To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 13 Kwietnia 2011, 18:24

Uwaga, uwaga. Wnimanije!

Cytat
Kiedy PiS zacznie głosić, że katastrofa smoleńska była największym wydarzeniem w historii Polski, to wtedy będziemy się nad tym pochylać.

Dzisiaj o godzinie 18 minut kilka, na antenie TVN24 ujrzałem uśmiechnięte, okrągłe i ostrzyżone na zero lica posła Michała Kamińskiego, który stwierdził:
Nikt nie zaprzeczy, że to była największa tragedia w historii Polski.
Nie powojennej, nie w XXI wieku, ale w historii Polski
Koniec kropka.
I co?
PJN z PiSem beda się nadal licytować, bo nie ma granic absurdu.

baranek - 13 Kwietnia 2011, 18:28

To musi być prawda, skoro nawet w książce o tym napisali.
http://wiadomosci.wp.pl/k...,komentarz.html

feralny por. - 13 Kwietnia 2011, 18:36

No, skoro jest w książce...
Adanedhel - 13 Kwietnia 2011, 18:45

Trzeba nominować to do Hugo. Zajdel to za mało.
NURS - 13 Kwietnia 2011, 18:48

Najlepsza jest teoria o dobijaniu rannych. KGB morduje prezydenta innego kraju i dziesiątki innych ważnych osobistości, a flimującego to grzybiarza odganiają, zamiast zabić, nie kasując mu nawet komórki.
Zaiste, tylko ktoś posiadający ogromny i analityczny musk mógłby coś takiego wymyślić. :bravo :bravo
Chyba jest ziarno prawdy, że iloraz inteligencji wyznawców PiSu wynosi 140, oczywiście po zliczeniu ilorazu wszystkich Solidarnych 2010 do kupy.

Adanedhel - 13 Kwietnia 2011, 18:50

Nie przeceniasz ich aby?
NURS - 13 Kwietnia 2011, 18:57

Staram się doceniac przeciwnika, zeby mnie nie zaskoczył.
A to coś z dedykacją dla dalamberta.
http://kwejk.pl/obrazek/4...internecie.html
Często odnosze takie wrażenie...

Anonymous - 13 Kwietnia 2011, 19:00

Chcecie teorii spiskowych? No to Macie Szukam potwierdzenia w CNN czy BBC, bo nie ufam Dziennikowi, zwłaszcza w kwestii tłumaczenia dokumentów, ale gdyby to byłaby prawda...
Fidel-F2 - 13 Kwietnia 2011, 19:07

Żerań, Żerań, Żerań, :roll:
Matrim - 13 Kwietnia 2011, 19:45

Hitler mieszkał w Argentynie, a Donald Tusk (którego dziadek był w Wehrmachcie) wybrał się w podróż do Peru.

Przypadek?

NURS - 13 Kwietnia 2011, 20:01

Sam sobie przetłumacz:
http://vault.fbi.gov/adol...t-01-of-04/view

Gustaw G.Garuga - 14 Kwietnia 2011, 02:08

NURS napisał/a
Jak widać ta katastrofa jest juz okreslana dośc często mianem największej tragedii po II wojnie światowej.

Sam o tym pisałem :)
Cytat
Chesz mi powiedzieć, Według opinii znacznej części polskiego społeczeństwa, Profesor Lech Kaczyński był najwybitniejszym polskim politykiem po II wojnie światowej?

Zdefiniuj "znacznej" :mrgreen: Widzisz, akurat zacytowane hasła są sformułowane tak, że trudno je "chwycić za rękę", choć czujemy, że są nieuprawnione. Ale teraz to Tobie umyka meritum - nie chodzi o to, na ile te hasła są prawdziwe, ale o to, że nie są jakimś nowym etapem absurdu. Takie hasła padają od dawna.
NURS napisał/a
I co?

Przesadził ;) Tragedia to nie to samo co wydarzenie, ale jeśli istotnie tak powiedział (wybacz, ale po Twoim "dowodzie" w postaci dziennikarskiego skrótowca muszę chcąc nie chcąc pozostać otwarty na możliwość, że umknęło Ci jakieś słówko), to tak, to jest nowy etap absurdu. Czy to będzie obowiązująca odtąd retoryka? Jednak nie sądzę.

Rafał - 14 Kwietnia 2011, 08:03

Fidel-F2 napisał/a
tylko nie wiadomo po co
Bo my, naród, lubimy pomniki, nie ma wiochy bez pomnika. Gdzieś trzeba kwiatka położyć, dzieciaki ze szkoły pogonić, delegacje zagraniczną zaprowadzić. Czy ja dobrze kojarzę, że to nasza narodowa specjalność?
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 08:10

to stawiajmy pomniki każdemu zbrodniarzowi po kolei

Gustaw G.Garuga napisał/a
Czy to będzie obowiązująca odtąd retoryka? Jednak nie sądzę.
a ja nie mam wątpliwości
dalambert - 14 Kwietnia 2011, 08:15

Fidel-F2 napisał/a
to stawiajmy pomniki każdemu zbrodniarzowi po kolei
:shock:
Fidelku , to moze opowiesz nam komu to w/g ciebie postawiliśmy te pomniki i JAKICH ZBRODNIARZY DOTYCZĄ?
To jak zwykle u Ciebie urocza prowokacja zawiedzionego misiaczka, czy masz jakieś dowody, na taką rówinie śmiałą co obraźliwą tezę?

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 08:20

Ha, dalambert ozdrowiał

dalambert napisał/a
Fidelku , to moze opowiesz nam komu to w/g ciebie postawiliśmy te pomniki i JAKICH ZBRODNIARZY DOTYCZĄ?
gdzie ja napisałem, że postawiliśmy takie pomniki? czytanie ze zrozumieniem...

dalambert napisał/a
To jak zwykle u Ciebie urocza prowokacja zawiedzionego misiaczka, czy masz jakieś dowody, na taką rówinie śmiałą co obraźliwą tezę?
tłumaczyłem kilka razy, nie tylko ja zresztą, podłub sobie i nie graj pajaca
dalambert - 14 Kwietnia 2011, 08:30

Fidel-F2, To jakich zbrodniarzy dotyczą Twoje wrzaski ?
Fidel-F2 napisał/a
tłumaczyłem kilka razy, nie tylko ja zresztą, podłub sobie i nie graj pajaca
No to jedno Ci przyznaję, wspaniała samokrytyka :!: tak Fidelito nie graj pajaca ;P:
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 08:34

dalambert napisał/a
Fidel-F2, To jakich zbrodniarzy dotyczą Twoje wrzaski ?
wszystkich

dalambert napisał/a
No to jedno Ci przyznaję, wspaniała samokrytyka tak Fidelito nie graj pajaca
nareszcie dalambert, w końcu się przełamałeś i przyznałeś, że Kaczyński był kmiotkiem
dalambert - 14 Kwietnia 2011, 08:36

Fidel-F2 napisał/a
dalambert napisał/a:
No to jedno Ci przyznaję, wspaniała samokrytyka tak Fidelito nie graj pajaca
nareszcie dalambert, w końcu się przełamałeś i przyznałeś, że Kaczyński był kmiotkiem

:shock:
Babelku nasz kochany, teraz to Ty czytaj za zrozumieniem, perełko Ty nasza Bojowa ;P:

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 08:40

a widzisz

i pojadę Ozzbornem - Irony is wasted on some people

NURS - 14 Kwietnia 2011, 09:38

Gustaw G.Garuga napisał/a

Cytat
Chesz mi powiedzieć, Według opinii znacznej części polskiego społeczeństwa, Profesor Lech Kaczyński był najwybitniejszym polskim politykiem po II wojnie światowej?

Zdefiniuj znacznej :mrgreen:

Duża część, większa część :twisted:

Cytat
Widzisz, akurat zacytowane hasła są sformułowane tak, że trudno je chwycić za rękę, choć czujemy, że są nieuprawnione. Ale teraz to Tobie umyka meritum - nie chodzi o to, na ile te hasła są prawdziwe, ale o to, że nie są jakimś nowym etapem absurdu. Takie hasła padają od dawna.

Są gustawie, ten etap zaczął się tuż po katastrofie i eskaluje, o czym ja piszę od pewnego czasu, pokazując kolejne przykłady bredzenia. Dam ci przykład, nagle okazało się, że LK był najważniejszym negocjatorem Solidarności a Krzywonos była łamistrajkiem (cytaty z ważnych osłów - p celowo usunięte).

A rzeczone hasło zaczyna padać coraz częściej. te programy tvn są zazwyczaj w sieci, możesz sam sprawdzić co powiedział Kamiński. I jak to powiedział. Za chwilę to bedzie normalna reotryka

Cytat
Przesadził ;) Tragedia to nie to samo co wydarzenie, ale jeśli istotnie tak powiedział (wybacz, ale po Twoim dowodzie w postaci dziennikarskiego skrótowca muszę chcąc nie chcąc pozostać otwarty na możliwość, że umknęło Ci jakieś słówko), to tak, to jest nowy etap absurdu. Czy to będzie obowiązująca odtąd retoryka? Jednak nie sądzę.

Jutro, albo pojutrze nie, ale w dłuższej perspektywie masz to jak w banku. JarKacz posunie się do każdego absurdu, a to on ustanawia standardy w polityce tej formacji.
A a propos Hitlerka - wczoraj w tv grupa posłów PO powtórzyła na konferencji prasowej niemal dosłownie moją opinie sprzed iluś tam dni, oprotestowaną potem przez Żerania. Nie wymienili tylko nazwiska :-)

dalambertowi z dedykacją, po obrazku tekścik: :twisted:

Cytat
Z netu: Tylko ten scenariusz bajki zadowoli Jarka Warszawa, rok 2020.
Wycieczka szkolna uczniów szkoły podstawowej zwiedza stolicę.
- Uwaga, dzieci, dochodzimy do ulicy Lecha Kaczyńskiego, która przez wiele lat była nazywana Krakowskim Przedmieściem - mówi pani nauczycielka.
- Jak to? Przecież przed chwilą byliśmy na ulicy Lecha Kaczyńskiego!
- Oj, Piotrusiu, znowu nie uważałeś. To nie była ulica, tylko aleja, i nie Lecha Kaczyńskiego, tylko Prezydenta Kaczyńskiego.
- Proszę pani, a co to za budynek?
- To Sanktuarium Lecha Kaczyńskiego Jedynego Prezydenta IV RP,dawniej był to Pałac Prezydencki. Chciałabym wam zwrócić uwagę na stojące przy bramie krzyże. Wiecie skąd się wzięły?
- Kogoś tu ukrzyżowali?
- Nie, Wojtusiu. No jak to? Nie wiecie?
- Nie wiemy, proszę pani.
- No przecież macie w tygodniu po 5 lekcji z historii życia Lecha Kaczyńskiego.
- No tak, ale w podstawówce przerabia się tylko młodzieńcze lata Kaczyńskiego. Ostatnio mieliśmy lekcje o Pierwszej Komunii pana prezydenta.
- Jak to młodzieńcze lata? A reszta?
- Resztę żywota Lecha Kaczyńskiego przerabia się dopiero w gimnazjum i liceum, proszę pani.
- Aaaa, chyba, że tak. No więc słuchajcie, drogie dzieci. Ten wielki krzyż postawiono tu po śmierci pana prezydenta aby oddać cześć jego pamięci i przez długie lata toczono walki, aby mógł tu pozostać. Na szczęście teraz
może tu stać i nikt go nie zabierze.
- Proszę pani, a można sobie przy nim zrobić zdjęcie?
- Można Martynko, ale uważaj, aby go nie dotknąć, bo jest na nim metalowa siatka, która jest pod wysokim napięciem. To takie zabezpieczenie, gdyby ktoś próbował zabrać stąd krzyż.
- A ten mniejszy krzyż to skąd?
- Ten mniejszy postawiono, aby uczcić pamięć tych, którzy bronili tego dużego krzyża.
- Proszę pani, a wejdziemy do środka pałacu?
- Niestety, nie możemy, bo właśnie jest w nim remont. Włoscy malarze malują olbrzymi fresk na suficie.
- Proszę pani, a co to jest fresk?
- Takie malowidło na suficie, widzieliście przecież fresk w Kaplicy Sykstyńskiej.
- Ja nie widziałem.
- Jak to, Wojtusiu? Nie byłeś z nami rok temu na wycieczce Śladami Wielkiego Męża Stanu - misje zagraniczne Lecha Kaczyńskiego?
- Nie, bo byłem wtedy chory.
- A, proszę pani, a co będzie na tym fresku namalowane?
- Arcydzieło, moje drogie dzieci. Będzie na nim przedstawione, jak Bóg przekazuje Lechowi Kaczyńskiemu berło i koronę, aby zaprowadził porządek na Ziemi.
- Oj, to szkoda, że nie można wejść do środka i zobaczyć.
- Mówi się trudno, ale możemy obejrzeć pałac, to znaczy sanktuarium z zewnątrz, też jest co oglądać.
- Ooo, a co to są za tablice?
- To 14 stacji przedstawiających mękę Lecha Kaczyńskiego, jaką przeszedł w czasie swojego życia.
- Stacja 7 - Lech Kaczyński kłóci się z Donaldem Tuskiem o krzesło w Brukseli po raz drugi - fajne!
- A patrzcie tu: Lech Kaczyński przez Niemców kartoflem nazwany!
- No już starczy, musimy iść dalej - mamy jeszcze tyle do zobaczenie w Warszawie.
- O kurcze! Patrzcie! Co to za wielkie bryły, proszę pani?
- Oj, Piotrusiu, przecież widać, że to buty.
- A po co ktoś postawił taki wielki pomnik butom?
- To nie jest pomnik butów, tylko pierwszy element budowanego pomnika Lecha Kaczyńskiego. Na razie zrobili mu tylko buty, ale cały czas budują resztę postaci.
- Ale proszę pani, ten pomnik będzie tak wielki, że jego głowy w ogóle nie będzie widać z ziemi!
- No, w Warszawie na pewno nie da się zobaczyć twarzy pana prezydenta, ale za to z Moskwy jego srogie spojrzenie będzie widoczne doskonale...

Nie moje, ale tyż pikne.

Matrim - 14 Kwietnia 2011, 09:50

dalambert napisał/a

Przez pierwsze rok chyba podstawówki chodziłem do Szkoły Podstawowej nr 2 im. Feliksa Dzierżyńskiego. Może to nie do końca pomnik, ale jednak upamiętnienie.

Gustaw G.Garuga - 14 Kwietnia 2011, 09:51

NURS napisał/a
Duża część, większa część :twisted:

Wg słownika "znaczny" to "dość duży pod względem liczby, ilości, natężenia, pokaźny, niemały". Wiesz, mnie aktualne notowania PiSu zdają się całkiem pokaźne i niemałe. No niestety, z formalnego punktu widzenia istotnie "znaczna" część Polaków ma o Lechu Kaczyńskim bardzo wysokie zdanie. To po części zasługa retoryki PiSu, która moim zdaniem wcale się nie eskaluje, jest już od samej tragedii przed rokiem tak histerycznie patetyczna, bo już od samej tragedii to środowisko zbija kapitał na śmierci prezydenta, tworząc jego legendę kosztem prawdy.

TVN i w ogóle internet już przeszukałem na okoliczność wypowiedzi Kamińskiego - nic nie znalazłem. Trochę za wcześnie mówić, że to hasło "zaczyna padać coraz częściej", skoro padło dotąd najpewniej tylko raz i to z ust członka PJN, a nie PiS. Jak to hasło powtórzy ktoś inny, a po nim jeszcze ktoś, wtedy będzie eskalacja.

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 09:56

NURS napisał/a
A rzeczone hasło zaczyna padać coraz częściej. te programy tvn są zazwyczaj w sieci, możesz sam sprawdzić co powiedział Kamiński. I jak to powiedział. Za chwilę to bedzie normalna reotryka
i to jest właśnie problem, oni kawałek po kawałku przesuwają granice, niedługo zaczną krzyczeć santo subito i jeśli ktokolwiek będzie miał najdrobniejsze wątpliwości to będzie zdrajca, oszołom, ruski pachołek i śmieć niegodzień miana Prawdziwego Polaka
nie dociera do ich tępych pałek, że to był niedorobiony, przygłupi knypek który z głupoty i pychy swojej zrobił cnotę ukoronowaniem czego było zabicie siebie i setki innych ludzi w wypadku którego był głównym winowajcą

NURS - 14 Kwietnia 2011, 09:57

Nie omieszkam cie powiadomić.

GGG jest eskalacja. Co chwilę dowiadujemy się, że LK był bardziej heroiczny. Za moment bedzie drugim Kim Ir Senem. Patrz niżej.

A z dzisiejszej paranoi. PiS zabrania sprzedawania willi prezydenckiej, bo to gnojenie opozycji, czytaj, pozbywają się domu, w którym LK urzadził kilka spotkań a JK napisał jakiś parteidokument. Nie konewniuje ci to, z powyższym opowiadankiem z sieci? :twisted:

Matrim - 14 Kwietnia 2011, 09:57

Fidel-F2 napisał/a
i jeśli ktokolwiek będzie miał najdrobniejsze wątpliwości to będzie zdrajca, oszołom, ruski pachołek i śmieć niegodzień miana Prawdziwego Polaka

Czyli jeśli papież w Rzymie powie "Veto!", to sobie wybierzemy własnego? W sumie historia widziała takie przypadki ;)

NURS - 14 Kwietnia 2011, 09:59

Mówisz o tym Niemcu, który był w Hitlerjugend? :twisted: (dodałem, zeby mnie zaraz na krzyż nie przybili za obrazę majestatu)
Matrim - 14 Kwietnia 2011, 09:59

I pewnie jest dziadkiem Tuska.
dalambert - 14 Kwietnia 2011, 09:59

Matrim napisał/a
chodziłem do Szkoły Podstawowej nr 2 im. Feliksa Dzierżyńskiego

Oczywiście, ze takie "świnskie " nazwy , a i pomnik miały miejsce, ale wykonywane były przez podległy Moskwie aparat, zniewolenia, co do tego nie masz chyba wątpliwości, a i świadomosć tego kim naprawdę był krwawy Feluś była ogromna,
Zresztą casy były "mieszane" no może nie czasy, ale ludzie - Kruk np. chodził do podstawówki na warszawskich Szmulkach im. "Powstanców 1863 roku" i takoś tam w temacie "historia" nie łgano zanadto, a i opowieści o "wieczystej przyjaźni" przekazywano z przynróżeniem oka.

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 10:00

Matrim napisał/a
Czyli jeśli papież w Rzymie powie Veto!, to sobie wybierzemy własnego?
na kolanach będzie, żydłak szedł do Canossy

Partner forum