Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Kostucha Drang - 27 Lutego 2011, 19:50
Cała historia z komiksem o chopinie nie byałaby warta wzmianki gdyby nie to, że to my od poczatku do końca ją sfinansowaliśmy. To wynagradzany z naszych pieniędzy buc uznał, że nalezy "promowac" a, to ,z naszych pieniędzy zapłacono artyście. W końcu tez to nasze pieniądze przepadną wraz z przemiałem dzieła. Socjalizm w pigułce.
Agi - 28 Lutego 2011, 00:36
Kostucha Drang napisał/a | To wynagradzany z naszych pieniędzy buc uznał, że nalezy promowac a, to ,z naszych pieniędzy zapłacono artyście. W końcu tez to nasze pieniądze przepadną wraz z przemiałem dzieła. |
Po pierwsze:
Kultura Gniewu: Zwrócimy dotację za komiks o Chopinie
Po drugie:
Wydawnictwo ma za to trafić do instytucji zajmujących się kulturą i sztuką
Zatem argumenty o naszych pieniądzach, jakby nietrafione.
A swoją drogą, uważam, że wiele hałasu o nic.
Fidel-F2 - 28 Lutego 2011, 08:15
pisowe popychłopaki jak zwykle nieogarnięci ale głośni
dalambert - 28 Lutego 2011, 08:47
Agi napisał/a | Zatem argumenty o naszych pieniądzach, jakby nietrafione. |
ej ze, a gdyby się nie upomniano o nasze pieniądze, gdyby nie było tej draki , to zwrócili by cokolwiek ?
Fidel-F2 - 28 Lutego 2011, 08:52
dalambert, uważasz, że ktokolwiek na forum jest w stanie wiążąco odpowiedzieć na Twoje pytanie?
NURS - 28 Lutego 2011, 09:07
Ja odpowiem. gdyby tak, to tak, albo nie, bo tak, ale skoro nie, to pewnie tak.
Czy to jest wystarczająco wiążące?
Agi - 28 Lutego 2011, 09:42
dalambert napisał/a | Agi napisał/a:
Zatem argumenty o naszych pieniądzach, jakby nietrafione.
ej ze, a gdyby się nie upomniano o nasze pieniądze, gdyby nie było tej draki , to zwrócili by cokolwiek ? |
dalambercie, napisałam w ten sposób, ponieważ w chwili, gdy Kostucha Drang, upominał się o nasze pieniądze informacja o zadeklarowanym zwrocie dotacji była w sieci od kilku dni.
Cytat | Kultura Gniewu: Zwrócimy dotację za komiks o Chopinie
arak
2011-02-23, ostatnia aktualizacja 2011-02-23 20:37 |
dlatego uznałam argument za nietrafiony.
Ita - 28 Lutego 2011, 10:28
Fidel-F2 napisał/a | Galathar napisał/a | No tak, nam to furmankami jeździć i kozy pasać a nie jakieś pociągi. Powiem tak, skoro w tej 10tysiecznej wsi udało się wybudować dworzec (i to tylko przy okazji tego, że i tak trzeba było zmodernizować tory), a w 30tys Sandomierzu ludzie nie są na tyle obrotni, by przelobbować odpowiednich decydentów żeby stacja działała, to niech władze Sandomierza przyjadą na kursy do Włoszczowy, może się czegoś nauczą. I to tym bardziej, że są tu dwie działające stacje Swoją drogą, nie wiem dlaczego niby pi...ole - twierdzisz, że 10tyś miasto nie jest w stanie wygenerować odpowiedniej kwoty przez 20 lat (chodzi o milion złotych) nic nie robienia? | to może w każdej wsi wybudujemy perony dla InterCity? Co to Włoszczowa jakieś Pany? a reszta kraju to swołocz? |
Wrócę jeszcze do tego tematu, bo coś mi nie gra.
Co się aktualnie zatrzymuje w Włoszczowie, a co nie?
Czym się różni peron dla InterCity od peronu dla pospiesznych - bo pospieszne zatrzymujące się w 10-tysięcznym mieście, i to na linii prowadzącej do stolicy, to chyba norma?
A co do Sandomierza, który zresztą dość dobrze znam - to, co się dzieje z tamtejszą linią kolejową to skandal.
NURS - 28 Lutego 2011, 13:56
zdaje się, ze tu nie chodzi tyle o peron, co o linię przy której stoi.
Anonymous - 3 Marca 2011, 13:02
Jednak były dwa pogrzeby? Lech ożył i zwycięży? NMSP.
czterdziescidwa - 3 Marca 2011, 14:09
Wszyscy się pewnie czegoś takiego spodziewali już 11 kwietnia, ale teraz publikowane są kolejne dokumenty o "naciskach":
http://wyborcza.pl/1,7524...ed_Tbilisi.html
Swoją drogą, niezły timing.
Fidel-F2 - 3 Marca 2011, 22:15
niom, na debili nie ma rady
Witchma - 3 Marca 2011, 22:57
Fidel, pohamuj trochę język, proszę (i dotyczy to wszystkich tematów).
aniol - 4 Marca 2011, 10:49
http://media.wp.pl/kat,10...ml?ticaid=1be2b
politycznie poprawni idioci maja teraz ciezki orzech do zgryzienia jesliby chcieli skomentowac powyzsze
dalambert - 4 Marca 2011, 10:57
Ależ po prostu pan farrakhan prezentuje przemyślenia i objawienia jakie uzyskał praktykując "Wielki Dżihad"
feralny por. - 4 Marca 2011, 10:58
Żaden problem, albo zignorują, albo powiedzą, że to margines i zignorują. Może jeszcze coś bąkną o "umiarkowanych muzułmanach", którzy są przyjazni jak smerfy.
NURS - 4 Marca 2011, 11:37
Nie idź ta droga Baracku Obamo i Sabo...
Tak mi się skojarzyło, czytając jego wypowiedź. Niestety, dla fundamentalistów to prawda objawiona i nikt ich nie przekona, ze czarne jest czarne, ze sparafrazuję jednego z naszych fundamentów.
Anonymous - 4 Marca 2011, 13:51
NURS napisał/a | Tak mi się skojarzyło, czytając jego wypowiedź. Niestety, dla fundamentalistów to prawda objawiona i nikt ich nie przekona, ze czarne jest czarne, ze sparafrazuję jednego z naszych fundamentów. |
Ale, ale, miał nastąpić koniec cywilizacji białego człowieka... A propos białego człowieka. Coś w tym jest... Jedyne zwycięstwo polskich "powstańców", a dzieli naród, jak mało co (ot, choćby zaproszenie Jaruzelskiego przez Komorowskiego). <ściana>
Ten człowiek nie przestanie mnie zaskakiwać Najpierw brał leki w kampanii prezydenckiej, więc nie miał wpływu na to, co mówi. Teraz nie wie nad czym głosuje.
dalambert - 4 Marca 2011, 14:05
Żerań napisał/a | a dzieli naród, jak mało co (ot, choćby zaproszenie Jaruzelskiego przez Komorowskiego). |
no to z okazji wyzwolenia Ashwitza pewnie należało by uczcić więźniów , wyzwoliceli, SSwachmanów, sonderkomando , a duch komendalta Hesa stanąłby pod łapkę z prof. Bartoszewskim i by se razem wspominali.
Temu angolowi odbija,a i z Tobą kiepsko
Agi - 4 Marca 2011, 14:14
Panu Prezesowi gratuluję samokrytyki:
Cytat | Kaczyński tłumaczył, że w czasie gdy w sejmie głosowano nad kodeksem, jego ugrupowanie najwyraźniej nie było w stanie tak szybko tego przeanalizować. |
http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html
Anonymous - 4 Marca 2011, 14:55
dalambert napisał/a | no to z okazji wyzwolenia Ashwitza pewnie należało by uczcić więźniów , wyzwoliceli, SSwachmanów, sonderkomando , a duch komendalta Hesa stanąłby pod łapkę z prof. Bartoszewskim i by se razem wspominali. |
Po pierwsze, od kiedy to POLACY wyzwolili Auschwitz?
Nie neguję męstwa, ani potrzeby czczenia pamięci poległych w powstaniach, ale odnoszę wrażenie, że zamiast cieszyć się z tego, co udało nam się osiągnąć (przy zachowaniu proporcji), wciąż żyjemy w dziwacznie rozumianym neo-romantyzmie, w którym nie ma miejsca na celebrowanie zwycięstw, a jedynie opłakiwanie zmarłych.
Po drugie, o ile uważam, że Jaruzelskiego powinno się osądzić i chociażby symbolicznie ukarać, to zestawianie go ze zbrodniarzami nazistowskimi, którzy ukatrupili miliony jest grubą przesadą. IMO.
jewgienij - 4 Marca 2011, 15:04
Weź przestań, Żerań.
Odpowiadasz komuś, kto pisze o wyzwoleniu "Ashwitza", o duchu "komendalta Hesa", o braniu się pod rączkę z Bartoszewskim. Liczysz na poważną dyskusję?
dalambert - 4 Marca 2011, 15:06
Żerań, kolaborant, zdrajca i kat Wybrzeża znuszony do negocjacji gdy patron pieriestrijkę ogłosił i go wraz z kumplami olał, to nie jest osoba do świetowania czegokolwiek.
Idź sobie na "Czarny czwartek" i se popatrz co dzielne LWP pod dowództwem Jaruzela wyprawiało.
A ten arogancki angol to tam pisuje nie jest dla mnie autorytetem, ot kolejny bezczelny pisma i tyle.
Ps jewgienij jak jaruzelski ma być za autorytet moralny to i taka wredna konfiguracja uroczystości może być popierana , przez naszch kochanych relatywistów szukających "racji drugiej strony'
Anonymous - 4 Marca 2011, 15:18
Wyjaśnijmy sobie coś:) Nie uważam Jaruzela za autorytet moralny:) Uważam, co sam pisałem, że za wszystko, co zrobił, powinien stanąć przed sąd i zostać ukarany. NATOMIAST porównanie go do nazistów uważam za grubą przesadę, ponieważ Jaruzelski, przy wszystkich swoich wadach i całym życiorysie, NIE zabił milionów. Komuniści rosyjscy, owszem. Jaruzel - nie. Zresztą zaproszenie Jaruzela przez Komorowskiego uważałbym za duży błąd, ale nie o tym była mowa. Mowa była o tym, że w naszej tradycji nie ma miejsca na świętowanie zwycięstw, a jakby nie patrzeć, przy cenie, jaką zapłaciliśmy, uważam przemiany 1989 za wielkie zwycięstwo, bo dzięki niemu mogę pisać na tym forum bez obawy, że esbecja spałuje mnie na ulicy. I tyle w temacie.
dalambert - 4 Marca 2011, 15:21
Żerań, od 1945 po 1990 , to własnie kumple jaruzela wymazywali, zakłamywali i poniewierali polskie zwyciestwa / Kłuszyn, Wiedeń,Rok 1920 i jeszcze pare/ a teraz ktoś z boku nam drydymały o "polskiej tradycji' w brzuch wciska.
A .......... , szkoda psa !
Anonymous - 4 Marca 2011, 15:25
Okay, ale ile tych 'wielkich zwycięstw' było? Na skalę historyczną? 1920, zgoda. Zapomniałem, mea culpa. Ale to nie było powstanie, mimo wszystko. A tutaj zaczęliśmy od powstań, więc do powstań wróćmy.
Powstanie Warszawskie? Klęska. Styczniowe? Klęska. Listopadowe? Klęska.
dalambert - 4 Marca 2011, 15:30
Żerań, Powstanie Wielkopolskie 1806, Powstania Śląskie / trzy sztuki- w sumie sukces/ Powstanie Wielkopolskie 1918-1919 .
Anonymous - 4 Marca 2011, 15:37
A teraz powiedz mi, co się czci w Polsce na dużą skalę. I, podpowiem, nie do końca jest to wina komunistów (chociaż odegrali, niestety, dużą rolę).
Kai - 4 Marca 2011, 21:37
Żerań napisał/a | co się czci w Polsce na dużą skalę. | Małysza!
Po ponad 3 tygodniach z lekka poza nurtem czuję się zdecydowanie zdrowsza psychicznie.
Ziuta - 4 Marca 2011, 21:43
Żerań napisał/a | A teraz powiedz mi, co się czci w Polsce na dużą skalę. |
Okrągły stół.
|
|
|