To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Fidel-F2 - 10 Stycznia 2016, 08:15

Dżizzz, kto Ci dobiera filmy do oglądania? Zwolnij go.
krisu - 10 Stycznia 2016, 12:05

ilcattivo13 napisał/a
Ridiculous 6 - czekało, czekało i się doczekało. Klasa ta sama, co A Million Ways to Die in the West. Nieco tylko mniej głupie i kiczowate od Singha..., ale trzeba im przyznać, że twórcy starali się, jak mogli. Momenty były, azaliż więcej jak 5.5/10 nie dam. Bo w Pendżabie robią lepsze filmy. Z Amy w rolach głównych. No i bo But Manitou to to nie był.

Na pewno oglądaliśmy ten sam film? 1.9 daję temu, co oglądałem. Srający z siłą wodospadu muł, niemowa redneck, przygłup redneck, kowboj redneck, wychowany przez Indian redneck, meksykański redneck i czarny redneck grający swoim johnsonem na pianinie. Nick Nolte musiał baardzo potrzebować kasy że wystąpił na początku i na końcu filmu.
:shock: Bobek Gąbka? Zrobili z tego film?Apokalipsa blisko.

Dunadan - 10 Stycznia 2016, 21:54

Irreversible,
Moje drugie podejście do filmów Gaspara Noe. Ja nie wiem jak ten koleś to robi że oglądając jego film momentami zastanawiasz się czy aby na pewno oglądasz film... niestety...

Absolutne mistrzostwo montażu - film sprawia wrażenie jakby był nakręcony w 10 ujęciach... i prawie tak było, większość dialogów była improwizowana, wiele scen zupełnie przypadkowych, dodaje to niesamowicie realisty charakter. Kapitalna praca kamerą i dźwiękiem. Tyle że to cholernie mroczny, ciężki i nieprzyjemny film. Podobnie jak Enter the Void - historia i życiu, śmierci, relacjach między ludźmi, sporo erotyki, narkotyków, imprez i muzyki... tyle że wymowa Enter the Void była ogólnie pozytywna (życie potrafi kopnąć w jaja, czasem nawet kilka razy pod rząd ale karma i te sprawy ) - w Irreversible zupełnie na odwrót...

Minie trochę czasu zanim się wezmę za jego kolejny film. Irreversible tylko dla ludzi o MOCNYCH nerwach.

EDIT: cholera - myślałem że Enter the Void było mocne...

Fidel-F2 - 10 Stycznia 2016, 22:48

Sicario Bardzo ładna rzecz. Doskonale zrealizowana, świetnie zagrana (Blunt może odrobinę nadmiernie ci powata, ale tylko odrobinę). Scenariusz nie powala ale jest rzeczowy, logiczny i pozbawiony bezsensownych uładzeń i wypychaczy. Brutalna rzeczywistość oddana bez odrobiny szminki. Takie przypomnienie, że świat który wydaje się nam bezpieczną przystanią bo już wszystko opanowaliśmy, wciąż jest i pewnie pozostanie na zawsze, śmiertelnie groźnym środowiskiem.
Anonymous - 10 Stycznia 2016, 22:57

Ilcattivo 13, gdzie da się obejżeć, tudzież ściągnąć GITS the new movie? Please, daj jakiś namiar!
Anonymous - 10 Stycznia 2016, 23:00

Ha! Obejżałem wszystkie trzy części Ludzkiej stonogi. O ile dwie pierwsze są lekko nudnawe, o tyle trzecia to już prawie Tarantino. No wymiata po prostu.
Agi - 10 Stycznia 2016, 23:20

burk, nie pisz posta pod postem w odstępie kilku minut. Gdy chcesz coś dodać do wysłanego tekstu używaj funkcji "edytuj".
Anonymous - 11 Stycznia 2016, 10:50

Oka, sorki wielkie. Dzięki za podpowiedź. W pierwszej chwili, jak zobaczyłem że jest GITS dostępny to oszalałem. Dopiero puźniej sobie o stonodze przypomniałem, swoją drogą fajne trio, tyle że trzeba przemęczyć Dwie pierwsze części żeby na trzeciej dobrze się bawić. No i te suszone łechtaczki :shock:
krisu - 11 Stycznia 2016, 17:26

Sam jesteś suszona łechtaczka. Polecam Szarknado. Spodoba Ci się.
Fidel-F2 - 12 Stycznia 2016, 17:28

Terminal / The Terminal Rewelacyjna, ciepła, pozytywna komedia zrobiona w starym stylu. Świetna na poprawę nastroju.
Luc du Lac - 12 Stycznia 2016, 18:55

to ten z Hanksem ?
Fidel-F2 - 12 Stycznia 2016, 19:28

si
krisu - 12 Stycznia 2016, 22:52

Most szpiegów
Dobry film szpiegowski z Tomem Hanksem. Klasa

The last witch hunter
Dobry usypiacz. Muszę obejrzeć jeszcze raz jutro. Mimo wszystko. Tylko zrobię mocną kawę.

ilcattivo13 - 13 Stycznia 2016, 20:48

Fidel-F2 napisał/a
Dżizzz, kto Ci dobiera filmy do oglądania? Zwolnij go.

No nie? Też się dziwię, co tu robi Herlak Szolms :/
Na sobotę mam zaplanowanego Sicario, widziałem fragmenty i już zacieram rączki :)

krisu - obejrzałem trailer, wiedziałem dokładnie, czego mogę się po tym filmie spodziewać, a czego nie, więc mnie to nie raziło. Potrzebowałem odmóżdżacza i go dostałem. A że Sandlerowi troszkę jaj zabrakło przy pisaniu scenariusza, to stąd słaba ocena.

burk - bez gloryfikacji, proszę ;) Prawie każdy poważny VOD (nie pisze tu o tych naszych "legalnych" piraciarniach) ma nowego GITSa na swojej liście. Więc karta kredytowa w dłoń, dobre łącze mode on i włala :)

Edit:
A Terminal i Wojna Charliego Wilsona to dwa najlepsze filmy z Hanksem, jakie oglądałem :)

Fidel-F2 - 13 Stycznia 2016, 23:52

ilcattivo13 napisał/a
A Terminal i Wojna Charliego Wilsona to dwa najlepsze filmy z Hanksem, jakie oglądałem
to sporo przed Tobą zdaje się
Luc du Lac - 14 Stycznia 2016, 11:53

Fidel-F2 napisał/a
ilcattivo13 napisał/a
A Terminal i Wojna Charliego Wilsona to dwa najlepsze filmy z Hanksem, jakie oglądałem
to sporo przed Tobą zdaje się

można powiedzieć - sporo dobrego ;)

Anonymous - 14 Stycznia 2016, 13:42

Upadek z M. Douglasem. Uwielbiam eskalację przemocy!
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2016, 15:45

niestety czasem nie ma wyjścia i trzeba spacyfikować gbura
elam - 14 Stycznia 2016, 21:01

o, Terminal. Zgadzam się, świetny film z Hanksem.
Fidel-F2 - 15 Stycznia 2016, 19:16

Historia Heleny Morgan / The Helen Morgan Story I w końcu przyszła pora. Historia luźno oparta na biografii prawdziwej Heleny Morgan. Panna z dziury w Illinois wspina się po szczeblach kariery w szczytowym momencie stając się gwiazdą światowej sławy by w końcu popaść w alkoholizm, nędzę i zapomnienie. Newman gra małego cwaniaczka którego kariera wygląda podobnie tyle, że na polu handlu nielegalnym alkoholem tudzież innych przekrętów. Pojawia się między nimi burzliwa relacja, schodzą się i rozchodzą, Newman jest gwałtowny ale zawsze wszystkie jego pomysły wynikają z miłości i dobrego serca, niestety koniec końców zwykle przynoszą więcej szkody niż pożytku. Film pełen piosenek, lekko przydługi, momentami nuży ale summa summarum jest całkiem niezły. Oczywiście Blyth jest tu pierwszoplanowa, Newman gdzieś na pograniczu pierwszego i drugiego planu. Przystojny i już solidnie ogarnięty aktorsko. Film lepszy od wszystkich jego ówczesnych dokonań oprócz Między linami ringu / Somebody Up There Likes Me. 7/10
ilcattivo13 - 16 Stycznia 2016, 19:27

Sicario - świetny, cholernie brutalny film. Dałbym 9.5/10, ale w pierwszych minutach twórcy wsadzili takiego baboła, że mózg staje. Nawet te wszystkie debilizmy z Grawitacji i nowej Głodzilli przy nim wysiadły. Jak mnie zwinęło do pozycji embrionalnej, to wyszedłem z niej dopiero po jakichś dziesięciu minutach. Dlatego daję tylko 8/10.

I nie jestem pewien, czy wyposażenia szturmowców z FBI też nie zbabolili. CZ już jakiś czas temu zrealizowało zamówienie FBI na szadołki i raczej nie powinniśmy oglądać na ekranie glocków. Choć pewnie Austriacy lepiej zapłacili za reklamę...

Fidel-F2 - 16 Stycznia 2016, 21:04

ilcattivo13 napisał/a
ale w pierwszych minutach twórcy wsadzili takiego baboła, że mózg staje
no ale podziel się, bo coś przez skórę czuję, że okaże się, że jeden ze szturmowców miał blokadę na OFF a jednak strzelał
marekz - 16 Stycznia 2016, 22:09

Po kilku latach obejrzałem sobie ponownie Perfect Sense. I nadal mi się bardzo podobało. Film ma szansę IMO przez kilkadziesiąt lat opierać się procesowi starzenia.
Fidel-F2 - 16 Stycznia 2016, 23:04

Fakt, bardzo dobra rzecz.
krisu - 17 Stycznia 2016, 00:33

Sicario
Przeciętny film kryminalny z przewidywalną końcówką, nie ma się czym podniecać.
Discopolo
Najbardziej obciachowa polska komedia ostatnich dwóch lub trzech lat. Podobało się.

ilcattivo13 - 17 Stycznia 2016, 00:54

Fidel-F2 napisał/a
no ale podziel się, bo coś przez skórę czuję, że okaże się, że jeden ze szturmowców miał blokadę na OFF a jednak strzelał

Spoiler:

Dziwię się, że takiej koszmarnej głupoty nie wyhaczyłeś ;P:

Moonwalkers. Ron Pearlman jako agent CIA, który ma za zadanie w dziesięć dni załatwić dla CIA i US Army nakręcony przez Kubricka film ze sfingowanym lądowaniem Apollo 11 na księżycu. W razie jakby prawdziwego Apollo szlag trafił. Tyle że po przylocie do Anglii nic nie idzie tak, jak powinno.
Film ostro zakręcony, podobny w stylu do pierwszych filmów Ritchiego. Reżyserował debiutujący pełnometrażowo (wcześniej nakręcił tylko jednego szorta) Antoine Bardou-Jacquet. I na pewno zapamiętam sobie to nazwisko. A poza tym - od tej pory to moja ulubiona rola Pearlmana. 8/10

The Last Witch Hunter. Typowa sieka dla wielbicieli Dizla. Drugoplanowo Michael Caine i Elijah Wood. 5/10

krisu - 17 Stycznia 2016, 01:11

ilcattivo13 napisał/a
krisu - obejrzałem trailer, wiedziałem dokładnie, czego mogę się po tym filmie spodziewać, a czego nie, więc mnie to nie raziło. Potrzebowałem odmóżdżacza i go dostałem. A że Sandlerowi troszkę jaj zabrakło przy pisaniu scenariusza, to stąd słaba ocena.
słaba? Żart. A jak potrzebujesz odmóżdżacza, obejrzyj Ludzką stonogę 2. Zakazana w UK, w kinach i na dvd.
ilcattivo13 napisał/a
The Last Witch Hunter. Typowa sieka dla wielbicieli Dizla. Drugoplanowo Michael Caine i Elijah Wood. 5/10
Eli Wood grał? Oops, przespałem :oops:
ilcattivo13 - 17 Stycznia 2016, 01:28

słaba? Żart. A jak potrzebujesz odmóżdżacza, obejrzyj Ludzką stonogę 2
Potrzebowałem odmóżdżacza, a nie mentalnej lewatywy i płukania żołądka w jednym.

krisu - 17 Stycznia 2016, 01:30

Na jedno wychodzi.
Fidel-F2 - 17 Stycznia 2016, 01:36

Zapisałem Moonwalkers ale ocena na filmwebie nie zachęca. Biorąc pod uwagę Twoje ostatnie wybory i oceny mam pewne lęki ale co tam, zaryzykuję.

Z tym smrodem to owszem, zauważyłem, ale olałem, to trzeciorzędna sprawa w kontekście przesłania, zresztą to krótkotrwałe problem, w suchym klimacie zwłoki raz dwa się mumifikują i jest po problemie. Szczerze mówiąc jest kilka innych, istotniejszych rzeczy do których można by się przyczepić.

Partner forum