To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

nureczka - 20 Lipca 2014, 16:28

Schudłam 2,5 kg!
Lowenna - 20 Lipca 2014, 17:15

Cieszy mnie, że ktoś ma czas i ochotę szukać dla mnie codziennie nowy kwiat :oops:
Witchma - 21 Lipca 2014, 09:19

Dwa cudy jednego dnia! Znalazłam dokładnie takie sandały, jakich szukałam i był dostępny tylko mój rozmiar :D I znalazłam okulary przeciwsłoneczne, choć już straciłam nadzieję (niby na stronie producenta model był, ale w sklepach jakoś ni cholery...).
nureczka - 21 Lipca 2014, 10:08

Witchma napisał/a
Znalazłam dokładnie takie sandały, jakich szukałam

Witchma napisał/a
na stronie producenta model był

Daj foty!

thinspoon - 21 Lipca 2014, 10:47

Weekend w stolicy. Oprócz biegu z przeszkodami na Służewcu (bez konia), który zdecydowanie zaspokoił moje oczekiwania, załapałem się na multimedialną fontannę, posłuchałem gry na harfie, spotkałem na mieście, zupełnie niespodziewanie, znajomych z Wrocławia i uśpiłem się Fireballem. Jako wisienka na torcie - wydarzenie z soboty, niedługo po moim powrocie z biegu :wink: Zatrzymałem się u znajomych, na Pożarowej 3 właśnie. mini cooper w akcji
Witchma - 21 Lipca 2014, 12:40

nureczka, obawiam się, że się zawiedziesz :)

Sandały do łażenia po lesie. Poprzednich już nawet nie przywoziłam do domu z ostatnich wakacji i na śmierć zapomniałam, że zostałam bez sandałów "leśnych", więc się na sezon zakupowy nie załapałam (bo teraz to już smętne resztki w sklepach).

Okulary wyglądają tak. Szukałam takich, jakie miałam (bo są rewelacyjne, po kilku godzinach za kółkiem nawet nie czuję, że je mam na sobie), ale oczywiście tamtego modelu już nie ma, a ten jest w zasadzie identyczny, tylko producent postanowił go "ulepszyć" o srebrny pasek nad nosem. Mam nadzieję, że nie będzie przeszkadzał.

nureczka - 21 Lipca 2014, 12:57

Sandały wyglądają na bardzo wygodne. Nawet ja nie zawsze chodze na obcasie :)
A co do okularów, to mam pytanie, z czego wynika cena (w sumie dość wysoka)? Szkła? Firma? Oprawka?

Lowenna - 21 Lipca 2014, 12:59

Witchma, właśnie takich sandałów potrzebuję na urlop. Mówisz, że już nie ma w sklepach?
Witchma - 21 Lipca 2014, 13:23

Lowenna, byłam z mamą dzisiaj w dwóch sklepach i w sumie nie było z czego wybierać. A sandały można kupić u producenta.

nureczka napisał/a
A co do okularów, to mam pytanie, z czego wynika cena

Nie wiem. Mają polaryzację i jakieś tam filtry, zdaje się 3 poziom z 4 (no i etui+ściereczka do czyszczenia w komplecie ;) ). Zapłaciłam 129 w innym sklepie (+ przesyłka). Generalnie nie wydawało mi się, że to dużo. Drogie wydały mi się okulary, które oglądałam niedawno u optyka - takie po 600-800 zł. A obok wisiały okulary Solano tak do 200 zł i w sumie pani nie potrafiła mi wyjaśnić, w jaki sposób te droższe są lepsze i czy faktycznie aż trzy razy.

nureczka - 21 Lipca 2014, 13:31

No fakt, pojęcie "drogie" jest względne :)
Ja permanentnie gubię okulary (i parasolki) - wychodzą mi niemal jak jednorazówki. Przywykłam więc do kupowania takich po 9,99 :mrgreen:

Witchma - 21 Lipca 2014, 13:34

nureczka, no to faktycznie nie ma się co przywiązywać. Ja poprzednie okulary miałam kilka lat, więc czas najwyższy było je wymienić, bo filtry i tak szlag dawno trafił.
Witchma - 24 Lipca 2014, 09:00

Sandały okazały się mega-wygodne, mięciusie i śliczne (zdjęcia robią im straszną krzywdę). Cieszę się jak dziecko :D
Lowenna - 25 Lipca 2014, 09:29

Za 2 godziny początek urlopu :omg:
hrabek - 25 Lipca 2014, 11:02

Zmieniam pracę z pensją marzeń na pracę marzeń. Jakoś wydaje mi się, że jest to lepsze podejście.
Kruk Siwy - 25 Lipca 2014, 11:20

A rodzina co na to?
thomas2411 - 25 Lipca 2014, 11:22

Robić to co się lubi to podstawa moim zdaniem, często kosztem zarobków, choć wszystko zależy od sytuacji. My z małżonką zrezygnowaliśmy z dobrze płatnej pracy na rzecz spokoju i zdrowia psychicznego. Teraz jesteśmy spokojniejsi a i zarabiamy już więcej :) No i ile kasy oszczędzamy na lekach :)

Zdrowie mam, żonę, synka, fajną pracę, mieszkanie, żyję w pięknym mieście...wg mojej definicji, jestem człowiekiem sukcesu :) To mnie cieszy :)

hrabek - 25 Lipca 2014, 12:13

Kruk Siwy napisał/a
A rodzina co na to?

Rodzina się cieszy ze mną. Ta część rodziny, która wspólnie ze mną odpowiada za rodzinne finanse, nieco mniej, z oczywistych względów, ale generalnie także na plus. I z takiego samego założenia wychodzę jak Thomas, zmieniam pracę nie dla pieniędzy, ale dla możliwości robienia czegoś fajnego, wartościowego, a jak będę robił to co lubię, to jest szansa, że i z czasem pieniądze większe przyjdą.

Witchma - 25 Lipca 2014, 12:36

Największy powód do radości jest taki, że masz możliwość wyboru :) Gratulacje!
gorat - 25 Lipca 2014, 21:07

thinspoon napisał/a
Oprócz biegu z przeszkodami na Służewcu (bez konia)
Kastrowali? :shock: Biedak.
Witchma - 28 Lipca 2014, 11:28

Wyniki badań, chwilowo jeszcze będę żyć :)
Lynx - 29 Lipca 2014, 11:25

Witchma, super.
Kiedy wyjazd na Hel?

Witchma - 29 Lipca 2014, 11:29

Lynx, mam nadzieję, że 24 sierpnia.
Lynx - 30 Lipca 2014, 10:38

O! Jest szansa, że już wtedy wrócę do domu :) Chętnie się z Wami spotkamy :)
Witchma - 30 Lipca 2014, 11:00

Lynx napisał/a
Chętnie się z Wami spotkamy

Z "wami", królowo czy towarzyszko? ;) Jestem tutaj tylko ja.

mBiko - 30 Lipca 2014, 12:39

Alesz z Wami, przejaśniewielebniejszy majestaeminencjo.
Witchma - 30 Lipca 2014, 19:27

Fudge z UK dotarł. W czterech smakach :omg: :omg: :omg:
Lynx - 1 Sierpnia 2014, 07:43

Witchma, hmmm, czyżbyś w tym roku do Helu przyjeżdżała samotnie? Nawet bez Dakusia? ;)
Kruk Siwy - 1 Sierpnia 2014, 22:34

Hej ho, jutro wyruszamy - dwoje pancernych i dwa psy. Zabieramy walizkę książek, przybory do pisania (jakby się ksiązki nam skończyły to coś napiszemy). Oprócz tego chłodziarkę wypełnioną piwem i dobry humor. Na jeziora miły bracie, tam przygoda czeka nacię!
Lowenna - 2 Sierpnia 2014, 20:46

Zjazd rodzinny i nowe gry mnie cieszą niezmiernie :D
Tydzień offline dobrze mi zrobił ;)

thomas2411 - 2 Sierpnia 2014, 20:49

Jutro idziemy z żoną na wesele :omg: , 1 impreza od przeszło roku. Przez ostatni rok synek nam organizował imprezy :)

Partner forum