Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Galathar - 23 Lutego 2011, 00:03
Nie czytałem tego - nie wiem, nie będę się wypowiadac czy to jest sztuka czy nie. Ale kilka rzeczy strasznie zwraca moją uwagę w tej sprawie. Przede wszystkim, jeśli jakieś egzemplarze umkną "wizycie na stosie", to fajnie by było coś takiego miec, bo na rynku kolekcjonerskim prędzej czy później na pewno to osiągnie wyższe ceny niż ewentualne koszty zakupu. Druga sprawa - oglądam w TVN24 materiał o tym i niesamowtie, że o komentarz poproszono osoby związane z muzyką (dokładnie nie pamiętam już jaka to była instytucja, może szkoła, może jakiś instytut - grunt, że Chopin w nazwie). Nie powinien się czasem odezwac ktoś związany z komiksem, kto byłby w stanie rzetelnie temat ocenic? W Polast News skupiono się natomiast na tym, co było wspomniane tylko w TVN24 - czyli niesamowitym spostrzeżeniem, że komiksy nie muszą byc dla dzieci. W obu materiałach czepiono się także tylko tego jednego właśnie - że Chopin, że wulgaryzmy, a zapomniano, że jest to jedna historia z wielu. W opisie wydawcy Ostrowskiego nawet się nie wymienia - jest jednym z iluśtam komiksiarzy z Polskich i Niemiec. W obu materiałach pokazano tylko kilka stron, a ta pozycja to w sumie gruba kobyła. A że Ostrowski nie potrafi się wytłumaczyc i obronic swego dzieła, a do tego ktoś dał ciała przy selekcji historii lub po prostu niepotrzebnie w MSZ dał wolną rękę wydawcy - to już inna historia.
jewgienij - 23 Lutego 2011, 00:35
Wysyłanie na przemiał komiksów, bo były wulgaryzmy, to paranoja. Za Chopinem ma się wiecznie ciągnąć wierzba, kaszel i powstanie listopadowe? To ma być hołd? Sam jestem bardzo związany z jego muzyką od lat, bardziej mnie wkurza podejście typu " Pragnienie miłości" czy inne cukierkowe spłycanie, które uczyniło z Chopina posąg z wierzbą nad głową gratis. Jego zasług dla rozwoju muzyki nikt w Polsce nie zrozumiał, bo u nas koncentrowano się na bocianach, Moskalach i Niepodległości. Tym zabiliśmy dla świata Mickiewicza, Chopin - jako muzyk - na szczęście obronił się samą muzyką.
baranek - 23 Lutego 2011, 05:46
Ktoś w ogóle widział ten komiks? Bohaterem wcale nie jest Szopen, tylko muzyk popowy podobny z wyglądu do Szopena. Organizuje koncert w więzieniu, w którym siedzi jego brat. No a więźniowie mówią jak mówią.
Autor mówi, że nie wiedział, ze komiks ma iść do szkół. Mógł nie wiedzieć, sądząc po bałaganie.
Popatrzyłem sobie na spis lektur do gimnazjum. Do drugiej klasy. "Quo Vadis". Spoko, prawda? Sceny rzezi na chrześcijanach nikomu nie przeszkadzają. Pewnie dlatego, że zarówno torturowani, jak ich oprawcy mówią poprawną polszczyzną.
Komiks robiła "Kultura Gniewu". Można było przewidzieć, co to będzie? No niekoniecznie, jak się okazało.
Komiks jest wulgarny, nie podoba mi się kreska i ogólnie - kicha. Ale, jak słusznie zauważył ktoś w telewizorze, skoro nie nadaje się dla dzieci, które przecież nie znają wulgaryzmów, to można go chyba sprzedać/rozdać dorosłym? Przecież licealiści to już ludzie dorośli.
A jeśli ktoś przytomnie schował sobie kilka egzemplarzy - będzie mógł nieźle zarobić.
E: A jak chcieli mieć grzeczny komiks o Szopenie, to trzeba było się zgłosić do Papcia Chmiela, albo do Szarloty Pawel.
Fidel-F2 - 23 Lutego 2011, 09:03
ale skoro właściciel kasy stwierdził, że nie zamierza tego wydać to o czym tu gadka wogóle? ma to trzymać do usranej smierci w skarbcu? a po co? do pieca i z głowy
czym tu się ekscytować?
dalambert - 23 Lutego 2011, 09:18
Gdyby Jego Ekscelencja Minister Radek Sikorski wydał ten komiksik za swoje prywatne pieniadze, a nastepnie stwiedził, ze mu się nie podoba , to jego problem, jego kasa, co najwyżej autorzy mogli by się czuć poszkodowani.
Ale to poszło idiotycznie z naszych podatków z budżetu Ministerstwa Spraw Zagranicznych przy aplauzie 'oszczędnosci w kryzysie" cóż, taki mały, ale piękny kwiatek na "zielonej wyspie"
Adon - 23 Lutego 2011, 09:22
W tej chwili z komiksu zrobiono kolekcjonerski rarytasik. Nieważne, że jest badziewny.
NURS - 23 Lutego 2011, 09:24
przypomnieć ci dalambercie peron we włoszczowej?
politycy każdej opcji wydają nasza kasę na rózne *beep*. Akurat trudno winic sikorskiego za to, ze nie czyta komiksów zamawianych przez jego przydupasów, bo to nie jego robota. Ale ktoś, kto za to odpowiada personalnie powinien dostać z liscia albo czapki.
Tak na marginesie, to nie jest komiks wydany przez kogoś tylko częśc materiałów promujących Polskę, więc nie mówcie, ze tego typu jazda ma jakikolwiek sens.
dalambert - 23 Lutego 2011, 09:37
NURS, przestan pisolić, we Włoszczowej pociągi stają, o ile w ogóle jadą - patrz dzałalność min. Grabarczyka, a tu z moich podatków coś , czego nawet porządnie zamówić i określić targetu nie potrafili i teraz wywalają. Zamiast , po takiej reklamie opędzlować na wolnym rynku i odzyskac koszta
Widze , ze dalej popisoliło Cię na amen- SZKODA
NURS - 23 Lutego 2011, 09:52
Nie stają i to już od dawna, bo to totalnie nieopłacalne bylo - możesz sam sprawdzić jak nie wierzysz. to ciebie popisioliło, bo z każdym gówienkiem lecisz, żeby kogoś ważniejszego obrzucić. I masz rację, SZKODA. WIELKA SZKODA.
Ja tez jadę po tym komiksie, anie nie robię tego w pisiacki sposób, obsrywając ministra, którey pewnie nie widzial tego cuda na oczy, bo nie jest od tego, zeby oglądac każdy materiał promocyjny. Od tego są ludzie, i oni powinni beknąć za taki szajs. A ty co robisz, raczka do nocnika i pac, a nuż się coś przyklei. Jakie to prawe i sprawiedliwe.
Zauważ dalamberciku złoty, ze ja się nie odzywam i nie pisiolę, dopóki ty się nie odwzwiesz w tym stylu jako pierwszy. mam niewysowioną radochę, mogąc pokazać, ze twoi moczodawcy i uwielbieńcy robią dokładnie to samo, za co chciałbyc wyrżnąć przeciwników politycznych
A co do opędzlowania, to skoro w tym komiksie nie ma nic zdrozeniego i antypatriotycznego (skoro można go ludziom sprzedać) to o co to cale twoje pisiolenie?
Paranoja.
dalambert - 23 Lutego 2011, 09:55
NURS, moj Ty nieoceniony strazniku PiS - cudnie Cię pogięło
Agi - 23 Lutego 2011, 10:04
dalambert napisał/a | we Włoszczowej pociągi stają, o ile w ogóle jadą |
Z Warszawy można do Włoszczowej dojechać... przez Katowice:
Cytat | Warszawa Centralna 23.02.11 09:30 IV/
EC 110 EC 110
EuroCity
PKP Intercity, obowiązek dopłaty, pociąg z rezerwacją miejsc, pociąg z wag. restauracyjnym, w pociągu wagon dla niepełnosprawnych
Katowice 12:02
Katowice 13:50
TLK62102 TLK62102
TLK
PKP Intercity, 1. kl. rezerwacja fakultatywna, w pociągu wagon dla niepełnosprawnych, przesyłki konduktorskie za opłatą
Włoszczowa 15:16 |
NURS - 23 Lutego 2011, 10:04
Nie strażniku PiS tylko elementarnej prawdy, z której dostrzeżeniem masz kłopoty, dalambercie złoty. Zadziwioająco w takich momentach przechodzisz na osobiste inwektywy pomijając temat rozmowy.
ale spoko, jestem do tego przyzwyczajony, robimy to już od wielu lat. Zadam ci to pyta ie znowu, zeby i innym nie umknęło co robisz:
A co do opędzlowania, to skoro w tym komiksie nie ma nic zdrozeniego i antypatriotycznego (skoro można go ludziom sprzedać) to o co to cale twoje pisiolenie?
dalambert - 23 Lutego 2011, 10:31
NURS, poczytaj sobie o sprawie miłośniku prawdy i spraiwedliwość MSZ podięło decyzje 'skaowania" nakłady / koszta wydania 30 000 eraków/
ale Ty dalej trujesz, że "w Ameryce murzynów biją!!!"
a teraz to w hameryce już murzyni biją
NURS - 23 Lutego 2011, 11:04
Nie dalambercie, ja ci uświadamiam, ze skoro jesteś takim patriota, za jakiego się podajesz, to powinieneś popierać idee, usunięcia czegoś co jest twoim zdaniem niepatriotyczne. Przecież pałasz swiętym oburzeniem na zawarte tam treści. Mnie się też nie podoba to, co zrobił niejaki Ostrowski i dlatego uważam, ze strata takiej sumy jest mniejszym złem, niż rozpowszechnianie kupy.
co ciekawe, jak twoi ulubieńcy zmarnotrawili kwotę wielokrotnie większą na równie wielki, jeśli nie większy idiotyzm (wspomniany peron) to do dzisiaj ich bronisz.
W moim tekscie nie ma ani jednego słowa o biciu murzynów, bo tak naprawde to ty, o nich wspominasz, usiłując obrzucić kupa Sikorskiego, a przeciez nie ma za co, bo komiks jest wedle ciebie cacy, skoro postulujesz, zeby sobie ludzie go kupowali.
http://wiadomosci.gazeta....wyrzucic_z.html
no, i co, czytałeś jak wygląda sprawa, czy pislioliłeś jak zwykle?
dalambert - 23 Lutego 2011, 11:22
NURS, czy ja napisałem, ze moim zdaniem jest to nie patriotyczne , czy napisłem cokolwiek o świetym oburzeniu i "tresciach tam zawartych"
Oburzyłem się tylko na tak nieprofesionalne wydawanie pieniędzy podatników/ więc i moich/
To ty wciskasz mi jakies swoje fobie i usiłujesz myśleć i oglaszać "co ja uważam i uczuję"
Jest to zwyczajna manipulacja i zwykła arogancja, ale cóż na chorobę nie ma rady
NURS - 23 Lutego 2011, 11:43
cycaty z damalberta:
Cytat | Gdyby Jego Ekscelencja Minister Radek Sikorski wydał ten komiksik za swoje prywatne pieniadze, a nastepnie stwiedził, ze mu się nie podoba , to jego problem, jego kasa, co najwyżej autorzy mogli by się czuć poszkodowani.
Ale to poszło idiotycznie z naszych podatków z budżetu Ministerstwa Spraw Zagranicznych przy aplauzie 'oszczędnosci w kryzysie cóż, taki mały, ale piękny kwiatek na zielonej wyspie |
Cytat | NURS, przestan pisolić, we Włoszczowej pociągi stają, o ile w ogóle jadą - patrz dzałalność min. Grabarczyka, a tu z moich podatków coś , czego nawet porządnie zamówić i określić targetu nie potrafili i teraz wywalają. Zamiast , po takiej reklamie opędzlować na wolnym rynku i odzyskac koszta |
pisiolisz, upolityczniasz, co możesz. rzucasz kupami w ministrów, jakby to oni zamówili. i jeszcze się drzesz, zebym czytal o sprawie, a jak czytam, to widze, że sprawa wygląda trochę inaczej. peron też z moch podatków powstal i jaoś ci nie wadził, że miliony poszły w błoto, bo twoi je przepieprzyli.
Pisiolenie na scenie
Galathar - 23 Lutego 2011, 15:12
Jeśli chodzi o komiks, to powiedziałem swoje. Ładnie zresztą podsumował Adon. Może tylko dodam, że to, iż taki komiks wydało MSZ jako promocję Chopina i polskiej kultury i podkręślę, że to iż nieupilnowano tego, też mi się nie podoba. Padło tu jednak takie zdanie:
Cytat | Nie stają i to już od dawna, bo to totalnie nieopłacalne bylo - możesz sam sprawdzić jak nie wierzysz. |
i powiem tylko tyle: najpiękniejsze było, jak np. onet poinformował ze dwa lata temu, że pociągi we Włoszczowie przestają się zatrzymywac. Zapomnieli tylko dodac, że chodzi o Intercity, a Regio dalej jeżdżą i jest ich całkiem sporo. Potem co prawda PR nie mogło korzystac z infrastruktury kolejowej i zniknęły wszystkie fajne, tanie połączenia, zostały ze 2-3 IC na trasie Warszawa-Wł.Północ-Kraków. Teraz jeździ na tej trasie 8 pociągów - i mówię tylko o pociągach z Wawy do Krk. I widac jest to jednak opłacalne, skoro czasem ciężko zaparkowac na tym malutkim parkingu przed stacją. A i o drugiej stacji też nic ne wsponieli - ot, dziennikarska rzetelnośc
Cytat | peron też z moch podatków powstal i jaoś ci nie wadził, że miliony poszły w błoto, bo twoi je przepieprzyli. |
Proszę mnie nie mieszac z błotem. Dzięki temu peronowi (dżizas, jakie halo o wiatę i trochę kostki, jak by Bóg wie co tam było) dojeżdżam sobie na studia. Żeby tylko o mnie chodziło to pal licho. Ale podobnych mnie jest dużo więcej tu w mieście I wisi im to, czy jest PO czy PiS, czy SLD, bo im się należało - z własnych podatków se to wypracowali, bo przez lata nic się tu nie działo.
Tak więc jeśli chodzi o niejeżdzenie pociągów, jak to mówił Twain "pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone".
A, i jeszcze jedno, w pewnym momencie można tu było dojecha bezpośrednio do Pragi i Moskwy, bo się pociąg na tej trasie zatrzymywał
Witchma - 23 Lutego 2011, 15:16
Adon napisał/a | W tej chwili z komiksu zrobiono kolekcjonerski rarytasik. |
http://allegro.pl/chopin-...1475861410.html
dalambert - 23 Lutego 2011, 15:26
NURS, no i co ? pisolku słodki? musiał Ci mieszkaniec Włoszczowy wyjaśnić jaka jest prawda Dociekliwy strażniku prawdy i sprawiedliwości
umiesz tylko pwtarzać newsy z TVN24 i Gwuuuuuu...
Gustaw G.Garuga - 23 Lutego 2011, 15:48
Facet miał zero pomysłu na komiks o Szopenie, więc narysował coś, na co miał jakiś pomysł, wetknął na odczepnego postać z Szopenem się kojarzącą, i tak posłał. Mało to takich sytuacji np. w tematycznych antologiach fantastycznych? Problem w tym, że zaprezentowanego pokroju "przedstawianie z nowej strony" to zrobić niesłychanie łatwo, wystarczy wrzucić parę wulgaryzmów, chlusnąć rzygiem, łajnem. Tylko taką mamy alternatywę - Szopen pośród suchotniczych kasłań albo Szopen pośród karczemnych bluzgów? Śmiem wątpić. Niestety, brak pomysłu twórcy zbiegł się z brakiem mózgu urzędników, no i mamy pasztet. Polecieć powinien ten, co dokonywał ostatecznej selekcji do albumu. A komiks może w sprzedaży wolnorynkowej, ale na pewno nie jako wydawnictwo promocyjne/informacyjne/itd. I tylko żal innych autorów w albumie, bo może włożyli w swoją pracę serce, a dostało im się rykoszetem.
NURS - 24 Lutego 2011, 09:32
dalambert napisał/a | NURS, no i co ? pisolku słodki? musiał Ci mieszkaniec Włoszczowy wyjaśnić jaka jest prawda Dociekliwy strażniku prawdy i sprawiedliwości
umiesz tylko pwtarzać newsy z TVN24 i Gwuuuuuu... |
I nic. Jakoś nie widze obalenia tezy, że te pieniądze były wywalone w błoto. Ten peron został wybudowany dla intercity, inwestycja była wyrzuceniem pieniędzy w błoto, a że jest wykorzystywana przez normalny ruch i tak nie zwróci poniesionych nakładów. W przypadku kolegi może i jest to ułatwienie życia, ale jakbyśmy każdemu za takie pieniadze coś ułatwili, bylibyśmy głeboko w d, jako kraj. kolega mógłby dojeżdżać pi bez wyrzucenia takiej kasy w błoto (z punktu widzenia podatnika). Gdyby w Kielcach powstal port morski, pewnie też znalazłbyś zadowolonych z tego faktu.
I to jest prawda, którą usiłujesz zadeptać.
a a propos komiksu:
http://www.tokfm.pl/Tokfm..._Chopinie_.html
I było pisiolić?
Jak to życie brutalnie się z toba obchodzi, mon frere. Co sobie znajdziesz temat do pisiolenia, to zaraz go rozwiążą.
Natomiast probme, co zauważa też GGG polega na tym, że underground komiksowy, który od lat istnieje i jeździ po wszystkim dostał się do materiałów, które maja promowac Polskę, niejako do dyplomacji. I to jest straszne, nie sam komiks, bo ta historyjka nie odstaje za bardzo od wielu "dzieł" jakie krażą po rynku. Gdyby to była kolejna antologia niszowa, nikt by na to nie zwrócił uwagi. To jak z bucikami św. pamięci prezydenta. Gdyby poszedł do wuja na imieniny w takim obuwiu, co najwyżej kuzynka by go obśmiała, ale jak się prezentuje w czyms takim u Busha, robi wioche nam wszystkim. Wersja dla miłośników PiS-u. To jak z posadzeniem dupskaprzez Komorowskiego, przed Angelą, na trójkąciku weimarskim.
Fidel-F2 - 24 Lutego 2011, 09:43
Galathar napisał/a | Żeby tylko o mnie chodziło to pal licho. Ale podobnych mnie jest dużo więcej tu w mieście I wisi im to, czy jest PO czy PiS, czy SLD, bo im się należało - z własnych podatków se to wypracowali, bo przez lata nic się tu nie działo. | Ale Włoszczowa to 10 tyś mieszkańców, trochę większa wieś i InetCity, Regio? Jakaś paranoja. A przez to, być może że wywalono tam pieniądze w błoto w moim rodzinnym Sandomierzu (skoro prywatą się zajmujemy), mieście 30-tysięcznym nie ma dworca wogóle, tzn budynek jest, ale stacja jest zamknięta i nawet osobowe się nie zatrzymują. Więc nie pi...dol, ze se z podatków wypracowali, no chyba, że z moich
figurant - 24 Lutego 2011, 11:33
Ciekawe:
http://www.pardon.pl/arty...nione_obietnice
W sumie interesujące jest pytanie: po co partiom politycznym program skoro i tak go nie realizują?
Jotha - 24 Lutego 2011, 12:17
Cóż, nie zawsze się da. U nas chyba się jeszcze nie zdarzyło, żeby jakaś partia miała w parlamencie większość wystarczającą do samodzielnego rządzenia, a w przypadku koalicji część programu jest nie do zrealizowania. No i sytuacja gospodarcza swoje robi, program pisany w czasach prosperity niezbyt przystaje do czasów kryzysu.
Ale najczęściej to dlatego, ze populistyczne obietnice składane dla zdobycia poklasku tłumu "wyborców", wprowadzone w życie, doprowadziły by do katastrofy, po której ów tłum "wyborców" by mógł zacząć fizycznie rozliczać rządzących za spełnienie swoich obietnic...
Akurat jeśli chodzi o okręgi jednomandatowe to bardzo dobrze, że ich nie wprowadzono. Byśmy mieli w parlamencie nie jednego, ale kilku Stokłosów
Galathar - 26 Lutego 2011, 20:01
Cytat | I nic. Jakoś nie widze obalenia tezy, że te pieniądze były wywalone w błoto. Ten peron został wybudowany dla intercity, inwestycja była wyrzuceniem pieniędzy w błoto, a że jest wykorzystywana przez normalny ruch i tak nie zwróci poniesionych nakładów. W przypadku kolegi może i jest to ułatwienie życia, ale jakbyśmy każdemu za takie pieniadze coś ułatwili, bylibyśmy głeboko w d, jako kraj. kolega mógłby dojeżdżać pi bez wyrzucenia takiej kasy w błoto (z punktu widzenia podatnika). Gdyby w Kielcach powstal port morski, pewnie też znalazłbyś zadowolonych z tego faktu. |
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla mnie nie jest to kasa wywalona w błoto, a widać dla firmy również (dla obu, bo obie kursują). Na dworcu staje przynajmniej po 20 pociągów w obu kierunkach i jednak ludzie z nich korzystają. I widać się to opłaca komuś, skoro pociągi się tu zatrzymują.
Swoją drogą to wygląda tak: dworzec To jest cała stacja, nie widać tu jeszcze stosunkowo małego parkingu, ani podejścia. Budynek w tle w jednym pomieszczeniu zaimprowizowano na dość partyzancką poczekalnię. Już pisałem, że nie ma się czym tak naprawdę podniecać.
Przykład z Kielcami i portem o tyle nie jest trafny, że tory we Włoszczowie już były i pociągi jeździły, nie było tylko peronu. Każdy może mieć jednak własne zdanie na ten temat - ja, z praktyki, sądzę, że jednak się kiedyś ten dworzec zwróci, a nawet jeśli to nie, to nie zawsze ekonomiczne względy są najważniejszym kryterium. Chodziło mi jednak o sprostowanie tego, że pociągi jednak stają, a nie polemizowanie warto-nie warto
Bo jeśli chodzi o ocenę komiksu, to zgadzam się z GGG i z NURSem.
Cytat | Ale Włoszczowa to 10 tyś mieszkańców, trochę większa wieś i InetCity, Regio? Jakaś paranoja. A przez to, być może że wywalono tam pieniądze w błoto w moim rodzinnym Sandomierzu (skoro prywatą się zajmujemy), mieście 30-tysięcznym nie ma dworca wogóle, tzn budynek jest, ale stacja jest zamknięta i nawet osobowe się nie zatrzymują. Więc nie pi...dol, ze se z podatków wypracowali, no chyba, że z moich |
No tak, nam to furmankami jeździć i kozy pasać a nie jakieś pociągi. Powiem tak, skoro w tej 10tysiecznej wsi udało się wybudować dworzec (i to tylko przy okazji tego, że i tak trzeba było zmodernizować tory), a w 30tys Sandomierzu ludzie nie są na tyle obrotni, by przelobbować odpowiednich decydentów żeby stacja działała, to niech władze Sandomierza przyjadą na kursy do Włoszczowy, może się czegoś nauczą. I to tym bardziej, że są tu dwie działające stacje Swoją drogą, nie wiem dlaczego niby pi...ole - twierdzisz, że 10tyś miasto nie jest w stanie wygenerować odpowiedniej kwoty przez 20 lat (chodzi o milion złotych) nic nie robienia? Cóż, nie będę przekonywał, ale jak coś - ostatnio powstał też basen (też obiecywany od ponad 20 lat). Rozumiem, że też za Twoje podatki
EDIT:
Wcześniej nie zauważyłem - dalambert, mówi się z Włoszczowy, a nie z Włoszczowej
NURS - 27 Lutego 2011, 09:38
Widzisz, ale ty przedstawiasz tylko jedną stronę problemu - dla ciebie jest wygodniej, bo jakieś pociągi się zatrzymują. I OK, ale ten peron powstał jako jedyny przystanek dla ekspresów na linii Kraków - Warszawa. Podobno był straszniwie-cholenie niezbedny dla masy ludzi. Po jego wybudowaniu okazało się, że to kompletna nieprawda, di ekspresów wsiadało po kilka osób. Wydłuzył się czas podróży, kolej ponosiła wymierne straty. Także PKS, z którym miasto zawarło nawet jakieś umowy, żeby się wam nie zwinął. W końcu ekspresy się tam nie zatrzymują. nie zaprzeczysz niczemu z powyższych faktów.
A napisz mi, jak wygladała sytuacja wcześniej. Mieliście inną stację kolejową? Jak dojeżdżało się wo wa-wy i krakówka?
Basen powstał z pieniędzy gminy - peron wybudował Gosiewski za nasze podatki, żebyście go kochali i wybrali. wyczuwasz róznicę?
Fidel-F2 - 27 Lutego 2011, 14:48
Galathar napisał/a | No tak, nam to furmankami jeździć i kozy pasać a nie jakieś pociągi. Powiem tak, skoro w tej 10tysiecznej wsi udało się wybudować dworzec (i to tylko przy okazji tego, że i tak trzeba było zmodernizować tory), a w 30tys Sandomierzu ludzie nie są na tyle obrotni, by przelobbować odpowiednich decydentów żeby stacja działała, to niech władze Sandomierza przyjadą na kursy do Włoszczowy, może się czegoś nauczą. I to tym bardziej, że są tu dwie działające stacje Swoją drogą, nie wiem dlaczego niby pi...ole - twierdzisz, że 10tyś miasto nie jest w stanie wygenerować odpowiedniej kwoty przez 20 lat (chodzi o milion złotych) nic nie robienia? | to może w każdej wsi wybudujemy perony dla InterCity? Co to Włoszczowa jakieś Pany? a reszta kraju to swołocz?
Fidel-F2 - 27 Lutego 2011, 18:44
http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html
http://www.youtube.com/watch?v=WAuGnmMVLNM
co za głupek
NURS - 27 Lutego 2011, 18:46
Przeciez prezes powiedział, ze są sekowani. No to Płaszczak udowodnił wszystkim, że tak jest.
Czepiasz się.
Fidel-F2 - 27 Lutego 2011, 18:48
|
|
|