To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

ketyow - 8 Grudnia 2010, 17:15

Chryste, ku*wa panie, jeżeli te 90V na masie jest celowe, to się komuś popier*oliło do reszty - mam 90V~ między strunami gitary a kaloryferem! Całe szczęście, że nigdy przypadkiem grając na gitarze nie dotknąłem grzejnika, bo bym się usmażył!

Zmierzyłem jeszcze napięcia przy kompie i jestem w punkcie wyjścia. Uziemienie chyba działa ok, ale na kaloryferze jest 90V. Mam w pokoju cichego zabójcę, nie wiem jak to możliwe, ale jazda ostra.

Ziemniak - 8 Grudnia 2010, 17:58

ketyow, podłącz amperomierz między kaloryfer a wzmacniacz i sprawdź przepływ prądu. Poniżej 20mA na pewno cię nie zabije.
ketyow - 8 Grudnia 2010, 18:22

Teraz kaloryfer ma 3,7V. Nic z tego nie rozumiem. Uziemienie wzmacniacza nic nie dało. Szumy na clean w sumie nie występują, a na gainie są zawsze i tak, ale myślałem, że może to pomoże przeciw potężnym sprzężeniom z gitarą. Ale nic z tego. Cewki są chyba strasznie wrażliwe, ale sam nie wiem, będę musiał iść do muzycznego ze sprzętem i potestować czy to wina wzmacniacza czy gitary.
Ziemniak - 8 Grudnia 2010, 18:39

Wzmacniacz ma wtyczkę dwubolcową, bez uziemienia?
ketyow - 8 Grudnia 2010, 19:34

Dokładnie.
Ziemniak - 8 Grudnia 2010, 19:36

To włóż ją do gniazdka raz jedną stroną, a raz drugą i zmierz napięcie między obudową a ziemią.
Godzilla - 8 Grudnia 2010, 20:09

Brak zamówień mnie w***wia. I stan konta. I jeszcze, że wsiąkły mi bilety na Kopciuszka :evil:
Kai - 8 Grudnia 2010, 20:22

ketyow, masę prześledź. Ja kiedyś miałam tak, że jak wyjęłam wtyczkę pralki z gniazdka, to miałam blackout. Jakiś d...ek (po elektryce!) podłączył mi masę do........

...............
rurek gazowych :twisted:

Godzilla - 8 Grudnia 2010, 20:35

I jeszcze Potwór Starszy dwa dni pochodził do szkoły i znowu chyba coś go bierze. Różne rzeczy stają się nie do pogodzenia. Nie trzeba Jedynego Pierścienia, żeby czuć się jak kawałek masła rozsmarowany na zbyt wielkiej kromce chleba. Chyba dostaję depresji.
Kai - 8 Grudnia 2010, 20:39

Godzilla, no weź, dzieciaki chorują, tego się nie da ominąć. Z wiekiem będzie coraz lepiej, a póki co ładuj do wszystkich potraw (do których pasuje) czosnek. Naprawdę skutkuje.
Co nie zmienia faktu że ja się czuję "rozwarstwiona' i każda warstwa zajmuje się czym innym, nie komunikują się ze sobą, skutek jest taki, że mam poplątanie z pomieszaniem. Praca, dom, fucha, a jeszcze gdzieś tam powinnam być ja, która nie ma kurtki i butów bo nie ma czasu po nie iść.

Jedenastka - 8 Grudnia 2010, 20:52

Godzilla napisał/a
Nie trzeba Jedynego Pierścienia, żeby czuć się jak kawałek masła rozsmarowany na zbyt wielkiej kromce chleba.

Godzilla, jak ja to rozumiem... tylko się zwierzać internetowi nie potrafię.
ilcattivo13 napisał/a
Niniejszym chciałbym serdecznie i ze szczerego serca podziękować wszystkim, którzy w przeciągu ostatnich kilku tygodni życzyli mi zdrowia.

Dziś zacząłem pierwszy tydzień L4, całkiem prawdopodobne, że potem będzie kolejny, a potem operacyjne prostowanie przegrody nosowej i dalsze L4...

Ojtam, ojtam... "porządne" L-4 to 182 dni.
Zdrowia życzę! :mrgreen:

Kai - 8 Grudnia 2010, 21:30

dzisiaj ładnie szefa postraszyłam - grozi mi operacja i parę tygodni w gipsie, jeśli nie spasuję. Na razie trochę popiskuję, pisząc, mam nadzieję, że przez weekend znowu się podleczę.
mBiko - 8 Grudnia 2010, 21:39

Plany na najbliższe dni ulegają zawieszeniu.
merula - 8 Grudnia 2010, 22:05

głowa nie chce przestać boleć, pomimo wspomagania :evil:
lucek - 8 Grudnia 2010, 23:04

1460 za klitę w bramie.
merula - 8 Grudnia 2010, 23:09

lucek napisał/a
1460 za klitę w bramie.

możesz rozwinąć? jakoś nie dociera do mnie istota informacji?

lucek - 8 Grudnia 2010, 23:40

Lokal o przeznaczeniu handlowo-usługowym. W bramie, drogo i nikt tam nie przychodzi. *beep* mnie niemożebnie, że kosztuje 1460 PLN miesięcznie. Zamiast 140, na przykład, zważywszy, że to Niemal Samo Centrum Megapolis Kielce.

l.

Martva - 9 Grudnia 2010, 10:35

Prezydent Przemyśla.
dalambert - 9 Grudnia 2010, 10:37

Martva napisał/a
Prezydent Przemyśla.
:shock:
a co Ci zrobił prezydent Przemyśla :?:

merula - 9 Grudnia 2010, 10:37

a co Ci zrobił?

ontopicznie - -głowa nie odpuszcza. szykuje się minimum trzydniówka :evil:

Witchma - 9 Grudnia 2010, 10:38

Albo czego nie zrobił ;)

Mnie wkurza niezdecydowanie pewnych osób.

ketyow - 9 Grudnia 2010, 10:40

Ja jestem niezdecydowany. Czy iść na 5h matmy, czy zostać i grać w Fallouta. I też mnie to wkurza ;P:
dalambert - 9 Grudnia 2010, 10:42

ketyow, Fallout nie zając, nie uciekinie - idź wiedzą nasiąkać :!:
Witchma - 9 Grudnia 2010, 10:44

ketyow, pomyśl, po czym poczujesz się lepiej. Po 5h matmy, czy 5h gry w Fallouta :D
Martva - 9 Grudnia 2010, 10:46

dalambert napisał/a
a co Ci zrobił prezydent Przemyśla

Bezczelny jest. W skrócie.

Kasiek - 9 Grudnia 2010, 10:49

Rozwalony samochód. Po wyjęciu kluczyków ze stacjki cała elektryka nie zgasła, z spod maski poszedł dym. W dodatku słychać było pęknięcia z silnika. Dodam, że stało się to na stacji bezynowej :P

Grejt :P

Matrim - 9 Grudnia 2010, 12:01

Witchma napisał/a
ketyow, pomyśl, po czym poczujesz się lepiej. Po 5h matmy, czy 5h gry w Fallouta :D

I kto to mówi ;)

Witchma - 9 Grudnia 2010, 12:26

Matrim, uczę się od najlepszych ;P:
Adon - 9 Grudnia 2010, 13:28

fantasta.pl
Może nie wkur..., ale zirytował. Normalnych uzupełnień nie robią, często nie wrzucają do bazy różnych książek, bo wg nich za mało w nich fantastyki, ale uzupełnienia "dzieu" pokroju:

Cytat
Dziewczyna nie powinna przesadzać z alkoholem. Zwłaszcza jeśli jest sukubem. I zwłaszcza na imprezie, na której jest jej eks z nową narzeczoną.

pojawiają się regularnie. Czy już tylko z tym fantastyka będzie kojarzona?
Wcześniej jeśli się czytało fantastykę, to padały komentarze w stylu "a, to o zielonych ludzikach". Teraz co będzie? "A, to o wampirach." Litości.

Kruk Siwy - 9 Grudnia 2010, 13:52

Nie ma litośći.
Fantastyka=wampiry. Najlepiej uczniowie szkół średnich, w stanach umysłowych niskich.
W Miedoni plus dwa.

Partner forum