Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański
Chal-Chenet - 13 Maj 2010, 15:36
Witchma, ma rację. Poczekamy jeszcze trochę. Tylko nie zarzucaj "Herrenvolka".
shenra - 13 Maj 2010, 18:41
Też mam taką nadzieję, że wkrótce okaże się, że jednak gdzieś kniga wróci do zapowiedzi
Sebastian - 16 Maj 2010, 16:55
To co dla mnie teraz jest najważniejsze to wspieranie debiutantów. Zaangażowałem się w ten projekt i daje mi to niespodziewanie dla mnie samego dużo radości. Okazuje się, że nie zawsze własna kariera jest najważniejsza, kolejny druk w czasopismach daje wciąż tyle samo satysfakcji, natomiast dostrzeżenie banana na twarzy osoby, które pierwszy raz opublikowała swoje dzieło jest czymś niesamowicie znaczącym i warte więcej niż dziesięć własnych tekstów. "Przedświt" od jutra rana uderza na księgarnie, ja już od kilku dni miętoszę w dłoniach autorskie i muszę powiedzieć że strasznie fajnie to wyszło. Gorąco zapraszam, jest szansa może zobaczyć jak rodzą się gwiazdy. Nie wiem co dalej będzie ze mną, wspominałem już że na razie brak czasu wiele mi utrudnia ale w tych młodych ludziach zobaczycie być może moich następców.
jewgienij - 16 Maj 2010, 17:14
Ja jestem zainteresowany.
Uznański to już sprawdzona firma, debiutantów trzeba przetrzepać , jak wytrzymają, to przyszłość przed nimi
Sebastian - 17 Maj 2010, 18:07
dzięki jewgienij
Tutaj wywiad ze mną a już od dzisiaj można zdobyć "Przedświt"
pamiętajcie Zabójcze mózgi mogą być wszędzie a są wredne niesłychanie tylko "Przedświt" pomoże Wam je rozpoznać. Chcesz by Twój gatunek przetrwał w galaktyce? Czytaj "Zabójcze mózgi atakują!".
GrzybiarzAnonim - 18 Maj 2010, 20:44
Z twórczość Sebastiana Uznańskiego czytałem jak na razie tylko jedno opowiadanie - "Matka Gromów" z antologii Tempus Fugit.
Zainteresowałem się owym Autorem, po tym jak okazało się, że będzie on gościł w Przedświcie - antologii, w której znalazły się też moje opowiadania
Zbieram kaskę na "Żałując za jutro" (jak uzbieram i przeczytam, nie omieszkam podzielić się wrażeniami - zapowiada się dobrze!). Przeszukam też moje archiwa NF, SFFiH, MF, może akurat coś Sebastiana znajdę.
Chal-Chenet - 18 Maj 2010, 20:50
GrzybiarzAnonim napisał/a | Przeszukam też moje archiwa NF, SFFiH, MF, może akurat coś Sebastiana znajdę. |
Przeszukaj. IMO opowiadania > powieść.
ivaine - 18 Maj 2010, 20:52
GrzybiarzAnonim, koniecznie zapoznaj się z "Anielskim Dzieckiem" Sebastiana... .
Virgo C. - 18 Maj 2010, 20:53
GrzybiarzAnonim napisał/a | Przeszukam też moje archiwa NF, SFFiH, MF, może akurat coś Sebastiana znajdę. |
Nie ma sensu szukać na ślepo
http://baza.fantasta.pl/autor.php?id=1143
@Sebastian
Podeślij im tam może jakieś bardziej aktualne zdjęcie
GrzybiarzAnonim - 19 Maj 2010, 15:44
Cytat | http://baza.fantasta.pl/autor.php?id=1143 |
Super, dzięki! Bardzo uprościłeś mi życie
Cytat | koniecznie zapoznaj się z Anielskim Dzieckiem |
Sprawdzę.
P.S. A ta "pomoc debiutantom" o której piszesz Sebastianie (nie wiem, czy mogę po imieniu? Janek jestem), to tylko na takiej zasadzie, że promujesz swoim nazwiskiem antologie z nieznanymi Twórcami, czy też jakoś bardziej osobiście zajmujesz się niektórymi (lol ), czytasz Ich teksty, dajesz rady?
Sebastian - 20 Maj 2010, 09:15
GrzybiarzAnonim, bardzo dziękuje za zainteresowanie moją twórczością. Mam nadzieje, że "Zabójcze mózgi atakują!" Ci się podobały. Natomiast nie zajmuje się szczegółowo pracą nad poszczególnymi tekstami bo się na tym nie znam. To zadanie dla doświadczonych redaktorów, ja staram się znać swoje miejsce w szeregu.
ketyow - 7 Czerwca 2010, 10:49
Zabójcze mózgi atakują? Brzmi jak Futurama
Sebastian - 7 Czerwca 2010, 11:11
zapraszam do przekonania się osobiście
Fidel-F2 - 12 Czerwca 2010, 09:47
Żałując z a jutro połowa z hakiem za mną, jest lepiej a nawet całkiem dobrze.
Sebastian - 12 Czerwca 2010, 10:03
Cieszy mnie to niezmiernie a zwłaszcza ten hak
Fidel-F2 - 12 Czerwca 2010, 12:19
Sebastian - 13 Czerwca 2010, 08:26
A jak sądzisz ?
Fidel-F2 - 13 Czerwca 2010, 21:53
no, musze powiedzieć, że nie mam koncepcji
Kruk Siwy - 13 Czerwca 2010, 22:58
Uś Sebastian, chyba z naszych jest. Odpowiada pytaniem na pytanie.
bio - 13 Czerwca 2010, 23:06
Które ?
Kruk Siwy - 13 Czerwca 2010, 23:21
patrz spoiler.
bio - 13 Czerwca 2010, 23:32
No to nie wiem. 3, 19, czy 37 ? W przypadku numeru dwa i trzy, to wielki podziw. Co do numeru 1 - to tylko lekka zdziwka.
Kruk Siwy - 13 Czerwca 2010, 23:46
Sebastiano! Ajuto!
bio - 14 Czerwca 2010, 00:21
Nie, nie. Każdy jest kowalem swego kaca.
hrabek - 14 Czerwca 2010, 10:35
A ja wczoraj po dawnym straceniu nadziei wszelkiej, odnalazłem był zaginiony numer Magazynu Fantastycznego z przeczytanym do połowy tekstem Sebastiana. I oczywiście nie myliła mnie pewność, że to moja żona magazyn skitrała. A ja już się zacząłem do DImagusa dobierać. Teraz MF będzie musiał poczekać na swoją kolej.
Sebastian - 14 Czerwca 2010, 18:28
Autorowi nie wolno wyręczać leniwych Czytelników w interpretacji jego dzieła.
Sorrry Fidel, life is brutal
hrabek na litość boską ratuj przed żoną mózgi !!!
Fidel-F2 - 14 Czerwca 2010, 22:20
Sebastian - 14 Czerwca 2010, 22:34
uff błędy mi się zdarzają zapewne, stylistycznie jestem d u p a wołowa mam nadzieje że chociaż Baszila polubiłeś mimo to
co do sceny z gigantami, nie jestem pewien, czy dokładnie pamiętam o którą chodzi i pewnie zaraz coś niefortunnie pokręcę ale... wydaje się że w niej giganci byli wzrostu kilkakrotnie przewyższający człowieka, stąd zapewne założenie że przynajmniej na krótkim dystansie mogliby człowieka przegonić
natomiast trudno mi rzeczywiście dyskutować na temat fizyki gigantów, huberath kiedyś udowodnił że istnieć nie mogliby, bo kości by się załamały pod własnym ciężarem, jest też problem zużycia energii do długodystansowego biegu, w fantasy te problemy się chyba dyskretnie omija ?
ponoć z uwagi na sprawy przegrzaniowo - energetyczne dawni ludzie mogli złapać na sawannie taką antylopę, które zapieprzają jak miło ale potem padają na ryj, a człowiek bierze włócznie do łapy, słuchawki z ulubioną muzą na uszy i sobie truchta i truchta
Fidel-F2 - 14 Czerwca 2010, 22:43
ale wyluzuj, coraz bardzie mi się podoba
bio - 14 Czerwca 2010, 22:59
Nikt nie wie o co chodzi, ale i tak jest znośnie. Bo forumy, to inne światy. Przeżywasz bez zrozumienia.
|
|
|