To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Paweł Majka

agrafek - 17 Lutego 2014, 07:56

Ciut autoreklamy.

Rozpoczęła się już sprzedaż przedpremierowa mojego "Pokoju Światów". To nie jest space opera od Kosików, ale niespodziankowy drobiazg (mniej więcej 1/3 objętości tamtej space opery, czyli zaledwie nieco ponad 600 tys. znaków). Emil "Rheged" Strzeszewski napisał o tej powieści następująco:

Pokojem światów Paweł Majka udowadnia, że znakomicie rozumie popkulturę. Wie, co ludzie chcieliby czytać. Co ważniejsze - wie, jak o tym pisać. Jego książka to rozrywka dla tych, którzy potrafią docenić zgrabną historię, doskonały język, a także poczucie humoru. Jednej rzeczy brak Pokojowi światów - na szczęście. Brak jest bowiem banalności.

Przedpremierowo, a zatem taniej, można "Pokój światów" kupić tutaj.

Oficjalna premiera nastąpi na Pyrkonie, tam będzie też można znaleźć wersję twardookłądkową książki.

O czym to jest?
To powieść przede wszystkim przygodowa. Zilustrować może ją taki obrazek:
Wielkolud, sztucznie stworzony bóg i jego adoptowana córka, a oprócz nich także: cygańska czarownica i opętany najemnik oraz ich zleceniodawca z innej bajki wędrują sterowcem z Krakowa nad Ukrainę. I prawie każdy - czy jest siepaczem konkurencyjnej korporacji, czy demonem na usługach państwa-boga, czy zwyczajnym czarnoksiężnikiem z przerostem ambicji - stara się ich powstrzymać.

Witchma - 17 Lutego 2014, 08:19

A będzie ebook?
agrafek - 17 Lutego 2014, 08:35

Będzie. O ile wiem, od oficjalnej premiery - 28 lutego - powinien być w sprzedaży.
Witchma - 17 Lutego 2014, 08:38

Super :D :bravo
Cieszyłam się na wieść o premierze Twojej książki w Powergraphie, a tu taka miła niespodzianka :)

agrafek - 17 Lutego 2014, 09:44

Dzięki za miłe słowa:).
hrabek - 17 Lutego 2014, 10:01

A to w Powergraphie jakaś inna książka ma wyjść, czy to ta zmieniła wydawnictwo?
Witchma - 17 Lutego 2014, 10:02

agrafek napisał/a
To nie jest space opera od Kosików, ale niespodziankowy drobiazg (mniej więcej 1/3 objętości tamtej space opery, czyli zaledwie nieco ponad 600 tys.

hrabek, czytaj uważnie :D

hrabek - 17 Lutego 2014, 10:05

Wiesz, czytam, ale takie hinty rozpozna ktoś choć trochę obeznany w temacie. A że ja zupełnie nieobeznany, to mi cytowane przez Ciebie stwierdzenie nic nie mówiło.
agrafek - 17 Lutego 2014, 10:19

Space opera w Powergraph żyje własnym życiem. "Pokój światów" to inna rzecz, wcześniej nie zapowiadana.
Poprosiłem Kosików, by wstrzymali się nieco z premierą space opery, ponieważ zależało mi, by mój debiut powieściowy ukazał się także drukiem. Space opera wyjdzie wyłącznie (bądź niemal wyłącznie) w formie cyfrowej./

hrabek - 17 Lutego 2014, 10:21

A ten debiut to rzecz bieżąca, że takiego wyrażeni użyję? Czy coś, co leżało 10 lat w szufladzie?
Witchma - 17 Lutego 2014, 10:22

agrafek napisał/a
Space opera wyjdzie wyłącznie (bądź niemal wyłącznie) w formie cyfrowej

Mnie to nie martwi :D A data premiery została już ustalona? Czy na razie tylko wiadomo, że "później"?

agrafek - 17 Lutego 2014, 10:33

Na razie wiadomo, że później. Kasia Kosik pytała mnie o datę premiery PŚ, żeby jedna, nie zlała się z drugą.

@Hrabek
Rzecz bieżąca. Powstawała (powoli) do szuflady, ale podczas ostatniego Polkonu zagadał do mnie wydawca. Ja wysłałem mu cztery rozgrzebane propozycje, a potem przysiadłem nad tą, którą wybrał.

illianna - 17 Lutego 2014, 12:10

agrafek, szczere i gorące gratulacje!!! Nareszcie!!!
Navajero - 17 Lutego 2014, 12:19

Wreszcie :)
agrafek - 17 Lutego 2014, 12:34

Dziękuję. Niestety, Kwoka i Buhaj odmówili udziału w tym projekcie. Szczegóły tego skandalu wkrótce pojawią się na specjalnej stronie.
Fidel-F2 - 17 Lutego 2014, 12:43

A masz plan reaktywować Kwokę i Buhaja?
agrafek - 17 Lutego 2014, 12:48

Plan mam cały czas. Za bardzo lubię drani. Nawet ten plan powoli rozkręcam (na razie do szuflady). Jak napiszę całość, spróbuję kogoś (znaczy wydawcę) tym zainteresować.
Na razie, najbardziej zaawansowana jest powieść o kolesiu, który nazywa się Adelaine Barrows i jest kapitanem statku kosmicznego "Kwoka i Buhaj". Ale to igraszka.

Fidel-F2 - 17 Lutego 2014, 12:53

agrafek napisał/a
Plan mam cały czas. Za bardzo lubię drani. Nawet ten plan powoli rozkręcam (na razie do szuflady). Jak napiszę całość, spróbuję kogoś (znaczy wydawcę) tym zainteresować.
opowiadania czy powieść?
agrafek - 17 Lutego 2014, 12:57

Opowiadanie Cetnar zamówił do NF. Jeszcze nie wiem, czy pójdzie tam powstające specjalnie z tej okazji opowiadanie o KiB, czy inne, którego akcja toczy się w mieście odwiedzonym przez KiB w pierwszym opowiadaniu, ale już po ich odjeździe (a zostawili tam spory bałagan).

Z książką kombinuję tak, by jakoś wpleść do niej wygładzone (stylistycznie) opowiadania z Fah. Na razie pomysł (i wstępna realizacja) wyglądają tak, że dwoje bohaterów (jedno znane z opowiadań, drugie nowe) wędruje tropem KiB i poznaje ich losy.

agrafek - 1 Marca 2014, 11:02

Pojawiły się pierwsze recenzje. Tej w NF jeszcze nie czytałem, ale podklejam tę z Dzikiej Bandy - http://www.dzikabanda.pl/...iatow,2393.html
Witchma - 1 Marca 2014, 11:28

A gdzie ebook?
agrafek - 1 Marca 2014, 13:04

e-booki, epub i mobi, będą od przyszłego tygodnia.
Witchma - 1 Marca 2014, 13:25

Trzymam za słowo :D
Witchma - 6 Marca 2014, 09:14

Nie żebym się czepiała, ale koniec tygodnia za pasem, a ebooka ni ma :(
agrafek - 6 Marca 2014, 09:49

Fakt. Zagadam do Wydawcy, co tam z tymi ebookami.
Na razie jest w Legimi - http://www.legimi.com/pl/...jka,b65259.html

W innych księgarniach, w których powinno być w tym tygodniu, na razie nie ma, acz ma być.

Witchma - 6 Marca 2014, 10:47

agrafek, dzięki :) Gugiel mi nie wyświetlił Legimi.
A w których księgarniach jeszcze można się spodziewać "Pokoju światów"?

agrafek - 6 Marca 2014, 11:47

Według ostatnich wieści od Wydawcy ebooki powinny być dostępne u niego (czyli w Madbooks - na razie ich tam nie ma z jakichś powodów technicznych), w Virtuallo i w Azymut.
Witchma - 6 Marca 2014, 11:49

Dzięki, poczekam na Virtualo, bo z Legimi nie potrafię się zaprzyjaźnić :)
agrafek - 8 Marca 2014, 08:56

Jest następna dostępna w sieci recenzja.
"Początkowo przychodzi niepewność połączona z niedowierzaniem, która rodzi pytanie, czy autor na pewno czuł się w pełni władz umysłowych, kiedy tworzył kanwę dla fabuły?" - zagaił Shadowmage na Katedrze - http://katedra.nast.pl/art.php5?id=6710 .

agrafek - 25 Marca 2014, 10:42

To znowu ja, Jarząbek.
Stała się rzecz potworna. Kumpel, który przejął się premierą "Pokoju Światów" stwierdził, że nie mam mowy, żeby oficjalny autor nie miał oficjalnej strony na fejsie, więc mi ją założył. Wiele tam jeszcze nie ma, ale ma być.

Mnie indywidualnie nadal na tym narzędziu szatana właściwie nie ma, ale "ja jako autor" jestem.

Przy okazji - jest już dostępne wydanie w twardej oprawie. Kosztuje jakby więcej, ale wygląda fajniej.

Ponieważ dziękuję Gwyn za gościnę gdzie tylko mogę, bo jest taką fajną, gościnną i cierpliwą ponad ludzką miarę, gospodynią, nie mogę zaniedbać podziękowania i tu. WIELKIE DZIĘKI!

Partner forum