To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

Silaqui - 29 Grudnia 2015, 17:52

Luc du Lac napisał/a
I tak źle, i tak niedobrze

Pomyśl, ile kobiet się katuje żeby osiągnąć takie. .. parametry

Babie nie dogodzisz :P
Niech ktoś opatentuje bezbolesny transfer kilogramów: przyjmę tak z siedem do dziesięciu :D

ihan - 31 Grudnia 2015, 19:24

Byłam po raz drugi na Przebudzeniu mocy, tym razem w 3D, bo tak sobie współtowarzyszki zażyczyły. Pójdę pewnie jeszcze kilka razy. ale wyłącznie z napisami w 2D, 3D mnie męczy i przy dynamicznych akcjach się gubię. Tym razem nie szlochałam gdy pojawił się Han, tylko dyskretnie ocierałam łzy chusteczką ale okulary do trójwymiaru trochę dyskrecję utrudniały. Siedziałam w środku, a nie jak zwykle gdy chodzę sama w ostatnim rzędzie z brzegu i to też miało swój urok. Bo byli wyłącznie starsi ludzie, którzy widzieli jedyne prawdziwe Gwiezdne wojny w kinie, gdy się pojawiły, i wszyscy reagowali tak samo i to było niesamowite przeżycie. I tak myślę, że miałam sporo szczęścia, bo ile osób, które pokochały jakiś film w dzieciństwie miało szansę powrócić do tych uczuć w życiu dorosłym mocno. I jestem ogromnie wdzięczna i Abramsowi i Disneyowi, że mi to umożliwili, że komuś chciało się zrobić hołd dla fanów. I w historii ludzkości, to wyjątkowe przeżycie, bo i film przecież pojawił się zaledwie sekundę temu. I ogólnie, jest mi koszmarnie źle, a takie momenty naprawdę potrafią być bezcenne. Więc pewnie będę chodzić jak tylko znajdę czas. Fantastyczne przeżycie.
Luc du Lac - 1 Stycznia 2016, 03:12

Hmm
Martva - 3 Stycznia 2016, 13:12

Chłopak się wyprowadził, bo jutro do pracy. Przez 10 dni wspólnego mieszkania tylko jeden raz prawie go zabiłam. Lepiej niż myślałam.
merula - 8 Stycznia 2016, 09:41

śniadanie w stylu "rustykalnym". świeży chleb, podobno wiejski, z masłem i grubą solą popijany ciepłym mlekiem. dobrze mi :D
mesiash - 8 Stycznia 2016, 11:11

Córka kończy 6 miesięcy :)
Rafał - 8 Stycznia 2016, 12:22

mesiash, brawo, ale nie ma co spoczywać na laurach, pomyślcie o rodzeństwie dla córeczki :wink: :D
Lowenna - 8 Stycznia 2016, 12:52

SZAAAAAAAAAŁ normalnie :omg: :omg: :omg: Na 2 godziny porzuciłam Pijawkę z ojcem i wyszłam do urzędów :mrgreen:
Rafał - 20 Stycznia 2016, 10:35

Cieszy mnie, że wypaliła współpraca z tymi ludźmi . Strasznie się bałem na początku zatrudniając ich (to jest forma spółdzielni socjalnej zorganizowanej przez gościa na zdjęciu) do odpowiedzialnej pracy, ale jak się okazało ryzyka dużego nie było, oni strasznie chcą pracować i cieszą się z szansy życia. Jestem, cholera, chyba dumny, że mogłem troszkę pomóc :)

A ludzi mają naprawdę po przejściach z historiami nie do uwierzenia. Ostatnio oswajają gościa z Bieszczad, który potrafił 3 lata nie ściągnąć gumowców z nóg. Uczą higieny od podstaw, jak małe dziecko.

Lynx - 20 Stycznia 2016, 14:55

15 kg mniej od lata.
Jajo sam składa zdania.
Pomiot się wyprowadza za niedługo.

ihan - 21 Stycznia 2016, 23:34

Brawo Rafał. Pisałam kiedyś już, że w stajni, gdzie przez pewien czas byliśmy z końmi pracowali więźniowie (ha, nawet ich kiedyś podwoziłam, jak koleżance rozkraczył się samochód, ale i pracowali to za dużo powiedziane, ale to nie ich wina akurat), takie młode chłopaki. I przyznam, że jeden z nich wzruszył nas, jak go wcześniej zwolnili (nie wiem na czym to polega, ale nie spodziewał się, że go wcześniej wypuszczą, ale to nieważne) zanim pojechał do domu przyjechał żeby się z końmi pożegnać. Miło, gdy ci którym się daje szanse potrafią, i chcą z niej skorzystać.
Rafał - 23 Stycznia 2016, 00:55

Dzięki :D
Tymczasem jest północ,a nawet później, w kominku się pali, piwo jest, wszyscy śpią, a ja sobie PISZĘ! :D

Agi - 26 Stycznia 2016, 07:20

Nie zaspałam do pracy.
merula - 27 Stycznia 2016, 13:28

w efekcie wagarowania młodzieży chyba uda mi się choć na jakiś czas uzyskać w pracy brak zmian :twisted:

mała rzecz, a cieszy.

Martva - 28 Stycznia 2016, 12:14

Udało mi się wysłać PIT :omg:
Luc du Lac - 28 Stycznia 2016, 23:44

szybko

cieszę się że kończy się ten tydzień/miesiąc

Fidel-F2 - 29 Stycznia 2016, 04:43

Szybko? Trzy dni do końca terminu jej zostały.
Luc du Lac - 29 Stycznia 2016, 08:00

Fidel-F2 napisał/a
Szybko? Trzy dni do końca terminu jej zostały.

a to Martva kogoś zatrudniała ?
misie wydaje że p36 wysłała

Martva - 29 Stycznia 2016, 11:11

PIT-28, nikogo nie zatrudniam, jestem na ryczałcie. Ryczałtyści muszą wcześniej niż normalni ludzie.
Luc du Lac - 29 Stycznia 2016, 11:45

aaa, no tak
Fidel-F2 - 29 Stycznia 2016, 13:24

ja też w środę zaniosłem PIT-28
Martva - 29 Stycznia 2016, 14:08

Walczyłam z kompem pół poprzedniego wieczoru a rano za radą chłopa ściągnęłam taką fajną zieloną aplikację i w pięć minut było po wszystkim. I nie musiałam zanosić. Dlatego się cieszyłam.
BTW jak guglałam za różnymi rzeczami w tej sprawie, to wyszło że straszne burdello na stronie MF było, do połowy miesiąca nie było jeszcze wszystkich formularzy i jakieś błędy się robiły.

Silaqui - 2 Lutego 2016, 01:28

Urlop zaklepany i podpisany przez szefa :) Plus PIT (ale taki zwykły :P ) zaniesiony, Mała Ruda uświadomiona o czerwcowym wypadzie do fantastów wydaje się niemal tak podekscytowana jak ja, druga faza dojazdu do Nidzicy wstępnie potwierdzona (pierwsza, czyli PKP możliwa dopiero na miesiąc przed planowanym wyjazdem...), szkolenie na kolejną maszynę w pracy zaliczone, przeżyłam 16 godzin w pracy, 3,5 godziny dojazdów, niecałe 4 godziny snu, a to wszystko w ciągu jednej doby :D
dalambert - 2 Lutego 2016, 19:28

Magia zabija - 5 część cyklu Ilony Andrews już dostępna na Bonito - oczywiście zamówiłem :D
charande - 4 Lutego 2016, 01:27

Odesłałam tłumaczenie naprawdę dobrej książki.
dalambert - 4 Lutego 2016, 11:23

charande, Jakiej ? pochwal się ?
Luc du Lac - 4 Lutego 2016, 13:39

charande napisał/a
Odesłałam tłumaczenie naprawdę dobrej książki.

lepiej czytać w oryginale czy w tłumaczeniu ?
;)

merula - 5 Lutego 2016, 19:21

kupiłam buty. o takie:

Silaqui - 5 Lutego 2016, 19:47

merula, super :) A sznurowanie zrobione na sztywno, czy można regulować?
merula - 5 Lutego 2016, 19:52

można regulować

Partner forum