To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 8 Lutego 2011, 11:30

czterdziescidwa, no bo tam się nie pluło i warczało na PiS to się obroncy postępu ruszyć nie chcięli ;P:
Matrim - 8 Lutego 2011, 11:33

dalambert napisał/a
bo na tym polegają okręgi jednomandatowe.
Jeden zdobywa np. 21,% głosów pozostała np. czwórka dzieli sie / niech będzie, ze po równo/ resztą i dostaje po 19,75% i idzie się gwizdać i demokracja zwyciężyła ;P:

A co stoi na przeszkodzie, żeby były okręgi jednomandatowe oraz wybory dwuetapowe? Jeśli w pierwszej turze żaden z kandydatów nie uzyska ponad 50%, to odbywa się dogrywka między dwoma pierwszymi. Skądś to już znamy, prawda?

NURS - 8 Lutego 2011, 11:35

dalambert napisał/a
NURS, na niechodzeniu do głosowania polega demokracja wogóle :twisted:
oczywiście poza Belgią ;P:

zapomniałeś o Szwajcarii, tam też jest przymus. I może dlatego mają lepiej niż my.

a poza tym, to ja twierdzę, że demokracja (a zwłasza jej mutacja zwana demokwacją) jest do pupy.

NURS - 8 Lutego 2011, 11:37

dalambert napisał/a
czterdziescidwa, no bo tam się nie pluło i warczało na PiS to się obroncy postępu ruszyć nie chcięli ;P:

a może to obornik rozsiewany przez PiS na wszystkich wokół ludzi zniechęcił. Bajek na ten temat można znaleźć wiele. :twisted:

dalambert - 8 Lutego 2011, 11:41

NURS napisał/a
a może to obornik rozsiewany przez PiS na wszystkich wokół ludzi zniechęcił. Bajek na ten temat można znaleźć wiele

No właśnie mój ty biedny skrzywdzony obornikiem elektoracie postępowy, jakże cudowne bajki przychodzą Ci do głowy :twisted:

NURS - 8 Lutego 2011, 12:46

zapładniasz nimi mój skromny jakże umysł bez chili wytchnienia, szanowny interlokutorze. A że mam talenta, to i takiego mistrza jak ty potrafię przerosnąc w tej materii. :twisted:

W końcu żyjemy w nowej Białorusi, to po co wychodzić z domu i głosowac, skoro wszystko z góry jasne i wygra Tuskaszenka?

quejinho - 8 Lutego 2011, 12:48

Wygra ten ktorego masa pokocha. "Wiadomo przeciez ze glupich jest wiecej niz madrych"
dalambert - 8 Lutego 2011, 12:58

NURS napisał/a
W końcu żyjemy w nowej Białorusi, to po co wychodzić z domu i głosowac, skoro wszystko z góry jasne i wygra Tuskaszenka?

Skoro tak uwaza wybitny przedsiębiorca, dobry pisarz i tłumacz i autorytet moralny, to przeczył nie będę.

Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:13

Tak człowiek czyta i czyta i tak by się chciało powiedzieć, że może lepiej byłoby, gdyby wrócił car :twisted:
dalambert - 8 Lutego 2011, 13:15

Mały Olaf, Miewaliśmy własnych Królów.
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:18

Jo, wedle prawa ostatnim z nich był, nie pomnę, Mikołaj I?

Ponadto, szanowny Dalambercie, okres panowania naszych ostatnich królów nie kojarzy mi się nadto dobrze, a to dlatego, że straszliwie upaćkany był demokracją.

NURS - 8 Lutego 2011, 13:18

i też byli do bani, zwłaszcza ci ostatni. A car, wiadomo, za morde by trzymal i już. :twisted:
A i kaczyński miały wieksze prawo do miejsca w pałacu namiestnikowskim :-)

dalambert - 8 Lutego 2011, 13:20

Mały Olaf, prawo dość wątpliwe, bo lege artis został zdetronizowany za sprzeniewieżenie się Konstytucji Królestwa :mrgreen:
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:20

Hmm... Wyobraziłem to sobie i zrobiło mi się strasznie wesoło :D
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:22

dalambert napisał/a
Mały Olaf, prawo dość wątpliwe, bo lege artis został zdetronizowany za sprzeniewieżenie się Konstytucji Królestwa :mrgreen:

Zdetronizowany, czyli na tym tronie siadał.

dalambert - 8 Lutego 2011, 13:32

Mały Olaf, na cholerę zajmować się zdetronizowanym wiedeńskim przybłędą..
Nie masz lepszych pomysłów na stroszenie piórek :D

Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:39

Wiesz, ja zwyczajnie stokroć bardziej wolę wirtualną Polskę, o jakiej marzyli uciskani przez carat Polacy, niż ten dziwotwór, w jakim obecnie żyjemy, a który trzeba gruntownie naprawić.
NURS - 8 Lutego 2011, 13:42

Albo wysadzić, nie zapominajmy o wysadzaniu, to takie modne ostatnio w pewnych kręgach :-)
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:45

Pałac kultury i nauki? Byłoby efektowne.
quejinho - 8 Lutego 2011, 13:46

Stworzenie wlasnego panstwa jest najlepszym rozwiazaniem.
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 13:54

Mam 30 arów działki leśno-ugorowej. Myślisz, że da się z tego coś zrobić? :twisted:
Zgaga - 8 Lutego 2011, 13:59

Są państwa malutkie, takie Monako - 1,95 km², a ma się doskonale.
quejinho - 8 Lutego 2011, 14:05

Mały Olaf, dokupi sie jeszcze troche. Jak przyjmiesz mnie jako uchodzce bede szczesliwy.
Mały Olaf - 8 Lutego 2011, 14:15

quejinho, chcesz, mam rozumieć, zrealizować marzenia ze swojego opisu? Myślę, ze to da się zrobić, tylko z tym łukiem ostrożnie, bo przekraczające granicę polskie dziki mogą być agresywne. :wink:
quejinho - 8 Lutego 2011, 14:18

Mały Olaf, cos w tym rodzaju. Pozdrawiam i zapraszam na wspolne piwo czy miod pitny.
NURS - 8 Lutego 2011, 15:32

nie dasz rady. 32 mln uchodźców na 30 arach... to scisk będzie okrutny. :-)
Arya - 8 Lutego 2011, 15:36

NURS, przecież była mowa o dokupywaniu ziemi :wink:
Anonymous - 8 Lutego 2011, 16:19

A zdobycie kasy nie będzie takie trudne. Wystarczy, że każdy wpłaci dziesięć dolarów rocznie (teraz dolar po 2.9 stoi chyba), co daje nam całkiem ładną sumkę na płatną protekcję i ziemię. :mrgreen:

Edit: Jeśli to prawda, to Zdrojewskiego rzeczywiście mocno popierdzieliło. Likwidacja Państwowego Instytu Wydawniczego... :evil:

NURS - 8 Lutego 2011, 16:54

Łatwo ferowac wyroki, jak się nie zna sytuacji.
A co powiesz o likwidacji stoczni?
Żeraniu, może tak najpierw sprawdzimy, czy to wydawnictwo jeszcze dycha, bo może dano juz nie żyje i jak trup stoczni jest trzymane w wersalce związkowców, zeby rentkę po niej brać i rodziny nie smucić... że się tak obrazowo wyrażę

Chal-Chenet - 8 Lutego 2011, 21:48

http://wiadomosci.gazeta....trofy_od_9.html

Tak krótko? :shock:

Partner forum