To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 21 Kwietnia 2011, 11:00

dobrze mi dobrze jak :-)
Pokazuję ci tylko, że z grubej rury wyjeżdżasz. i dokopujesz temu biednemu Tusku.

Ja też z niecierpliwością czekam na odpowiedź w kwestii tego mitycznego dobrzerobienia Polsce. :twisted:

dalambert - 21 Kwietnia 2011, 11:07

NURS napisał/a
Ja też z niecierpliwością czekam na odpowiedź w kwestii tego mitycznego dobrzerobienia Polsce

no tu wszyscy sobie do października poczekamy :twisted:

ivaine - 21 Kwietnia 2011, 11:25

Cytat
no tu wszyscy sobie do października poczekamy :twisted:

dalambercie, to bardzo optymistyczna wersja :mrgreen: .

dalambert - 21 Kwietnia 2011, 11:32

ivaine, mozemy się po drodze psztykać, ale na październikowe rezultaty mamy wpływ baaaardzo znikomy więc, to co tu sie czasami wyprawia to jedynie sztuka dla sztuki i rozrywka :wink:
terebka - 21 Kwietnia 2011, 11:34

Typowe :twisted:

Dobrzerobienie hasłami i transparentami, bo kiedy już należałoby się wgłębić w temat... Hasła i transparenty. Wydmuszki. A w środku powietrze przesiąknięte smrodem starych jaj.

Jotha - 21 Kwietnia 2011, 11:50

Agi napisał/a
Jest jeszcze kwestia niezadowolonych (czytaj: zawistnych) sąsiadów, którzy nie mogli by oprotestować budowy, ponieważ nie byli by zawiadamiani, a przy pozwoleniu na budowę jest to obowiązkowe.

Nie macie pojęcia co potrafi zrobić sąsiad, żeby uprzykrzyć życie przyszłemu inwestorowi. Można film lepszy od Samych swoich nakręcić.

Wiesz, Agi, inwestorzy potrafią być bezwzględni, kierując się zasadą "wolnoć Tomku...". Stąd się wzięły regulacje chroniące interesy sąsiadów. Ale łatwiej jest jednak przebrnąć procedury administracyjne, zwalczając czyjeś, nawet nieracjonalne, zastrzeżenia, niż np. mieszkać całe lata w domu, któremu całe światło odebrał postawiony w granicach sąsiedniej działki, bez odpowiedniego odstępu, wyższy budynek.

NURS - 21 Kwietnia 2011, 11:52

I dlatego ułatwienia powinny mieć inny charakter. Raczej polegające na zmniejszeniu ilości dziwnych pozwoleń, ale z zachowaniem pełnej kontroli.
Agi - 21 Kwietnia 2011, 11:58

Jotha napisał/a
Ale łatwiej jest jednak przebrnąć procedury administracyjne, zwalczając czyjeś, nawet nieracjonalne, zastrzeżenia, niż np. mieszkać całe lata w domu, któremu całe światło odebrał postawiony w granicach sąsiedniej działki, bez odpowiedniego odstępu, wyższy budynek.

Jotha, w tej kwestii masz rację, ale jest też drugie oblicze inwestowania, które obserwuję z racji pracy w starostwie. Sąsiedzi sprzeciwiają się dla zasady, "bo, nie". Piszą do kolejnych instancji, otrzymują odpowiedź negatywną, to piszą w trybie skargowym.
Mamy paru takich etatowych "pisarzy" i o nich myślałam pisząc powyżej.
NURS napisał/a
I dlatego ułatwienia powinny mieć inny charakter. Raczej polegające na zmniejszeniu ilości dziwnych pozwoleń, ale z zachowaniem pełnej kontroli.

Pełna zgoda. Samowolki zbyt wiele nas, jako społeczeństwo kosztują.

czterdziescidwa - 21 Kwietnia 2011, 12:17

Fidel-F2 napisał/a
dalambert napisał/a
Szanowni mędrcy i klakierzy, może ktoś mi objaśni łaskawie co takiego spieprzyła miłościwie nam panujaca PO:
że Trybunał Konstytucyjny odesłał na szczaw nowelizacje usprawniajacą i pozwalajacą nie uzyskiwać pozwoleń na budowę?
nic, rzecz miała polegać na tym, że zamierzając coś postwić należałoby zgłosić to w odpowiednim urzędzie (jednym), później państwowa machina miałaby 30 dni na wniesienie zastrzeżeń, jeśli takowych by nie było w tym terminie, pozwolenie na budowę było by przyznawane z automatu. TK uznał, że państwo miałoby za małą kontrolę nad obywatelem.

Ale przecież TK nie może czegoś takiego stwierdzić, bo stopień kontroli państwa to decyzja polityczna, a nie dla sądu?

Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2011, 12:23

dalambert, coś Ty się tak na tym październiku zafiksował
NURS - 21 Kwietnia 2011, 12:25

Marzy mu się, że kaczyzm dojdzie do wladzy.
dalambert - 21 Kwietnia 2011, 12:25

Fidel-F2, A tak jakos , szczególnie polecam 23 X. :wink:
Adon - 21 Kwietnia 2011, 12:29

Agi napisał/a
Pełna zgoda. Samowolki zbyt wiele nas, jako społeczeństwo kosztują.

Zeby bylo smieszniej na rzeczy, ktore igdy nie powinny byc stawiane, tez ktos zgody wydaje. Vide budowanie na terenach zalewowych.
A potem tacy poszkodowani jeszcze bezczelnie domagaja sie odszkodowan od panstwa. A taki JK krzyczy jaki to rzad zly, ze nie chce pomoc.

Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2011, 12:33

dalambert, a co to ma do poniższego?

dalambert napisał/a
w/g mnie PiS nie walczy o władzę dla władzy, a znacznie ważniejsze sprawy, które tu na forum są nagminnie wyszydzane, opluwane i fałszowane

terebka - 21 Kwietnia 2011, 12:34

PIS wciąż jest, bo trzeźwiejsza część 'Narodu' zlewa od lat wybory, a gremialnie urnuje zaprzysięgła armia zombie pisu. Nie odsyłaj, dalambercie złoty, tłumów do października bo JarKacz zacznie szorować miękkim podbrzuszem o próg wyborczy i kiedy nastanie grudniowy poranek, znowu wróci teleranek ;P:
dalambert - 21 Kwietnia 2011, 12:41

terebka, SLD,czy coś chce złozyć w Sejmie projekt ustawy zakazujacej "mowy nienawiśc" jak widać słusznie .
Twoje światłe i jakże słuszne wywody kwalifikują się jak najbardziej pod tę ustawę.
Dawno, nawet na tym forum, nie widziałem takiej ilosci jadu i plucia w jednej wypowiedzi.
Gratuluję i oby tak dalej.

Jotha - 21 Kwietnia 2011, 12:45

Terebka dziękuję za zaliczenie do "zaprzysięgłej armii zombie pisu". Dla mnie "zlewanie wyborów" bynajmniej nie kojarzy się z trzeźwością, nawet plityczną :)
Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2011, 12:45

dalambert napisał/a
Dawno, nawet na tym forum, nie widziałem takiej ilosci jadu i plucia w jednej wypowiedzi.
poczytaj przemówienia Kaczyńskiego, będziesz usatysfakcjonowany

odpowiesz na pytanie moje i baranka?

dalambert - 21 Kwietnia 2011, 12:48

Fidel-F2, oczywiście, ze nie, na prowokacyjne pytania retoryczne nie mam zamiaru odpowiadać.
A i jak można poważnie traktować faceta który bredził na forum o "stu kilkidziesieciu osobach zamordowanych przez Lecha Kaczyńskiego" - przecież z chorymi nie można sie spierać, a przynajmniej nie warto .
Masz racjęFidelku-F2, masz racje, tylko się nie denerwuj.

terebka - 21 Kwietnia 2011, 12:48

dalambert, duży już jesteś. Zacznij odróżniać nienawiść od pogardy. A 'Mowa nienawiści', znaczy ta ustawa, to bardziej polityków chyba dotyczy. Jestem wyborcą. Patrzę i oceniam. A że ocena jest krytyczna, to i czyja w tym wina? Moja? Okej, to ja zacznę mówić gładkimi słowy, słuchać Rubika i Kupichy, czytać Mayer i Steel. Zapnę kołnierzyk i włożę kwiatek w butonierkę. Obiecuję, będę grzeczny. A oni nadal niech wszczynają rozróby i informują wzniosłym tonem, że to w moich imieniu i moim interesie.
terebka - 21 Kwietnia 2011, 12:51

Jotha, ja Cię przepraszam, ale naprawdę nie rozumiem ślepej wiary we wszystko co spłynie z ust Kaczyńskiego. Słowa, które padają codziennie, o zdradzi o świcie, potrójnej ostatnio i wiele innych, degradują go jako polityka a nawet obywatela tego kraju. Przykromi
Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2011, 12:54

dalambert napisał/a
Fidel-F2, oczywiście, ze nie, na prowokacyjne pytania retoryczne nie mam zamiaru odpowiadać.

dalambert, napisałeś:
dalambert napisał/a
w/g mnie PiS nie walczy o władzę dla władzy, a znacznie ważniejsze sprawy, które tu na forum są nagminnie wyszydzane, opluwane i fałszowane
ja Cię proszę jedynie o doprecyzowanie Twojej wypowiedzi. O jakie to sprawy ważne walczy PiS a które to sprawy są tu wyszydzane, opluwane i fałszowane? Gdzie widzisz tu prowokację? Dlaczego próba zrozumienia Twojego stanowiska ma być prowokacją? Otwarcie obrażasz ludzi twierdząc że opluwają, wyszydzają i fałszują jakieś ważne rzeczy ale nie chcesz powiedzieć jakie to rzeczy? Może gdyby wiedzieli to by przestali.
dalambert - 21 Kwietnia 2011, 12:59

Fidel-F2 napisał/a
O jakie to sprawy ważne walczy PiS a które to sprawy są tu wyszydzane, opluwane i fałszowane? Gdzie widzisz tu prowokację?

Chociazby we wrzaskach pewnego forumowicza o "stukilkudziesieciu osobach zamordowanych przez Lecha Kaczyńskiego" - widzę i falsz i prowokacje i bezczelna arogancję.
I dlatego oczywiscie masz racje Fidelku-F2, masz racje, tylko się nie denerwuj....

Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2011, 13:02

ale ni o tym pisałeś, pisałeś o ważnych rzeczach o które walczy PiS. co to za rzeczy o które walczy PiS a my opluwamy?
dalambert - 21 Kwietnia 2011, 13:13

Masz racje Fidelku-F2, masz racje, tylko się nie denerwuj ....
Jotha - 21 Kwietnia 2011, 13:16

Terebka, ja Ci chciałem delikatnie zwrócić uwagę, że "urnują" regularnie nie tylko zwolennicy PIS-u. Bo ja też, na ten przykład. A ja Jarosława przestałem słuchac już dawno, a szkodliwą działalność śp. Lecha i jego ekipy w warszawskim samorządzie miałem okazję oceniać jako człowiek z tym samorządem emocjonalnie związany.
Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2011, 13:17

@ dalambert,

odpowiesz, czy dalej będziesz robił z siebie głupka? czemu chcesz udowodnić, że PiS nie walczy o nic istotnego? jeśli jest chociaż jedna taka rzecz to przedstaw ją, może my tego nie widzimy? zresztą, jak możemy dostrzec te rzeczy skoro nawet tak gorliwy wyznawca PiSu jakTy nie potrafi ich wskazać ani nazwać?

dalambert - 21 Kwietnia 2011, 13:24

Fidel-F2, Uważam , ze PiS walczy o rzeczy istotne, ale też uważam jakąkolwiek rozmowę z wami na ten temat za zbędną i bezcelową, a tupać nóżką to se możesz , czyli
tylko sięFidelku-F2, nie demerwuj i oczywiście masz rację...
@Fidel-F2,

NURS - 21 Kwietnia 2011, 13:26

dalambercie złoty, robisz z siebie pośmiewisko, udając, ze nie rozumiesz co sam napisałeś.
Ale rozumiem cie, bo nie sposób odpowiedzieć barnakowi, fidelowi i mnie, ze nie wspomne o innych, ponieważ nie ma żadneych podstaw, prócz rzucania takich haseł, do stwierdzenia, że PiS cokolwiek zrobi. Oni juz nawet nie udają, że walczą o coś więcej, niz budowę piramid dla swoich wodzusiów.

Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2011, 13:30

@dalambert
Rozmowe z nami uważasz za zbędą i bezcelową ale opluwać, oskarżać i obrażać bez podania jakichkolwiek powodów to już sobie nie odmówisz, prawda? Miej odrobinę odwagi cywilnej i broń swojego zdania jakimiś faktami albo przeproś za swoje zachwanie. Zamiast rzeczowo rozmawiać znów mnie obrazasz za to tylko, ze próbuję poznać Twoje poglądy i dowiedzieć się dokładnie o co Ci chodzi. Jakim cudem chcesz od kogokolwiek wyegzekwować szacunek do siebie jeśli nie masz cienia szacunku dla innych?

Partner forum