To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Fidel-F2 - 29 Marca 2016, 21:02

Wybuchowa para / Knight and Day Klasyczne zabili go i uciekła. Z pełnym autodystansem i przyjemnym humorem. Akcja kompletnie bez sensu ale to bez znaczenia, oglądanie przynosi widzowi sporo radości. Za Diaz nie przepadam ale dała nieźle radę, Tomcia lubię od zawsze i też daje radę.
bio - 29 Marca 2016, 21:56

W Ex Machina scenarzysta zrobił kilka bezsensownych założeń, by mu się całość zamknęła. I ta całość naiwną będąc - rozczarowuje. Widziałeś, znaczy się nie zgadzasz. Nie widziałeś, to zobacz. Co tu gadać o kiepskim SF.
fealoce - 29 Marca 2016, 22:39

feralny por. napisał/a
Noe: wybrany przez boga - niewiarygodnie słabe. Aż się nie chce wierzyć, że można wziąć jeden z najstarszych mitów ludzkości i tak zmarnować ten potencjał. Szkoda gadać.

No niestety, nawet Jennifer Connelly go nie ratowała.

bio - 29 Marca 2016, 22:41

Bo Jennifer powinna zagrać Ewę w filmie o Ogrodzie Eden. Niestety, już chyba jej czas minął.
Luc du Lac - 30 Marca 2016, 00:13

Noe, to śmiało można powiedzieć, murowany kandydat do największej kupy tego 10 lecia
Uduszeni Conelly, Crowe, Hopkins podlani Hermioną w rerzyserii 2piRAronofskyego dają prawdziwy pokaz chały

Spokojnie można po stawić film obok Wiedźmina

Fidel-F2 - 30 Marca 2016, 08:50

Fidel napisał/a
Ex Machina Minimalistyczne w środkach wyrazu, gęste w warstwie treściowej, umowne fabularnie, bardzo dobre kino SF. Sztuczna inteligencja i tematy pokrewne. Warto.

fealoce - 30 Marca 2016, 17:25

bio napisał/a
Bo Jennifer powinna zagrać Ewę w filmie o Ogrodzie Eden. Niestety, już chyba jej czas minął.

aś tam minął, wciąż jest śliczna! ale niestety nawet z nią ten film jest do niczego

Dunadan - 31 Marca 2016, 08:26

A ja uważam ze gdyby Noe nie był o Noem to były całkiem spoko film sci-fi/fantasy/postapo. Mieli kilka naprawdę kapitalnych pomysłów.
bio - 31 Marca 2016, 19:37

Outlander. Po trosze ociera się o Thorgala. Niby nic wielkiego, ale fajna rozrywka na nocnym dyżurze, oglądana w szachownicę. Jeden z tych nieszczególnych filmów SF, a nie SF, nieźle rzemieślniczo skonstruowanych. Trochę emocji, ze świadomością, że prochu nie odkryją. Niezłe tempo, nie zawsze na złamanie karku, dobre zdjęcia, w miarę trzyma się kupy. Jak dla mnie przygodówka na mocne 3 plus. Mały sentymentalizm mnie nie uraził.
marekz - 31 Marca 2016, 22:57

Noe, Wiedźmin i 10.000 BC - Wielka Trójca.
Fidel-F2 - 31 Marca 2016, 23:18

mało w życiu widziałeś
marekz - 31 Marca 2016, 23:54

dużo.
Iscariote - 1 Kwietnia 2016, 09:37

Jak tak patrze to przynajmniej o dwa za dużo :lol:
fealoce - 1 Kwietnia 2016, 16:39

Dunadan napisał/a
A ja uważam ze gdyby Noe nie był o Noem to były całkiem spoko film sci-fi/fantasy/postapo. Mieli kilka naprawdę kapitalnych pomysłów.

hmmm? na przykład? ;)

Agi - 3 Kwietnia 2016, 08:10

Body/Ciało - interesujący, inteligentny film. Zasłużona nagroda dla Gajosa.
feralny por. - 3 Kwietnia 2016, 10:10

Hobbit: Defloracja Smauga - Było akurat w tv, to z ciekawości zobaczyłem. Strasznie długie, szału nie robi, ale za to sporo humoru sytuacyjnego, nie wiem czy zamierzonego. No ale co się uśmiałem, to moje. Jedno mnie tylko zastanawia, wielu narzekało na spływ w beczułkach, ale pływanie w taczce, po roztopionym złocie, to jest dopiero coś...
Dunadan - 5 Kwietnia 2016, 11:02

bio napisał/a
Niezłe tempo, nie zawsze na złamanie karku, dobre zdjęcia, w miarę trzyma się kupy. Jak dla mnie przygodówka na mocne 3 plus

Mi też się fajnie oglądało swego czasu, widziałem sporo gorsze filmy.
fealoce napisał/a
Dunadan napisał/a

hmmm? na przykład? ;)

Np. wątek upadłych aniołów. Spodobało mi-się.

Luc du Lac - 5 Kwietnia 2016, 11:48

Dunadan napisał/a

hmmm? na przykład? ;)

Np. wątek upadłych aniołów. Spodobało mi-się.

bez jaj, upadłe anioły jako coś-ala-elemental-THING podobało ci cisię ? film - poracha na maxa, nie zmogłem go

Dunadan - 5 Kwietnia 2016, 12:02

Luc du Lac napisał/a
coś-ala-elemental-THING

No właśnie ten elemental-thing mi się spodobało, fajny design postaci i fajny wątek. A że ma się to nijak to Biblii to inna sprawa, daltego pisałem że szkoda ze to była próba ekranizacji fragmentu Starego Testamentu...

Luc du Lac - 5 Kwietnia 2016, 12:30

ok, jako oderwany od całości, czysto kreacyjnie był całkiem ok, ale nie jako upały anioł :)
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2016, 19:53

Ćma barowa / Barfly Przesłanie ewidentne, jak zwykle pytanie o sens wszystkiego, scenariusz dość nieudolny, wykonanie amatorskie. Mickey Rourke pierwszorzędny, banda naturszczyków zabawnie sympatyczna. Można obejrzeć ale raczej męczy poza kilkoma momentami i rolą główną.
feralny por. - 10 Kwietnia 2016, 17:57

W nawiązaniu do Noe jeszcze. Okazuje się, że można to zrobić znacznie lepiej i to za mniejsze pieniądze:
https://www.youtube.com/w...0&nohtml5=False

Nocturn - 11 Kwietnia 2016, 09:33

Batman vs Superman
Nawet sie mi podobało. :)

Hardcore Henry
Film WTF.

mesiash - 11 Kwietnia 2016, 10:03

Chyba nie pisałem, ale od obejrzenia ze dwa tygodnie temu wciąż jestem pod wielkim wrażeniem The Big Short. Wspaniała historia, bardzo pesymistyczna ale pokazana naprawdę świetnie. Nie obejrzałem jeszcze filmu, który zdobył Oskara w tym roku, ale jeżeli rzeczywiście był lepszy to czapki z głów. Genialne kreacje Christiana Bale'a czy Steve'a Carella, do tego wspaniały temat i "Polskie" zakończenie, które wbija w podłogę. Dla osób, które czasem cierpią bądź mają w planach mieć nadmiar kapitału - pozycja obowiązkowa.
thinspoon - 11 Kwietnia 2016, 12:57

Nocturn napisał/a
Batman vs Superman
Nawet sie mi podobało. :) .

Co tam się mogło podobać? :shock:

Nocturn - 11 Kwietnia 2016, 13:05

thinspoon napisał/a

Co tam się mogło podobać? :shock:

Bo nie było Marvelowsko jajcarskie.
Bo w sumie próbowali coś zrobić z fabułą.
Bo Batman chodził wkur*iony, Superman był sfrustrowany, a Lex Luthor był naprawdę pokręcony.

I jestem troszke ciekawy wersji reżyserskiej, bo mam wrażenie, że ścięli sporo.
Mysle że potem moze być gorzej, ale tutaj sie pozytywnie zaskoczyłem.

Fidel-F2 - 11 Kwietnia 2016, 13:11

Cytat
I jestem troszke ciekawy wersji reżyserskiej, bo mam wrażenie, że ścięli sporo.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bio - 11 Kwietnia 2016, 20:28

Królewna Śnieżka i Łowca. Dopiero teraz, jak zwykle na dyżurze w kratkę. TV oglądam w pracy, bo w kratkę się da. W domu szkoda mi czasu. Jazusicku, jaka ta Kristen Stewart jest drewniana! Film ma kilka fajnych momentów. Ale jak zawsze w przypadku obrazów z udziałem Charlize, to ona jest głównym atutem. Co za babka! Uroda i to, co z ócz jej paczy.
Za wiele kalek z innych filmów, ale jak na dyżur w kratkę może być.

Martva - 11 Kwietnia 2016, 20:44

Tak myślę że druga część bez królewny Drewno może być o wiele lepsza ;)
bio - 11 Kwietnia 2016, 20:53

Jak druga, bo nie wiem?

Partner forum