Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 8 Lutego 2011, 11:30
czterdziescidwa, no bo tam się nie pluło i warczało na PiS to się obroncy postępu ruszyć nie chcięli
Matrim - 8 Lutego 2011, 11:33
dalambert napisał/a | bo na tym polegają okręgi jednomandatowe.
Jeden zdobywa np. 21,% głosów pozostała np. czwórka dzieli sie / niech będzie, ze po równo/ resztą i dostaje po 19,75% i idzie się gwizdać i demokracja zwyciężyła |
A co stoi na przeszkodzie, żeby były okręgi jednomandatowe oraz wybory dwuetapowe? Jeśli w pierwszej turze żaden z kandydatów nie uzyska ponad 50%, to odbywa się dogrywka między dwoma pierwszymi. Skądś to już znamy, prawda?
NURS - 8 Lutego 2011, 11:35
dalambert napisał/a | NURS, na niechodzeniu do głosowania polega demokracja wogóle
oczywiście poza Belgią |
zapomniałeś o Szwajcarii, tam też jest przymus. I może dlatego mają lepiej niż my.
a poza tym, to ja twierdzę, że demokracja (a zwłasza jej mutacja zwana demokwacją) jest do pupy.
NURS - 8 Lutego 2011, 11:37
dalambert napisał/a | czterdziescidwa, no bo tam się nie pluło i warczało na PiS to się obroncy postępu ruszyć nie chcięli |
a może to obornik rozsiewany przez PiS na wszystkich wokół ludzi zniechęcił. Bajek na ten temat można znaleźć wiele.
dalambert - 8 Lutego 2011, 11:41
NURS napisał/a | a może to obornik rozsiewany przez PiS na wszystkich wokół ludzi zniechęcił. Bajek na ten temat można znaleźć wiele |
No właśnie mój ty biedny skrzywdzony obornikiem elektoracie postępowy, jakże cudowne bajki przychodzą Ci do głowy
NURS - 8 Lutego 2011, 12:46
zapładniasz nimi mój skromny jakże umysł bez chili wytchnienia, szanowny interlokutorze. A że mam talenta, to i takiego mistrza jak ty potrafię przerosnąc w tej materii.
W końcu żyjemy w nowej Białorusi, to po co wychodzić z domu i głosowac, skoro wszystko z góry jasne i wygra Tuskaszenka?
quejinho - 8 Lutego 2011, 12:48
Wygra ten ktorego masa pokocha. "Wiadomo przeciez ze glupich jest wiecej niz madrych"
dalambert - 8 Lutego 2011, 12:58
NURS napisał/a | W końcu żyjemy w nowej Białorusi, to po co wychodzić z domu i głosowac, skoro wszystko z góry jasne i wygra Tuskaszenka? |
Skoro tak uwaza wybitny przedsiębiorca, dobry pisarz i tłumacz i autorytet moralny, to przeczył nie będę.
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:13
Tak człowiek czyta i czyta i tak by się chciało powiedzieć, że może lepiej byłoby, gdyby wrócił car
dalambert - 8 Lutego 2011, 13:15
Mały Olaf, Miewaliśmy własnych Królów.
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:18
Jo, wedle prawa ostatnim z nich był, nie pomnę, Mikołaj I?
Ponadto, szanowny Dalambercie, okres panowania naszych ostatnich królów nie kojarzy mi się nadto dobrze, a to dlatego, że straszliwie upaćkany był demokracją.
NURS - 8 Lutego 2011, 13:18
i też byli do bani, zwłaszcza ci ostatni. A car, wiadomo, za morde by trzymal i już.
A i kaczyński miały wieksze prawo do miejsca w pałacu namiestnikowskim
dalambert - 8 Lutego 2011, 13:20
Mały Olaf, prawo dość wątpliwe, bo lege artis został zdetronizowany za sprzeniewieżenie się Konstytucji Królestwa
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:20
Hmm... Wyobraziłem to sobie i zrobiło mi się strasznie wesoło
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:22
dalambert napisał/a | Mały Olaf, prawo dość wątpliwe, bo lege artis został zdetronizowany za sprzeniewieżenie się Konstytucji Królestwa |
Zdetronizowany, czyli na tym tronie siadał.
dalambert - 8 Lutego 2011, 13:32
Mały Olaf, na cholerę zajmować się zdetronizowanym wiedeńskim przybłędą..
Nie masz lepszych pomysłów na stroszenie piórek
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:39
Wiesz, ja zwyczajnie stokroć bardziej wolę wirtualną Polskę, o jakiej marzyli uciskani przez carat Polacy, niż ten dziwotwór, w jakim obecnie żyjemy, a który trzeba gruntownie naprawić.
NURS - 8 Lutego 2011, 13:42
Albo wysadzić, nie zapominajmy o wysadzaniu, to takie modne ostatnio w pewnych kręgach
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:45
Pałac kultury i nauki? Byłoby efektowne.
quejinho - 8 Lutego 2011, 13:46
Stworzenie wlasnego panstwa jest najlepszym rozwiazaniem.
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:54
Mam 30 arów działki leśno-ugorowej. Myślisz, że da się z tego coś zrobić?
Zgaga - 8 Lutego 2011, 13:59
Są państwa malutkie, takie Monako - 1,95 km², a ma się doskonale.
quejinho - 8 Lutego 2011, 14:05
Mały Olaf, dokupi sie jeszcze troche. Jak przyjmiesz mnie jako uchodzce bede szczesliwy.
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 14:15
quejinho, chcesz, mam rozumieć, zrealizować marzenia ze swojego opisu? Myślę, ze to da się zrobić, tylko z tym łukiem ostrożnie, bo przekraczające granicę polskie dziki mogą być agresywne.
quejinho - 8 Lutego 2011, 14:18
Mały Olaf, cos w tym rodzaju. Pozdrawiam i zapraszam na wspolne piwo czy miod pitny.
NURS - 8 Lutego 2011, 15:32
nie dasz rady. 32 mln uchodźców na 30 arach... to scisk będzie okrutny.
Arya - 8 Lutego 2011, 15:36
NURS, przecież była mowa o dokupywaniu ziemi
Anonymous - 8 Lutego 2011, 16:19
A zdobycie kasy nie będzie takie trudne. Wystarczy, że każdy wpłaci dziesięć dolarów rocznie (teraz dolar po 2.9 stoi chyba), co daje nam całkiem ładną sumkę na płatną protekcję i ziemię.
Edit: Jeśli to prawda, to Zdrojewskiego rzeczywiście mocno popierdzieliło. Likwidacja Państwowego Instytu Wydawniczego...
NURS - 8 Lutego 2011, 16:54
Łatwo ferowac wyroki, jak się nie zna sytuacji.
A co powiesz o likwidacji stoczni?
Żeraniu, może tak najpierw sprawdzimy, czy to wydawnictwo jeszcze dycha, bo może dano juz nie żyje i jak trup stoczni jest trzymane w wersalce związkowców, zeby rentkę po niej brać i rodziny nie smucić... że się tak obrazowo wyrażę
Chal-Chenet - 8 Lutego 2011, 21:48
http://wiadomosci.gazeta....trofy_od_9.html
Tak krótko?
|
|
|