To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

ilcattivo13 - 30 Marca 2012, 22:56

... i przeca mogą mówić skrótami ;P:
shenra - 31 Marca 2012, 11:33

Iscariote napisał/a
Ależ to musi jakieś okropne ilości złotówek pożerać!
Nie wiem, nie wyceniam kontaktu z Martvą. Jak zżera to zżera. Trza dziewczynę wspierać :wink:
Chociaż teraz roamingi nie są już tak tragiczne jak parę lat temu.

Iscariote - 31 Marca 2012, 11:44

shenra, :) to dopsz.
shenra - 31 Marca 2012, 12:15

Też się cieszę :D
illianna - 1 Kwietnia 2012, 08:39

shenra, czy nasza martva koleżanka zamierza wreszcie kupić francuską kartę telefoniczną? bo kecem z nią pogadać, a na koszta nie narazić.
shenra - 1 Kwietnia 2012, 18:54

Nie sądzę, bo dzisiaj do mnie też dzwoniła od siebie.
W sumie trochę jej dzisiaj tam lepiej. Był obiad i winko i prawie zlokalizowała znajomego dalamberta. Niedługo ma w planach na sec dostać się do neta.

May - 2 Kwietnia 2012, 00:00

Martva ma rowniez dostep do telefonu stacjonarnego ciotki, niestety stary model na kablu wiec sie nie moze z nim zamknac w lazience, ale zawsze lepiej na taki niz na komorke... Pewnie sobie francuskiej simkarty nie sprawi bo jak ja znam to nie wpadla na to, zeby zdjac simlocka w swoim telefonie...
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2012, 07:20

May napisał/a
nie wpadla na to, zeby zdjac simlocka w swoim telefonie...
jak ma stary model to chyba da radę sama przy pomocy internetu (tak, wiem nie ma internetu ale na chwilę gdzieś chyba jest w stanie pożyczyć)
shenra - 2 Kwietnia 2012, 11:25

May napisał/a
Pewnie sobie francuskiej simkarty nie sprawi bo jak ja znam to nie wpadla na to, zeby zdjac simlocka w swoim telefonie...
Mówiłam jej o tym przed wyjazdem, bo też wiedziałam, że sama na to nie wpadnie, ale czy to zrobiła, nie wiem.
Jotha - 2 Kwietnia 2012, 12:44

Street view na mapach Google to fajny wynalazek... właśnie obszedłem sobie zamek Martvej :) To Montresor pofilmowane, a u "nasz" choćby Radom czy Kielece jeszcze nie :)
Taselchof - 2 Kwietnia 2012, 13:25

nawet Warszawa nie jest cała :evil:
Matrim - 2 Kwietnia 2012, 13:39

Ja tam mam StreetView za każdym razem jak po bułki idę i mi jakoś brak Warszawy nie przeszkadza ;P: Choć czasem, jak jakiś Trabant przejedzie, albo inny Fiat Duży, to fakt - czuję, że świat jest spełniony :)

Jotha napisał/a
właśnie obszedłem sobie zamek Martvej :)

Załapała się na guglofocie? ;)

shenra - 3 Kwietnia 2012, 08:22

Przy dobrych wiatrach już niedługo przekażę wam więcej martvych newsów prosto od Martvej :mrgreen:
Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2012, 08:28

a teraz od kogo przekazujesz?
dalambert - 3 Kwietnia 2012, 08:30

Fidel-F2, może od grabarza :?: :wink:
Pucek - 3 Kwietnia 2012, 08:35

Aś tam, shenra po prostu jest medium ;P:
Grabarze nic tu do rzeczy nie mają, o.

shenra - 3 Kwietnia 2012, 10:28

Przekazuję mentalnie z tego samego źródła, lecz niedługo jak dobrze pójdzie źródło przemówi własnym głosem. Znaczysja będzie dłuższy cytacik z życia codziennego, czyli to co Martva w blogu lubi najbardziej :mrgreen:
Martva - 3 Kwietnia 2012, 15:22

Cze. Nie jest najlepiej, licze dni do powrotu. shenra dostanie wiecej i bedzie moim rzecznikiem. Pracuje nad odzyskaniem gmaila.
Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2012, 15:25

Martva napisał/a
Nie jest najlepiej
a konkretnie co Cię boli?
Martva - 3 Kwietnia 2012, 16:18

Ludzie. Francuzi mili, ale ich nie rozumiem. Dla Polakow jestem bardziej sluzaca z Polski niz uboga krewna z gorszej czesci rodziny, mam wrazenie. czuje sie przerazliwie samotna.
Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2012, 16:23

Martva napisał/a
Francuzi mili, ale ich nie rozumiem
odrobina wysiłku w tym zakresie bardzo się opłaci

Martva napisał/a
czuje sie przerazliwie samotna.
to trudne, fakt, też miałem podobnie ale mi to odpowiadało

szukaj okazji, interesujących konceptów

hrabek - 3 Kwietnia 2012, 16:24

Martva napisał/a
Dla Polakow jestem bardziej sluzaca z Polski niz uboga krewna z gorszej czesci rodziny

Widzi mi się, że z własnej woli przywdziewasz te buty, żeby później móc się bezkarnie zamartviać.

Martva - 3 Kwietnia 2012, 16:26

Mnie by to zwisalo i powiewalo gdybym miala odskocznie w postaci stalego dostepu do sieci. A tak, siedze sama, za duzo mysle, to mi zle robi na glowe jak za duzo przebywam sama ze soba.

EDIT: hrabek, wybacz, ale nie znasz sytuacji, nie wmawiaj mi *beep* prosze.

dalambert - 3 Kwietnia 2012, 16:42

Martva, Witaj na swoim podwórku, co za radość Cie widzieć :D Trzym się mała i jak przez neta gadać nie możesz to pisz, PISZ, może w takim stanie ducha wyjdą Ci smutne horrory, ale pisz !
Trzy tytuły dzieł przyszłych podrzuciłem Ci wyżej, inspiruj się słonko nasze :!:

Martva - 3 Kwietnia 2012, 17:01

dalambert, zlokalizowalam pana o ktorym mi shenra wspominala, bardzo sympatyczny, zwlaszcza w porownaniu z tutejszym standartem ;) Pozdrowie przy okazji bo przyjechal na dluzej.
dalambert - 3 Kwietnia 2012, 18:01

Martva, zankomity, normalny facet / Tuaregowie jego namur/ ale i kobitki estymą darzy, ctzery lata w liceum Reja w jednej ławeczce bawiliśmy, więc może jednak będziesz miała z kim pogada ć/ acz wiekowo to taki sam zabytek jak i ja :wink: /
Martva - 3 Kwietnia 2012, 18:02

Gdyby kogos interesowalo, fotki nudne:
https://picasaweb.google.com/marta.komornicka/Francja?authkey=Gv1sRgCMK1za6D55qmcg

I mniej nudne, czyli moje smoki:
https://picasaweb.google.com/marta.komornicka/FrancuskieSmoki?authkey=Gv1sRgCN2K9NnKjb_l7QE

nieostre, zle, kiepsko skadrowane i w ogole.

Godzilla - 3 Kwietnia 2012, 18:20

Krygujesz się. Bardzo fajne. I jeszcze ci powiem, że mieścina jest bardzo malownicza, nawet jeżeli nudna, i już kwiatki kwitną, drzewa się zielenią i łażą jaszczury, a my się tu od zera nie możemy opędzić i generalnie jest buro. Fajne te koniki. Perszerony jakieś czy co? Takie przysadziste i mechate.
Martva - 3 Kwietnia 2012, 18:31

Tak na wypadek fotograficznych purystow ;)
Koniki nie sa perszeronami, zwroc uwage na zdjecie z drzewkiem typu krzak i owca. Perszerony sa ogromne, to sa jakies kuce.
Dobrz, ja sie chyba powoli zbieram, zaraz wroci ciotka u ktorej siedze i wroce do wlasciwej ciotki, jakas kolacje musze wymyslic. Rozwala mnie jedzenie tu, shenra moze kiedys wklei fragment. Czlowiek przed jednym posilkiem nie jest glodny bo nie zdazy, a przed drugim umiera z glodu.

Godzilla - 3 Kwietnia 2012, 18:36

Ups, we Francyi jedzenie wymyślać :? Chyba musiałabym się najpierw na jakieś kursy zapisać. Albo bym im zrobiła jajko po turecku, zwinęłabym swoją porcję do pokoju i nie czekała na komentarze :mrgreen:

Partner forum