To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Kasiek - 15 Marca 2012, 18:04

a co Wam będę ściemniać :P
ihan - 16 Marca 2012, 09:21

ilcattivo13 napisał/a
myślisz, że ona po to do Francy pojechała, żeby pisać na kompie? Że chce być gorsza od Mickiewicza i Słowackiego? Mogę się założyć, że pisze ręcznie. Na czerpanym pergaminie. I to prawdziwym kaczym piórem. O!

I przede wszystkim, pamiętajmy, że we Francji to na pewno laptopy i komputery są tylko z francuskimi literkami na klawiaturze i trudne może być na nich pisanie po polsku, więc ptasie pióro tym bardziej.

Kruk Siwy - 16 Marca 2012, 09:54

I tam. Własne lapiątko zabrała z typowymi, martvymi literkami.
Fidel-F2 - 16 Marca 2012, 09:58

ihan, kto wie po jakiemu pióro z francuskiej gęsie będzie pisało
shenra - 17 Marca 2012, 12:16

ihan, a wiesz nie jest tak źle. Pamiętam, że swojego czasu pisałam u Żabojadów na ichniejszej klawiaturze. Da się. Generalnie wygląda tak samo, tylko z altem nie należy szaleć. Tak samo jak włoska klawiatura nieco się różni, ale normalnie można pisać. Ogonki zawsze może word uzupełnić.
Na szczęście Martvica ma ze sobą personalnego laptopa, więc ogonki są bezpieczne.\
Najnowsze newsy są takie, że jest szansa na neta. Gdzieś się odnalazł był i Martva kombinuje jak się z nim zaprzyjaźnić. :D

Agi - 17 Marca 2012, 12:21

shenra, przekaż jej pozdrowienia. :)
shenra - 17 Marca 2012, 14:03

Przekażę. :D
shenra - 17 Marca 2012, 16:03

Martva pozdrowiona i odpozdrawia wszystkich :mrgreen:
dalambert - 17 Marca 2012, 16:46

shenra, Oooo, to się będzie działo jak się nasz Zombiaczek wreszcie do Forum i swego kącika dorwie - nie pozna tego miejsca :wink:
ihan - 17 Marca 2012, 19:52

Tylko żeby z tym netem zbyt mocno się nie zaprzyjaźniała bez zabezpieczenia.
Fidel-F2 - 17 Marca 2012, 19:55

:mrgreen:
hardgirl123 - 18 Marca 2012, 19:12

Shenra, pozdrów Martvice. Pusto bez niej w sieci
shenra - 20 Marca 2012, 12:37

hardgirl123, pozdrowię, dzięki i przekażę, że tęsknisz :D
Lis Rudy - 20 Marca 2012, 14:22

shenra, ona jest Martva, więc jej wszystko jedno te pozdrówka :wink:

No dobra, ode mnie też jej pomachaj 8)

SithLady - 20 Marca 2012, 18:09

Ode mnie też. Mniej zaglądam na forum jak Martvej nie ma
shenra - 20 Marca 2012, 20:42

Ok, pozdrowienia przekazane. Odpozdrawia was wszystkich.
Jest widok na dostęp do sieci, przynajmniej z doskoku, ale dopiero od przyszłego tygodnia. Teraz będą mieć na zamku jakąś imprezę z okazji polowania.
Martva zdobyła się na odwagę i wypowiedziała w piekarni swoje pierwsze zdanie po francusku.
Ma pakiecik zdjęć, które spóbuje wrzucić jak dorwie się do sieci.
Z ciekawostek: znalazła sobie spot nad rzeką do tupania, to ją dzisiaj uświadomili, że w okolicy są węże, tylko jeszcze śpią. Możecie sobie wyobrazić jak bardzo "ucieszyło" to Martvą.
Z dalszych ciekawostek: dokarmia zdechłymi muchami prawdopodobnie jaszczurki, które w znacznych ilościach tupają sobie po okolicy. :mrgreen:

ilcattivo13 - 20 Marca 2012, 20:49

shenra napisał/a
Martva zdobyła się na odwagę i wypowiedziała w piekarni swoje pierwsze zdanie po francusku.
"ekskizemła madmłazel, że ne koprąpa franse"? Znaczy, mój szybki kurs języka francmańskiego pomógł? :D

shenra napisał/a
znalazła sobie spot nad rzeką do tupania, to ją dzisiaj uświadomili, że w okolicy są węże, tylko jeszcze śpią
jak będzie chodziła na paluszkach, to nie pobudzi węży i wszystko będzie oki :D

ale w sumie to dobrze, że u Martvej wszystko dobrze :wink: Jakby co, Nieświeć macha łapką :)

shenra - 20 Marca 2012, 20:59

ilcattivo13 napisał/a
ekskizemła madmłazel, że ne koprąpa franse? Znaczy, mój szybki kurs języka francmańskiego pomógł?
Nie, to było zdecydowanie inne zdanie.

Aha, i planuje powrót między 1 a 10 lipca.

Z tym dobrze, to nie byłabym taka przekonana, ale powiedziałam jej, żeby dała sobie i otoczeniu jeszcze czas na zupełne zaaklimatyzowanie.

A tak w ogóle przekazałam Martvej, że strasznie spamujemy w jej blogu :mrgreen:

ilcattivo13 - 20 Marca 2012, 22:21

Inne zdanie? Ale "ba łiii" nie można traktować jako "zdanie" :roll:

shenra napisał/a
powiedziałam jej, żeby dała sobie i otoczeniu jeszcze czas na zupełne zaaklimatyzowanie
Zupełne? No toś walnęła... Chcesz, żeby Martva została tam na stałe?
shenra - 20 Marca 2012, 22:25

ilcattivo13 napisał/a
Chcesz, żeby Martva została tam na stałe?
Mówisz tak, jakbyś wierzył, że to możliwe :mrgreen:
merula - 20 Marca 2012, 22:28

jak znajdzie tam jakiś wystrzałowy grobowiec, to kto wie... :wink:
shenra - 20 Marca 2012, 22:34

Znaczy kryptę zamkową? :mrgreen:
Eeee, raczej nie. O zamku to mi coś powiedziała, ale wam nie powiem :mrgreen: Raczej tam nie zostanie :mrgreen:

ilcattivo13 - 20 Marca 2012, 22:47

W takim razie, przed zamkiem powinna się znaleźć tablica, że na zamku straszy, ale tylko do 1 - 10 lipca :mrgreen:

A poza tym, takie "wiem, ale nie powiem", shenra, to jest zachowanie godne przedszkolaka. I żebyś potem nie płakała, jak nie będę się chciał z Tobą podzielić klockami albo kolorowankami. O! :twisted:

May - 20 Marca 2012, 22:48

Drodzy spamerzy, zakupilam Martvej bilet powrotny na 3 lipca. Mam nadzieje mimo wszystko, ze jakos sprobuje sie zaaklimatyzowac, mysle ze stare ciotki sa do przyjecia, gorzej z walnietymi na punkcie polowania wujaszkami... Swoja droga gdybym nie miala rodziny na glowie to chetnie pomieszkalabym w Montresorze, fajnie tam jest, moglabym sie nawet francuskiego nauczyc i oprowadzac wycieczki w trzech jezykach ;P:
ilcattivo13 - 20 Marca 2012, 22:59

Ha! Można uszczegółowić tablicę :mrgreen:
shenra - 20 Marca 2012, 23:01

May, trafiłaś w sedno :mrgreen: Kurde chciałam, żeby się trochę pomęczyli z ciekawością, co to też takiego tam jest, co Martva niekoniecznie...

ilcattivo13, czy to jest ten moment, kiedy powinnam się wzruszyć? :mrgreen:

Matrim - 20 Marca 2012, 23:25

ilcattivo13 napisał/a
przed zamkiem powinna się znaleźć tablica, że na zamku straszy, ale tylko do 1 - 10 lipca :mrgreen:

No i nie wytrzymał ;)

shenra - 20 Marca 2012, 23:27

Matrim, było do przewidzenia. Ale Martva skrzywdzi go we własnym zakresie :mrgreen:
fealoce - 21 Marca 2012, 10:31

shenra napisał/a

une baguette, s'il vous plâit? :wink:

joe_cool - 21 Marca 2012, 10:35

fealoce, miałam napisać to samo - to było moje pierwsze zdanie po francusku w Paryżu :mrgreen: Plus bążur na początku, oczywiście ;)

Partner forum