Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 14 Kwietnia 2011, 12:38
NURS, uchaa, cha , a nawet ha, ha, ha , i
Agi - 14 Kwietnia 2011, 13:27
Przeczytałam tytuł artykułu: Prestiżowa porażka PO na komisji gospodarki i zdrętwiałam. O qrcze myślę sobie, gospodarkę rozmontowują. I co? I nic. PiS pod nieobecność części posłów PO (leniuchy jedne, swoją drogą) wygrał głosowanie w sprawie przyjęcia przez Sejm projektu rezolucji popierającej inicjatywę zmierzającą do nadania gazoportowi w Świnoujściu imienia prezydenta Lecha Kaczyńskiego.
Jeśli tym zajmuje się Komisja Gospodarki Sejmu, to znaczy że jesteśmy szczęśliwym bogatym krajem, który nie ma większych problemów.
NURS - 14 Kwietnia 2011, 13:47
dalambert napisał/a | NURS, uchaa, cha , a nawet ha, ha, ha , i |
Widzisz?
Odpowiedziałbyś na pytania zadane przez kolegów. Wiem, ze to cholernie trudne, z putego coś nalać, ale w końcu sam napisałeś, że potrafisz to zrobić. No to zapraszam.
Rafał - 14 Kwietnia 2011, 13:53
Polityka polityką, a my tymczasem budujemy mosty , aż miło popatrzeć. Jak się okazuje w zespole projektantów jest kumpel z roku. I to jest fajna polityka, jak mówi kierownik budowy na filmie, tyle się nie budowało od czasów Mieszka I.
dalambert - 15 Kwietnia 2011, 08:34
Wałęsa do Tunezji, to może Jaruzel z Kiszczakiem do Libii i będziemy mieli okrągły stół na gościnnych występach
Fidel-F2 - 15 Kwietnia 2011, 08:37
czasem błyśniesz dalambert, niemniej ja bym ich posadził po dwóch stronach tego samego stołu, tak zgodnie z doświadczeniem
dalambert - 15 Kwietnia 2011, 08:40
Fidel-F2, Sahara jest wielka postawić jeden stolik pod wydmą, zebrać to całe towarzystwo i trzymać na słonku, jak się nie pogodzą to się zeschną.
Fidel-F2 - 15 Kwietnia 2011, 10:06
http://m.tokfm.pl/Tokfm/1...a_do_herbu.html
Ruskim też się godło nie podoba
dalambert - 15 Kwietnia 2011, 10:28
Parę polskich herbów szlacheckich zawiera półksieżyc w poziomie rogami w górę lub w dół, a z niego wyrastający krzyż - jak chcą to se mogą do tego sjamskiego kurczaka dodać
NURS - 15 Kwietnia 2011, 10:50
Paranoi ciung dalszy:
Cytat | Jak podają media, Lech Kaczyński był najlepszym prezydentem Polski, walczył o Polskę suwerenną i dostatnią. Jeśli to pana nie przekonuje, to niech pan z Polski wyjedzie! |
http://wiadomosci.gazeta....h_wyjedzie.html
Czy my już tego pare razy nie przerabialiśmy?
Żydzi na Madagaskar.
Edyta:
http://www.rp.pl/artykul/642712.html
aniol - 15 Kwietnia 2011, 10:59
eee tam
to jest jeszcze fajniejsze
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
NURS - 15 Kwietnia 2011, 11:04
Dzielenie ludzi na lepszych i gorszych może się marnie skończyć. Drugiej Jugoslawii raczej nie bedziemy mieli, ale paru pieniaczy może na wlasnej skórze poczuć zadowolenie narodu.
Jak to mówią, kto mieczem wojuje, od miecza ginie a kto sieje wiatr zbiera burzę.
Fidel-F2 - 15 Kwietnia 2011, 11:07
Trzeba by ludziom jakoś uświadomić, że jeśli PiS wróci do władzy to zaczną sie ciche morderstwa dla wyrównania rachunków, polityczne aresztowania, lincze publiczne, gnojenie wszystkich z choć odrobinę samodzielnym myśleniem, itp.
Matrim - 15 Kwietnia 2011, 11:08
Fidel, ciche?
Tusk przed Trybunał Stanu za Krakowskie Przedmieście
Najpierw tylko przywrócą karę śmierci, wychodząc z Unii przy okazji.
dalambert - 15 Kwietnia 2011, 11:16
Matrim, nie histeryzujecie, jak pana Oleksego jego własny minister o zdrade oskarżył i to nie gdzieś w Tv , a z Sejmowej trybuny to co się stało,
A no g*wno się stało i Oleksy potem vicepremierzył i SLD przewodniczył , a i panu Milczanowskiemu się krzywda nie stała.
Ot III RP w całej okazałości i tyla.
feralny por. - 15 Kwietnia 2011, 11:16
Dobre, a słyszeliście jak p. Kempa tłumaczyła zachowanie posłów skaczących przez barierki i szarpiących się z policją i borem?
baranek - 15 Kwietnia 2011, 11:26
dalambert, ja w zasadzie nie jestem człowiekiem upartym, ale:
Cytat | w/g mnie PiS nie walczy o władzę dla władzy, a znacznie ważniejsze sprawy, które tu na forum są nagminnie wyszydzane, opluwane i fałszowane |
rozwiniesz to wreszcie?
NURS - 15 Kwietnia 2011, 11:28
dalambert napisał/a | Matrim, nie histeryzujecie, jak pana Oleksego jego własny minister o zdrade oskarżył i to nie gdzieś w Tv , a z Sejmowej trybuny to co się stało,
A no g*wno się stało i Oleksy potem vicepremierzył i SLD przewodniczył , a i panu Milczanowskiemu się krzywda nie stała.
Ot III RP w całej okazałości i tyla. |
Tyle, że w tamtych czasach nie było takich podziałów i tylu oszołomów na ulicach. Każdy kolejny dzień to dolewanie oliwy do ognia, głównie ze strony PiSu, a to, wspomnisz moje słowo, skończy się rozlewem krwi. wieszczyłem to rpzed łodzią, dzisiaj mam podobne przeczucie. Wariatów po obu stronach barykady nie brakuje, trzeba im tylko atmosfery zachęty i katastrofa gotowa.
Fidel-F2 - 15 Kwietnia 2011, 11:32
baranek, ja bym się zastanowił, bo jak PiS dojdzie do władzy to za takie pytania najmniej dwa lata
jewgienij - 15 Kwietnia 2011, 11:49
To mi przypomina stary kawał
Parafrazując:
Konkurs na dowcip dotyczący Kaczyńskiego
Pierwsza nagroda - pięć lat
Druga nagroda - dwa lata
wyróżnienie - rok w zawieszeniu
Ja wam się pośmieję, zdrajcy i agenci na żołdzie Putina
baranek - 15 Kwietnia 2011, 11:52
jewgienij, no i jeszcze nagroda specjalna...
jewgienij - 15 Kwietnia 2011, 12:04
Ja bym tam wziął drugą nagrodę. Prestiż jest, ewentualność moralnego zwycięstwa i sympatii tłumu istnieje, bo pierwszego to nikt nie lubi, drugiego już bardziej.
A dwa lata jak dla brata, po korytarzu się wylata
NURS - 15 Kwietnia 2011, 13:24
http://wiadomosci.gazeta....do_zbrodni.html
Czy ktoś może mi powiedzieć w którym miejscu tego cytatu jest nawoływanie do zabicia Kaczki?
Jesli jest, to ja chyba tez, pisząc moje ostrzeżenie, nawołuję do zbrodni.
Za to Hofman z jego szukaniem gałęzi i tym niedawnym odstrzeleniem Niesioła.
nureczka - 15 Kwietnia 2011, 13:53
Jeśli już było, to przepraszam - urlopuję się i na forum zaglądam sporadycznie. Urzekła mnie następująca notatka wygrzebana w sieci.
Cytat | Kobieta przedstawiająca się jako Karolina z Warszawy, omówiła na antenie rewelacje z książki Zamach w Smoleńsku Leszka Szymowskiego. Powołując się na lekturę opowiadała, że amerykańskie satelity szpiegowskie zarejestrowały 10 kwietnia 2010 r. awaryjne lądowanie prezydenckiego tupolewa w lesie koło lotniska smoleńskiego. Samolot miał być tylko trochę pokiereszowany, dopiero później wybuchła bomba próżniowa, której siła odwróciła kadłub maszyny na grzbiet i zmasakrowała pasażerów. - Ci, którzy przeżyli zostali zamordowanistrzałami z broni palnej - czyta kobieta. |
Samolot ląduje przy swojej masie i prędkosci, traci skrzydlo i w efekcie tylko robi pac i nic się nie dzieje... Widać, że ci ludzie nawet nie leżeli obok książki do fizyki.
Sprostowanie po chwili namysłu
Godność prezydencka niesie w sobie taki pęd do prawdy, że żadna brzoza/sonsna czy cokolwiek innego nie jest w stanie istotnie go zmienić, a co dopiero obrócić.
Prezydent, obdarzony tym pędem, jest jak gwiazda tak gęsta, ze będąca w stanie przeniknąć bez uszczerbku inne gwiazdy a co dopiero jakies tak drzewa.
Pamiętajmy, że zasady fizyki też maja swoje ograniczenia. Tym ograniczeniem jest nieugięta logika historii.A ona dowodzi, ze jak świat światem Rusek nie będzie Polakowi bratem. To musiał być zamach!!!
Matrim - 15 Kwietnia 2011, 19:24
NURS, przecież to jest gra: zgłaszamy do prokuratury absurdalny wniosek, który wiemy, że zostanie odrzucony. Ale my będziemy mogli krzyczeć, że prokuratura jest sterowana, że Tusk usiadł prokuratorom na karku i nie robią nic by chronić Jarosława. A wiadomo co się dzieje, jeśli się obniża czyjąś godność takimi zachowaniami.
nureczka
Spostrzeżenie po chwili namysłu - przerażające jest to, że w niektórych kręgach podobne wnioski mogą być całkiem poważnie traktowane.
terebka - 15 Kwietnia 2011, 20:34
Głupia mina posła 'Pepeszy' poprawiła mi dzisiaj humor.
NURS - 15 Kwietnia 2011, 21:09
http://wiadomosci.gazeta....cy_dostaja.html
Prawi i Sprawiedliwi.
Anonymous - 15 Kwietnia 2011, 21:12
Co prawda objąłem embargiem informacyjnym pewnego polityka prawicy starszego pokolenia, ale potwierdza się, niestety, to co mówiłem wcześniej. A sondaże nie dotyczą bezpośrednio Sami Wiecie Kogo.
Pierwszy sondaż, drugi sondaż i trzeci sondaż
A teraz zważcie moje słowa, bo okażą się prorocze: jeśli podobne wyniki zobaczymy we wrześniu, wróci IV RP. Wystarczy grupa 3 milionów oszołomów wierzących w spiskowe teorie, ponieważ rozczarowani rządami PO trzeźwo myślący Polacy po prostu nie pójdą na wybory.
Bardzo chciałbym się mylić.
E: Wszystkie sondaże na stronie Kampania na żywo Tomasza Machały. Bardzo fajnej zresztą i już tutaj polecanej przeze mnie.
Aha, dla porządku dziennego. Jest sondaż, w którym PO ma 50%, ale zważywszy na to, że GFK Polonia przed wyborami prezydenckimi prognozowała wygraną pewnego polityka prawicy starszego pokolenia, podchodzę do niego sceptycznie. Czekam jeszcze na SMG/KRC.
figurant - 15 Kwietnia 2011, 23:19
NURS - nie twierdzisz, chyba, że słowa Palikota są szczególnie mądre.
Matrim - 15 Kwietnia 2011, 23:22
Bardziej pasuje do "Co nas śmieszy" w sumie, ale nie psujmy tak atmosfery:
Beata Kempa napisał/a | Agent Tomek byłby bardzo dobrym parlamentarzystą w komisji ds. służb specjalnych. Większego eksperta od służb specjalnych poza nim, Mariuszem Kamińskim i Antonim Macierewiczem w Polsce nie ma. Tworzyliby w trójkę idealny zespół |
Supertrio: James Bond, J. Edgar Hoover i Mata Hari.
|
|
|