To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

Martva - 27 Maj 2015, 18:11

Cieszę się bo:
- mam biodra :mrgreen: Kupiłam dziś stół bezcieniowy, w takim długim kartonie, i gdybym nie miała go o co oprzeć, byłby piekielnie nieporęczny, a tak to lajcik :D
-dostałam info o wysłanej paczce - waga 7,81kg i to są same czyste koraliki, a nie jakieś nudne materiały wykończeniowe i inne zapięcia. Roar. Chyba zacznę szukać odpowiedniej jaskini :omg:

Pucek - 29 Maj 2015, 18:29

Pierwszy wyjazd na działkę i pierwszy tegoroczny kozaczek znaleziony na niej!
Śliczności grzybek :)

Godzilla - 30 Maj 2015, 10:54

Zrobiłam zamówienie w Magrafie, za jakieś 45 zł. Sprawdziłam poprzednie - maj i wrzesień 2014. Aż nie mogę uwierzyć. Tylko tyle?

A poza tym cieszą mnie nowe spodnie dla Młodej. Trzy pary, każda w innym kolorze, i po 20 zeta od sztuki. Bardzo zgrabne. A już miałam problem, bo poprzedni zapas po części się wydarł, a po części zrobił się za mały.

Agi - 30 Maj 2015, 16:50

Byliśmy w Poznaniu na zakupach. Mam dwie pary wygodnych butów, Driver fajną marynarkę, kilka par spodni, koszule i buty. Ale najbardziej cieszy się z myjki ciśnieniowej. :mrgreen:
Starscreem - 31 Maj 2015, 22:20

Zabrałam się ostatnio za scrapbooking.
Technika chodziła mi po głowie... pfff... z 10 lat, a może więcej. W końcu się zmobilizowałam, znalazłam sobie kurs, ba! nawet na niego dotarłam i nie zrobiłam sobie krzywdy w trakcie.

A teraz nakupiłam kolorowych papierków, stempelków, tasiemek, wycinanek, farbek, kokardek, cudów na kiju i zaczęłam robić sobie albumy ze zdjęciami (których się uzbierało przez te lata zastanawiania się, oj uzbierało).
I wychodzi mi nawet czasem trochę ładniej niż się po swoich dwóch lewych łapkach mogłam spodziewać :D

Jest tylko jeden minus - strasznie to dużo czasu zajmuje. Dzisiaj 4 godziny robiłam okładkę.

Martva - 31 Maj 2015, 22:24

Starscreem napisał/a
Jest tylko jeden minus - strasznie to dużo czasu zajmuje. Dzisiaj 4 godziny robiłam okładkę.

Ha, jak coś biżutkowego robię mniej niż cztery godziny, to łapie się w kategorię 'mało czasochłonne' ;)

Godzilla - 1 Czerwca 2015, 07:51

Starscreem, gratulacje :D Ja nie mam zacięcia do papieru i scrapbookingu nie mam w planach (ale kto wie), tylko patrzę i podziwiam, jak innym to wychodzi. To musi być świetna zabawa.
Starscreem - 1 Czerwca 2015, 11:28

Najbardziej to mnie cieszy, kiedy widzę, jak można niezbyt udane zdjęcie "zagłuszyć" ładnymi papierami :mrgreen:
Jak przyniosłam pierwszą partię zdjęć od fotografa, to załamana byłam - nie dość, że same z siebie były nie najlepsze (np. robione telefonem z opcją HDR :oops: ) to jeszcze się okazało, że maszyna drukująca inaczej interpretuje kolory niż mój komputer i wszystkie zielenie zamiast być soczyste, zrobiły się zgniłe, prawie żółte.
Ale tu wycinanka, tam jakiś ptaszek, wzorzyste tło - i prawie nie widać, że marny ze mnie fotograf :D

W biżuterię bawiłam się na studiach troszkę. Ale bardzo proste ozdóbki robiłam, kolczyki z kilku koralików na szpilce/łańcuszku + bigle i tyle. Więcej czasu zajmowało znalezienie odpowiednich koralików niż ich połączenie :)

Mam jeszcze w planie kurs decoupage. I będę sobie dekupażyć zakładki do książek :omg:

Martva - 1 Czerwca 2015, 13:04

Decoupage mnie trochę kusi w kontekście brzydkich brązowych komódek, które mogłyby się stać ładnymi białymi komódkami w róże. Ale mam na razie inne rzeczy na głowie ;)
Godzilla - 1 Czerwca 2015, 20:30

Jedzie do mnie 0.46 kg koralików.
Martva - 4 Czerwca 2015, 18:53

Dzisiejsza sesja zdjęciowa. Zjawiskowa modelka plus fotografka która wiedziała jak ją wykorzystać. Kilka genialnych fot z tego będzie, minusem jest to że nie wiem czy ktokolwiek zauważy biżuterię ;)
Godzilla - 4 Czerwca 2015, 20:32

No no, to się nazywa profesjonalne podejście do sprawy :bravo :bravo :bravo
Martva - 4 Czerwca 2015, 20:37

Grunt to znajomości jednak ;) Przyznaję że miałam nieco inną wizję tej sesji (ubraniowo-kolorystyczną) ale myślę że efekty będą naprawdę wow.
Dunadan - 5 Czerwca 2015, 14:29

Martva napisał/a
Dzisiejsza sesja zdjęciowa

Poka foty!

Martva - 5 Czerwca 2015, 21:34

Jak będę mieć, to pokażę, na razie dostaję pojedynczo na FB.

dalambert - 5 Czerwca 2015, 22:46

Martva, biżu i modelka śliczne , tylko po co te liście- bez obraz byłby znacznie czytelniejszy :!:
Martva - 6 Czerwca 2015, 09:07

Bo liście to natura, i dają bardzo fajny efekt, ujęcie z ostrzejszą biżuterią też już dostałam. Rrrrany, ależ to fajnie wyszło :omg:
dalambert - 6 Czerwca 2015, 09:10

Martva, to ona ma, czy nie ma kolii na szyi, bo krzaki zasłaniają ?
Lowenna - 6 Czerwca 2015, 10:37

Ma. Mnie bardziej interesuje, ile ważą takie kolczyki :oops:
dalambert - 6 Czerwca 2015, 11:34

Lowenna, obawiasz się, że po dłuższym noszeniu przerabiają uszy a'la Wyspa Wielkanocna ?
Agi - 7 Czerwca 2015, 15:20

Ochłodziło się na tyle, że mogłam zrobić pięciokilometrowy spacer, a raczej szybki marsz i nie padłam.
Kama też dała radę. :)

Martva - 7 Czerwca 2015, 17:31

Lowenna napisał/a
Mnie bardziej interesuje, ile ważą takie kolczyki :oops:

Niecałe 12g :)

Lowenna - 7 Czerwca 2015, 17:41

Śliczne :D ale dla mnie 11 g za ciężkie :(
dalambert - 7 Czerwca 2015, 19:00

Martva napisał/a
Niecałe 12g
Oba, czy jeden ? ostatecznie 6 gram w uchu da się przeżyć.
Martva - 7 Czerwca 2015, 19:04

Jeden. Nie są najlżejsze, ale do wytrzymania, robię też ciut krótszą i mniejszą wersję tego wzoru ale do zdjęć chciałam rzeczy jak najbardziej łał.
Luc du Lac - 7 Czerwca 2015, 19:37

Na tym zdjęciu kolja i kolczyki zlewają się w jedno
konopia - 7 Czerwca 2015, 21:44

modelka ma za jasna twarz, ten zielony liść bardzo mocno ściąga na siebie uwagę osoby oglądającej to foto. Cień na policzkach i podbródku wygląda strasznie.
kompletnie nie podoba mi się to zdjęcie. resztą modelka zdaje sobie sprawę że nic a tego nie bedzie wyraz jej twarzy jasno mówi co myśli o takiej kompozycji kadru.
Nie tak się robi foty reklamowe, kogoś poniosło, no chyba, ze reklamujemy paprotki.

Martva, czarna aksamitne popiersie (coś ala manekin do kapeluszy), na tym fotografuj swoje wyroby.

Lowenna - 7 Czerwca 2015, 21:58

Jak już się czepiacie, to popatrzcie na dłonie
konopia - 7 Czerwca 2015, 22:20

Lowenna, +1, ta paprotka tak mnie zafascynowała, że nie dostrzegłem zmasakrowanych dłoni :shock: ale na swoją obronę mam tyle,że zdjęcie w całości nie mieści się na ekranie i jak zatrzymam sie na tym liściu to tak już zostałem :lol:
merula - 21 Czerwca 2015, 20:38

jeszcze dwa dni w pracy i chwilka wolnego. i Nidzica :D

Partner forum