To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 21 Marca 2011, 08:39

aniol, a ten "smaczny obiat" to w jakiejś księdze kondolencyjnej z powodu wielkiej tragedii się pojawił ?
Agi - 21 Marca 2011, 08:51

dalambert, odłóż na bok zacietrzewienie i zastanów się przez chwilę.
Siadasz przed pustą kartką, wokół tłoczą się tak lubiani przez Ciebie dziennikarze i fotoreporterzy, zaglądają Ci przez ramię, błyskają fleszami, a Ty musisz szybko i dobrze dokonać wpisu na temat ogromnej tragedii, która dotknęła cały naród.
Ups... poszło...
Ile razy zdarzyło Ci się walnąć orta w mniej stresującej sytuacji?

NURS - 21 Marca 2011, 09:08

dalambert napisał/a
aniol, a ten smaczny obiat to w jakiejś księdze kondolencyjnej z powodu wielkiej tragedii się pojawił ?

A jakie ma znaczenie gdzie ktoś walnął orta? Róznica polega na tym, ze jeden niepiśmienny kpi z drugiego, gaworząc o konieczności wprowadzenia tekstów z ortografii przed wyborami - których sam by nie przeszedł, a drugi przeprasza za błąd.
Przypomnę ci inny incydent - Spotkanie z Rice i parsknięcie byłego prezydenta w trakcie powitania po angielsku. Śmieszny mały ludzik, który sam nie mówi po angielsku, kpił na oczach swiata z kogoś, kto go w tej materii przerastał tysiąc razy (choć nie był orłem akurat).

Tacy są/byli Kaczyńscy, mali, podli, źli. Ale mają pecha, praktycznie każdy zarzut, jaki wobec kogoś wysuwają, można obrócić przeciw nim.

Inna sprawa, że faux pasy Komorowskiego budzą zażenowanie. I tu kolejny cud - ja, przeciwnik jego przeciwnika, mam mu to za złe i o tym mówię, a ty dalambercie, choćby się twój idol zebzdził na wizji, będziesz odwracał kota ogonkiem :-)

Agi - to też nie tak do końca - za pierwszym razem, ok, można się spiąć, ale on ma za sobą wiele lat na eksponowanych stanowiskach a te błędy nie są z kategorii o jezu jakie to trudne.
Niestety, kompromitacja. Przecież to gość po studiach.

dalambert - 21 Marca 2011, 09:19

Ale ja naprawde jestem ciekaw GDZIE tego orta walnął Kaczor - bo chyba jest różnica , jeżeli było to w jakimś prywatnym wpisie pamiątkowym sprzed jakiegoś czasu, teraz wyciągniętym / dla przykrycia orta Jego Excelencji/ przez usłużne cyngle z mendialnej sfory, a niestety walnięciem orta w czymś takim jak Księga Kondolencyja po wielkiej tragedii, gdzie Prezydent wisuje się niejako w imieniu całego narodu.
Osobiście uważam , że wyciaganie tego nie jest dobrym pomysłem i tyle.

NURS - 21 Marca 2011, 09:26

Osobiście zacznij w końcu uważać dlaczego usłużna sfora wyciągnęła ten błąd. A zrobiła to po tym, jak karzełek moralnego niepokoju zaczął publicznie kpić z Bronka. Więc mu pokazali, ze sam nie jest lepszy. Ale tego nie raczysz przyjąć do wiadomości, prawda? Jak pięknie wyglada atak na bogu ducha winnego człowieka, bo tak chciałbyś widzeć i przedstawić tę sytuacje.
Ale, nie! To on zaczął i dostał na co zasłuzył.

dalambert - 21 Marca 2011, 09:34

NURS, Jakos nie widzę powodu do łuchudrowatego okreslania Jarosława Kaczynskiego epitetem "karzeł moralnego niepokoju", a jeśli zauważyłeś jego propozycję dyktanda przed następnymi wyborami, to może i inne wypowiedzi innych osób w tej materii tez.
Widzę, ze klawiatura cie swędzi i musisz popluc jadem, bo się udusisz , cóz baw sie dobrze, ale bezemnie/ o może ort mi się udał/ ;P:

Agi - 21 Marca 2011, 09:42

NURS napisał/a
Agi - to też nie tak do końca - za pierwszym razem, ok, można się spiąć, ale on ma za sobą wiele lat na eksponowanych stanowiskach a te błędy nie są z kategorii o jezu jakie to trudne.
Niestety, kompromitacja. Przecież to gość po studiach.

NURS, nie bronię Prezydenta, błąd ortograficzny nie powinien się zdarzyć, chodziło mi o relatywizację znaczenia błędu, którą zastosował dalambert.

NURS - 21 Marca 2011, 09:58

dalambert - ty znowu spinujesz. Wszystkie pozostałe wypowiedzi to reakcja na atak karzełka moralnego niepokoju - tak go będę nazywał, bo jest człowiekiem nikczemnym, czego daje wyraz co chwilę, choćby proponując dyktando przed wyborami, którego sam by nie napisał - to jest własnie nikczemność, kpić z innych , choć samemu robi się to samo.
A pajacyk, który nie ma konta w banku, prawa jazdy (pamiętasz jak kpił z umiejętności prowadzenia wozu przez Tuska - to kolejny dowód jego małości, bo sam wpieprzyłby w pierwsze drzewo albo staruszkę), nie ma rodziny, czyli żony i dzieci (ale reprezentuje tradycyjne wartości katolickie, kłamiąc przy okazji w żywe oczy - patrz wypowiedzi o LSD z ostatnich wyborów :twisted: ) itp, itd. będzie zawsze budził u mnie pogardę, bo nienawidzę zakłamania.

Fidel-F2 - 21 Marca 2011, 10:11

dalambert napisał/a
NURS, Jakos nie widzę powodu do łuchudrowatego okreslania Jarosława Kaczynskiego epitetem karzeł moralnego niepokoju,
on powinien za to określenie dziękować na kolanach bo nadmiernie eleganckie jest
dalambert - 21 Marca 2011, 10:16

NURS, Fidel-F2, przykro mi , ale nie będe dyskutował z ludźmi wyżywającymi się w chamskich epitetach, poleam neospasminę :evil:
Fidel-F2 - 21 Marca 2011, 10:25

NURS, wrzuca ci argument za argumentem, na co nie masz cienia odpowiedzi poza "nie będę z wami dyskutował". He, he, he.
baranek - 21 Marca 2011, 10:31

Cytat
nie będe dyskutował z ludźmi wyżywającymi się w chamskich epitetach

chyba, ze używają tych epitetów w stosunku do osób, których nie lubię.

dalambert - 21 Marca 2011, 10:44

baranek, od dawna staram się nie używac w stosunku do polskich polityków epitetów , mimo iż bywa, że zasługują, lub sobie całym życiem nagrabili / Jaruzelski/, a drogi Fidel-F2, festiwal robiny przez NURS, mnie nie bawi , siedźcie sobie w tej nursolandii i zbawiajcie świat, a szczęście rzeczywistośc znacznie różni sie od waszych marzeń.
NURS - 21 Marca 2011, 11:32

Nie dalambercie, to ty nie masz pojęcia o rzeczywistości. vide toje opinie o spiskach tuskosowieckich.
A do tego oszukujesz, że hej! :-)
Niby nie używasz ostatnio epitetów, ale jakie to ma znaczenie, skoro stoisz murem za oszołomstwem, które uzywa słownictwa po stokroć agresywniejszego, niz moje?
To jest, przyjacielu, obłuda, prawda? :twisted:
Kaczyński staje pod transparentami, które sieją nienawiść, więc nie powinien się dziwić, ze zbiera burzę, skoro posiał wiatr. I jego wyznawcy również.

dalambert - 21 Marca 2011, 11:34

NURS napisał/a
Kaczyński staje pod transparentami, które sieją nienawiść,

cytacik oproszę, a sprawdzam w październiku, burmuszcie się dalej :mrgreen:
a nienawisci to już tu tyle nasiano, że szkoda gadać.

NURS - 21 Marca 2011, 11:41

cytaciki niedługo sie pojawią, a co do drugiej sprawy: raczej reakcji na nienawiść.
Przypomnij sobie, co napisalem kilka dni przed Ryszardem C. Nawoływanie do zabijania może miec bardzo nieprzewidywane skutki, i stało się, jak prorokowałem. smutne, ale prawdziwe.

Agi - 21 Marca 2011, 11:45

NURS napisał/a
stało się, jak prorokowałem. smutne, ale prawdziwe.

NURSIE, może Ty już nie prorokuj niczego złego, myśl pozytywnie, skoro masz dar prekognicji. :)

NURS - 21 Marca 2011, 11:51

taka tam prekognicja :-)

malutki cycacik na początek:
Cytat
Delegacja klęknęła, modliła się, a ludzie śpiewali hymn narodowy i puszczali z głośników przesłanie Kaczyńskiego do Polaków: Donald Tusk i Komorowski - oni powinni być wyeliminowani z narodu polskiego. To nie Polska, to rząd sowiecki.. - Jak w stanie wojennym odgrodzili nas od krzyża - denerwowała się jedna z kobiet, która przyszła po mszy w kościele wizytek.

http://warszawa.gazeta.pl...od_krzyzem.html

i jeszcze jeden i jeszcze raz:
Cytat
Zebrani pod Pałacem wznosili hasło: Komorowski pajacu, precz z Pałacu.
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/komorowski-pajacu--precz-z-palacu--kolejna-miesiecznica-smolenska,73563,1

a tu zdjątko dla dalambercika:
http://wiadomosci.gazeta....235030.html?i=0

teksty moga kłamać, ale zdjęć chyba nie fałszowali w tej gadzinówce :-)

a tu prawdziwa bombka, realcje naocznych świadków. przejrzyj, bo zdjęć nie da się wyseparować. Są wszystkie kartki i transparenty.
http://kontakt24.tvn.pl/t...uot-,83701.html

Chcesz jeszcze? czy znowu podwiniesz ogonek i udasz, że to was biją? :-)

Agi - 21 Marca 2011, 11:56

Jak nie chcesz myśleć pozytywnie, to chociaż posty edytuj, coby złego przykładu młodzieży nie dawać. :wink:
NURS - 21 Marca 2011, 11:57

oszywiście!
shenra - 21 Marca 2011, 12:13

Agi napisał/a
Jak nie chcesz myśleć pozytywnie, to chociaż posty edytuj, coby złego przykładu młodzieży nie dawać.
:bravo :bravo

NURS napisał/a
oszywiście!
Trzymam Cię za... słowo :mrgreen:
aniol - 21 Marca 2011, 12:25

dalambert napisał/a
Ale ja naprawde jestem ciekaw GDZIE tego orta walnął Kaczor - bo chyba jest różnica , jeżeli było to w jakimś prywatnym wpisie pamiątkowym sprzed jakiegoś czasu, teraz wyciągniętym / dla przykrycia orta Jego Excelencji/ przez usłużne cyngle z mendialnej sfory, a niestety walnięciem orta w czymś takim jak Księga Kondolencyja po wielkiej tragedii, gdzie Prezydent wisuje się niejako w imieniu całego narodu.
Osobiście uważam , że wyciaganie tego nie jest dobrym pomysłem i tyle.

dalambercie - zwroc uwage ze nie chodzi mi o to kto jakiego orta i gdzie walnal
najfajniejsze jest zachowanie obu panow kiedy tego orta im wytknieto
jeden potrafil przeprosic
drugi wypiera sie w zywe oczy i nie przyznaje sie
kto i w jakiej ksiedze nie ma znaczenia - popatrz co sie dzieje dalej
chociaz w sumie, po co ja ci to tlumacze? ty i tak zobaczysz tylko to co prezes pozwoli ci zobaczyc...

Gustaw G.Garuga - 21 Marca 2011, 12:25

NURS napisał/a
powtórze pytanie, jesteś w stanie podac skład tej rady, która powinniśmy poprzeć? Jesteś? A dotarło do ciebie, ze na jej czele miał stanąc były minister sprawiedliwości w rządzie kadafiego. Kojarzysz gości na tym stanowisku z innych reżimów?
http://stooq.ch/n/?f=429923&c=1&p=0

NURS, ojeju, no kurczę, nie dotarło do mnie, niestety, bo ja swoje informacje biorę z gazetki parafialnej względnie bloga ulubionego dziennikarzyny, jak większość dwudziestoletnich pryszczatych forumowiczów, których potrafisz już z pewną wprawą rozsmarowywać w internetowych dyskusjach.

Serio - dotarło. Ja naprawdę umiem czytać, także po angielsku, i korzystać z Internetu. I jak już w jakiejś dawnej dyskusji w podobnym temacie Ci powiedziałem, świat drogi NURSie nie jest idealny i, wbrew Twoim wymaganiom, na każdego bezwzględnego dyktatora nie przypada jeden święty, z niebios zesłany przywódca opozycji.
NURS napisał/a
Obawiam się, ze zachłysnąłeś się propagandą. Demokratyzacja w Egipcie polega na razie na wyrzynaniu koptów. i na ciekawym teminie wyborów, który może jeszcze bardziej zdestabilizować ten kraj. Oprzytomnij gustaw, bardzo łatwo nawoływac do rewolucji w innych krajach, nie twoja rodzina bedzie tam ginąć.

Przypominam Ci, że od trzech lat mieszkam w kraju, gdzie propagandę doprowadzono do perfekcji. Więc wybacz, ale nie od Ciebie będę przyjmował wskazówki, jak "nie zachłystywać się propagandą". Po drugie, dyskusja w wątku "2012 - inaczej", w której świadomie nie chciałem brać udziału, Ci nie wyszła, więc szukasz chyba pretekstu, by gdzie się da podzielić się z plebsem swoimi oświeconymi tezami. Zupełnie umknęło Ci to, o czym naprawdę pisałem - a pisałem o fakcie, że Polska nie zajmuje stanowiska w sprawach, w których ma sporo do zaoferowania. I nie chodzi o udział w interwencji, tylko o wypowiedzi, powiedzmy, moralne. Przecież polskie doświadczenie zakończenia dyktatury, które nie wymaga od dyktatora położenia głowy pod topór, aż prosi się teraz o przypomnienie. I tu dochodzimy do najważniejszego - bo o ile potrafię zrozumieć, że polityk, muszący brać pod uwagę reakcję opozycji, przełożenie na gorpodarkę, stanowiska sojuszników itd., jest aż do przesady wstrzemięźliwy, to jeżeli ktoś taki jak Ty (czy Żerań albo ja), bez wpływu na te wydarzenia boi się powiedzieć coś po prostu przyzwoitego, i zamiast tego ima się najbardziej cynicznej ostrożności z podręcznika tchórzliwego polityka, to świadczy to albo o zadufaniu w sobie, albo o kryzysie sumienia. Nasz rząd niestety z tego podręcznika czerpie garściami - niedawno Tusk powiedział coś w rodzaju, że polski rząd nie emocjonuje się wydarzeniami w Libii, jak to robią inne kraje europejskie. Mógł powiedzieć, że jest zatroskany, ale nie zamierza się angażować, że polskie doświadczenia historyczne sprawiają, że uważnie śledzi wydarzenia w Libii, itd., co w zupełności wystarczyłoby do zachowania neutralności potrzebnej wobec nieodległej polskiej prezydencji. Tymczasem popisał się tak ohydną obojętnością, że nie wiadomo, wściekać się na niego, czy go żałować.
NURS napisał/a
Pożytecznych głupców nigdy nie brakuje (mówię o tym niemieckim europarlamentarzyście), ale w takich sprawach trzeba wiedzieć o czym się mówi, a nie drzeć ryja, bo za to potem zapłacą życiem i krwią setki tysięcy ludzi.

Nie wierzę, że nie zdajesz sobie sprawy, jak bardzo wypaczasz pojęcie "pożytecznego idioty". Naprawdę jesteś aż tak straszliwie cyniczny?

Sorry za dość ostry ton niniejszego postu, ale jak Cię NURS szanuję, to czasami Twoje ego trzeba przekłuć, a pogardę do rozmówców wyśmiać.

NURS - 21 Marca 2011, 12:54

gustaw, jak na razie to chyba sam siebie przekłułeś.
Na moje pytanie o skład rady odpowiadasz:
Cytat
Serio - dotarło. Ja naprawdę umiem czytać, także po angielsku, i korzystać z Internetu.
i przechodzisz do opowieści o mnie. Ale to nie jest odpowiedź.

Cytat
Więc wybacz, ale nie od Ciebie będę przyjmował wskazówki, jak nie zachłystywać się propagandą.

a od kogo? Nie wiem czy zauważyłeś, ale mieszkanie w Chinach nie jest warunkiem posiadania wielkiej mądrości. Tam też jest spora liczba idiotów na kilometr kwadratowy (nie do ciebie piję). a co dalszej części wywodu - ja się nie boję mówić, co mnie boli w polityce, dlatego mam odwage iśc pod prad takim zachłystywaczom, którzy drą się: zabić Kaddafiego, bo nie mam wystarczającej wiedzy na temat sytuacji w Libii a wiem, po Iraku i Afganistanie, ze rzekome naprawianie świata kończy się hekatombą ludności cywilnej. A tam, nie ma opozycji, już dzisiaj przyznaje się, ze nowy rząd musi być tworzony przez ludzi dawnego reżimu, czyli sytuacja bedzie taka sama, ci sami oprawcy beda gnębić tych samych ludzi, tylko my zagwarantujemy sobie, ze z wdzięczności dadza nam wiekszy dostęp do ropy. ale to wcale nie jest takie pewne. bo oni wcale nie musza jeść nam z ręki.

A co do cynizmu - ty o tym mówisz? Po nawoływaniu do rozpieprzenia kolejnego muzułmańskiego kraju, kiedy w dwóch poprzednich ludzie żyją jak zwierzęta, zabijanie przez wszystkich wokoło? I to ja jestem cynikiem, ze oburzam się na zezwierzęcenie elit politycznych, ktore w imię cholera wie czego rozpieprzają świat?

BTW, w koalicji jest Arabia Saudyjska, kraj w którym masz po stokroć brutalniejszy zamordyzm. I to jest cynizm właśnie.

Ty gustaw lepiej zacznij panować nad emocjami, ostatnio pojechałeś po mnie za to, ze cię pochwaliłem w kwestii językowej - tamten przypadek dobitnie pokazuje jak strasznie wyczuliłeś się na wszelkie uwagi pod twoim adresem.

Ziuta - 21 Marca 2011, 13:13

Tego się bójta.
NURS - 21 Marca 2011, 13:22

Nie ma czego. Tacy szybko przejrza na oczy, i to oni zniosą towarzysz Jarosława ze sceny politycznej :-) A że sobie porządzi 16 miesięcy, jakoś to przeżyjemy.
czterdziescidwa - 21 Marca 2011, 19:26

Jeszcze o ortograficznej wpadce prezydenta:
http://wyborcza.pl/1,7596...my_ten_bul.html
Jacek Żakowski: "Oczywiście większość może z nas dworować do woli. Tak jak kpi z jąkałów, łysych, inwalidów na wózkach, staruszek o laskach i dzieci cierpiących na autyzm."
Swoją drogą można by do tej listy dodać "niskich" i "tych co mają krótkie rączki"...

NURS - 21 Marca 2011, 20:01

i jak tu nie lubić gościa?

http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html

ROTFL

czterdziescidwa - 22 Marca 2011, 11:03

Korumpują brukselskich urzędasów:
http://wyborcza.pl/1,7524...a_korupcji.html
Filmy są piękne:
http://www.youtube.com/watch?v=80Yw5vrrjM8
http://www.youtube.com/watch?v=An9Yo_gyYYQ
http://www.youtube.com/watch?v=Zyg7m1J7O80
http://www.youtube.com/watch?v=MOZzjfVOYA8

Marcin Robert - 22 Marca 2011, 17:50

dalambert napisał/a
Marcin Robert, Towarzyszu Robercie całkowicie NIE macie racji, powtarzacie jadowite pitolenia niektórych forumowych mądrali, a ludzie z wierchuszki GW SĄ potomkami KPPowców , mniej jadu kolego zalecam, a więcej wiedzy.
I tu się rozmawia o historii i moja uwaga była związana z niemożnością dzisiaj rzetelnej opowieści o Dwudziestoleci, zaś powodów podałem parę.
Ty Towarzyszu Czujny wybrałeś sobie co Ci wygodniejsze by przywalić i w tym wątku radosną awanturą z Ciszy wyborczej , nie podoba mi się to.
Może jednak antyPiSowskie wrzaski ograniczycie łaskawie to tamtej strefy.

Tyle, że Adam Michnik (bo o niego Ci najpewniej chodzi) całe życie zwalczał KPP-owskie metody, które obecnie z takim zapałem przywraca do polskiego życia politycznego żoliborski inteligent, towarzysz Jarosław.

Partner forum