Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 2 Kwietnia 2011, 09:57
O wiele gorsze jest dla ciebie, dalambercie złoty i twojej wiary podejście czeczeńskie, niż ruskie. Ale to zrozumiesz dopiero, jak ci zrobią kuku. Chociaż to dośc dalekie skojarzenie, ale nasuwa się samo przez się. Ty już pleciesz sznur, który im sprzedasz, zeby mieli na czym cię wieszać
Sorki, ty im go dasz!
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 10:19
dalambert napisał/a | Rosja ma idee Imperium, a my wyciągaczy rzekomych trupów z szafy i radosnych obsrywaczy przeszłości |
Normalniejemy i dojrzewamy. Na sienkiewiczowskich czy romantycznych mitach nie zbudujemy siły. Siła polega na spojrzeniu rzeczywistości w oczy, nie na opowiadaniu sobie bajek. Tylko na takiej podstawie można coś autentycznego zbudować i czuć się silnym. Bajki są dla dzieci.
dalambert - 2 Kwietnia 2011, 11:51
jewgienij, nie sadzę - raczej rozbrajamy sie ma potęgę i wystawiamy zadek na razy, szkoda tylko, że ci wszyscy wzywacze do walenia się w biust ,z lubością walą , ale w cudzy.
Oni sami uważają się za święte łałtorytety przez Opatrzność powołane do strofowania innych.
Żałosne i tyle.
czterdziescidwa - 2 Kwietnia 2011, 11:51
NURS napisał/a | Generalnie zapominacie, ze ci Pakistani mają bumbę. Pozostawienie ich bez kontroli skończy się prędzej czy później jej użyciem, albo rozpowszechnieniem wśród braci. No i nie zapominajcie, ze oni poz robieniu porządku u siebie, wcale nie usiądą na dupach, zeby wysiadywac fotele. Jak to zgrabnie ujął kiedyś Basajew w rozmowie z śp. Milewiczem. A ta Polska gdzie leży? Za Rosją? No to będziecie następni. |
Ta, naszym też co po niektórym marzy się Polska od morza do morza. Albo, nie pokazując palcami, granicząca z Chinami I co z tego? Nie ma świętego mikołaja i marzenia nie zawsze się spełniają.
Popatrzcie co dzieje się z armią Kadafiego w Libii. Może i NATO nie jest skutecznym okupantem, ale w wojnie w której chodzi o to, żeby wróg siedział na *beep*, radzi sobie doskonale. Rosja też by sobie poradziła.
dalambert: PiS o ile pamiętam prowadził hm... twardą politykę wobec Rosji i Unii Europejskiej. Możesz wskazać jakieś istotne sukcesy polityki zagranicznej za czasów PiS?
dalambert - 2 Kwietnia 2011, 12:01
czterdziescidwa, a co ma PiS do tego co ja tu mówię
Zapisoliło Cie do imentu.
Co by nie powiedzieć to Tobie jeno PiS na myśli, zupełnie jak szeregowemu Krupie..;....
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 12:04
dalambert napisał/a | jewgienij, nie sadzę - raczej rozbrajamy sie ma potęgę |
Z czego się rozbrajamy? Z mitów? To bardzo dobrze, najwyższy czas. Mówisz o Rosji, że kleci Imperium - wszyscy znamy te ich imperia, na glinianych nogach, budowane na kłamstwach i mitach. Sami sobie zrobili przez to olbrzymia krzywdę, nie dawałbym tego jako przykład do naśladowania. Nie musimy być parodią Rosji, kieszonkową wersją. Mamy swoje zasługi, swoje grzeszki - jak wszyscy, bądźmy normalni, a nie święci, wszystkim to na zdrowie wyjdzie. Howgh.
Anonymous - 2 Kwietnia 2011, 12:12
Z cyklu mądrości szefa PiS forumowi Ślązacy to tak naprawdę krypto-Niemcy, Dostaje się Kaszubom... Pomijając to, że Ruch Autonomii Śląska absolutnie mi się nie podoba, to całą gadkę o krypto-Niemcach może sobie darować...W ciągu kilku dni prezes obraził - klientów Biedronki, Ślązaków, Kaszubów... Idźcie tą drogą, prezesie PiS! Na pewno wygracie wybory...
czterdziescidwa - 2 Kwietnia 2011, 12:16
dalambert napisał/a | czterdziescidwa, a co ma PiS do tego co ja tu mówię
Zapisoliło Cie do imentu.
Co by nie powiedzieć to Tobie jeno PiS na myśli, zupełnie jak szeregowemu Krupie..;.... |
Bo właśnie PiS prowadził "stanowczą" politykę zagraniczną. Nie mogę sobie przypomnieć innego tak "stanowczego" rządu. I to było pasmo porażek.
Ok, można powiedzieć, że po prostu byli nieudolni i lepszy gabinet mógłby skuteczniej realizować są samą strategię, ale nikt inny poza PiS jej nie proponuje.
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 12:17
Żerań, mówiłem, ze to Mein Kampf. Czystość rasowa i narodowościowa. Myślę, że za dużo wokół tego szumu, ludzie się oczywiście śmieją, ale to jest śmiech z wariata, więc gorzki, po wydarzeniach ostatniego roku trudno zresztą ustalić , co jest polityką, a co szpitalem psychiatrycznym.
dalambert - 2 Kwietnia 2011, 12:19
Cytat | Mówiłem, ze to Mein Kampf |
A czytałeś, choć i jedno i drugie, czy bryki z GW Ci wystarczają by WIEDZIEĆ i głosić - te prawdy objawione.
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 12:20
Czytałem. Jestem z plemienia czytających
Moje prawdy są moje, nie objawione, tym się różnię od Kaczyńskiego
dalambert - 2 Kwietnia 2011, 12:25
jewgienij napisał/a | Moje prawdy są moje, nie objawione |
Dziwne, są wyjątkowo objawione, już nie jeden cwaniaczek je objawiał, ale skoro uważasz, ze nie są objawione, to cóż nie będę się spierał.
twoje oczywiscie na wierzchu
ivaine - 2 Kwietnia 2011, 12:31
dalambercie, bez urazy, ale Twoje prawdy też nie są specjalnie wyjątkowe i oryginalne . Uroki uczestnictwa w społeczeństwie.
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 12:31
Dalambert, nie zrozumiałem, ale mniejsza.
Musicie mieć - wybacz liczbę mnogą - uproszczony wizerunek. Ta GW, ten TVN to jak za komunizmu imperializm i burżuazyjna reakcja. Plakatowy przekaz. Ja nie czytam GW, w ogóle gazet nie kupuję, TVN oglądam, ale również inne stacje, demonizujecie, aby rzeczywistości nadać prosty schemacik. To jest dziecinne i głupie. Zaniża poziom, bo ja też odpowiadam na zasadzie schematu - Kaczyński, PIS , Radio Maryja. Winą waszą jest, że w polityce szambo, bo inaczej nie da się z wami rozmawiać.
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 13:03
Kaczyński pisze tam o jednostkach, grupach, które odpowiedzialne są za wszystko co złe w polskiej historii. Nie naród.
Po pierwsze, te grupy nie przyleciały do Polski z kosmosu, są częścią narodu, wychowaną w kręgu naszych wartości
Po drugie nie tyle ich zbrodnie są kompromitujące( bo bestialstwo jest wszędzie), co maskowanie tego i umniejszanie przez oficjalną propagandę w imię wspólnego dobra. Jeśli Kaczyński tego nie rozumie, to albo głupi, albo cyniczny.
Sorry za post, pod postem
Gustaw G.Garuga - 2 Kwietnia 2011, 15:43
Wnerwia mnie wąskie, ściśle etniczne definiowanie polskości.
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 15:51
To jest myślenie 19 wieczne, anachroniczne i po prostu głupie, jakby nie zauważył, że świat się zmienił. Bliskie Iranu.
Ale nikt z otoczenia Kaczyńskiego mu tego nie powie, bo to manekiny, a z zewnątrz to jeno zdrajcy i tefałenowcy.
baranek - 2 Kwietnia 2011, 16:23
Czekałem ostatnio na autobus. Stałem przy kiosku i lukałem na gazety. Patrzę: 'satyra polityczna'. Pismo nazywa się "Pinezki". I tylko kuźwa nie doczytałem, że to 'Gazeta Polska' wydaje. Czysta hardkorowa dalambertowszczyzna. Mogłem tą dwuzłotówką kaczkę na Drwęcy puścić.
http://www.pinezki.eu/
Zaglądacie na własną odpowiedzialność.
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 16:45
Satyra tak im wychodzi, jak reakcja na satyrę
Od kiedy buc potrafi się śmiać z samego siebie?
Anonymous - 2 Kwietnia 2011, 17:06
Ci ludzie kompletnie odlecieli. Partia Kaczyńskiego ma jedyne słuszne poglądy i to ona wie, lepiej od biskupów, kto odrzucił nauczanie Papieża. Ja pierdzielę, nadgorliwość (także religijna) gorsza od faszyzmu. Oddajcie Bogu (Papieża), co boskie, a cesarzowi (wyborców) co cesarskie. I tyle.
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 18:01
To syndrom nieznośnego bachora.
Wie, że nie postawi na swoim, więc tarza się, gryzie, pluje, a Superniani nie ma.
Dla mnie to szmaciarze, aż żal, że trzeba wiecznie komentować ich głupstwa, ale bez kontroli chwasty się rozrastają.
Chal-Chenet - 2 Kwietnia 2011, 18:02
Żerań napisał/a | Ci ludzie kompletnie odlecieli. Partia Kaczyńskiego ma jedyne słuszne poglądy i to ona wie, lepiej od biskupów |
Co Ty nie powiesz... Wie też lepiej od prokuratury.
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
jewgienij - 2 Kwietnia 2011, 18:38
Napisałem już na FB, ale tutaj też się nada
Jak pozbawionym godności i honoru trzeba być, aby demokratycznie przegrać walkę o pałac, i mimo wszystko warować pod tym pałacem, wyjąc do księżyca?.
Nauki Jarosława i PIS-u o honorze można sobie o kant pośladka rozbić, bo akurat są żywymi przykładami niehonorowych postaw.
RD - 2 Kwietnia 2011, 20:03
jewgienij napisał/a | Nauki Jarosława i PIS-u o honorze można sobie o kant pośladka rozbić, bo akurat są żywymi przykładami niehonorowych postaw. |
A to są nauki na pewno o honorze, a nie horrorze? Bo straszyć JK potrafi rewelacyjnie wszystkich wszystkimi.
A tak nieco poważniej - odkąd Michnik powiedział o Kiszczaku, że to człowiek honoru, bo dotrzymał zobowiązań zawartych przy okrągłym stole (jakby miał inne wyjście), zastanawiam się, czy chciałbym, aby mnie tak określano...
dalambert - 2 Kwietnia 2011, 23:23
RD, już Frank Coppola nakręcił opowieść o ludziach honoru" i to wystarcza by naszym łajdakom honorem pomiatać.
I używać tego określenia do zupełnie innych rzeczy, Michnik miał wiele możliwości, a wziął udział w jednym draństwie i to z entuzjazmem.
jewgienij - 3 Kwietnia 2011, 10:58
Michnik ma to do siebie, że oficjalne i słuszne myślenie nie myśli za niego. Każdy popełnia błędy, ale on przynajmniej na własny rachunek. Klapki na oczach są fajne, upraszczają życie, ale z ich powodu wali się często głową w mur, zamiast go obejść.
Ja nie ufam ideologom, którzy naginają świat do swoich uproszczonych wizji i chcą zbawiać naród/ludzkość, wolę niepokornych i wątpiących. Portretu Michnika nie mam na ścianie, ale szanuję go dużo bardziej niż Kaczyńskiego.
Marcin Robert - 3 Kwietnia 2011, 11:09
RD napisał/a | A tak nieco poważniej - odkąd Michnik powiedział o Kiszczaku, że to człowiek honoru, bo dotrzymał zobowiązań zawartych przy okrągłym stole (jakby miał inne wyjście), zastanawiam się, czy chciałbym, aby mnie tak określano... |
A Michnik później się z tego nie wycofał?
RD - 3 Kwietnia 2011, 15:23
Nie przypominam sobie, zresztą jeśli nawet, to po cichu.
jewgienij
Nazwanie Kiszczaka człowiekiem honoru stanowiło policzek dla bardzo wielu osób, które niekoniecznie błyszczą w świetle fleszy i jupiterów. I to nie było do końca na własny rachunek, bo Michnik legitymizował w ten sposób najbrudniejsze i najpodlejsze pozostałości poprzedniego systemu. Nie wiem, dlaczego to zrobił, ale nie posądzam go o bezmyślność czy takie sobie walnięcie.
NURS - 3 Kwietnia 2011, 15:48
Z góry przepraszam za to co powiem, bo pewnie wielu sie oburzy, ale jak patrzę na dzisiejsze (i wczorajsze) elity polityczne, to Kiszczak przy nich wydaje się człowiekiem honoru. Mimo, że kanalia i powinien beknąć.
Marcin Robert - 3 Kwietnia 2011, 16:02
NURS napisał/a | Z góry przepraszam za to co powiem, bo pewnie wielu sie oburzy, ale jak patrzę na dzisiejsze (i wczorajsze) elity polityczne, to Kiszczak przy nich wydaje się człowiekiem honoru. Mimo, że kanalia i powinien beknąć. |
Na pewno może sprawiać takie wrażenie w porównaniu z PiS-owcami.
Editus citatus
|
|
|