Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 29 Marca 2011, 13:09
Jak zwykle nie wiesz w którym kościele dzwoni, to walisz na oślep
Dramatyzujesz, ze istnieje cenzura, no to pytam cię, czy nie zauważasz, ze ideologiczne tuby prawej strony stosują znacznie dalej idące metody cenzurowania rzeczywistości, niż owe lewackie postepowe, tak, wiem, tfu, stacje
Ja uważam wręcz przeciwpołożnie, ze żądania usunięcia cenzury nalezy zaczynać od siebie.
nie znam tych filmów, sądząc po nazwisku Brauna, to akurat powinien się załapać na emisję, bo to przyjaciel tych paskudnycn pełowców.
dalambert - 29 Marca 2011, 13:14
NURS, to sie dowiedz o tych filmach i wtedy opowiadaj, a cenzura redakcyjna i nowa forma - właścicielska - ma się dobrze. Np. w TvN24 dzierżył pałę przez jakiś czas taki tuz jak Milan Suboticz , teraz ma godnych następcow.
Natomiast widzę, ze lubisz oglądać TVTrwam , bo tyle o niej wiesz, to dobrze, może i coś ciekawego usłyszysz
No i rozumien, ze nie negujesz cenzury w TVP, TVn24 i innych Polsatach tylko ambitnie ruszasz do boju z TVtrwam, jak sam radzisz zaczij walke z cenzura od swych ulubionych stacji.
Co to jest ta telewizja wolska ?
rybieudka - 29 Marca 2011, 13:21
Dobór treści prezentowanych przez prywatne media zgodnie z interesem/poglądami właścicieli tychże mediów jest normalnym zjawiskiem. To nie jest żadna cenzura. To jest prezentowanie punktu widzenia nadawcy (niezaleznie czy jest on podmitem indywidualnym, czy zbiorowym)
Podobny dobór w mediach publicznych to juz inna, smutna, historia i patologia. Ale używanie słowa cenzura jest tu grubą przesadą.
Fidel-F2 - 29 Marca 2011, 13:22
wola twoja amen
NURS - 29 Marca 2011, 13:33
dalambert napisał/a | NURS, to sie dowiedz o tych filmach i wtedy opowiadaj, a cenzura redakcyjna i nowa forma - właścicielska - ma się dobrze. Np. w TvN24 dzierżył pałę przez jakiś czas taki tuz jak Milan Suboticz , teraz ma godnych następcow.
Natomiast widzę, ze lubisz oglądać TVTrwam , bo tyle o niej wiesz, to dobrze, może i coś ciekawego usłyszysz
No i rozumien, ze nie negujesz cenzury w TVP, TVn24 i innych Polsatach tylko ambitnie ruszasz do boju z TVtrwam, jak sam radzisz zaczij walke z cenzura od swych ulubionych stacji.
Co to jest ta telewizja wolska ? |
telewizja wolska jest telewizją prawdziwych wolaków a wolacy to wyznawcy pewnego prezesa, który tak o nich śpiewał zmieniając słowa hymny.
Neguję cenzure, tylko w każdej jej formie (oprócz wyjątków chamsko-obyczajowych). I dlatego nie potrafię się nadziwić, że podnosisz kwestię, skoro gardłujesz za opcją polityczną, która udowadnia - pieprzyć Rydzyjko, np. na lamach gazet polskich, że nie ma innej opcji, niż tam przedstawiana. cenzurze prawicowej - kimkolwiek był Subotic - nikt nie może się równac. A tę chciałbyś nam zafundowac.
I tak na marginesie, to nie ja tu przyleciałem, z pomstowaniem na cenzurę, więc argument ostatni kulą w płot trafiony
dalambert - 29 Marca 2011, 16:12
NURS napisał/a | cenzurze prawicowej - kimkolwiek był Subotic - nikt nie może się równac. A tę chciałbyś nam zafundowac. |
Kim był pan Suboticz, to jako wytrawny podglądacz życia politycznego wiedzieć winieneś, chyba , ze wyłącznie księżom pod sutanny i Kaczyńskiemu za kołnierz patrzysz,
a swoją drogą martwisz się co to, jakoby, chciałby bidnej Polsce zafundować ten straśny Kaczor, a nie widzisz co się dookoła dziej, a to już jest groźne.
Pokazuje Ci listę filmów / reżyserów różnej proweniencji politycznej/ zatrzymanych i niedopuszczonych do emisji/ a Ty mógłbyś choć minimalne zainteresowanie wykazać o co biega.
Cóż nic z tego nic , równo furt i w głos / jak zwykle/ Rydzyk, Kaczor, Radio Maryja. Płacą Ci za te klapki na oczach czy co?
Kruk Siwy - 29 Marca 2011, 16:38
A może te filmy to poprostu żle zrobione, nudne jak flaki z olejem prawicowe agitki?
Reżyser jednego z nich powiedział:
A media? Cóż, światło, woda, gaz. Światła mało. Czasem błyśnie w mediach publicznych, stanowczo rzadziej w komercyjnych, dobrze, że świeci Telewizja Trwam, na swoich odważnych i przyzwoitych zasadach. A poza tym woda bredni i gaz nienawiści i pogardy dla widowni.
No sorry winetu, ktoś do mnie przychodzi z interesem a na dzień dobry mnie opluwa?
Spadaj dziadu! - mówię takiemu i proszę o przewietrzenie pokoju.
NURS - 29 Marca 2011, 16:45
dalambercie złoty, pojęcia nie mam kim jest ten pan Subotic, ale TVP jest jednym wielkim chlewem, w którym kto dorwie się do wladzy, to natychmiast gnoi reszte. A ty brzmiesz z lekka fałszywie, skoro nie przeszkadza ci kaganiec nakładany przez pis, tylko każda inna forma ograniczania dostępu.
Dobrze że świeci telewizja trwam - ja bym takiemu gościowi tez nic nie p[uścił, bo widać, ze on jest z nastawienia politycznego i zapewne słowa prawdy nie przepuści.
dalambert - 29 Marca 2011, 16:55
Kruk Siwy, A może nie prawicowe agitki, wiesz na pewno czy tak sobie brechasz co by się wtrącić .
"Kern" Królikiewicza pokazuje np. jak go gnojono i z lewa i z prawa i ze środka, Fakt przy naczelnym udziale tfurcy "Rejsu" co to nawet stosowną agitkę nakręcił NURS napisał/a | TVP jest jednym wielkim chlewem, w którym kto dorwie się do wladzy, to natychmiast gnoi reszte | .
Tu masz racje kto dochodzi do prezesury w tej instytucji i jego na wierzchu , zaraz bierze się za odwet na strasznych pisiorach, prawicy, i innych łotrach. Więc proszę mi nie opowiadać o misji, apolityczności i innych dyrdymałach, a jeśli tak to się odpierniczcie od TVTrwam, musi być jakaś przeciwwaga dla TVN, Polsatu i całej reszty, a jak Ci się nie podoba to oglądaj TvN24 - tam same miłe i właściwe interpretacje wszystkiego dostaniesz.
Kruk Siwy - 29 Marca 2011, 17:05
dalambert napisał/a | wiesz na pewno czy tak sobie brechasz co by się wtrącić . |
A ty chłopie wiesz? Oglądałeś? Czy tak brechasz, aby trochę pojątrzyć? Moje domniemanie jest równie uprawnione jak twoje.
czterdziescidwa - 29 Marca 2011, 17:15
dalambert napisał/a | czterdziescidwa napisał/a | Czym według Ciebie jest cenzura?
Bo dla mnie to nie jest ani sprawa polityczna, ani cenzura. |
A skoro uważasz , że w naszej demokratycznej Europie czy RP III cenzury nie ma , to może powiesz mi co sie dzieje z następujacymi filmami / głownie dokumenty/ :
...
Nie udawajcie głupszych niż jestescie.
Cenzura instytucjonalna zostala w Polsce zlikwidowana, ale trzeba pamiętac, że ta jej forma była tylko wierzchołkiem gory lodowej.
Szara, czarna i czerwona robota cenzury była wykonywana na poziomie REDAKCJI czy to telewizyjnych, czy to prasowych i w tym kształcie cenzura wciąż ma się doskonale. |
To, że jakiegoś filmu nie puścili w TV nie znaczy, że ktoś kogoś ocenzurował. TV ma 24h na dobę, jest więcej chętnych żeby coś zaprezentować niż czasu, więc TV, każda TV wybiera co puścić. I ma do tego prawo. Telewizja państwowa też.
Czy jak ja nakręcę paszkwil jaki to Xiński jest niemoralny i że prawdopodobnie był agentem, i TVP tego nie kupi, to znaczy że mnie ocenzurowano?
Mimo że TVP nie znoszę, za Wilsztaina i Pospieszalskiego, jestem za zniesieniem abonamentu i prywatyzacją tej instytucji, to jestem skłonny zgodzić się z jej decyzją w sprawie odrzucania takich smutów rodem z reportaży w Naszym Dzienniku i Radiu Maryja.
dalambert - 29 Marca 2011, 17:24
czterdziescidwa, No to drogi Cenzorze "smutów", przestań pierniczyć, ze nie ma cenzury , jak widać ona jest w Tobie .
Kończę tę rozmowę.
Mówta co chceta i tak, co było do udowodnienia udowodniło się samo
Ps Kruczku jak raz wiem.
Kruk Siwy - 29 Marca 2011, 17:30
Tyle co zjesz jak to się u nas mawia. . Poczytałem sobie co o tych filmach piszą chwalcy i krytycy.
Zważ że nie mówię o tematach filmów tylko co te filmy sobą reprezentują dalciu.
NURS - 29 Marca 2011, 17:44
dalambert napisał/a | Tu masz racje kto dochodzi do prezesury w tej instytucji i jego na wierzchu , zaraz bierze się za odwet na strasznych pisiorach, prawicy, i innych łotrach. |
albo Tusorach, lewakach i innych łotrach. Dlaczego ściemniasz? Pis z komuchami rzadził w TV i pakował tam swoje gówienka, wywalając innych. Każda dalambercie, każda ekipa tak robiła.
Cytat | Więc proszę mi nie opowiadać o misji, apolityczności i innych dyrdymałach, a jeśli tak to się odpierniczcie od TVTrwam, musi być jakaś przeciwwaga dla TVN, Polsatu i całej reszty, |
nie pitol, jaka przeciwwaga? z jednej strony ma prawo wypowiadania się obu opcji, i to jezt zuo! z drugiej masz dopuszczaną jedną opcję, która gada co chce i nie ma żadnej szansy na zamieszczenie sprostowac, i to jest oblicze demokracji.
kupa!
czterdziescidwa - 29 Marca 2011, 23:22
dalambert napisał/a | czterdziescidwa, No to drogi Cenzorze smutów, przestań pierniczyć, ze nie ma cenzury , jak widać ona jest w Tobie .
Kończę tę rozmowę.
Mówta co chceta i tak, co było do udowodnienia udowodniło się samo
Ps Kruczku jak raz wiem. |
We mnie tylko autocenzura, więc nie odpowiem Ci tak, jak bym chciał
Poważnie: zupełnie nie rozumiem co chcesz powiedzieć przez "cenzura w Tobie". Czy możesz mi wyjaśnić co to jest cenzura?
Czy możesz mi powiedzieć, jak według Ciebie wygląda państwo, w którym nie ma cenzury?
Czy w takim państwie przywiązują ludzi do foteli, żeby oglądali dwa razy w miesiącu "Solidarnych 2010" ? Czy są mandaty za nie posiadanie najnowszego numeru Naszego Dziennika"?
NURS - 30 Marca 2011, 18:52
Zmieniając temat. Przy wczesnej kolacji zajrzałem do telewizora - że duży i płaski, niewiele się w nim ukryje. Niejaka Środa, profesor. Jezu, do tej pory sądziłem, ze to całkiem sensownie myslący człowiek (bie kobieta, bo to określenie by ją uraziło). Na litość boską, babon wyzywa na wizji ludzi od prostaków, chamów i innego tatałajstwa a potem mówi, że poprawnośc polityczna wymaga aby na gościa wywożącego śmieci nie mówić śmieciarz tylko operator ekologiczny! I do doslownie w jednym wywodzie.
Kto zamówił ten kotlet?
Anonymous - 31 Marca 2011, 14:04
Nekropolityki ciąg dalszy Idiotyzm.
Chal-Chenet - 31 Marca 2011, 15:01
Obawiam się o kolejkę ligową.
nureczka - 31 Marca 2011, 15:10
Już sama nie wiem, śmiać się czy płakać...
baranek - 31 Marca 2011, 15:21
Cytat | Zdaniem Kaczyńskiego przeżywanie żałoby to kwestia indywidualna. |
http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html
Anonymous - 31 Marca 2011, 15:33
To jest chore, znaczy do końca jego życia mam oglądać marsze z pochodniami na Krakowskim Przedmieściu i żyć w atmosferze nieustającej żałoby? Powiedziałbym parę mocniejszych słów, ale tym razem skończyłoby się chyba banem. A tak... Zaczynam poważnie myśleć o emigracji. Zawsze chciałem zobaczyć Wielki Kanion.
E: Teraz, kochani, macie już koronny dowód, dlaczego NIE warto głosować na tę partię. Jeśli PiS wygra, czekają nas cztery lata nieustającej, post-smoleńskiej nekropolityki.
NURS - 31 Marca 2011, 15:55
Widziałem Żeraniu Wielki Kanion, nawet sobie zdjęcie przywiozłem, ma ponad 3 m długości Tam klimat jest paskudny, nie pomieszkałbyś za długo.
a może warto dac Kaczyńskiemu jeszcze raz porządzić. to długo nie potrwa, bo go wlasne oszołomstwo zje z butami, jak im nie da tego, co obicał, tylko utrzyma wszystkie winy Tuska.
Chal-Chenet - 31 Marca 2011, 16:19
Żerań napisał/a | To jest chore, znaczy do końca jego życia mam oglądać marsze z pochodniami na Krakowskim Przedmieściu i żyć w atmosferze nieustającej żałoby? |
To zakładając, że Jarosław będzie żył równie długo jak Ty.
jewgienij - 31 Marca 2011, 19:52
Słowem, Jarosław znowu robi wszystko, żeby jednak nie wygrać.
Oby tak dalej.
feralny por. - 31 Marca 2011, 20:32
Wygrana byłaby dla niego prawdziwym nieszczęściem. On dobrze wie co robi. Wyznawcy i tak zagłosują (a może nawet tym bardziej), a to mu daje kilkanaście procent. Wystarczy by być w opozycji i dalej kopać po kostkach, a przecież żaden polityk o niczym innym nie marzy. Jak mawiał Kargul "Wysoko siedzisz, a odpowiedzialność żadna". I jeszcze można się stroić w patriotyczne piórka. Czego chcieć więcej?
jewgienij - 31 Marca 2011, 20:41
Też tak sobie pomyślałem.
Że stąd to apelowanie do 20% betonu od Smoleńska, Żydów i ruskich zaborów itp.
Bezpieczna pozycja gwarantowana. Władza to już nie dla Jarka, który w Biedronce wygląda jak sierota, zwłaszcza że otoczony przez kmiotków, z których rządu nijak nie stworzy.
Wie, że kraj w kryzysie, trzeba by nagle pokazać "jak to się robi w Chicago", wprowadzić dobrobyt i ruskich pogonić za Smoleńsk, jak się odgrażał, a dobrze wie, że to mrzonki i gadki szmatki.
Status "honorowego" przegranego nie jest taki zły, można głupstwa gadać i robić, bo i tak kto inny ponosi odpowiedzialność.
Matrim - 31 Marca 2011, 23:03
Żerań napisał/a | Zaczynam poważnie myśleć o emigracji. |
No przecież ostatnio taki jeden w takim jednym miejscu mówił, że ma nas być 15 milionów. To jest na pewno część tego wielkiego Planu. Większość wyjedzie, zostanie zbrojony beton pisowego elektoratu, rozpamiętujący klęski, klnący na sąsiadów, narzekający na przeklętą ziemię, przeklęty naród i przeklętą historię.
No.
Edit: A o tym bestsellerze nikt nie wspominał? Jarosław Kaczyński pisze szorty!!!
terebka - 1 Kwietnia 2011, 00:09
Ściągnąłem sobie pedeefa z raportem pisu o stanie państwa. 116 stron. Chyba pora umierać
Matrim - 1 Kwietnia 2011, 00:14
terebka, ty nie umieraj. Ty się zacznij uczyć na pamięć
terebka - 1 Kwietnia 2011, 00:20
Matrim, myślisz? Ja tylko po polsku umiem czytać, po wszechpolsku jakoś mi nie wychodzi
|
|
|