia seks trochę dłuzej i cześciej jak Al Bundy.
Fidel-F2 - 1 Maj 2011, 16:08
Ice, to mój czas, może NURS ustalił sobie inaczej, najpierw go o to spytaj bo tak to wychodzi, że jesteś niegrzeczny
Fidel-F2 - 1 Maj 2011, 16:10
NURS napisał/a | cholernie trudno okreslić czas poczęcia, jeśli ktoś uprawia seks trochę dłuzej i cześciej jak Al Bundy.
| NURS, czasu trwania ciąży nie określa się od momentu poczęcia
Ice - 1 Maj 2011, 16:12
NURS napisał/a |
cholernie trudno okreslić czas poczęcia : |
Szkoda, że nie dostrzegłeś ironii.
Tym bardziej nie wolno szafować określeniem "zlepek komórek" z którym można zrobić wszystko.
NURS - 1 Maj 2011, 16:12
Ice napisał/a | Ale tylko do 7 tygodnia, 7 dnia, 23 godziny i 59 minuty od poczęcia z dokładnością atomową.
NURS napisał/a | A to ciekawa i śmiała teoria. Na razie jeden taki przypadek zanotowano, ale tylko dlatego, ze katolicy zrobili nagonke na Alicje Tysiąc. |
Bez nagonki dziecko zawsze mogłoby wygrzebać np. na lekcję WOSu historię procesów przeciwko Polsce w Strasburgu. |
O naughty boy! Porażasz mnie logiką. Gdyby to było dozwolone, nikt nie skarżyłby się do Strasburga.
NURS - 1 Maj 2011, 16:14
Ice napisał/a | NURS napisał/a |
cholernie trudno okreslić czas poczęcia : |
Szkoda, że nie dostrzegłeś ironii.
Tym bardziej nie wolno szafować określeniem zlepek komórek z którym można zrobić wszystko. |
bo co? bo pan w sukience tak mówi? Ja wierze bardziej nauce, która potrafi okreslić, kiedy płód zaczyna sie przekształcać w istotę przypominająca człowieka.
fidelu - koledzy postuluja ochronę od poczęcia, wiec idę im na rękę.
ice - pisz co masz napisac a nie dodawaj co chwile jakieś zdanie do posta, bo to potem dziwnie wyglada, zwłaszcza, ze nie zaznaczasz edycji.
Ice - 1 Maj 2011, 16:15
Chwila, chwila, zdaje się, że aborcji odmówił lekarz-cywil.
Nauka potrafi określić. Pytanie z jaką dokładnością. Aborcjoniści podają za kryterium zdolność do odczuwania bólu. To zawsze jest pewien moment, od którego układ nerwowy zaczyna odbierać bodźce. Chwila.
NURS - 1 Maj 2011, 16:16
jesteś tego pewien? a nie lekarz katolik przypadkiem, szczycący się zwlaszcza tym drugim członem?
Ice - 1 Maj 2011, 16:22
Masz jakieś w miarę obiektywne źródło?
Bo na wiki piszą tak:
http://pl.wikipedia.org/w...cji_Tysi%C4%85c
W sumie NURSie, to okrutnie logicznie podchodzisz do sprawy, gdyby dziecko jednak udało się zabić, to by już o nic nie pytało.
|
|
|