To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 22 Marca 2011, 18:18

MR, komunistów nie przegadasz...
dalambert - 22 Marca 2011, 18:33

Marcin Robert napisał/a
Tyle, że Adam Michnik (bo o niego Ci najpewniej chodzi) całe życie zwalczał KPP-owskie metody
Buhaha, ha , ha obśmiałem się jak norka, najlepszy dowcip sezonu :twisted:
Matrim - 22 Marca 2011, 22:08

Cytat
Jarosław Kaczyński zarzucił premierowi Tuskowi, że jego rząd doprowadził do wzrostu cen. By to udowodnić, poszedł na zakupy. - Oczywiście moglibyśmy iść do Biedronki, ale to jest jednak sklep dla najbiedniejszych - uzasadnił wybór.

Oficjalnie zostałem namaszczony "Najbiedniejszym Polakiem". Dobrze że jeszcze się do Lidla nie przyczepił. Ale to pewnie w przyszłym tygodniu: bo nimniecki wszak.

Kruk Siwy - 22 Marca 2011, 22:08

I nie tankuj na Lukoilu!
Matrim - 22 Marca 2011, 22:16

No i masz, zdarza się :roll: Czy Orlen to równoważy? Czerwień, biel, orzeł...
Kruk Siwy - 22 Marca 2011, 22:19

Przedawczykie... eee w tym przypadku kupowczykiem jesteś! I pewnie w Orlenie krecią robotę robisz a paliwo tam zacne bo chrzczone!
aniol - 22 Marca 2011, 22:26

Matrim napisał/a
Cytat
Jarosław Kaczyński zarzucił premierowi Tuskowi, że jego rząd doprowadził do wzrostu cen. By to udowodnić, poszedł na zakupy. - Oczywiście moglibyśmy iść do Biedronki, ale to jest jednak sklep dla najbiedniejszych - uzasadnił wybór.

Oficjalnie zostałem namaszczony Najbiedniejszym Polakiem. Dobrze że jeszcze się do Lidla nie przyczepił. Ale to pewnie w przyszłym tygodniu: bo nimniecki wszak.

a zauwazyliscie prawdziwy sens wypowiedzi?
pan prezes do biedronki nie chadza bo to dla biedoty i plebsu, a nie dla elity... naprawde jestem pod wrazeniem

Matrim - 22 Marca 2011, 22:30

Kruku Siwy, "najbiedniejszym kupowczykiem" zapomniałeś dodać :)

aniol, ano. Ciekawe o ile im procent spadnie poparcie, po takim oświadczeniu. Pewnie o tyle ile wzrosły ceny, bo równowaga musi być.

feralny por. - 22 Marca 2011, 22:33

E tam, mało kto zauważył takie niuanse. Ważne, że zdrożało i że to wina Tuska. Taki był przekaz i to do ludzi dotarło.
NURS - 22 Marca 2011, 23:20

kaczyści będą bili brawo, a tusken raiderzy pluli, na tej scenie musi przejśc tsunami, żeby cokolwiek się zmieniło.
Anonymous - 23 Marca 2011, 10:56

Kruk Siwy napisał/a
I nie tankuj na Lukoilu!

PJN! Patriotyzm Jest Najważniejszy!

aniol napisał/a
pan prezes do biedronki nie chadza bo to dla biedoty i plebsu, a nie dla elity... naprawde jestem pod wrazeniem

Bo to żolyborska yntelygencja jest, która brzydzi się Biedronką. Więcej takich wypowiedzi, panie prezesie. PiSie i JarKaczu - idźcie tą drogą.

Z innej beczki: Czasami nie chcę mieszkać w Warszawie.

*beep* jego mać. Nie mogą znaleźć sobie innego miejsca na demonstracje?! Banda oszołomów.

dalambert - 23 Marca 2011, 11:14

Żerań, *beep* a to nie mieszkaj ;P:
Nie mogą i nie znajda WOLNO im , a Ty zawsz mozesz spalić sie na znak protestu :mrgreen:

NURS - 23 Marca 2011, 11:14

w krypcie kamery się nie pomieszczą. :-)
dalambert a może wy się spalcie, bo to wy prostestujecie, nie? :twisted: fundnę wam kilkanaście beczek benzynki, i to v-power, bo ta 95 to nie wiem jak się jara. :twisted:

aniol - 23 Marca 2011, 11:21

oooo! a tu pozytywna informacja
http://prawo.gazetaprawna..._policjant.html
oczywiscie zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, oraz czy pojawia sie naduzycia, ale w moim odczuciu idzie ku dobremu

Anonymous - 23 Marca 2011, 11:23

dalambert napisał/a
Nie mogą i nie znajda WOLNO im , a Ty zawsz mozesz spalić sie na znak protestu :mrgreen:

Spalić to ja się nie zamierzam, ale nie życzę sobie po prostu manifestowania politycznego w rocznicę śmierci - było nie było mojego - prezydenta. To raz. Dwa - to jest podłe zawłaszczanie tragedii smoleńskiej, ponieważ zginęli tam politycy i SLD, i PO, i PSL, i niezrzeszony Płażyński, którego bardzo ceniłem, a PiS zawłaszczył Smoleńsk prezydentem i sprawia wrażenie, jakby tylko on zginął. No więc, *beep*, nie. Nie zgadzam się. Nie ma Polski A, Polski B, Polski PiS, PO, jest, *beep*, jedno godło, jedna flaga, jeden prezydent. Jedno Krakowskie Przedmieście, na którym chciałbym na przykład wypić kawę 10 kwietnia, ale, *beep*, nie mogę, bo banda politycznych oszołomów związanych z jedną partią robi co miesiąc show. Cholerna nekro-polityka. Jakoś nie widzę demokratów łażących z pochodniami pod pomnik Kennedy'ego, który zginął w w zamachu (i to oczywistym).

Oczywiście wolno manifestować, ale w takim dniu to jest, *beep* nieprzyzwoite. Z wyżej wymienionych powodów. NON POSSUMUS, *beep*.

P.S mogę się z tobą założyć o Ciechana, że będzie to manifestacja polityczna.

P.P.S Kląłem, kląłem i mi ulżyło trochę.

dalambert - 23 Marca 2011, 11:29

Żerań, rózni ludzie nie życzą sobie różnych rzeczy, wolno im i CO Z TEGO :?: ;P:
Marcin Robert - 23 Marca 2011, 11:43

Dokładnie tak, dalambercie, dokładnie tak.
Rafał - 23 Marca 2011, 11:46

Żerań, ale ty klniesz, szewcowi się uczyć.

A ja sobie myślę, że wybory wygra PIS. Odrobili lekcję, wiedzą co ludzie kupią i zaczynają ten towar im dostarczać:
Kaczyński napisał/a
Wielu Polaków ma tego rodzaju dochody, które powodują bardzo radykalne obniżenie stopy życiowej. Władza ma święty obowiązek reagować na taki stan rzeczy

Pod koniec stycznia PiS zaproponował wprowadzenie kilkusetzłotowych dodatków drożyźnianych dla emerytów i rencistów oraz dla rodzin wychowujących dzieci. Dodatek drożyźniany dla rodzin - w wysokości 600 zł - miałby być wypłacany raz w roku, emeryci i renciści mieliby otrzymywać od 250 do 700 zł.
Trochę się ogranicza, bo czemu nie płacić 700 miesięcznie, ale idąc tą drogą wygra. Nieważne, że nikt w to nie uwierzy, lubimy być czarowani i lubimy jak nam się obiecuje i kokietuje.
NURS - 23 Marca 2011, 11:48

Żerań - Dwa punkty krawatowe, za przeklinanie. do pip, pip, to forum czytają ludzie!
Anonymous - 23 Marca 2011, 12:10

Rafał napisał/a
Żerań, ale ty klniesz, szewcowi się uczyć.

Soraski, ale czasami mnie szlag trafia. :P Przynajmniej znalazłem się w dobrym towarzystwie ludzi, którzy mieli już krawaciki. Kiedyś to musiało nastąpić.

Agi - 23 Marca 2011, 12:13

Żerań napisał/a
Przynajmniej znalazłem się w dobrym towarzystwie ludzi, którzy mieli już krawaciki.

Uważasz, że ostrzeżenie to powód do dumy? Szczególnie takie za beepy?

Anonymous - 23 Marca 2011, 12:18

Agi napisał/a
Uważasz, że ostrzeżenie to powód do dumy? Szczególnie takie za beepy?

Nie, ale chyba widać wyraźnie, że sobie delikatnie żartuję? Następnym razem wstawię wielgachną emotkę. ;)

Swoją drogą niektórym użytkownikom za wielokrotnie gorsze wypowiedzi się upiekało. W innych wątkach. Jeśli ja dostałem "za takie beepy" 2 ostrzeżenia, to oczekuję równego traktowania wszystkich (podkreślam WSZYSTKICH) forumowiczów. Tak na przyszłość.

W każdym razie ostrzeżenie dostałem, przeprosiłem i sprawę uważam za zamkniętą, co nie zmienia faktu, że nie muszę się zgodzić z filozofią ostrzeżeń. Z mojej strony EOT.

NURS - 23 Marca 2011, 12:43

Tu nie ma demokracji drogi Żeraniu. :-)
Poza tym nie sposób reagowac na wszystko, co ludzie napiszą, bo zwyczajnie po ludzku tego nie widzimy, każdy post z przekleństwami, na który trafiam, jest karany. I tak będzie nadal.

dalambert - 23 Marca 2011, 12:58

NURS napisał/a
każdy post z przekleństwami, na który trafiam, jest karany. I tak będzie nadal.
O motyla noga ! Grozą powiało :( :!:
NURS - 23 Marca 2011, 12:59

Motyla noga! ban na sześćset sześćdziesiat pięć lat! Żeby ci rok swawolenia został, prowoku! :-)
NURS - 23 Marca 2011, 15:17

witajcie w Iranie europy wschodniej: :twisted:
http://wiadomosci.gazeta....o_to__zeby.html
bynajmniej nie mówię o selkarze, ale o smierci wolności słowa niezgodnego z wizją naszych rodzimych talibów.

bogow - 23 Marca 2011, 17:50

Jaka śmierć wolności słowa? Histeryzujesz...

W Empikach o "żniwa" można się przewrócić, wystawiane w nowościach, na widoku.
Akcji palenia tej książki nikt nie urządzał.

NURS - 23 Marca 2011, 17:54

a co, nie wolno? :twisted:
poza tym nie chodziło mi o dostepność, tylko tłumaczenia dlaczego wycofują się ze sprzedaży (tu akurat sabotują sprzedaż - za co chyba wydawca może ich zgodnie z prawem zaskarżyć).
to niestety przypomina standardy z zatoki perskiej. przekonania nie pozwalają na sprzedawanie książki, której prawo nie zabrania rozpowszechniać.

Agi - 23 Marca 2011, 18:24

NURS napisał/a
przekonania nie pozwalają na sprzedawanie książki, której prawo nie zabrania rozpowszechniać.
wypisz, wymaluj farmaceuci, którzy nie chcę sprzedawać środków antykoncepcyjnych.
NURS - 23 Marca 2011, 18:48

jarosław akbar! :twisted:

Partner forum