To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Gustaw G.Garuga - 24 Marca 2011, 07:42

NURS napisał/a
Ale to nie jest odpowiedź.

Ależ jest. Ja nie mam złudzen co do świętości tej rady, co próbowałeś imputować.
NURS napisał/a
mieszkanie w Chinach nie jest warunkiem posiadania wielkiej mądrości. Tam też jest spora liczba idiotów na kilometr kwadratowy

Zupełnie umknął Ci sens mojej wypowiedzi.
NURS napisał/a
A co do cynizmu - ty o tym mówisz? Po nawoływaniu do rozpieprzenia kolejnego muzułmańskiego kraju, kiedy w dwóch poprzednich ludzie żyją jak zwierzęta, zabijanie przez wszystkich wokoło? I to ja jestem cynikiem, ze oburzam się na zezwierzęcenie elit politycznych, ktore w imię cholera wie czego rozpieprzają świat?

Czy próbujesz teraz imputować, że ja pochwalam to rozpieprzanie? Jaśniej proszę, bo teraz mnie umyka sens Twojej wypowiedzi.
NURS napisał/a
ostatnio pojechałeś po mnie za to, ze cię pochwaliłem w kwestii językowej

Co wyjaśniłem i za co się publicznie pokajałem. Wtedy nie miałem powodu "jechać po Tobie"; teraz mam - no chyba, że cała ta aktualna rozmowa jest kolejnym nieporozumieniem.

I znów ględzimy o Libii, choć ja chciałem o Polsce - gdybym chciał inaczej, udzielałbym się w wątku "2012 - inaczej".

Chal-Chenet - 24 Marca 2011, 08:36

http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html

Wiedziałem, że on ma MOC. :D

Witchma - 24 Marca 2011, 09:55

Chal, teraz musimy się modlić, żeby jeszcze poszedł gdzieś paliwo kupić...
feralny por. - 24 Marca 2011, 09:58

No tak, ale w sumie po co mu paliwo?
Witchma - 24 Marca 2011, 10:08

Mnie akurat po nic cukier :( Zresztą może i racja, jeszcze mu się cuda pomylą i przemieni bezołowiową w wodę.
dalambert - 24 Marca 2011, 10:14

Witchma, nie ten cud, ale wyobrażasz sobie stację benzynową pełną niezłego WINA, pojachać na tym nie pojedziesz, ale po co jechać - można na miejscu ;P:
Witchma - 24 Marca 2011, 10:17

dalambert, w takie cuda to ja nie wierzę ;) Swoją drogą dobrze by się było dowiedzieć, czy przypadkiem nie tankuję na stacji dla najuboższych :D
dalambert - 24 Marca 2011, 10:18

Witchma, Tankuj na Ukrainie, tam jest dla ubogich :!:
Chal-Chenet - 24 Marca 2011, 11:02

Witchma napisał/a
Chal, teraz musimy się modlić, żeby jeszcze poszedł gdzieś paliwo kupić...

Książki. ;)

Witchma - 24 Marca 2011, 11:09

Może lepiej nie. Książkę przez Internet już kupił i wprowadzili VAT na książki ;)
hrabek - 24 Marca 2011, 11:14

Khem, khem...
Rafał - 24 Marca 2011, 11:18

Ciekawe, ze jeszcze nie ogłoszono winy rządu wobec braku jodyny w aptekach. Nie wiem co prawda jak tam u was, ale w moim rejonie wykupiono na pniu w aptekach wszystko co zawierało choćby śladowe ilości jodu. Takie ploty poszły, że trafiło i na mnie, po małej, hm, dyskusji, hm, dla świętego spokoju :wink: zrobiłem obchód aptek i dopiero w którejś tam przypadkiem trafiłem na przedostatnią buteleczkę jodyny. No nic, przy nadaktywnych dzieciakach zawsze się przyda na łokcie i kolana. A jak reszta Polski?
Kruk Siwy - 24 Marca 2011, 11:20

Sławetny płyn Lugola? Hm? Jodyną to ja proponuję sobie części intymne posmarować. Będzie ucieszny widok.
Witchma - 24 Marca 2011, 11:22

Rafał, ciekawe. Mieszkam w zagłębiu aptecznym (5 aptek mam praktycznie po drugiej stronie ulicy), jutro się przejdę sprawdzić :)
aniol - 24 Marca 2011, 22:08

http://www.rp.pl/artykul/631881.html

qrwa krowy sa wazniejsze od dzieci - teraz najpilniejsze jest zakazywanie pedofilii bo traumatyczne przezycia moga sie odcisnac na delikatnej psychice krasuli, a problemem pedofilii zajmijmy sie jesienia bo w koncu kogo obchodza dzieci kiedy cierpia czerwone holenderskie?

poje***y jest ten swiat

czterdziescidwa - 24 Marca 2011, 23:07

aniol napisał/a
http://www.rp.pl/artykul/631881.html

qrwa krowy sa wazniejsze od dzieci - teraz najpilniejsze jest zakazywanie pedofilii bo traumatyczne przezycia moga sie odcisnac na delikatnej psychice krasuli, a problemem pedofilii zajmijmy sie jesienia bo w koncu kogo obchodza dzieci kiedy cierpia czerwone holenderskie?

poje***y jest ten swiat

Anioł, w tekście nie ma że krowy są ważniejsze od dzieci. Heh, to pewnie przejaw tej nagannej "poprawności politycznej" że nie można bezkarnie koniowi obciąć jajec, a był by ubaw po pachy, nie?

aniol - 25 Marca 2011, 10:28

to zobacz jaka jest kolejnosc ustawowego zakazywania zboczen
na pierwszy ogien idzie zoofilia, dziecmi zajmiemy sie pozniej
widac jakie kto ma priorytety ustawione

dalambert - 25 Marca 2011, 10:36

aniol, obawiam się, ze nie zrozumiałeś tekstu .
Pedofilia JEST w Szwecji zakazana / to, że kranana słabo i w wygodnych pudłach z przepustkami , to inna sprawa/ ale karana jest.
Natomiast seksualne wykorzystywanie zwierząt w najrozmaitrzy sposób , a tym samym i znęcanie sie nad zwierzętami NIE jest karane i to niekaranie wprowadzono w ramach nieustającego postępu i rozwoju poprawności politycznej i dobrostanu ludzkosci całej / w tym szwedzkich zboków/
Zaś teraz sie połapali, że dobrostan zboków powoduje złystan i udrękę zwierzątek kochanych i włascie się po łbach drapią, jak by tu zrobic by zbok był syty i zwierzątka całe?

aniol - 25 Marca 2011, 20:23

dobra, zblaznilem sie, przeczytalem za szybko i wyciagnalem zle wnioski
wstydze sie okrutne :oops: :oops:

RD - 25 Marca 2011, 20:40

A propos pedofilii - przez kilkanaście lat pracy miałem parę razy do czynienia z młodocianymi ofiarami przemocy seksualnej. I uważam, że kary za tego rodzaju zbrodnie są wciąż zybt małe.
Nie napiszę tutaj, co najchętniej zrobiłbym osobiście z pedofilami, bo to by było zbyt drastyczne, ale kto czytał "Gwiazdozbiór Kata", ten wie.

Anonymous - 28 Marca 2011, 14:13

Cenzura powraca Wrzucam do ciszy wyborczej, bo to sprawa polityczna. Ktoś tu zwariował i nie są to Simpsonowie.
dalambert - 28 Marca 2011, 14:16

Żerań, a zieloni w lokalnych wyborach gdzieś w Niemczech dostali 20 pare procent / 100 % więcej/ na fali wzbudzanej antyatomowoelekrowniowej histerii.

Fukuszimę rozwaliła nie awaria a ziemi potrząśnięcie, a ekohisterycy korzystaja ile wlezie :evil:

czterdziescidwa - 28 Marca 2011, 21:31

Żerań napisał/a
Cenzura powraca Wrzucam do ciszy wyborczej, bo to sprawa polityczna. Ktoś tu
zwariował i nie są to Simpsonowie.

Żereń: Czym według Ciebie jest cenzura?
Bo dla mnie to nie jest ani sprawa polityczna, ani cenzura.
Sprawa polityczna to by była jakby politycy zakazali pokazywać Simpsonów. A to jest sprawa komercyjna: telewizja, z własnej woli, przez jakiś czas nie puszcza odcinków w których jest dużo o elektrowni atomowej.
Cenzura to by komuś zabroniono czegoś opublikować. Simpsonów możesz sobie kupić na DVD, obejrzeć w sieci, albo w niemieckiej TV, jak sprawa katastrofy przycichnie.

Matrim - 29 Marca 2011, 10:30

Niemcy nas wukupują! Straszne, nie? ;)
NURS - 29 Marca 2011, 10:40

Będzie co odbijać szablą, po powrocie przez morze.
Matrim - 29 Marca 2011, 10:43

Niemcy postawią bunkry, Holendrzy - wiatraki, a Ukraińcy zasieją step szeroki. I to na tych ośmiuset hektarach ;)
NURS - 29 Marca 2011, 10:46

a po stepie nadjedzie orda! I zostaną tylko działki kościoła k.
dalambert - 29 Marca 2011, 12:20

czterdziescidwa napisał/a
Czym według Ciebie jest cenzura?
Bo dla mnie to nie jest ani sprawa polityczna, ani cenzura.

A skoro uważasz , że w naszej demokratycznej Europie czy RP III cenzury nie ma , to może powiesz mi co sie dzieje z następujacymi filmami / głownie dokumenty/ :
Jerzy Zalewski - "Historia Roja"

Maciej Jaczak "Operator' / o Jerzym Lipmanie/

Grzegorz Braun "Plusy dodatnie, plusy ujemne"

Grzegorz Królikiewicz "Kern"

Maciej Gawlikowski "Pod prąd-KPN"

i jeszcze pare - wprawdzie wyemitowanych w TVP ale o pólnocku, lub nad ranem :evil:

Nie udawajcie głupszych niż jestescie.
Cenzura instytucjonalna zostala w Polsce zlikwidowana, ale trzeba pamiętac, że ta jej forma była tylko wierzchołkiem gory lodowej.
Szara, czarna i czerwona robota cenzury była wykonywana na poziomie REDAKCJI czy to telewizyjnych, czy to prasowych i w tym kształcie cenzura wciąż ma się doskonale. :twisted:

NURS - 29 Marca 2011, 12:54

dalambert - a Radio Maryja i telewizja Trwam są symbolami takiej nowoczesnej cenzury, czy też wycinanie wszystkiego, co nie po linii tam pokazywanej jest oznaką jakiegoś tfu, postępu? :twisted:
Każda opcja, stara się minimalizować dokonania przeciwników. Róznica jest tylko taka, ze w polskojęzycznych stacjach piswocy moga przedstawiać swoje racje a telewizji wolskiej dopuszcza się do głosu tylko jedną stronę.
co jest obrzydliwsze? :twisted:

dalambert - 29 Marca 2011, 13:00

NURS napisał/a
telewizji wolskiej

To dzielnica Wola ma swoją telewizje ? Czy mówisz o Telewizji Włoskiej , gdzie Bunga-bunga wlada.
A CO do PiS to podanych filmów nie robili PiSowcy, więc nie wyskakuj mi tu z TVTrwam , bo nie o nich mowa, chyba, ze uważasz że skoro w/g Ciebie tam jest cnzura to i w innych tfałach tyż moze byc,
Co do przedstawianiaswojch racji przez PiS w TvN24 czy innym Polsacie to proszę mnie nie rozśmieszać i nie uzywac tych stronniczych i sekciarskich acz cwanych stacji jako argumentu, bo toże czasem wypuszczą tam Kaczyńskiego, a potem radośnie wykpią i błotem obsmarują to nie jest argument na brak cenzury, a przeciwnie na cwaniactwo tych mendiów i tyle.

ps. Słyszałeś o wymienionych przeze mnie filmach, czy tak na wszelki wypadek uwagę od nich odwracasz, swoim tradycyjnym antypisoleniem :mrgreen:

Partner forum