To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Adanedhel - 16 Kwietnia 2011, 09:22

figurant napisał/a
NURS - nie twierdzisz, chyba, że słowa Palikota są szczególnie mądre.

Figurant, nie twierdzisz chyba, że słowa Hofmana są szczególnie mądre.

Matrim, a gdzie Jason Bourne?

NURS - 16 Kwietnia 2011, 09:25

figurant napisał/a
NURS - nie twierdzisz, chyba, że słowa Palikota są szczególnie mądre.

A co ma mądrość wspólnego z nawoływaniem do zabijania?

baranek - 16 Kwietnia 2011, 09:28

Słowa Palikota są przede wszystkim nieprawdziwe. Jarosław nie chce być męczennikiem, ale na pewno potrzebuje męczenników, prześladowań, cenzury i brutalnych ataków straży miejskiej na niewinnych posłów PiS.
NURS - 16 Kwietnia 2011, 09:40

a kto go tam wie? Może zajarzył, że tylko tak zostanie kimś, bo po dojściu do wladzy bedzie zredukowany do kolejnego pieniacza. O Narutowiczu do dzisiaj uczą.
jewgienij - 16 Kwietnia 2011, 09:52

Ci "męczennicy" płaczą, kiedy ich straż miejska przestawia. Bawią się w Stan Wojenny i jakieś powstania, tyle że do tego dzisiaj nie trzeba żadnej odwagi. Nikt nie strzela, nie katuje ani do więzienia nie wsadza. Jakiś nowy rodzaj rozrywki się robi, tak jak inscenizacje historyczne czy strzelanie się kulkami z farbą.
baranek - 16 Kwietnia 2011, 10:54

http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html

Ciekawe jak kaczystom uda się zwalić to na Tuska i Komorowskiego.

NURS - 16 Kwietnia 2011, 11:16

To proste, brat kierowcy ożenił się z kobietą z Pułtuska. To powinno wystarczyć, bo gdzie pół premiera, znajdzie się i druga połówka. A Komorowski nie powstrzymał ich przed wyjazdem, a mógł, bo ma taką władze.
NURS - 16 Kwietnia 2011, 11:26

Zupełnie z innej bajki. Jak Kadafi pokona rebelię, to czy to automatycznie bedzie znaczyło, że Francja, Włochy i kilka innych krajów przegrało wojnę z Libią i musi się poddać?
feralny por. - 16 Kwietnia 2011, 11:29

NURS, ja też się zastanawiam jak się "bunga bunga" i reszta chłopaków z tego wykręci. Będę z chorą fascynacją patrzył jak się wiją.
NURS - 16 Kwietnia 2011, 11:36

Wczoraj przypadkiem trafiłem na polshicie na rozmowę telefoniczną z jakąś polka, nauczycielką, ktora mieszka w Trypolisie. Kolesie myśleli, że baba pojedzie po dyktatorze, a ona zaczeła opowiadac o bombardowaniach, o tym, ze jedna z bomb spowodowała zawalenie się części domu kogoś z jej rodziny itp. i stwierdziła, ze te demonstracje poparcia wcale nie są sztuczne, ze obserwowała je wielokrotnie i jej zdaniem ci ludzie zą ślepo zapatrzeni w Kadafa. Trzeba bylo widzieć minę prowadzacego, który kilka razy staral się naprostowac babona, a jak się nie udało, podziekowal za polaczenie :-)
IMO Kadafi jest skończoną świnią i pewnie nalezałaby mu się kulka, jak niemal każdemu władcy w tamtym regionie, ale to co wyprawiamy, może skończyć się naprawdę dziwnie. Pomijam fakt, ze USA za moment moga utracić kilka waznych przyczółków na rzecz islamistów - patrz Jemen, Egipt, Syria - co zmieni globalny układ sił na korzyść Iranu.

feralny por. - 16 Kwietnia 2011, 11:38

Żałuję, że nie widziałem, to musiało być urocze.
Matrim - 16 Kwietnia 2011, 12:11

baranek napisał/a
Ciekawe jak kaczystom uda się zwalić to na Tuska i Komorowskiego.

"Bo rozdzielono wizyty."

Tak mnie dziś naszło na przemyślenia. W sumie ja się tym ludziom nie dziwię. O ile łatwiej się żyje, gdy ma się taki jasno określony cel, czy też raczej wskazanego wroga. Nie trzeba myśleć o pracy, o rachunkach, kredytach do spłacenia. Przyjdzie komornik? Narzędzie opresji. Pracy nie ma? Wina Tuska!
Idzie sobie taki człek pod Pałac, pokrzyczy, gardło zedrze, poczuje siłę wspólnoty, świat się wyda lepszy. Wróci do domu, zmęczony, zaśnie bez kłopotu, rano się obudzi i od nowa: pod Pałac, gardło zedrze...

Proste życie. Kusząca perspektywa mimo wszystko.

terebka - 16 Kwietnia 2011, 15:35

Siedzę sobie na Poczcie, obsługuje mnie miła pani, a tu z wężyka kolejkowego do kasy zaczyna docierać do mnie monolog. Nie wypada się gapić, więc zerkam kątem oka. I słucham, bo nie da się nie słuchać, jak ktoś wyraźnie chce być słyszanym. Pani. Stoi i mówi, niby do siebie, niby do innych, ale do nikogo konkretnego. Że wszędzie w urzędach to złodzieje i mordercy... Że Poczta Polska SA jest wyjątkowa w tej zgniliźnie... Wskazuje logo PP SA i dowodzi: Jest napisane 'Polska" ta poczta, a nie ukraińska czy pruska (to akurat zapamiętałem dosłownie)... że przy takim rządzie to się tylko położyć i umrzeć... że tak czy tak zostaną rozliczeni... że Szkopy obmierzłe... że za Barlinek (bo akcja toczy się w Barlinku) to ona morze łez wylała... że wszyscy ją tu znają... Pani w okienku na to, że ona nie jest z Barlinka i tej Pani nie zna, więc niech się tu podpisze, czy coś... Monolog trwał i trwał, to cichł na chwilę, to przybierał na sile. Oberwało się urzędom i rządzącym.

Taka sobie anegdotka na temat rysopisu psychologicznego, sporządzonego przez Matrima, w tym przypadku kogoś, kto musi sobie radzić bez Krakowskiego Przedmieścia.

Anonymous - 16 Kwietnia 2011, 16:00

Cytat
Pomijam fakt, ze USA za moment moga utracić kilka waznych przyczółków na rzecz islamistów - patrz Jemen, Egipt, Syria - co zmieni globalny układ sił na korzyść Iranu.

Czy straci, to zobaczymy. W tym momencie trudno przewidzieć, co tam się stanie, chociaż oczywiście Al-Kaidzie na rękę takie działania, ponieważ chaos zawsze sprzyja terroryzmowi. Ale jeśli rzeczywiście narodzi się tam demokracja (w Egipcie ma się odbyć referendum w sprawie nowej konstytucji), to USA zyska. Na razie okazuje się, że Sikorski podjął znakomitą decyzję nie angażując się militarnie w rewolucje. Zamiast wojsk wysłał do Tunezji Wałęsę, który będzie pomagał Tunezyjczykom w przygotowaniu ich modelu demokracji. Jako że Polska obejmie Prezydencję to Wałęsa będzie reprezentował całą Unię i powinniśmy potem, o ile sami Egipcjanie zechcą, pójść także do Egiptu.

Z innej beczki. PO chyba naprawdę się przestraszyła, ponieważ sięgnęła po zaciąg zamorski. Zobaczymy, czy to coś da. Sam fakt zaangażowania profesjonalistów w marketingu politycznym dobrze wróży. A mnie cieszy to, że opinie ekspertów pokrywają się z moimi własnymi, które pisałem na forum - Obama (np. dobrze byłoby, gdyby - o ile to możliwe - Barack Obama przyniósł zniesienie wiz), Prezydencja (wielkie konwencje, spotkania), jakiś medialny show (np. wyjście Tusków do zwykłej restauracji, oczywiście przygotowane profesjonalnie, a nie spieprzone, jak wyjście Kaczki do sklepu). Bo na razie mamy tragedię.

Rafał - 17 Kwietnia 2011, 00:19

Tak sobie w piątek wizytowałem polskie drogi i jednym uchem słuchałem radia, a drugim CB. W pewnym momencie przez CB wywiązała się polityczna dyskusja i ze zgrozą wysłuchiwałem, jak to za Kaczyńskiego było dobrze, jak nisko stało euro i paliwo, a za Tuska tylko przekręty, zadłużenie i drożyzna. Jak jeden próbował się postawić to został zahukany i zwyzywany - kilkuosobowa przypadkowa grupa w eterze na przestrzeni kilku kilometrów i minut się statystycznie zebrała i sami fani PiSu. Zobaczycie, Kaczyński wygra wybory, kra, kra, kra...
Drugim uchem słuchałem RM i na jego antenie przekonywano, że katastrofa smoleńska, to żadna katastrofa nie była tylko zamach, na dodatek spowodowany przez Rosjan, bo oni historycznie Polaków zabijają. Kurna, nie ma na to paragrafu?
Z innych rozgłośni, zetka trąbiła, że eko-"naukowcy" zrezygnowali z zablokowania remontu/budowy drogi krajowej nr 7 bo się dogadali z drogowcami i za 390 tys zł wiaderkiem przenoszą żaby z jednej strony drogi na drugą. Kurna, było mi zostać naukowcem.

Ciśnie się na usta: kak tigra jeb'at

baranek - 17 Kwietnia 2011, 06:58

Rafał, nie masz empeczy w aucie? Słuchaj black death brutal metalu, to łagodniejsze niż teorie Radia Maryja.
http://wiadomosci.wp.pl/k...1c246&_ticrsn=3

Kruk Siwy - 17 Kwietnia 2011, 08:34

Rafał, a pamiętasz jak jeden z userów obraził się i piętnował mnie za pokazanie nagannych praktyk ekoterrorystów w opowiadaniu?
Hhihi

A naukowcem to najlepiej zostać amerykańskim, co prawda ostatnio ich badania wykazały, że naukowcy amerykańscy nie istnieją...

NURS - 17 Kwietnia 2011, 10:48

Na CC wśród innych gupich pytań jest też takie:
Co ostatnio odkryli naukowcy amerykańscy?
Odp: Naukowców mołdawskich.

aniol - 17 Kwietnia 2011, 22:25

NURS napisał/a
Na CC wśród innych gupich pytań jest też takie:
Co ostatnio odkryli naukowcy amerykańscy?
Odp: Naukowców mołdawskich.

w oryginale na cc stoi " co odkryli naukowcy brytyjscy..." reszta sie zgadza

z ciekawych tekstow uslyszanych w sieci
szlo mniej wiecej tak
w Smolensku to owszem byl zamach, ale zorganizowany przez amerykanow, ktorym zalezy na jak najwiekszych niepokojach spolecznych w Polsce, tylko po to aby mogli wkroczyc z interwencja pokojowa i polozyc lapy na polskim gazie lupkowym
no i oczywiscie PiS jest oplacany przez CIA zeby te zamieszki wywolali
pomysl na opowiadanko SF gotowy, jakby ktos chcial to prosze bardzo

NURS - 17 Kwietnia 2011, 23:04

Łupkową to my mamy, ale epokę.
Fidel-F2 - 18 Kwietnia 2011, 09:10

http://wiadomosci.gazeta....ia_2010_to.html

i takich debili ziemia nosi

ciekawe ile dzieci zgwałcił

NURS - 18 Kwietnia 2011, 09:12

http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html

Ciekawostka.

Agi - 18 Kwietnia 2011, 09:20

Fidel-F2 napisał/a
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9451310,Ksiadz_na_zlocie_motocyklistow__10_kwietnia_2010_to.html

i takich debili ziemia nosi

ciekawe ile dzieci zgwałcił

Fidel-F2, przesadziłeś z domniemaniami. Między głupotą, a zbrodnią nie musi być znaku równości.

Fidel-F2 - 18 Kwietnia 2011, 09:22

z premedytacją, ząb za ząb
baranek - 20 Kwietnia 2011, 07:45

Bo protestować to trzeba umić:
http://www.tvn24.pl/12691...,wiadomosc.html

A u nas co? Pochodnie i krzyże. Nuda.
Chociaż z drugiej strony - Kempa, Fotyga... Brrrr.

NURS - 20 Kwietnia 2011, 09:28

Przestań, przestań! Proszę. Straciłem apetyt. :evil:
Rafał - 20 Kwietnia 2011, 10:15

A ja coraz bardziej łagodnym okiem patrzę na PSL jako kandydata na mój głos. PO się pogubiło kompletnie i niczego już nie gwarantuje, o PIS nawet nie ma potrzeby pisać, SLD - tu mam zgryz, bo ludzie szuje, ale uczciwe szuje, tzn nie kryją się z własnym szujostwem, ale głosować na szuje?, no nie. Zostaje PSL jako ostatnia, czwarta opcja. Właściwie ma tylko jednego zajoba w postaci KRUS, ale też to jasno stawiają. Na ile miałem okazję poznać Pawlaka i Kierzkowską to są bardzo sympatyczni i błyskotliwi ludzie, Żelichowski też wydaje się być normalny, więc czemu nie?
NURS - 20 Kwietnia 2011, 11:06

Moze dlatego, że PSL to taka sejmowa dziwka. Daje każdemu, kto jej zapewni posadki. Jak bedzie trzeba, to dla dobra ojczyzny da PiSowi.
Rafał - 20 Kwietnia 2011, 11:34

Dziwkowatość jest wpisana w zawód polityka :wink: mi to nie przeszkadza, przynajmniej do czasu aż się objawi jakaś normalna siła polityczna z zasadami, ale czekanie na to, to jak czekanie na powrót króla. A tymczasem PIS oczekuje ode mnie, że nie pójdę na wybory, a takiego, pójdę :evil: Zobaczę kto będzie na listach i dopiero podejmę decyzję PO czy PSL.
NURS - 20 Kwietnia 2011, 11:36

Mnie chodzi o to, że w pewnym sensie, oddając głos na PSL oddasz go na PiS, jeśli dziwki znowu pójdą na całość i wystawią się zwycięskiej partii.

Partner forum