To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...

Witchma - 11 Grudnia 2014, 14:24

charande, od kiedy zobaczyłam reklamę kremu naprawiającego DNA, to już chyba nic mnie nie zdziwi w tym temacie :D
charande - 11 Grudnia 2014, 14:44

Tja, "kremy z telomerazą", hehe. Są też kremy, które rzekomo zawierają składniki aktywujące telomerazę (ludziom jakoś nie przychodzi do głowy, że nawet jeśli taki magiczny składnik naprawdę działa, unieśmiertelnianie komórek to pierwszy krok do rozwoju nowotworu).
konopia - 11 Grudnia 2014, 15:33

czytając powyższe cieszę się żem facet,
tzn. mogę się zmarszczyć (i wyłysieć) bo tylko doda to "charakteru" mojemu wyglądowi :omg:

Fidel-F2 - 11 Grudnia 2014, 15:37

konopia, powiem Ci, że ja po czterdziestce zaczynam wyglądać coraz lepiej.
thinspoon - 11 Grudnia 2014, 16:03

Fidel-F2 napisał/a
konopia, powiem Ci, że ja po czterdziestce zaczynam wyglądać coraz lepiej. Obrazek

Mi też wzrok zaczął się sypać. Pewnie od kompa.

Lowenna - 11 Grudnia 2014, 22:31

Godzilla - 11 Grudnia 2014, 22:42

A'propos kosmetyków, ja dziś w spamie pocztowym taką reklamówkę dostałam:

Cytat
PROMOCJA -25% na kosmetyki PUPA Milano do makijażu twarzy

Większe chyba cudo to tylko jakiś producent żywności, a może naczyń kuchennych, marki KUPSKA. Nie pamiętam, gdzie to widziałam.

Lowenna - 11 Grudnia 2014, 22:49

Używam PUPY :oops: i chwalę 8)
Godzilla - 11 Grudnia 2014, 23:05

No widzisz, może dlatego się dziwię, że sama prawie się nie maluję :oops: i nie pamiętam, kiedy ostatnio jakieś smarowidła kupowałam. Pewnie powinnam wywalić cały posiadany zapas, bo się przeterminował.
Luc du Lac - 11 Grudnia 2014, 23:36

Godzilla napisał/a

Większe chyba cudo to tylko jakiś producent żywności, a może naczyń kuchennych, marki KUPSKA. Nie pamiętam, gdzie to widziałam.

To garmazerka - pierogi kopytka itp z Wro

mesiash - 12 Grudnia 2014, 10:23

Wczoraj koleżanka pokazała mi zdjęcie mojego sobowtóra, tyle że z brodą i bombkami w nią wplecioną. Oczywiście trzeba by mnie tak samo jak tego modela delikatnie musnąć fotoszopem, ale i tak trochę mnie to zaskoczyło.
Fajnie, bo prawie mi się udało przekonać żonę że mogę zapuścić brodę :)

merula - 12 Grudnia 2014, 17:20

Jest marka zabawek SIKU.
Rafał - 12 Grudnia 2014, 17:56

A te żarówki, co to wiszą nad głową i grożą? :wink:
Lowenna - 15 Grudnia 2014, 02:08

Nie ma tematu 'co nas załamuje', dlatego będzie tutaj.
Jedzie sobie Lowenna nocnym autobusem do Lopola. Miejsca dużo więc wyciąga się na 4 siedzeniach. Idąc spać, jak zawsze, wkłada patrzałki do kieszonki na fotelu. W długiej podróży następuje przerwa. Lo pragnie się przewietrzyć, wciąga kozaczki, sięga po okulary. Okularów brak. Poniewaz Lo jest mocno ślepawa poszukiwania podejmuje prawie cały wesoły autobus. Okularów wciąż nie ma. Zastanawiając się, gdzie schowała drugą parę patrzałek, Wiedźma decyduje się po omacku dotrzeć do toalety. Po przejściu 5 metrów stwierdza, że warto jednak zapiąć buty. Podczas tej czynności spostrzega okulary wiszące na obuwiu.
Załamka. :fp: :fp: :fp:
Kurtyna.

charande - 15 Grudnia 2014, 12:53

Jakiś czas temu wyciągnęłam ze skrzynki pocztowej ulotkę reklamującą te kosmetyki marki PUPA, ubawiłam się :)

Pod Zakopanem była kiedyś hurtownia owoców i warzyw "Brutal" ;)

Luc du Lac - 15 Grudnia 2014, 14:28

charande napisał/a

Pod Zakopanem była kiedyś hurtownia owoców i warzyw Brutal ;)

przede wszystkim był takowy kosmetyk męski

Luc du Lac - 15 Grudnia 2014, 16:25

Właśnie odebrałem wezwanie z Policji w charakterze świadka.
Jestem zaskoczony zdumiony i odrobinę niepewny
absolutnie nie mam pojęcia o co może chodzić...
Wiedziałem że poleconym z podpisem odbioru mogą przyjść tylko złe wieści ...

feralny por. - 15 Grudnia 2014, 20:03

Też się boję poleconych.
dalambert - 15 Grudnia 2014, 20:44

feralny por., Fakt - dobra wiadomość to brak wiadomości :)
Luc du Lac - 16 Grudnia 2014, 09:16

dodzwoniłem się na komendę - akurat prowadzący sierż.sztab. ma wolne. od jutra będzie w pracy.
thinspoon - 16 Grudnia 2014, 09:17

A wiesz chociaż o jaki wydział chodzi?
Luc du Lac - 16 Grudnia 2014, 09:35

dochodzeniowo-śledczy
Rafał - 16 Grudnia 2014, 09:39

Parówki ukradli! :shock:
Lynx - 16 Grudnia 2014, 09:41

Pani Basieńka z laboratorium przy naszej przychodni. Że też jeszcze jej nie przenieśli na inne stanowisko, na którym nie będzie miała możliwości wk... irytować pacjentów.
Kwestionowanie skierowań, błędnie wypisane wyniki (np. poziomu cukru), ilość czasu, jakiej ona potrzebuje na wykonanie dowolnej czynności. Jaka szkoda, że urlop ma raz do roku ( wówczas wchodzą na zastępstwo 2 inne panie i w laboratorium raptem nie ma kilkugodzinnych kolejek). Dzisiaj przyszłam jako czwarta o 8. Wyszłam z laboratorium o 8.45.

Luc du Lac - 16 Grudnia 2014, 09:43

a ile Pani Basia ma lat ?
Luc du Lac - 16 Grudnia 2014, 09:43

Rafał napisał/a
Parówki ukradli! :shock:

to nie to - wtedy by takie wezw. dostało kilka osób z firmy...
do tego inna komenda (inny rejon)

Luc du Lac - 17 Grudnia 2014, 09:59

wyjaśnione - pracownik firmy Play (z którą jakoś w tym roku podpisałem umowę) wykradł dane klientów - i na ich podstawie jakieś fałszywki robiono (wydawanie telefonów itp...) - Policja sprawę od samego początku kontroluje - a ja mam tylko wpaść i potwierdzić że umowa na mnie jest fałszywa...

a miałem malutką iskierkę nadziei że coś się może ruszyło w starej historii...

mesiash - 17 Grudnia 2014, 10:37

Luc du Lac, popytaj. Policjanci lubią jak się ich pyta o stare sprawy :)

A Wrocławskich akurat nie lubię, bo to jedyni, którym kiedykolwiek coś zgłaszałem, a którzy ewidentnie olali sprawę bo jestem z Warszawy.

Luc du Lac - 17 Grudnia 2014, 10:46

mesiash napisał/a
Luc du Lac, popytaj. Policjanci lubią jak się ich pyta o stare sprawy :)

heh, nie sądzę żeby miał coś ciekawego do powiedzenia, pewnie wszystko zostało zamiecione pod dywan. sprawca niewykryty i tyle.

hrabek - 17 Grudnia 2014, 10:48

Jeśli było zgłoszone przez ciebie, to powinieneś dostać pismo o umorzeniu. Jak nie dostałeś, to znaczy, że sprawa się kręci.

Partner forum