To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

merula - 25 Grudnia 2011, 23:25

a gdzie foty???
Martva - 25 Grudnia 2011, 23:31

Kolczyków nie zrobiłam, spinek w aparacie, ale straszliwie marne i nie wiem czy będzie się dało coś z nich wyciągnąć.

Ale spinki jeszcze będą, wkręciłam się.

ilcattivo13 - 25 Grudnia 2011, 23:47

Martva napisał/a
Ej, no, prosiłam.

a jeżeli słowa "krowa", "krowie", "doić", "mleko", itp., zastąpimy innymi słowami - to będzie oki? :)

shenra - 25 Grudnia 2011, 23:58

Yyy "łaciata", "łaciatej", "odsysać", "płyn wewnętrzny"? :mrgreen:
Martva - 26 Grudnia 2011, 12:23

Sio, żeby nie użyć innego słowa.
ilcattivo13 - 26 Grudnia 2011, 22:21

shenra - no nie wiem, za łatwo skojarzyć o co biega :wink:

Martva napisał/a
Sio, żeby nie użyć innego słowa.

eee... a możemy sobie pozgadywać, jakiego słowa nie użyłaś? ;P:

shenra - 26 Grudnia 2011, 22:22

"a kysz"? :mrgreen:
Lis Rudy - 27 Grudnia 2011, 16:08

Martva, jestem pod wrażeniem avika :bravo
To Ty ???
No nie mogę jakoś rozpoznać tego violetu...

Martva - 27 Grudnia 2011, 16:37

Lisie Rudy, e tam, on stary jest, ma ponad rok. Tu większa wersja i bez violetu :) Lubię fotę i czasem wracam, bo jest strasznie fajna.

Bleh, lubię święta (w sensie 25 i 26) bo nie trzeba nic robić. Przedwczoraj się wyczołgałam na spacer po Lasku Wolskim i nawet na kopiec Piłsudskiego wylazłam obejrzeć szarość z wysoka, a wczoraj byłam na obiedzie u teściów siostry, ale nie musiałam. A jutro muszę, bo mam wizytę u lekarza i spotkanie z klientką.
Na Wigilii było 15 osób, z tego 3 w krawatach w tym ja, co niezmiennie bawi mnie do teraz :D

Lis Rudy - 27 Grudnia 2011, 18:29

Martva, nie violet też niezły, ale jesteś absolutnie i kompletnie nieopodobna do się.
Te wyszczeżone ząbki w groźne "wrrrrrr" troszkę deprymują :wink: Przeca Ty to oaza spokoju :D

A loczki Twoje czy perukowe ? Jak Twoje, to musiałaś się straszliwie poświęcić robiąc sobie "bląd".
No chyba że jest biała henna ;P:

Martva - 27 Grudnia 2011, 18:45

Nawet oaza spokoju czasem może ugryźć ;)
A loki perukowe rzecz jasna, ja nabyłam blond a siostra czarne. Po ufarbowaniu włosów na taki odcień mogłabym je spokojnie obciąć tuż przy skórze, bo prędzej lub później stałyby się kruchym siankiem :)

Mam dwa zdjęcia z tej sesji które też są do siebie niepodobne i to już jest sztuka ;)

Lis Rudy - 27 Grudnia 2011, 20:34

Martva napisał/a
Mam dwa zdjęcia z tej sesji które też są do siebie niepodobne

Widziałem. Dwa różne martve ciała. I tylko autoocenzurowane zdjęcie mnie zdziwiło :wink:

Martva napisał/a
Po ufarbowaniu włosów na taki odcień

Martva napisał/a
stałyby się kruchym siankiem

A tak dopóki pamiętam, to blond to chyba Twój oryginalny kolor ?
Czyli gdybyś nie kupowała peruczki, to wróciłabyś do wersji orydżinal :wink:

edit: literówka

Martva - 27 Grudnia 2011, 20:44

Lis Rudy napisał/a
I tylko autoocenzurowane zdjęcie mnie zdziwiło :wink:

Autoocenzurowane...?

Lis Rudy napisał/a
A tak dopóki pamiętam, to blond to chyba Twój oryginalny kolor ?
Czyli gdybyś nie kupowała peruczki, to wróciłabyś do wersji orydżinal

No nieee, nie taki blond. Mój blond jest nazywany przez fryzjerów oraz kobiety marzące o takim odcieniu ciemnym popielatym blondem, a przeze mnie i większość kobiet takimi włosami obdarzoną - myszowatym. To jest ciemny szary ze srebrzystym połyskiem, jak się go wystawia na słońce całe lato to zyskuje jaśniejsze pasemka i wygląda chociaż odrobinę interesująco.
Żeby mieć taki blond jak peruka, musiałabym się pozbyć całego własnego pigmentu, a potem jeszcze nałożyć farbę o odpowiednim odcieniu. Bo takie jaśniutkie kudły to przestałam mieć jako, ja wiem, siedmiolatka?

Lis Rudy - 27 Grudnia 2011, 20:50

Martva napisał/a
Autoocenzurowane...?

No o tym z galerii pisałem: http://www.science-fictio...php?pic_id=1079

Chyba że mamy cenzora forumowego :D

Martva napisał/a
No nieee, nie taki blond. Mój blond jest nazywany

No nie przekonujesz mnie. Na fotach wyglądał jak rasowy, zdrowy i normalny blond.

Myszowaty ???
Jesuuuu, to jakie wy macie tam myszy w Krakowie :?: :D

edit: bezsensownie "klikłem" w ętera i mi się wysłało niedokończone

Martva - 27 Grudnia 2011, 20:55

Erm, mam dziwne wrażenie że mówimy o zupełnie innych zdjęciach i zupełnie innej sesji ;P: To w galerii avatarowej nie jest moje, znalazłam je w sieci i zakochałam się straszliwie.

EDIT: na fotach (wnioskuję że tej focie na srokatym kucyku) to było po długim słonecznym lecie właśnie :)

Lis Rudy - 27 Grudnia 2011, 21:06

Martva napisał/a
EDIT: na fotach (wnioskuję że tej focie na srokatym kucyku) to było po długim słonecznym lecie właśnie

Tia.
Kucyk był fajny. :D
A tak na serio, w blondzie źle nie było. Ino nie pasuje on do obecnego wizeruku MROCZNEJ MARTVEJ :wink:

Dobra, cenzury zdjęciowej już nie drąże. Ale aranż fotki jest OK.

Martva - 27 Grudnia 2011, 21:21

Lis Rudy napisał/a
A tak na serio, w blondzie źle nie było.

Wnioskujesz to po zdjęciu na którym mam 10 lat i siedzę na kucyku? ;)

Taki odcień można chcieć tylko jak się go nie ma naturalnie. Albo może trzeba do niego dojrzeć? Ja lubię rudy i lubię siebie w rudym. Peruki też lubię.

Lis Rudy napisał/a
Dobra, cenzury zdjęciowej już nie drąże. Ale aranż fotki jest OK.

No ba, nie zakochuję się w byle jakich fotkach. A ocenzurowałam, bo niektórzy narzekali że jest nieprzyzwoita.

Martva - 28 Grudnia 2011, 17:43

Oddałam ostatnie zamówienie w tym roku - obróżkę, komplet i trzy pary zadrutowanych kolczyków (okazało się że większość rzeczy dla prawdziwej żywej Hinduski, jestem pod wrażeniem).

Byłam u lekarza, na 14.00 ale weszłam do gabinetu o 15.40, bo pan doktor był wcześniej w banku i zostawił tam okulary. Pierwszą pacjentkę przyjął w okularach pożyczonych od pani z rejestracji, a potem pojechał do banku i okazało się że okulary zostały w domu. Ale prawie skończyłam poprzednie SFFH dzięki temu ;) Poskarżyłam się że źle reaguję na tabletki, dostałam receptę na Visanne, które z 240zł (w najtańszej aptece w Krk 180) zjechały ostatnio do 3,20.

I kupiłam sobie czekoladowo-pistacjowe masło do ciała. Uwielbiam. Miau.

dalambert - 28 Grudnia 2011, 18:31

Martva napisał/a
I kupiłam sobie czekoladowo-pistacjowe masło do ciała. Uwielbiam. Miau.
Smaczne to to :?:
Martva - 28 Grudnia 2011, 18:32

Nie wiem czy smaczne, mam tylko nadzieję że kalorie nie przechodzą przez skórę (bo coś TAK pachnącego musi mieć kalorie) ;P:
Taselchof - 28 Grudnia 2011, 19:30

próbowałem jeść niesmaczne :P
czterdziescidwa - 28 Grudnia 2011, 19:31

ale wy jesteście popaprani ;)
Martva - 28 Grudnia 2011, 19:32

Po spróbowaniu pierwszego kosmetyku pachnącego jedzeniem (chyba Ziaja masło kakaowe, ale inna wersja niż ta co jest teraz w sklepach) jestem dzielna i nie próbuję więcej ;P:

ED. czterdziescidwa, pfff, mów za siebie ;)

May - 28 Grudnia 2011, 22:15

Martva napisał/a
dostałam receptę na Visanne, które z 240zł (w najtańszej aptece w Krk 180) zjechały ostatnio do 3,20.

Czyli jestes jedna z niewielu osob zadowolonych z nowej listy lekow refundowanych? ;P:

Martva - 28 Grudnia 2011, 22:19

Oj, zdecydowanie tak.
May - 28 Grudnia 2011, 22:48

U nas wszystkie tabletki sa za free, ale wybor jest niewielki, a te, ktore teraz biore (jednoskladnikowe, bo sie dowiedzialam, ze dwuskladnikowe przy bolach glowy moga spowodowac wylew) zdecydowanie nie robia mi dobrze...
Martva - 28 Grudnia 2011, 22:51

Ale to nie są tabletki, to jest lek. Nawet ma napisane w ulotce że teoretycznie hamuje owulację, ale nie był badany pod tym kątem więc żeby się zabezpieczać niehormonalnie.

EDIT: o, masz takiego kraciastego bawełnianego plandża jak ja?

May - 28 Grudnia 2011, 23:00

mam, troszke za maly jest, ale sliczny :)
Martva - 29 Grudnia 2011, 13:12

To jest zupełnie nie mój krój, nie zbiera, trochę bułkuje i w ogóle coś ma nie tak, ale ta kratka...
Mogliby zrobić Rouched Ribbona w takiej wersji.

Martva - 30 Grudnia 2011, 17:30

Pojechałam na pocztę wysłać broszkę (ostatnia z kolekcji, przydałoby się dorobić i dofotografować) i przy okazji stwierdziłam że zrealizuję sobie receptę. Udało się już w ósmej (ósmej!) aptece. Fajnie za dwa opakowania zapłacić 6,40zł zamiast 350.

Partner forum