To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Witchma - 8 Lutego 2011, 22:01

Od 9 do 18 to jest tydzień...?
feralny por. - 8 Lutego 2011, 22:04

Ale odlot.
Witchma - 8 Lutego 2011, 22:09

Uff, jednak tam jest "ponad tydzień", źle przeczytałam, to z wrażenia.
Fidel-F2 - 8 Lutego 2011, 23:08

jak się zbiorą można by ich wszystkich wtedy złapać i ro..., znaczy mieć już spokój permanentny
Anonymous - 8 Lutego 2011, 23:14

Dlaczego takie rzeczy dzieją się w Warszawie?! Dlaczego?! :cry:

NURS - wydawnictwo żyje, a w 2007 wydało jedną z najlepszych powieści fantastycznych w Polsce ostatnich lat ("Oberki" Wita Szostaka).

Romek P. - 8 Lutego 2011, 23:25

Jakoś mi się wydawało, że PIW został w części wykupiony przez Francuzów? Nie znalazłem w sieci oryginalnej informacji o likwidacji przez państwo...

Smaczku natomiast tej sprawie dodaje fakt, iż pan Czarzasty jest współwłaścicielem wydawnictwa Muza :) że tandetnym politykiem, to nawet nie wspomnę :) jakoś mi więc te jego łzy na mocno nieszczere wyglądają, tym chętniej poznałbym stan faktyczny własności PIW...

baranek - 9 Lutego 2011, 07:06

http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html

dobrze by było, gdyby przegrał. i musiał zapłacić spore odszkodowanie. i to nie chodzi o to, ze właśnie on. i za takie właśnie słowa. chodzi o to, żeby się w końcu ci cholerni szmaciarz - wszelkich opcji i maści, nauczyli, ze nie mogą tak sobie stanąć i pieprzyć co im ślina na język przyniesie.

Rafał - 9 Lutego 2011, 09:23

W kontekście nadchodzącej rocznicy tragedii smoleńskiej: na Interii jest rysunek Mleczki, ciekawe czy Mleczko ma kaca po nim.
baranek - 9 Lutego 2011, 09:31

Rafał, a myślisz, ze powinien? przecież to chyba stary rysunek. a Mleczko to rysownik, nie wróżka.
dalambert - 9 Lutego 2011, 09:32

Rafał napisał/a
ciekawe czy Mleczko ma kaca po nim.

Ma stałe miejsce i przychylny rechot w TVN i Polsacie,
gdyby św. pamięci L.K zdarzyły się takie gafy jak przy trójkącie weimarskich Hrabiemu-Prezydentowi, to rechot mendiów i wycie antypisolków na krańcach galaktyki było by słychać , a tu proszę , dyskretna cisza i lekkie pochrząciwanie po kątach.
Obca prasa ma za to ubaw :mrgreen:

Rafał - 9 Lutego 2011, 09:36

baranek napisał/a
Rafał, a myślisz, ze powinien?
Ja bym miał, wyszedł mimo wszystko na czarnego proroka: flaga + flaszka + samolot = ?
Witchma - 9 Lutego 2011, 09:40

Rafał, a to nie był rysunek sprzed ostatnich świąt...?
Rafał - 9 Lutego 2011, 09:41

Serio? W takim razie granica dobrego smaku chyba się Interii obniżyła.
NURS - 9 Lutego 2011, 09:43

Żerań napisał/a
Dlaczego takie rzeczy dzieją się w Warszawie?! Dlaczego?! :cry:

NURS - wydawnictwo żyje, a w 2007 wydało jedną z najlepszych powieści fantastycznych w Polsce ostatnich lat (Oberki Wita Szostaka).

wiesz Żeraniu na czym polega twój problem? Widzisz to z zewnątrz. Fakty, które podajesz, nie mają nic wspólnego z tym, o czym ja piszę. To, że wydawnictwo coś wydało, nie znaczy, ze żyje w sensie ekonomicznym. Wiem co mówie, bo przeszedłem śmierc kliniczną wydawnictwa. Firma nie istniala, a pismo nadal wychodziło, z mniejszymi albo większymi problemami, bo to machina wprawiona w ruch. I jak każda maszyna, po wyciągnieciu wtyczki jeszcze jakiś czas potrafi się kręcic.
Pamiętasz apele w sieci o ratowanie jakiegoś lokalu, gdzie zbierają się fantaści, bo zla władza chce go zamknąć? Okazało się, ze goście mieli kupe długów, bo nie płacili za czynsz. Romek ma rację, jak ktoś taki, jak Czarzasty roni łzy, to powod do baczniejszego obwąchania terenu a nie płaczu.

dalambert - 9 Lutego 2011, 09:43

Rafał napisał/a
Serio? W takim razie granica dobrego smaku chyba się Interii obniżyła.

a o była kiedyś wysoka :shock: :?:

Rafał - 9 Lutego 2011, 09:46

dalambert napisał/a
a o była kiedyś wysoka
Nie klikałem po myszkach :wink: to nie wiem. :)
NURS - 9 Lutego 2011, 09:49

dalambert napisał/a
Rafał napisał/a
ciekawe czy Mleczko ma kaca po nim.

Ma stałe miejsce i przychylny rechot w TVN i Polsacie,
gdyby św. pamięci L.K zdarzyły się takie gafy jak przy trójkącie weimarskich Hrabiemu-Prezydentowi, to rechot mendiów i wycie antypisolków na krańcach galaktyki było by słychać , a tu proszę , dyskretna cisza i lekkie pochrząciwanie po kątach.
Obca prasa ma za to ubaw :mrgreen:

gościu niedzielny, widziałem komentarze na ten temat i to zjadliwe we wszystkich mendiach. A że mniej przy tym smrodu. może dlatego, ze Komorowski nie nadyma się na dziennikarzy i nie obraża się na cały swiat. tak to działa, jak ktoś jest zadęciuchem (nota bene kaczyński miał takie same wpadki, (odwrócone flagi, przekręcone nazwy, niepodawanie ręki przed kamerami, buciki!) tylko reakcje jego totumfackich na każdą krytykę były przesadne.

Chcesz poznać zdanie antypisiaczka, to prosze. Głupio mi się zrobiło, jak to zobaczyłem i wstyd. Ale nie jestem czlonkiem sekty wielbiącej Komorowskiego i nie bedę ujadał na każdy głos krytyki. Masz rację, blamaż, goście, którzy pilnowali protokołu powinni wisiec na murach barbakanu.

A co do mleczki - przecież to komentarz do ówczesnych wydarzeń, kłótni o miejsce w samolocie i małpek (nie w czerwonym), a nie wizja przyszłości.

Witchma - 9 Lutego 2011, 09:51

Rafał, nie wiem, ale wszystko jest możliwe...

NURS napisał/a
przecież to komentarz do ówczesnych wydarzeń, kłótni o miejsce w samolocie i małpek (nie w czerwonym), a nie wizja przyszłości.

No i wyjaśnienie się znalazło :)

NURS - 9 Lutego 2011, 09:54

a obrazek stary, jak się klika na sąsiednie to są komentarze do kastrowania i inne cuda, więc wyglada na rok z okładem.
Madar - 9 Lutego 2011, 10:35

http://www.polityka.pl/ga...kow-2008-r.read

Wygląda na to, że rysunek z 2008.

Ciekawe jak z samopoczuciem ojca dyr zapowiadającego stos dla Kaczyńskiej.

Witchma - 9 Lutego 2011, 10:42

Cytat
Wygląda na to, że rysunek z 2008.

Uff ;)

Rafał - 9 Lutego 2011, 10:44

No :D
Witchma - 9 Lutego 2011, 10:47

A co do ewentualnego "kaca", to myślę, że ten skecz też już nie jest grany...
Zgaga - 9 Lutego 2011, 12:37

NURS napisał/a

wiesz Żeraniu na czym polega twój problem? Widzisz to z zewnątrz. Fakty, które podajesz, nie mają nic wspólnego z tym, o czym ja piszę. To, że wydawnictwo coś wydało, nie znaczy, ze żyje w sensie ekonomicznym. Wiem co mówie, bo przeszedłem śmierc kliniczną wydawnictwa. Firma nie istniala, a pismo nadal wychodziło, z mniejszymi albo większymi problemami, bo to machina wprawiona w ruch. I jak każda maszyna, po wyciągnieciu wtyczki jeszcze jakiś czas potrafi się kręcic.
Pamiętasz apele w sieci o ratowanie jakiegoś lokalu, gdzie zbierają się fantaści, bo zla władza chce go zamknąć? Okazało się, ze goście mieli kupe długów, bo nie płacili za czynsz. Romek ma rację, jak ktoś taki, jak Czarzasty roni łzy, to powod do baczniejszego obwąchania terenu a nie płaczu.

Śmichy-chichy, ale chyba rozpoczął się stresujący okres dla dużych molochów. Rafał Skąpski , szef PIW twierdzi:
Cytat
MSP bada aktualnie kondycję PIW pod kątem zaistnienia przesłanek do likwidacji przedsiębiorstwa, zgodnie z treścią art. 19 powyższej ustawy. Moim zdaniem, a także zdaniem Rady Pracowniczej i działających w PIW związków zawodowych z dokumentów, które znajdują się w posiadaniu przedsiębiorstwa, i są przekazywane do MSP, takie przesłanki nie zachodzą.
(za Biblioteką Analiz)
Ale zobaczymy. Poza tym ruszyły przetargi na WNT i WP. Prywatyzacja? Czy likwidacja?

A na dodatek EMPIK wydawcom mocno zalega.

Agi - 9 Lutego 2011, 12:40

Zgaga napisał/a
A na dodatek EMPIK wydawcom mocno zalega.

A na zakup MERLINA miał pieniądze?

Zgaga - 9 Lutego 2011, 12:41

Agi, nie kupi. Przejęcie Merlina uznano za działalność monopolistyczną i nie wydano zezwolenia.
dalambert - 9 Lutego 2011, 12:41

Agi napisał/a
A na zakup MERLINA miał pieniądze?

no właśnie :!:

Agi - 9 Lutego 2011, 12:46

Zgaga napisał/a
Agi, nie kupi. Przejęcie Merlina uznano za działalność monopolistyczną i nie wydano zezwolenia.

Wiem Zgago, ale gdyby nie ta interwencja kupił by i ciekawe czym by zapłacił?
Chyba że zaoszczędził na wydawcach, żeby zebrać kasę na zakup, albo chciał podyktować bandyckie warunki umowy.
MERLIN gwałtownie szuka inwestora.

merula - 9 Lutego 2011, 14:01

Agi napisał/a
MERLIN gwałtownie szuka inwestora.

stówkę lub dwie mogę zainwestować :wink:

NURS - 9 Lutego 2011, 15:57

to normalna praktyka kolporterów i posredników. jak, nomen omen Kolporter, ten z kielc, kupował sobie klub sportowy, to za miedzy innymi moją kase. W tym samym momencie przedłużył termin płacenia za sprzedane egzemplarze prasy. o parę tygodni. Nie bauerowi i innym gigantom - tym płaci się z wyprzedzeniem za dostawy, tylko wszystkim niezależnym. A EMPiK, przy 180 dniach na zapłatę obraca takimi furami cudzych pieniędzy, że hej.
I dlatego ten rynek wyglada, jak wygląda.

Partner forum