Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
ivaine - 1 Kwietnia 2011, 00:25
Matrim napisał/a | A o tym bestsellerze nikt nie wspominał? Jarosław Kaczyński pisze szorty!!! |
Jarosław marnuje swój potencjał, to pewne. Ma wizję i mógłby z niego być całkiem przyzwoity autor, ale moim skromnym zdaniem powinien zmienić styl, bo jest strasznie monotematyczny i nudny. Proponuję JK nowy sposób ekspresji, dzięki temu już niebawem zmonopolizuje polską - może nawet i światową - literaturę.
terebka - 1 Kwietnia 2011, 00:29
Dobry by był w historiach alternatywnych. Ciekawe, czy brał udział w Horyzontach Wyobraźni, hmm...
Matrim - 1 Kwietnia 2011, 00:29
terebka, może być fonetycznie, bylebyś akcentował odpowiednio
ivaine napisał/a | dzięki temu już niebawem zmonopolizuje polską - może nawet i światową - literaturę. |
Myślę, że taki jest plan
terebka - 1 Kwietnia 2011, 00:32
O tak. Akcent jest ważny. Co czeka tych, którzy nie potrafią akcentować, pokazał już Łokietek.
Soczewicakołomielemłynsoczewicakołomielemłyn...
ivaine - 1 Kwietnia 2011, 00:35
Przerażacie mnie .
NURS - 1 Kwietnia 2011, 08:30
Matrim napisał/a | Żerań napisał/a | Zaczynam poważnie myśleć o emigracji. |
No przecież ostatnio taki jeden w takim jednym miejscu mówił, że ma nas być 15 milionów. To jest na pewno część tego wielkiego Planu. Większość wyjedzie, zostanie zbrojony beton pisowego elektoratu, rozpamiętujący klęski, klnący na sąsiadów, narzekający na przeklętą ziemię, przeklęty naród i przeklętą historię.
|
Ej, ten plan 15 mln, to chyba ci się pomylił z Krzyżakami. Przecież to klasyka teorii spiskowych. NWO w czystej postaci. I mówi o wyrżnięciu nadwyżki powyżej 15 mln Polaków.
jewgienij - 1 Kwietnia 2011, 10:40
To doczekaliśmy się jarosławowego Mein Kampf
Ja na żadną emigrację się nie wybieram, mojej budy i kości byle kundel nie capnie
Matrim - 1 Kwietnia 2011, 10:55
NURS, ale to ostatnio w telewizorze pokazywali na zjeździe Polaków z Ameryki Południowej, że tam ma nas być 15 milionów Tzn. chyba, że rząd obecny się na to zgodził, że nas będą tak powolutku, pomalutku wyciągać i... gubić chyba gdzieś w zakamarkach.
NURS - 1 Kwietnia 2011, 11:15
Matrim - co pokazywali? Gdzie jest to tam? W Ameryce Południowej ma być 15 milionów Polaków?
Tak na marginesie, jak to ten sam zjazd, na którym Świtoń powiedzial, ze katastrofa w Smoleńsku to kara boża za podpisanie traktatu lizbonskiego, to rzeczywiście, nic tylko wierzyć
Anonymous - 1 Kwietnia 2011, 11:17
ivaine napisał/a | Jarosław marnuje swój potencjał, to pewne. Ma wizję i mógłby z niego być całkiem przyzwoity autor, ale moim skromnym zdaniem powinien zmienić styl, bo jest strasznie monotematyczny i nudny. Proponuję JK nowy sposób ekspresji, dzięki temu już niebawem zmonopolizuje polską - może nawet i światową - literaturę. |
No ale Terlikowski z Frondy też pisał SF, i Ludwik "Trzeci bliźniak" Dorn, więc JarKacz znalazł się w dobrym towarzystwie. A przykład L.Rona Hubbarda pokazuje, że na fantastyce naukowej można zbić kupę kasy i nawet kościół założyć. NARESZCIE.
NURS - 1 Kwietnia 2011, 11:19
Ja chyba faktycznie kosciół założę.
Matrim - 1 Kwietnia 2011, 11:23
NURS, o właśnie ten sam zjazd
Anonymous - 1 Kwietnia 2011, 11:25
NURS napisał/a | Ja chyba faktycznie kosciół założę. |
Ranga Ojciec Redaktor zobowiązuje! Ostatecznie wśród pisarzy SF sporo było polityków. Taki Cordwainer Smith to analityk w rządzie USA:)
NURS - 1 Kwietnia 2011, 11:29
To musze jeszcze trochę przytyć, bo w sutannie to trzeba mieć wielkie brzucho, żeby dostojnie wyglądać
A poważniej mówiąc, ja też bym stąd wyjechał, i kto wie, czy tego nie zrobię. Ale nie tak daleko, za miedze wystarczy skoczyć, ot 60-70 km. I trafia się do kraju, w ktorym jest sto razy normalniej. Mówię o Czechach.
jewgienij - 1 Kwietnia 2011, 11:46
Czechy są git ( o Czeszkach nie wspominając ), żywy dowód na to, że słowiański kraj w tej części Europy może być normalny i zdrowy. Jakbym miał wybierać miejsce wygnania , to Czechy albo Skandynawia. W ostateczności Szwajcaria...
Anonymous - 1 Kwietnia 2011, 11:58
Skandynawia to dla mnie odpada, ponoć tam nawet z dostępem do alkoholu są trudności. Ale Czechy? W sumie, czemu nie. Robią tam świetne koncerty metalowe...
jewgienij - 1 Kwietnia 2011, 12:03
Żerań napisał/a | Skandynawia to dla mnie odpada, ponoć tam nawet z dostępem do alkoholu są trudności. |
Finowie podobno trąbią na potęgę, tak że nie oczerniaj tutaj Skandynawów
W Szwecji rzeczywiście był problem z normalnym piwem i wódką, ale tam człowiek nie czuje aż takiej potrzeby jak u nas, żeby się upić i nie zwariować
ivaine - 1 Kwietnia 2011, 12:06
Oj tam, gdziekolwiek by się człowiek na dłużej nie zatrzymał, byłoby mu źle . Przyzwyczaiłam się do Polski.
Anonymous - 1 Kwietnia 2011, 12:07
jewgienij napisał/a | Finowie podobno trąbią na potęgę, tak że nie oczerniaj tutaj Skandynawów |
Mówisz? No, to się trzeba rozejrzeć, jak to wygląda w praktyce tam...
Pan Fiksum-Dyrdum powraca. Teraz już ma wymówkę w przypadku przegranej.
NURS - 1 Kwietnia 2011, 12:08
Ja, bedąc w Szwecji, czułem taką potrzebę. to dziwny kraj. trzeba brać taksówkę, zeby dostać się na druga stronę mostu.
jewgienij - 1 Kwietnia 2011, 12:16
NURS napisał/a | Ja, bedąc w Szwecji, czułem taką potrzebę. to dziwny kraj. trzeba brać taksówkę, zeby dostać się na druga stronę mostu. |
Nabrali Cię
Ale na poważnie - potrzeba potrzebą - co z tego jak piwo ma 2 ileś tam procent, a mocne 3 i pół? A po wódkę do jakiejś apteki trzeba iść i z numerkiem do kasy podchodzić. Trzeba być bardzo zdeterminowanym, żeby się upić. Ja miałem łatwiej, bo żona szefa co tydzień do Niemiec jeździła autem i stamtąd przywoziła normalny alkohol.
NURS - 1 Kwietnia 2011, 12:50
Nie, nie nabrali mnie.
Na nogach nie dało sie przejśc, bo wiatr zdmuchiwał cię z powrotem między domy
Wiem co mówię, bo się zaparliśmy i pół godziny walczyliśmy, a most wcale nie był długi.
nureczka - 1 Kwietnia 2011, 18:04
jewgienij napisał/a | Finowie podobno trąbią na potęgę |
Mało powiedziane. Rosjanie przy nich to aktywiści Armii Zbawienia.
Chal-Chenet - 1 Kwietnia 2011, 18:43
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
Nie wiem w sumie w jakim wątku najlepiej liniacza wrzucić.
Generalnie jedyne wyjście to chyba wyjazd wojsk z tych wszystkich -stanów, Afgani, Pakista i tym podobnych, niech się tłuką między sobą arabusy i krzewią swoją religię pokoju między własnymi ludźmi. I w Europie problem zniknie, bo nie będzie ich widać. Przy okazji zamknąć granice dla emigrantów z tamtych stron i wywalić tych co już są z powrotem. Asymilacja nie jest możliwa i nie będzie, oni mają swój świat, my mamy swój, bez sensu na siłę je łączyć. Oto w sumie to, do czego prowadzi religia doprowadzona do przesady.
Zapewne przesadzam, ale taka jest pierwsza reakcja na podobne informacje ze świata.
nureczka - 1 Kwietnia 2011, 18:56
Chal-Chenet, zgadzam się z tobą. A dodatkowo przeraża mnie, że gdy ktoś się odważy coś takiego powiedzieć, to zaraz na niego naskakują że jest rasistą albo że jest nietolerancyjny.
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 18:57
No tak hemerykanski sekciarz narozrabiał , a Norwegów, Rumunów i Szwedów morduja, poza tym masz racje.
Fidel-F2 - 1 Kwietnia 2011, 20:26
Chal-Chenet napisał/a | Nie wiem w sumie w jakim wątku najlepiej liniacza wrzucić.
Generalnie jedyne wyjście to chyba wyjazd wojsk z tych wszystkich -stanów, Afgani, Pakista i tym podobnych, niech się tłuką między sobą arabusy i krzewią swoją religię pokoju między własnymi ludźmi. I w Europie problem zniknie, bo nie będzie ich widać. Przy okazji zamknąć granice dla emigrantów z tamtych stron i wywalić tych co już są z powrotem. Asymilacja nie jest możliwa i nie będzie, oni mają swój świat, my mamy swój, bez sensu na siłę je łączyć. Oto w sumie to, do czego prowadzi religia doprowadzona do przesady. | +1
jewgienij - 1 Kwietnia 2011, 21:01
Zamiatając pod dywan i chowając trupy w szafach będziemy mieć tylko iluzję spokoju.
Ale rozumiem wkurzenie.
NURS - 2 Kwietnia 2011, 09:13
Generalnie zapominacie, ze ci Pakistani mają bumbę. Pozostawienie ich bez kontroli skończy się prędzej czy później jej użyciem, albo rozpowszechnieniem wśród braci. No i nie zapominajcie, ze oni poz robieniu porządku u siebie, wcale nie usiądą na dupach, zeby wysiadywac fotele. Jak to zgrabnie ujął kiedyś Basajew w rozmowie z śp. Milewiczem. A ta Polska gdzie leży? Za Rosją? No to będziecie następni.
dalambert - 2 Kwietnia 2011, 09:35
Rosja ma idee Imperium, a my wyciągaczy rzekomych trupów z szafy i radosnych obsrywaczy przeszłości, którzy na dziś mają jeden pomysł - "róbta co chceta"
wiec czemu się muslimów boicie , przyjdą i tyż Wam zrobią róbta co chceta
|
|
|