To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 14 Kwietnia 2011, 10:02

Bo za komuny było lepiej jak za PiSu, kiedy tylko Kaczyńscy byli bojownikami walczącymi o wolność a reszta agentami bezpieki :twisted:

Nie zauważyłeś, ze tzw. normalnośc przyniosła lustrzane odbicie sytuacji? Teraz prawa strona wyklina lewą w takim samym stylu, jaki kiedyś krytykowała.

Matrim - 14 Kwietnia 2011, 10:02

dalambert, chodzi o to, że jeśli ktoś zdobywa władzę dla władzy, to ma ciągoty do stawiania pomników "swoim". Tak było w PRL, tak ma być w "kraju Kaczyńskiego", z czym on się nie kryje i o czym głośno mówi.
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 10:04

widzisz dalambert i Dzierżyńskiemu i Kaczyńskiemu tak samo warto stawiać pomniki i taki sam sens to ma
dalambert - 14 Kwietnia 2011, 10:05

Matrim, i tu się różnimy, w/g mnie PiS nie walczy o władzę dla władzy, a znacznie ważniejsze sprawy, które tu na forum są nagminnie wyszydzane, opluwane i fałszowane, coż mozecie i tak piszcześ kochne bojowniki poprawności i europy, ale to nie zmieni sytuacji,
baranek - 14 Kwietnia 2011, 10:07

Cytat
w/g mnie PiS nie walczy o władzę dla władzy, a znacznie ważniejsze sprawy, które tu na forum są nagminnie wyszydzane, opluwane i fałszowane

A konkretnie?

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 10:08

dalambert napisał/a
które tu na forum są nagminnie wyszydzane, opluwane i fałszowane
możesz konkretnie napisać o jakie sprawy walczy PiS a które to my wyszydzamy, opluwamy i fałszujemy? Bo bardzo Ci blisko w tym momencie do kłamstwa i oszczerstwa. Do tej pory lekko sobie tu dyskutujemy ale w tym momencie robi się naprwdę grubo.
Matrim - 14 Kwietnia 2011, 10:09

dalambert napisał/a
PiS nie walczy o władzę dla władzy, a znacznie ważniejsze sprawy

Tak - o pomniki walczy. W niedzielę o tym ładnie mówił: "kraj ma być silny, mocny i ma być nasz! <w tle wiwatujące zombie>.

Gustaw G.Garuga - 14 Kwietnia 2011, 10:11

dalambert napisał/a
PiS nie walczy o władzę dla władzy, a znacznie ważniejsze sprawy

PiS nie walczy o władzę, bo władza jest trudna. Gardłowanie z ław opozycji dużo łatwiejsze.

dalambert - 14 Kwietnia 2011, 10:12

Matrim, weź sie za program, jest opublikowany, nie za przemówienia,
Słyszałeś kiedyś przemowę wyborcza ;
Nie chcemy władzy, nie mamy programu, głosujcie na nas , to zrobimy wam jak najgorzej'
A i dziękuje załaskowe nazwanie mnie zombiakiem.
Coś Wam chłopcy nerwunie puszczają coraz bardziej :wink:

baranek - 14 Kwietnia 2011, 10:14

dalambert, jak zwykle same konkrety. Beznadziejny jesteś.
Adanedhel - 14 Kwietnia 2011, 10:15

Nawet jednej sprawy, o którą PiS walczy, nie pokazałeś. Może dlatego, że nie ma takiej? Poza martyrologią Kaczyńskiego.
dalambert - 14 Kwietnia 2011, 10:15

baranek, Mam Ci zlinkować cały programPiS weź se poszukaj.

I gdzięś Ty w tym Forumowym antypisoleniu jakieś konkrety zobaczył, same oceny i inwektywy tu leca.

Matrim - 14 Kwietnia 2011, 10:16

dalambert napisał/a
Matrim, weź sie za program, jest opublikowany, nie za przemówienia,

Ten w którym pisze o ukrytych opcjach niemieckich? :)

dalambert napisał/a
A i dziękuje załaskowe nazwanie mnie zombiakiem.

Jeśli mi napiszesz, że nie popierasz haseł z transparentów z ostatniego weekendu, to cię przeproszę :) Dla mnie ludzie, którzy wypisują takie głupoty publicznie, są bezwolnymi narzędziami. Czyli zombie.

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 10:16

dalambert, odpowiedz z łaski swojej na moje pytanie.
dalambert - 14 Kwietnia 2011, 10:18

Fidel-F2, już dwno się nauczyłem olewać twoje prowokacje i nie mam powodu zdania zmieniac.
popiskuj dalej słonko Ty nasze - było "Słońce Karpat" mamy "Śłońce forum'

Adanedhel - 14 Kwietnia 2011, 10:20

Dalambert, ale jakie inwektywy? Z mojej strony?
PO programu nie ma. Chyba nawet już nie udają, że mają.
SLD programu nie ma i nawet nie udają, że chcą mieć.
PSL jako jedyny ma jasny i wyraźny program - parę stołków dla siebie.
PiS... PiS pierniczy tak sprzeczne rzeczy, że trzeba ich uznać za kretynów, bo jednocześnie chcieliby swoim wyborcom robić dobrze i dla Gilowskiej trzymać liberalną gospodarkę. I tak dalej. Poza tym wszystko, o czym ostatnio mówią, to martyrologia Kaczyńskiego, zdrada o świcie i inne takie pierdoły. I jak ich traktować poważnie?

baranek - 14 Kwietnia 2011, 10:20

dalambert,
Cytat
w/g mnie PiS nie walczy o władzę dla władzy, a znacznie ważniejsze sprawy, które tu na forum są nagminnie wyszydzane, opluwane i fałszowane

Podasz jakieś przykłady, czy będziesz dalej pokrzykiwał jak Twój idol, rzygając na wszystkich, którzy pozwalają sobie na samodzielne myślenie.

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 10:23

dalambert, obraziłeś mnie i dalej opluwasz. Jesteś godny miana PiSowskiego wychowanka w stu procentach. Jak zwykle nic na poparcie własnych tez poza brakiem szacunku dla innych.
dalambert - 14 Kwietnia 2011, 10:25

Adanedhel, czyli nie ma kogo traktować poważnie?
No czasem moze , tyż chcę na Nową Zelandię, ale niestety się nie da.
A jak tak dalej poleci to RAŚ ogłosi sesesję Ślunska od tej wrednej Polski,
Katowice oddzielenie Miasta o reszty miasteczek Zagłębiowskich,
a NURS wystąpienie "kukurydz" z Katowic i wolność parku chorzowskiego - najlepiej od publiki.
I będzie cudnie :mrgreen:

baranek - 14 Kwietnia 2011, 10:26

dalambert, nie odpowiedziałeś na moją prośbę.
Matrim - 14 Kwietnia 2011, 10:27

Adanedhel napisał/a
PO programu nie ma. Chyba nawet już nie udają, że mają.

W sumie się nie dziwię. Z punktu widzenia zdrowego rozsądku nie potrzebują programu. Sprawują władzę i mierzą się z realnymi problemami (powódź, katastrofa, gospodarka, dyplomatyczne przepychanki). W przypadku partii rządzących zarzucanie im braku programu jest trochę na wyrost. Ich się rozlicza z wykonanej pracy, a jeśli ktoś ma lepszy pomysł to niech go prezentuje. PiS przegrał wybory nie dlatego, że miał zły program, ale dlatego że nieudolnie rządził.

Adanedhel - 14 Kwietnia 2011, 10:29

Ale dalej nie odpowiedziałeś.

Nie traktuję poważnie żadnej z tych partii. PJN też nie, jak w programie krajowym zajmują się zburzeniem dworca centralnego.

Ale PiS to zupełnie inna liga. Są klasą sami dla siebie i nikt ich nie przebije. Powinni tych swoich męczenników do Nagrody Darwina nominować.

ED:
Matrim napisał/a
Z punktu widzenia zdrowego rozsądku nie potrzebują programu. Sprawują władzę i mierzą się z realnymi problemami

Mogliby lepiej.
Ale fakt, i tak uważam ich wciąż za najmniejsze możliwe zło.

Matrim - 14 Kwietnia 2011, 10:30

dalambert napisał/a
Katowice oddzielenie Miasta o reszty miasteczek Zagłębiowskich,

A od kiedy Katowice leżą w Zagłębiu? :)

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 10:31

Adanedhel napisał/a
Powinni tych swoich męczenników do Nagrody Darwina nominować.
Adanedhel, śliczne skojarzenie, zazdroszczę, ze nie moje
Adanedhel - 14 Kwietnia 2011, 10:33

Gracias.
NURS - 14 Kwietnia 2011, 10:50

dalambert napisał/a
baranek, Mam Ci zlinkować cały programPiS weź se poszukaj.

I gdzięś Ty w tym Forumowym antypisoleniu jakieś konkrety zobaczył, same oceny i inwektywy tu leca.

Przytoczyć ci tu expose Tuska?
Może w końcu dotrze do ciebie, ze programu to jeszcze zadna partia w tym kraju nie zrealizowała, więc powoływanie się na to, co w programie jest po prostu smieszne.
Kaczyński rzadził dwa lata, nic nie robił w kwestiach ważnych dla Polski, rozpieprzał za to wszystko wokół, jak jakaś gadzinówka w Niemczech napisała, ze jest kartoflem, rozmontował Trójkąt Weimarski. Itp, itd, aż tak zniechęcił wszystkich do siebie, ze przestali się wtrącać w jego durne pomysły, i powiódł mase porzadnych ludzi na śmierć.
Jak byś tu skowyczał, gdyby mu nie pozwolili tych wszystkich ludzi zapakowac do samolotu? Grzmiałbyś, ze to zamach na demokrację itp, itd, jak zawsze to robiłeś, dalambercie złoty. Nie mów, ze nie, bo dziesiatki stron tego wątku pełne są obrazy, jak to sekowano twojego prezydenta.

Tak się kończy pogarda dla wszystkich wokół.

Ziemniak - 14 Kwietnia 2011, 10:50

dalambert napisał/a
Oczywiście, ze takie świnskie nazwy , a i pomnik miały miejsce, ale wykonywane były przez podległy Moskwie aparat, zniewolenia

To może trochę świeższy przykład: Pomnik Kurasia ps. "Ogień" odsłaniany osobiście przez Lecha Kaczyńskiego.

NURS - 14 Kwietnia 2011, 10:54

baranek napisał/a
dalambert, nie odpowiedziałeś na moją prośbę.

no, co ty. odpowiedział, ze szczegółami.
post nad twoim.
Życy, masony, cykliści.

czterdziescidwa - 14 Kwietnia 2011, 12:30

kolejna rewelacja wiki leaks: http://wyborcza.pl/1,7524...rozumienia.html
To pewnie prawda, ale znów się zastanawiam, czy Wikileaks to nie jest świetne narzędzie propagandowe. Media traktują przecieki z wikileaks jak prawdę objawioną. Bezkrytycznie. Przecież gdyby taką depeszę jakiś dyplomata podrzucił gazecie, pewnie by nikt się nią nie zainteresował, bo to dość oczywiste, że Polakom zależy na udziale w tarczy.
Nie martwi mnie ten konkretny przeciek, ale ogólnie, Wikileaks jako tuba do rozgłaszania kontrolowanych przecieków. Normalnie jak ktoś przychodzi do poważnego dziennikarza z rewelacją, to dziennikarz się zastanawia dlaczego przyszedł, dlaczego chce ujawnić, a może ktoś celowo, chce skorzystać.
A wikileaks jest traktowana jak PAP. Albo inny tani dostawca informacji, którego się po prostu kopiuje i parafrazuje. Na WL pojawia się potencjalna sensacja? Musi być na głównej stronie [tu wstaw nazwę serwisu] w 10 min.

NURS - 14 Kwietnia 2011, 12:35

Skoro dalambert nie odpowiada na prośby i żądania przedstawienia programu PiS-u, ja wam go pokażę:

http://remekdabrowski.blo...ListaKomentarzy

Partner forum