To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Tomcich - 6 Czerwca 2006, 14:15

No zgodze się na "z ziemi polskiej do wolski" :lol:
Według mnie ta pomyłka leży w podświadomości i przedstawia rzeczywisty program PIS. Otwarcie nowych miejsc pracy (we Włoszech- yes, yes, yes) i wyjazd tam zbyt niepokornych, reszta co zostanie, będzie łatwa do rządzenia.
Niestety nie biorą oni pod uwagę tego że emigracja jest gorsza od śmierci. Śmierć zabiera głównie starych i już niepotrzebnych, podczas gdy emigracja zabiera młodych i najwartościowszych.

Słowik - 6 Czerwca 2006, 14:29

Oni obaj mówią trochę jak zaspane susły. Mylą im się słowa, nie wiem, myślą już o 10 następnych zdaniach i nie nadążają czy jak...
Vykosh - 6 Czerwca 2006, 16:20

Kolejna ciekawostka:
http://wiadomosci.gazeta....35,3396889.html
Zyjemy w naprawde wesolym kraju :)

Selithira - 6 Czerwca 2006, 19:08

Ekhm... Noszę czarną kurtkę = mam nie wychodzić z domu, nie straszyć biednych ludzi? :bravo :bravo :mrgreen: :mrgreen: Prawda, wesoły kraik...
NURS - 6 Czerwca 2006, 19:42

Sobańska chodzi na czarno i ma długie włosy, po prostu dopomina się atencji :-)
Mnie załamało cos innego, historia tego piekarza z Legnicy, wygrał ze skarbówka, dzieki mediom, to go zgnoili kontrolami. Jakbyscie wybierali sie palic komitety, znaczy urzędy, dajcie cynk, mam benzyne!

Ziuta - 6 Czerwca 2006, 19:45

My się już parę razy z Piotrkiem Rogożą umawiali na rewolucję. Obiecuję, że bomby w pierwszej kolejności pójdą na skarbówkę i ZUS.
Tomcich - 6 Czerwca 2006, 20:01

A co sądzić o pomyśle nauki patriotyzmu w szkole? To dopiero poroniony pomysł :!:
Patriotyzm to coś co się wynosi z domu, to szacunek do swojego kraju i duma z niego. A jak tu być dumnym patrząc co oni z Polską robią. Gęba pełna frazesów, a sami nawet Hymnu poprawnie zaśpiewać nie potrafią.

NURS - 6 Czerwca 2006, 20:58

Heil Giertych, drogie dzieciaki :-)
O to włąsnie chodzi, zeby wpajac miłośc do kaczek, znaczy polityków i wybiórczo, jak za komuny chwalić czyny bohaterskie. Dzisiaj przeżyłem załamke, jak pani z LSD twierdziła, że powstanie warszawskie to coś, z czego powinnismy byc dumni.

Fidel-F2 - 6 Czerwca 2006, 21:11

załamkę na jakiej płaszczyźnie?
NURS - 6 Czerwca 2006, 21:16

LSD - pochwała powstania :-)
Fidel-F2 - 6 Czerwca 2006, 21:33

tak też sobie pomyślałem ale to już się coraz mniej bezpośrenio przekłada. Chyba.
Taki pierwszy z brzegu Olejniczak, jak padała PZPR był w średniej szkole. Ciężko obarczać go wszystkim z przeszłości.

NURS - 6 Czerwca 2006, 21:35

Ale Łybacka to juz stara *beep* była za hitlera :-) a ona to mówiła.
Ziuta - 6 Czerwca 2006, 22:21

Jeśli ona chwaliła powstanie, to rzeczywiście, zwala z nóg.
A propos, przed chwilą słyszałem w radio o spotkaniu z Wajdą i Davisem. Temat: czy warto kręcić film fabularny o Powstaniu. Ja twierdzę, że tak, ale nie powinien robić tego Wajda, ani nikt ze starych. Do tego trzeba młodego pokolenia. Takie dzieła jak Stalingrad, Wojna Zimowa, czy Kompania Braci ustanowiły pewien standart. Pewien poziom szczerości i naturalizmu w mówieniu o wojnie.

NURS - 6 Czerwca 2006, 23:18

A Kanał nie wystarczy? Dzisiaj zrobia z tego jakąs porypana laurkę, z rodzina Kaczyńskich na każdej barykadzie :-)
Vened - 7 Czerwca 2006, 01:01

Oj, już nie przesadzajmy... A film jest potrzebny, jak nie o Powstaniu to o czymkolwiek innym, mało to się ciekawych rzeczy w naszej histori działo? Sam bym chciał zrobić dobry, holiłódzki film patriotyczno-komercyjny...
gorat - 7 Czerwca 2006, 07:00

Wczesnorannej infestacji z zaskoczenia ciąg dalszy :)

Prezes PiS śpiewa hymn - Wiadomości TVP będą miały kłopoty?
Cytat
Gazeta Wyborcza: Prezes PiS nie umie śpiewać hymnu - doniosły poniedziałkowe Wiadomości. Szefowa KRRiT dziś to sobie obejrzy.
Według dziennika, o tym, że prezes PiS fałszuje, śpiewając Mazurka Dąbrowskiego, w sobotę mogła się przekonać cała Polska. Relację na żywo z kongresu Prawa i Sprawiedliwości nadawały TVP oraz TVN24. Hymn śpiewała cała sala, ale mikrofon, z którego dźwięk szedł do telewizorów, stał tuż przed prezesem Kaczyńskim. O ile więc sala nie słyszała, jak śpiewał szef PiS, o tyle telewidzowie usłyszeli to bardzo wyraźnie.

Jeszcze raz pokazały to poniedziałkowe Wiadomości w materiale o tym, czy Polacy znają swój hymn i potrafią go śpiewać. Nawet osoby niemające słuchu bez trudu mogły usłyszeć, że prezes PiS straszliwie fałszuje, w zasadzie nie śpiewa - raczej recytuje. I na dodatek myli się w refrenie. Marsz, marsz, Dąbrowski, z ziemi polskiej do Polski - zaśpiewał w pierwszym refrenie. - Przy kolejnym refrenie było już poprawnie - relacjonował reporter Wiadomości Jacek Gasiński .

Gasiński odwiedził m.in. podstawówkę, bo to właśnie w III klasie dzieci uczą się hymnu. -To raczej łatwe -mówiła uczennica. Dyrektor Muzeum Hymnu Narodowego skonstatował, że Amerykanie lepiej znają swój hymn niż Polacy Mazurka Dąbrowskiego.

Małgorzata Raczyńska, nowa szefowa Jedynki (otrzymała tę posadę dzięki rekomendacji m.in. Jarosława Kaczyńskiego), jeszcze w poniedziałek wieczorem zadzwoniła do p.o. szefa Wiadomości Radosława Rybińskiego.

To było niesmaczne - usłyszał Rybiński. Z Gazetą Wyborczą Raczyńska nie chciała o tym rozmawiać.

Tomasz Różański, asystent szefowej KRRiT Elżbiety Kruk (bliskiej współpracownicy prezydenta Lecha Kaczyńskiego), mówi Gazecie Wyborczej: Zdegustowałem się okropnie, gdy zobaczyłem ten materiał. Tak bardzo, że sam chciałem poprosić panią przewodniczącą, by to obejrzała.

F**t: Lepper nie zdał matury
Cytat
Fakt pisze, że odkrył skrzętnie skrywaną tajemnicę Andrzeja Leppera. Wicepremier co prawda skończył technikum, ale do matury nie został dopuszczony! Dlaczego? Bo pobił kierownika Spółdzielczego kółka Rolniczego Sypnewo!
Fakt postanowił sprawdzić, jakie były szkolne losy wicepremiera. Nie było łatwo. Bo każde pytanie o wykształcenie wicepremiera z Samoobrony wywoływało popłoch wśród ministerialnych urzędników i rzeczników. Nabierali wody w usta. W kuratorium nikt nie chciał pokazać dziennikarzom Faktu papierów z czasów technikum Leppera.

- Jest tajemnica danych osobowych, nie możemy jej łamać. Poza tym u nas są tylko statystyki, nie ma konkretów. Cała dokumentacja jest w szkole, do której chodził Andrzej Lepper - powiedziano dziennikarzom Faktu w kuratorium oświaty w Bydgoszczy.

A zatem pojechali do Technikum Rolniczego w Sypniewie. To tu Andrzej Lepper spędził ostatni rok nauki po tym, jak wyleciał z technikum w Karolowie. Za co? Ano za to, że przylał mężowi szkolnej higienistki. W Sypniewie wicepremier skończył technikum, ale czy na pewno przystąpił do matury?

Fakt dotarł do szkolnego kolegi Leppera z jego maturalnej klasy. Ten początkowo nie chciał się spotkać. Też pracuje w budżetówce, nieopaczne słowo mogłoby mu zaszkodzić. W końcu dziennikarze Faktu spotkali się z nim ukradkiem. Mężczyzna wspomina Andrzeja jako milczka i mruka.

Mężczyzna ten opowiedział: Przed końcem ostatniej klasy dawny kierownik Spółdzielczego Kółka Rolniczego, Stefan D., przyłapał Andrzeja na piwie. Lepper sączył piwko pod zieloną budką. Stefan D. nie bał się powiedzieć Andrzejowi piwo nie jest dla chłopców.

No to Andrzej pokazał mu chłopców, dał mu po pysku! I nie dopuścili go do matury! - wspomina kolega Leppera. Teraz wicepremierowi pozostaje pójść w ślady koleżanki z Samoobrony Renaty Beger. Ona, w przeciwieństwie do swego szefa może się pochwalić maturą - pisze Fakt.

Teraz rozumiem, czemu w niektórych krajach więcej zajmują się w gazetach nami niż sobą :) Ubaw mają pewnie niezły :? :lol:

GAndrel - 7 Czerwca 2006, 08:50

gorat napisał/a
Wczesnorannej infestacji z zaskoczenia ciąg dalszy :)

Prezes PiS śpiewa hymn - Wiadomości TVP będą miały kłopoty?(...)

Ale dlaczego tylko Wiadomości? W "Szkle kontaktowym" też się z tego śmiali. A smsami od telewidzów to chyba prokuratura powinna się zajać. ;>

Sprawa matury leppera też jest ciekawa. Sięokazuje, że Lepper ma dużo wspólnego z Kwaśniewskim. ;)

joe_cool - 7 Czerwca 2006, 17:43

kwasniewski byl prawie magistrem, a lepper zaledwie prawie ma mature - roznica jest jednak...
GAndrel - 7 Czerwca 2006, 18:34

Różnica faktycznie jest. Łączy ich jednak to "prawie".
Tak w ogóle to Lepper kiedykolwiem mówił, że ma maturę?

NURS - 7 Czerwca 2006, 18:34

To cały kaczor, cały on, że tak powiem po czubaszkowemu.
Śpiewa, tak jak rządzi.
Przy okazji, nie chce mi się szukac w tym wątku, ale ktoś ze mna dawno temu polemizował na temat krasomówczych talentów Lechutka. Czy po przegranym pojedynku na dykcję z B-16, nadal podtrzyma to zdanie? :-)

NURS - 7 Czerwca 2006, 18:36

Gandrel, a kto by w to Lepperowi uwierzył, juz predzej w klewki :-)
gorat - 7 Czerwca 2006, 19:25

Lepper pozwie Fakt za chuligana bez matury
Cytat
Wicepremier, minister rolnictwa Andrzej Lepper poinformował, że pozwie do sądu dziennik Fakt za tytuł publikacji - Andrzej Lepper, chuligan bez matury oraz zdjęcie, na którym został przedstawiony z oślimi uszami.
Jeśli pan Lepper chce iść do sądu, bardzo proszę. Cóż więcej mogę powiedzieć? - tak odniósł się do tej zapowiedzi redaktor naczelny Faktu Grzegorz Jankowski.

Fakt napisał, że odkrył skrzętnie skrywaną tajemnicę Leppera - wicepremier skończył technikum, ale do matury nie został dopuszczony, bo pobił kierownika Spółdzielczego Kółka Rolniczego Sypnewo. Dziennik opublikował zdjęcie Leppera z oślimi uszami i podpisem: Andrzejowi Lepperowi nie w głowie była nauka. Wolał piwo i bijatyki. I przez to siedział często w oślej, ostatniej ławce.

Nie jestem żadnym chuliganem, niech »Fakt« pokaże, że zostałem za tę sprawę skazany. Że się chłopaki pobili po szkole to co, przecież na ringu codziennie się biłem. Ja trenowałem boks i zapasy, to byłby wstyd, gdybym kiedyś komuś w gębę nie dał, albo ktoś mnie nie dał. Co ja jakiś świętoszek jestem? - powiedział Lepper.

Wicepremier podkreślił też, że jest urzędnikiem państwowym, i żadnej gazecie nie wolno publikować ośmieszających go zdjęć.

Pytany, czy nie żałuje, że w wyniku bójki nie został dopuszczony do matury, Lepper powiedział: A czego ja mam żałować. No i co? Ja dokształcam się całe życie i uważam, że tej wiedzy jaką mam, to wystarczy mi na tym stanowisku i na wyższym.

Lepper zapewnił też, że nigdy nie krył, że skończył technikum, ale nie zrobił matury. Mówiłem, że jestem abiturientem, a nie absolwentem technikum. Jeśli »Fakt« nie widzi różnicy to nie mój problem - zaznaczył.

Odnosząc się do tych słów wicepremiera, redaktor naczelny Faktu powiedział, że gazeta napisała jedynie, że Lepper nie ma matury i dlaczego jej nie ma.

:lol: :shock: :( :x

NURS - 8 Czerwca 2006, 00:02

A ja się pytam, jak Lechutek czytał te prace naukowe, na które się powołuje, skoro były po anglijsku a on ani me, ani be, ani kukuryku :-)
GAndrel - 8 Czerwca 2006, 14:06

Widocznie ktoś mu przetłumaczył. A ciekawe czy Lenina cytował z oryginału czy z tłumaczenia?

Zakupiliśmy do biblioteki "Psychopatologię". Oto co tam można wyczytać:

Cytat

Paranoiczne zaburzenie osobowości.

Najbardziej widoczną cechą paranaoicznego zaburzenia osobowości jest utrzymujący się długotrwały brak zaufania oraz podejrzliwość wobec innych ludzi. Cierpiący na to zaburzenie są nadwrażliwi i mają tendencję do badania otoczenia w poszukiwaniu wskaźników świadczących o złym traktowaniu. Są oni często kłótliwi, spięci i pozbawieni poczucia humoru. Sprawiają wrażenie gotowych do ataku. Mają tendencję do przesadzania, robia z igły widły oraz doszukują się ukrytych motywów i specjalnych znaczeń w nieskazitelnej postawie innych ludzi. Obwiniają innych za wszelkie trudności, jakie napotykają, i nie są w stanie przyjąć na siebie winy lub odpowiedzialności za porażkę.

Podobnie jak w przypadku zaburzenia schizoidalnego, istnieje kilka dowodów świadczących o tym, że wpływ na wystąpienie osobowści paranoicznej ma genetyka i że pojawia się ona w rodzinach osób cierpiących na schizofernię.

NURS - 8 Czerwca 2006, 14:17

Trzeba spalić tę książke :-)
Ziuta - 8 Czerwca 2006, 14:22

Czyżbyście, panowie, coś insynuowali? :wink:

Panie poruczniku, proszę tu przysłać specgrupę uderzeniową!

Tomcich - 8 Czerwca 2006, 14:24

Ta książka na 100% pochodzi z szafy Lesiaka :lol:
Romek P. - 8 Czerwca 2006, 14:46

Rozkaz: spalić wszystkie szafy!
GAndrel - 8 Czerwca 2006, 14:53

A najgorsze jest to, że paranoicy z reguły nie chcą się leczyć.

Ciekawe czy w TV przeszedłby program, w którym psychologowie i psychiatrzy kreśliliby porterty psychologiczne polityków? ;)

Rafał - 8 Czerwca 2006, 15:05

Wyszedłby. Raz.

Partner forum