Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
feralny por. - 10 Kwietnia 2011, 21:25
Mnie najbardziej podobały się czerwone flagi z poczerniałym orłem. Co to jest?
Matrim - 10 Kwietnia 2011, 21:25
Flaga Albanii?
feralny por. - 10 Kwietnia 2011, 21:29
E, nie, Albania ma dwugłowego orła, więc to nie to.
ED. Z resztą sam zobacz:
http://wiadomosci.onet.pl...ortaz-duzy.html
Matrim - 10 Kwietnia 2011, 21:41
Napisałeś "poczerniały, to myślałem "rozmazany" i druga głowa mogła się zatracić
Pewnie poczerniały, bo spalony. Jak wrak.
baranek - 10 Kwietnia 2011, 21:45
"Jarosławie Kaczyński ty jesteś Polska prowadź nas".
jewgienij - 10 Kwietnia 2011, 21:47
Grillowany?
Z uwagi na powyższe, poniższym uciekam, nie chcę rozmów o orle
Anonymous - 10 Kwietnia 2011, 22:39
baranek napisał/a | Jarosławie Kaczyński ty jesteś Polska prowadź nas. |
Miałem niestety bardzo złe skojarzenia, jak oglądałem wiec pod Pałacem. Ein Reich, Ein Volk, Ein Kaczor.
Wystarczy mi już tej politycznej nekrofilii. Od dzisiaj oficjalnie przestaję dyskutować o Smoleńsku, Jarosławie Kaczyńskim. W wyborach głosuję na PO, bo nie chcę, by ktoś mi mówił, czy jestem Polakiem, czy nie jestem, ale Kaczyński - za to, że urządził polityczny wiec w takim dniu (i niech forumowi zwolennicy PiSu nie mówią, że było inaczej, ponieważ w ten sposób obraża moją inteligencję; to był wiec polityczny, wiec wyborczy, świadczą o tym treści wystąpień, napisy na transparentach i parę innych rzeczy) - przestaje być jakimkolwiek tematem do rozmowy. Innymi słowy, przestaję dyskutować o chorym na władzę człowieku.
Wart Pac Pałaca a Pałac Paca.
Matrim - 10 Kwietnia 2011, 22:45
A on ci i tak dom zbuduje! Na skale! I będziesz miał okno z widokiem na przeszłość.
Anonymous - 10 Kwietnia 2011, 22:53
Oby tom nie był dom jak w "Zagładzie Domu Usherów". I to jest mój ostatni post w tematach "Jarosław Kaczyński" oraz "Smoleńsk". Ja swój sprzeciw wobec takiej polityki, gdzie jeden Jaśnie Oświecony Prezes (w skrócie j(eł)op) ) będzie decydował o tym, czy jestem patriotą, czy nie, czy wolno mi nazywać się Polakiem, czy nie (cytowanie w takim kontekście Mickiewicza, czy Herberta to obraza mojej inteligencji), wyrażę przy urnie wyborczej. I radzę wam zrobić to samo. A żeby jeszcze zamknąć wątek, powiem tylko jedno - w październiku odbędą się wybory. W październiku wybierzemy, nie tyle Polskę, w której chcemy żyć, ale Polskę, w której ludzi ocenia się nie po tym, czy wierzą w daną religię ("tylko pod krzyżem Polska jest Polską..."), lecz po tym, jacy są.
A jak ktoś ma wątpliwości, KLIK Dziękuję za uwagę, miło się rozmawiało.
Odezwę się, jak coś ciekawego będzie się działo, nie związanego z Kaczyńskim.
jewgienij - 10 Kwietnia 2011, 23:03
Tak podsumowując: nie wykorzystał szansy, choćby skały "śpiewały" , to nie było to, co powinien robić.
Pokazał, że jest w głębokim kryzysie. Puste hasła, bez pomysłu na to, co dalej, bez strategii. Smoleńsk minie, nikt nie będzie tym wrzał miesiącami prócz oszołomów. Jest to policzone na teraz, jakby wybory miały być za tydzień. Moim zdaniem, przyznanie się do porażki.
Nie ma szans, skoro nie ugrał Smoleńska.
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2011, 23:05
pies go ... i cała wieś
NURS - 10 Kwietnia 2011, 23:15
fidel, ta wieś jest nasza...
dalambert - 11 Kwietnia 2011, 00:10
NURS napisał/a | ta wieś jest nasza... |
wyłącznie
figurant - 11 Kwietnia 2011, 01:09
Aby przestać rozmawiać o PiS, a zacząć rozliczać obecnie rządzących.
http://wyborcza.biz/bizne...e_poslanka.html
http://wyborcza.biz/bizne...ze_w_lesie.html
Gustaw G.Garuga - 11 Kwietnia 2011, 02:29
Wg sondażu cytowanego na BBC 78% Polaków jest znudzonych i zirytowanych nieustannym podejmowaniem tematu katastrofy smoleńskiej. Niestety, milcząca większość z rozwrzeszczaną mniejszością nie wygra.
baranek - 11 Kwietnia 2011, 06:56
Żerań napisał/a | Odezwę się, jak coś ciekawego będzie się działo, nie związanego z Kaczyńskim. |
Będzie nam Cie brakowało.
NURS - 11 Kwietnia 2011, 09:35
dalambert napisał/a | NURS napisał/a | ta wieś jest nasza... |
wyłącznie |
moja i twoja, nasza, nie wasza, ka pe wu? Polska jest też poza Krakowskim Przedmieściem.
Matrim - 11 Kwietnia 2011, 09:39
NURS napisał/a | Polska jest też poza Krakowskim Przedmieściem. |
Ale tam jest "bardziej". To chyba ma jakiś związek ze stężeniami.
feralny por. - 11 Kwietnia 2011, 09:42
E, nie, poza Przedmieściem jest "kondominium".
Witchma - 11 Kwietnia 2011, 09:44
Teraz to wygląda prawie jak dokument: http://www.youtube.com/watch?v=8rITzK_0VgY
NURS - 11 Kwietnia 2011, 10:11
To jest lepsiejsze: http://deser.pl/deser/1,1...obie_pioro.html
Witchma - 11 Kwietnia 2011, 10:16
NURS, prawie jak sztuczka ze znikającym ołówkiem z "Mrocznego rycerza". Ale tylko prawie
NURS - 11 Kwietnia 2011, 10:21
Nie wiemy, co on z nim zrobił później
Ale, jak to mówią, słoma z butów zawsze wyjdzie. Trzeba być skończonym zerem, zeby takie numery robić na takim stanowisku.
A co ciekawe, tak z 50 lat temu, musiałby po czymś podobnym pożegnać się z urzędem, dzisiaj może się z tego śmiać.
feralny por. - 11 Kwietnia 2011, 10:21
Miszcz.
czterdziescidwa - 11 Kwietnia 2011, 10:26
Powinni wprowadzić obowiązkowe badania na kleptomanię dla kandydatów na stanowiska publiczne
jewgienij - 11 Kwietnia 2011, 10:55
Słusznie zauważył były ambasador w Rosji, że Rosjanie są u siebie, a my się panoszymy w ich kraju, jakby Smoleńsk był polski, narzucając polityczne tablice nawet tam, gdzie była tylko katastrofa, w przeważającej części zawiniona przez nas samych. Sa jeszcze rozsądni ludzie, nie tylko pieniacze i demagodzy.
terebka - 11 Kwietnia 2011, 11:35
Prawda, jewgienij, tylko czy na przeciw tym argumentom stoją ludzie, którzy są w stanie przyjąć do świadomości jakiekolwiek słowa, choćby najbliższe rzeczywistości. To są ludzie, którzy po wczorajszych obchodach, płaczą rzewnymi łzami: "Spełniło się moje najskrytsze marzenie. Widziałam Jarosława Kaczyńskiego, nie będę teraz myć oczu przez tydzień". Dla nich Prawda jest jedna, jeden jest Patryjota a ci co przeciw Prawdzie i Patryjocie, to albo Rusek albo Zdrajca Narodu. Więc z kim chcesz dyskutować? Z tym, kto wie dobrze, że Smoleńsk jest częścią Rosji i rozumie, że na takiej tablicy nie należy wypisywać bzdur, których w Smoleńsku nikt nie zaakceptuje? Czy z tym, kto nawet Cię nie słucha?
Inna sprawa, że niezły sobie termin wybrano na usunięcie tablicy. Moskal kalkulować potrafi, kiedy przyszło mu mieć do czynienia z tłumem kompletnie wypranym z rozsądku. Manipulowanie takim tłumem i idiotami stojącymi na jego czele, jest fraszką dla kogoś, kto w kontaktach z przeciwnikami kieruje się zimnym wyrachowaniem. Co to w ogóle za przeciwnik dla Rosjan, czubek i różańcowe pospolite ruszenie? Ktoś, z kim się należy liczyć?
NURS - 11 Kwietnia 2011, 12:12
Na szczeście prosili o pomoc USA, a ci jak wiadomo bombardują z chirurgiczną precyzją, więc pewnie trafią im w ten namiot, a potem przeproszą
A z innej beczki, po namyśle pomysł ze swietlnym pomnikiem podoba mi się. gdyby swiatła umieścić na dziedzińcu, za murkiem byłoby naprawdę ok, ale już dzisiaj słyszałem, ze postawienie tego pomnika nie zamyka kwestii upamiętnienia eLKa innym monumentem. Ręce opadają i inne członki też.
Matrim - 11 Kwietnia 2011, 12:21
A mnie się pomysł nie podoba, nie w granicach bryły Pałacu Prezydenckiego, bo co by tam nie powstało, nawet świetlne słupy, to i tak przytłoczy Pałac. A teraz wyobraź sobie: noc, prawie setka słupów światła uderza w nieba, są niczym kraty więzienia, dla tego uzurpatora, który siedzi w fotelu Pałacu, uwięzimy go w środku...
NURS - 11 Kwietnia 2011, 12:29
te swiatła nie muszą walić w niebo, ale też masz rację, wszystko zależałoby od ich rozmieszczenia. A 96 lamp to sporo.
|
|
|