Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Gustaw G.Garuga - 24 Marca 2011, 07:42
NURS napisał/a | Ale to nie jest odpowiedź. |
Ależ jest. Ja nie mam złudzen co do świętości tej rady, co próbowałeś imputować.
NURS napisał/a | mieszkanie w Chinach nie jest warunkiem posiadania wielkiej mądrości. Tam też jest spora liczba idiotów na kilometr kwadratowy |
Zupełnie umknął Ci sens mojej wypowiedzi. NURS napisał/a | A co do cynizmu - ty o tym mówisz? Po nawoływaniu do rozpieprzenia kolejnego muzułmańskiego kraju, kiedy w dwóch poprzednich ludzie żyją jak zwierzęta, zabijanie przez wszystkich wokoło? I to ja jestem cynikiem, ze oburzam się na zezwierzęcenie elit politycznych, ktore w imię cholera wie czego rozpieprzają świat? |
Czy próbujesz teraz imputować, że ja pochwalam to rozpieprzanie? Jaśniej proszę, bo teraz mnie umyka sens Twojej wypowiedzi.
NURS napisał/a | ostatnio pojechałeś po mnie za to, ze cię pochwaliłem w kwestii językowej |
Co wyjaśniłem i za co się publicznie pokajałem. Wtedy nie miałem powodu "jechać po Tobie"; teraz mam - no chyba, że cała ta aktualna rozmowa jest kolejnym nieporozumieniem.
I znów ględzimy o Libii, choć ja chciałem o Polsce - gdybym chciał inaczej, udzielałbym się w wątku "2012 - inaczej".
Chal-Chenet - 24 Marca 2011, 08:36
http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html
Wiedziałem, że on ma MOC.
Witchma - 24 Marca 2011, 09:55
Chal, teraz musimy się modlić, żeby jeszcze poszedł gdzieś paliwo kupić...
feralny por. - 24 Marca 2011, 09:58
No tak, ale w sumie po co mu paliwo?
Witchma - 24 Marca 2011, 10:08
Mnie akurat po nic cukier Zresztą może i racja, jeszcze mu się cuda pomylą i przemieni bezołowiową w wodę.
dalambert - 24 Marca 2011, 10:14
Witchma, nie ten cud, ale wyobrażasz sobie stację benzynową pełną niezłego WINA, pojachać na tym nie pojedziesz, ale po co jechać - można na miejscu
Witchma - 24 Marca 2011, 10:17
dalambert, w takie cuda to ja nie wierzę Swoją drogą dobrze by się było dowiedzieć, czy przypadkiem nie tankuję na stacji dla najuboższych
dalambert - 24 Marca 2011, 10:18
Witchma, Tankuj na Ukrainie, tam jest dla ubogich
Chal-Chenet - 24 Marca 2011, 11:02
Witchma napisał/a | Chal, teraz musimy się modlić, żeby jeszcze poszedł gdzieś paliwo kupić... |
Książki.
Witchma - 24 Marca 2011, 11:09
Może lepiej nie. Książkę przez Internet już kupił i wprowadzili VAT na książki
hrabek - 24 Marca 2011, 11:14
Khem, khem...
Rafał - 24 Marca 2011, 11:18
Ciekawe, ze jeszcze nie ogłoszono winy rządu wobec braku jodyny w aptekach. Nie wiem co prawda jak tam u was, ale w moim rejonie wykupiono na pniu w aptekach wszystko co zawierało choćby śladowe ilości jodu. Takie ploty poszły, że trafiło i na mnie, po małej, hm, dyskusji, hm, dla świętego spokoju zrobiłem obchód aptek i dopiero w którejś tam przypadkiem trafiłem na przedostatnią buteleczkę jodyny. No nic, przy nadaktywnych dzieciakach zawsze się przyda na łokcie i kolana. A jak reszta Polski?
Kruk Siwy - 24 Marca 2011, 11:20
Sławetny płyn Lugola? Hm? Jodyną to ja proponuję sobie części intymne posmarować. Będzie ucieszny widok.
Witchma - 24 Marca 2011, 11:22
Rafał, ciekawe. Mieszkam w zagłębiu aptecznym (5 aptek mam praktycznie po drugiej stronie ulicy), jutro się przejdę sprawdzić
aniol - 24 Marca 2011, 22:08
http://www.rp.pl/artykul/631881.html
qrwa krowy sa wazniejsze od dzieci - teraz najpilniejsze jest zakazywanie pedofilii bo traumatyczne przezycia moga sie odcisnac na delikatnej psychice krasuli, a problemem pedofilii zajmijmy sie jesienia bo w koncu kogo obchodza dzieci kiedy cierpia czerwone holenderskie?
poje***y jest ten swiat
czterdziescidwa - 24 Marca 2011, 23:07
aniol napisał/a | http://www.rp.pl/artykul/631881.html
qrwa krowy sa wazniejsze od dzieci - teraz najpilniejsze jest zakazywanie pedofilii bo traumatyczne przezycia moga sie odcisnac na delikatnej psychice krasuli, a problemem pedofilii zajmijmy sie jesienia bo w koncu kogo obchodza dzieci kiedy cierpia czerwone holenderskie?
poje***y jest ten swiat |
Anioł, w tekście nie ma że krowy są ważniejsze od dzieci. Heh, to pewnie przejaw tej nagannej "poprawności politycznej" że nie można bezkarnie koniowi obciąć jajec, a był by ubaw po pachy, nie?
aniol - 25 Marca 2011, 10:28
to zobacz jaka jest kolejnosc ustawowego zakazywania zboczen
na pierwszy ogien idzie zoofilia, dziecmi zajmiemy sie pozniej
widac jakie kto ma priorytety ustawione
dalambert - 25 Marca 2011, 10:36
aniol, obawiam się, ze nie zrozumiałeś tekstu .
Pedofilia JEST w Szwecji zakazana / to, że kranana słabo i w wygodnych pudłach z przepustkami , to inna sprawa/ ale karana jest.
Natomiast seksualne wykorzystywanie zwierząt w najrozmaitrzy sposób , a tym samym i znęcanie sie nad zwierzętami NIE jest karane i to niekaranie wprowadzono w ramach nieustającego postępu i rozwoju poprawności politycznej i dobrostanu ludzkosci całej / w tym szwedzkich zboków/
Zaś teraz sie połapali, że dobrostan zboków powoduje złystan i udrękę zwierzątek kochanych i włascie się po łbach drapią, jak by tu zrobic by zbok był syty i zwierzątka całe?
aniol - 25 Marca 2011, 20:23
dobra, zblaznilem sie, przeczytalem za szybko i wyciagnalem zle wnioski
wstydze sie okrutne
RD - 25 Marca 2011, 20:40
A propos pedofilii - przez kilkanaście lat pracy miałem parę razy do czynienia z młodocianymi ofiarami przemocy seksualnej. I uważam, że kary za tego rodzaju zbrodnie są wciąż zybt małe.
Nie napiszę tutaj, co najchętniej zrobiłbym osobiście z pedofilami, bo to by było zbyt drastyczne, ale kto czytał "Gwiazdozbiór Kata", ten wie.
Anonymous - 28 Marca 2011, 14:13
Cenzura powraca Wrzucam do ciszy wyborczej, bo to sprawa polityczna. Ktoś tu zwariował i nie są to Simpsonowie.
dalambert - 28 Marca 2011, 14:16
Żerań, a zieloni w lokalnych wyborach gdzieś w Niemczech dostali 20 pare procent / 100 % więcej/ na fali wzbudzanej antyatomowoelekrowniowej histerii.
Fukuszimę rozwaliła nie awaria a ziemi potrząśnięcie, a ekohisterycy korzystaja ile wlezie
czterdziescidwa - 28 Marca 2011, 21:31
Żerań napisał/a | Cenzura powraca Wrzucam do ciszy wyborczej, bo to sprawa polityczna. Ktoś tu
zwariował i nie są to Simpsonowie. |
Żereń: Czym według Ciebie jest cenzura?
Bo dla mnie to nie jest ani sprawa polityczna, ani cenzura.
Sprawa polityczna to by była jakby politycy zakazali pokazywać Simpsonów. A to jest sprawa komercyjna: telewizja, z własnej woli, przez jakiś czas nie puszcza odcinków w których jest dużo o elektrowni atomowej.
Cenzura to by komuś zabroniono czegoś opublikować. Simpsonów możesz sobie kupić na DVD, obejrzeć w sieci, albo w niemieckiej TV, jak sprawa katastrofy przycichnie.
Matrim - 29 Marca 2011, 10:30
Niemcy nas wukupują! Straszne, nie?
NURS - 29 Marca 2011, 10:40
Będzie co odbijać szablą, po powrocie przez morze.
Matrim - 29 Marca 2011, 10:43
Niemcy postawią bunkry, Holendrzy - wiatraki, a Ukraińcy zasieją step szeroki. I to na tych ośmiuset hektarach
NURS - 29 Marca 2011, 10:46
a po stepie nadjedzie orda! I zostaną tylko działki kościoła k.
dalambert - 29 Marca 2011, 12:20
czterdziescidwa napisał/a | Czym według Ciebie jest cenzura?
Bo dla mnie to nie jest ani sprawa polityczna, ani cenzura. |
A skoro uważasz , że w naszej demokratycznej Europie czy RP III cenzury nie ma , to może powiesz mi co sie dzieje z następujacymi filmami / głownie dokumenty/ :
Jerzy Zalewski - "Historia Roja"
Maciej Jaczak "Operator' / o Jerzym Lipmanie/
Grzegorz Braun "Plusy dodatnie, plusy ujemne"
Grzegorz Królikiewicz "Kern"
Maciej Gawlikowski "Pod prąd-KPN"
i jeszcze pare - wprawdzie wyemitowanych w TVP ale o pólnocku, lub nad ranem
Nie udawajcie głupszych niż jestescie.
Cenzura instytucjonalna zostala w Polsce zlikwidowana, ale trzeba pamiętac, że ta jej forma była tylko wierzchołkiem gory lodowej.
Szara, czarna i czerwona robota cenzury była wykonywana na poziomie REDAKCJI czy to telewizyjnych, czy to prasowych i w tym kształcie cenzura wciąż ma się doskonale.
NURS - 29 Marca 2011, 12:54
dalambert - a Radio Maryja i telewizja Trwam są symbolami takiej nowoczesnej cenzury, czy też wycinanie wszystkiego, co nie po linii tam pokazywanej jest oznaką jakiegoś tfu, postępu?
Każda opcja, stara się minimalizować dokonania przeciwników. Róznica jest tylko taka, ze w polskojęzycznych stacjach piswocy moga przedstawiać swoje racje a telewizji wolskiej dopuszcza się do głosu tylko jedną stronę.
co jest obrzydliwsze?
dalambert - 29 Marca 2011, 13:00
NURS napisał/a | telewizji wolskiej |
To dzielnica Wola ma swoją telewizje ? Czy mówisz o Telewizji Włoskiej , gdzie Bunga-bunga wlada.
A CO do PiS to podanych filmów nie robili PiSowcy, więc nie wyskakuj mi tu z TVTrwam , bo nie o nich mowa, chyba, ze uważasz że skoro w/g Ciebie tam jest cnzura to i w innych tfałach tyż moze byc,
Co do przedstawianiaswojch racji przez PiS w TvN24 czy innym Polsacie to proszę mnie nie rozśmieszać i nie uzywac tych stronniczych i sekciarskich acz cwanych stacji jako argumentu, bo toże czasem wypuszczą tam Kaczyńskiego, a potem radośnie wykpią i błotem obsmarują to nie jest argument na brak cenzury, a przeciwnie na cwaniactwo tych mendiów i tyle.
ps. Słyszałeś o wymienionych przeze mnie filmach, czy tak na wszelki wypadek uwagę od nich odwracasz, swoim tradycyjnym antypisoleniem
|
|
|