Planeta małp - Co nas cieszy
Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2016, 21:38
Nie. Tutaj: http://huculymadaje.republika.pl/
Fidel-F2 - 28 Kwietnia 2016, 22:50
Też ładnie. Wrzuć fotkę jak będziesz pławił hucuła. Hmmm...
Agi - 29 Kwietnia 2016, 19:09
Zaczęłam tygodniowy urlop, a w niedzielę jedziemy do Krakowa.
dalambert - 29 Kwietnia 2016, 19:41
Agi, Pozdrów Iliane. cóż Ona robi, gdy jej nie widać
Agi - 29 Kwietnia 2016, 20:15
Pozdrowię. Illianna ciężko pracuje i wychowuje Eryka.
bio - 2 Maj 2016, 18:03
Wkurza to, że ostatnio moja była bez uprzedzenia rozwiązała umowę na internet, z którego korzystał nasz synek. Synek wyniósł się z domu zatem nie dopilnował, by umowę przepisać na czas na siebie. Podpisałem umowę z Plusem, ale kurier przyniósł ustrojstwo w środę, a na wieczór szedłem na nocny dyżur. Na dyżurze zrobiłem se badania, jako że się czułem od paru dni kijowo. Wyszła mi troponina 1300, czyli 13 ponad sygnał ostrzegawczy dla zawału. Na SORze w ekg nic specjalnego nie wyszło, ale w badaniach labo owszem - logicznie i całościowo. Podniesione CPK i AST, czyli wszystkie markery. Na sygnale powieźli mnie do Wawy, gdzie w luksusowym szpitalu na Wilanowie, przepchali mi zapchaną rurkę i wstawili sprężynkę.
Cieszy to, że chyba jeszcze będę miał szansę sprawdzić, czy to cholerne LTE z Plusa śmiga jak obiecywali.
Agi - 2 Maj 2016, 18:15
bio, cieszę się, że jeszcze będziesz.
konopia - 2 Maj 2016, 18:17
cieszę się, że bio, może się cieszyć
Godzilla - 2 Maj 2016, 18:21
O raju. Trzymaj się, bio.
bio - 2 Maj 2016, 18:45
Sie czymam. Tylko cena kompletu leków wprawia w palpitację. Ale zawsze można znaleźć jakąś cudowną aptekę, w której coś kosztuje nie 400, a 100 PLN-ów. Jak oni to robią? Umawiają się, że - a co do tego medykamentu, to my robimy za dobrego policjanta/farmaceutę?
Luc du Lac - 2 Maj 2016, 23:29
bio, mniej stresu i częstszych wizyt na poczcie
Leicester City mistrzem Anglii
ihan - 3 Maj 2016, 20:09
Uf, bio, dobrze, że byłeś czujny. I brawo tej sprężynce. Uważaj na siebie człowieku, no.
Luc du Lac - 3 Maj 2016, 21:47
no właśnie... miałeś mi coś wysłać ... a tu o włos...
Silaqui - 6 Maj 2016, 20:24
po pracującej majówce (i w sumie pracujących poprzednich weekendach) tym razem udało mi się wykpić od soboty w robocie. Niedziela też wolna Będę z Małą Rudą szaleć i sprzątać, a wieczorami dopieszczę nowy tekst na bloga
Po drugie: mimo drobnych turbulencji targowe spotkanie w Paradoxie jednak wypali, a dodatkowo wyjazd do Warszawy zaowocuje egzemplarzem "Peryferala"
Po trzecie w końcu: już tylko dwa miesiące do Nidzicy
Fidel-F2 - 6 Maj 2016, 20:46
W zasadzie półtora
Silaqui - 6 Maj 2016, 21:03
Fidel-F2 napisał/a | W zasadzie półtora | wiem, ale zaklinam rzeczywistość
Rafał - 13 Maj 2016, 10:22
Dziś w moim kalendarzu wypada piwiątek
Będę sobie oblewał ustne matury, polski 100%, angielski 100% nieważne, że nie osobiście
Godzilla - 13 Maj 2016, 14:41
Gratulacje
dalambert - 25 Maj 2016, 14:35
Nadia Sawczenko wyrwania z łap ruskich - już jest w Kijowie
Martva - 27 Maj 2016, 18:12
Dziś w spożywczym jakaś dziewczynka wytrzeszczyła na mnie oczy i powiedziała 'Jest pani bardzo piękna'
I przyszła przesyłka z kaboszonami i oprawkami z którymi już nic nie zdążę zrobić, i jest w niej mój komplet ślicznych malutkich mikronarzędzi
bio - 29 Maj 2016, 23:02
Przeżyłem drugą sesję dłuuuugą ze stentami. Taniec ze stentami. Niemiło było. Nie ściemniam. Wsadzili mi drugiego, pierwszego wymienili, trzeciego nie dało się wsadzić, bo nie wszystko się w życiu i kardiologii inwazyjnej udaje. Czasem są zbyt gwałtowne zakręty. Ale tak w ogóle to cieszy mnie, że ten temat mogę zamknąć, nim on zamknie się za mnie na amen.
Jak widać zawał to nie amen. Nie w tej chwili przynajmniej. Jakby zdrapać strupa. Nie męczę się. Na razie wszystko gra. A reszta jest muzyką i literaturą. Wróć! Czytaniem dla frajdy nieskończonej.
Agi - 30 Maj 2016, 17:43
Deszcz. Bardzo obfity i niemal beż wiatru. Rośliny odżyją.
bio - 31 Maj 2016, 21:16
Byliśmy ostatnio w ogrodzie botanicznym w Powsinie. Czas kwitnięcia rododendronów. Nie Marto, pan od kolorów kwiatów się myli na potęgę. Coś tak pięknego, że nie do opowiedzenia. Tylko czarnych chyba nie było. Pod wieczór. Różaneczniki kwitną w szpalerze ponad stumetrowym jak sądzę. Już je podlewają. Dookoła ogrodzone przeróżnymi iglakami. Zapach słodki i mdły dominuje tlen i resztę. Aż boli głowa. Orgia zmysłów. Aż chciałoby się wbić zęby. O kwa! Trwaj chwilo zmysłowa!
Rafał - 1 Czerwca 2016, 06:46
bio, zdecydowanie musisz odwiedzić Arboretum w Wojsławicach. Najlepiej w tygodniu, weekendami bywa tłoczno.
Spacer wirtualny
nureczka - 2 Czerwca 2016, 17:19
Zamiast przez Lubekę jedziemy ostatecznie przez Tallin. Jesteśmy do przodu o jakieś 2 tys. kilometrów.
Godzilla - 4 Czerwca 2016, 18:41
W sumie nie wiem, gdzie to dać... Wiesław Michnikowski kończy 94 lata.
merula - 5 Czerwca 2016, 12:32
Wczoraj mile spotkanie towarzyskie przy kuchni orientalnej, dziś spokojny dzien na lezaku na dzialce. Taki weekend to ja rozumiem.
Rafał - 7 Czerwca 2016, 12:38
Z racji tego, że w pracy mam limit na km, przy okazji badań okresowych musiałem też mieć zaliczone psychotesty dla kierowców. Fajne to!
Nie wiem czy gdzieś w necie są, ale tylko dwóch ostatnich (najgorszych) nie zrobiłem w teście obrazkowym na 60 wszystkich. W testach na maszynach przydaje się doświadczenie w Forza Horizon 2, bułka z masłem, co ci kierowcy tak się boją? Na konsoli nie grają?
Agi - 7 Czerwca 2016, 12:44
Też miałam takie testy, faktycznie łatwe.
Ale one znacząco różnią się od tych, które muszą przechodzić kierowcy samochodów ciężarowych. Wiem, bo porównywałam z Driverem.
Rafał - 7 Czerwca 2016, 13:49
Siedziałem z grupą kierowców zawodowych i chyba mieliśmy te same arkusze, albo bardzo podobne.
Jedno z dwóch zadań, którego nie rozgryzłem:
Ktoś ma jakieś pomysły?
|
|
|