Ludzie z tamtej strony świata - Marcin Przybyłek
Toudisław - 31 Stycznia 2009, 16:43
Gamadec Sprzedawcy lokomotyw za mną. Drugi tom z Seri i tym razem nie opowiadania. A pełna powieść. Czytało mi się ją bardzo Fajne. O wile lepiej wykorzystany wątek kryminalny dał o sobie znać i kilak razy mnie zaskoczył. Sam bohater wyraźnie się zmienił stając się bardziej ludzki i bardziej dla czytelnika przystępny. Pomysł są fajnie wykorzystywane a nie szybko urwane jak z pierwszym tomie. Fajne jest to ze lepiej poznajmy uniwersum otaczające naszego bohatera. To dodaje wielu ciekawych smaczków. Fajna pozycja
M. Przybyłek - 1 Lutego 2009, 18:22
O, i to jest dobry czytelnik. Po pierwsze PRZECZYTAŁ, po drugie ma dobre zdanie . Więcej takich osób jak Toudi, poproszę
Z gamedekiem tak to już jest: praktycznie każdy ma o nim dobre albo bardzo dobre zdanie. Przedtem musi jednak wykonać pewną czynność: przeczytać książki.
Właśnie. Krótka sonda. Kto z tego pięęęknego i zacnego forum przeczytał I, II i III tom gamedeka? No? Przyznać się, do odważnych świat należy .
Dareko, druhu miły? Hm? Hm?
mawete - 1 Lutego 2009, 22:20
M. Przybyłek napisał/a | Właśnie. Krótka sonda. Kto z tego pięęęknego i zacnego forum przeczytał I, II i III tom gamedeka? No? Przyznać się, do odważnych świat należy .
|
Ja
joe_cool - 1 Lutego 2009, 23:09
to ja się nie odzywam, bo III tom czeka wciąż na lepsze czasy
M. Przybyłek - 2 Lutego 2009, 09:21
Joe, jesteś usprawiedliwiona. No, mawete, jeden sprawiedliwy . Gorim przeczytał I i II. To wiem. Ixi także usprawiedliwiony, bo czeka na IV, żeby od razu przeczytać całość ostatniego tomu. Lu też, bo I i II czytała, a teraz, hm, zajęta. Czarny przeczytał I i II, pamiętam. I podobało mu się, bo jakżeby nie . A reszta??? Skandal. I oni chcą o polskiej fantastyce gadać
Witchma - 2 Lutego 2009, 09:25
Ja też czekam na tom czwarty
M. Przybyłek - 2 Lutego 2009, 09:32
Ołłłkej, Witchma usprawiedliwiona, zapisałem już w dzienniku .
Witchma - 2 Lutego 2009, 09:32
Dobrze, że nie musiałam przyjść z rodzicami...
xan4 - 2 Lutego 2009, 09:34
No to ja lecę po rodziców, bo przeczytałem tylko pierwszy tom...
Witchma - 2 Lutego 2009, 09:35
xan4, to i tak więcej niż niektórzy Zresztą pierwszy był najlepszy
Ziemniak - 2 Lutego 2009, 09:49
Ja przeczytałem na razie pierwsze dwa.
Toudisław - 2 Lutego 2009, 09:56
1i 2 jak na razie
M. Przybyłek - 2 Lutego 2009, 09:56
Xan4, wolisz przyjść z mamą czy z tatą?... Pomyśl, a ja sobie odhaczę... Odhaczone... Witchma, zła odpowiedź, najlepszy jest tom III i IV, niestety dwója... No i co ja mam z Wami robić? Chyba zebranie z rodzicami będzie konieczne...
M. Przybyłek - 2 Lutego 2009, 09:58
Ziemniak i Toudi, okej, zapisane, rozumiem, że czekacie na IV? Bo pamiętacie, że III i IV to jedna powieść?
No, uśmiałem się, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem tą "lekcją" .
Tak czy owak Dareko się ukrywa. Na Falkonie mi się przyznał, że NIC, NIC, w ogóle nie wie, co to jest ten gamedec .
Witchma - 2 Lutego 2009, 10:03
M. Przybyłek napisał/a | w ogóle nie wie, co to jest ten gamedec |
Myślę, że powinna być za to przewidziana jakaś okrutna kara
xan4 - 2 Lutego 2009, 10:07
Witchma napisał/a | Myślę, że powinna być za to przewidziana jakaś okrutna kara |
oczywiście wymierzona przez Gamedeca
M. Przybyłek - 2 Lutego 2009, 10:13
Ja myślę, że stare dobre smażenie będzie akurat. Najpierw poprosimy Dareko po prostu, żeby usiadł.
- Sit. Please.
Jak w filmie "Legenda", gdy pięęęękny demon prosił panienkę, by usiadła na tronie. Ona nie chciała, bo wiedziała, że siad oznaczać będzie rzucenie na nią jakiegoś czaru. W przypadku Dareka na siedzisku tronu będzie wielka patelnia z olejem z pestek winogron. Temperatura ok. 200 stopni Celsjusza.
- Sit, Dareko. We will have a nice conversation.
Martva - 2 Lutego 2009, 10:26
A mówili że olej z pestek winogron jest zdrowy
Witchma - 2 Lutego 2009, 10:32
Cytat | A mówili że olej z pestek winogron jest zdrowy |
W tym przypadku głównie dla Dareko, ale w sumie co nas to...
Toudisław - 2 Lutego 2009, 10:37
Witchma napisał/a | W tym przypadku głównie dla Dareko, ale w sumie co nas to... |
Dla nas włąśnie bo zjamy dietetycznego Dareko ktoś chce kawałek ?
M. Przybyłek, przeczytam następne tomy
Czarny - 2 Lutego 2009, 10:57
Marcin, dobrze pamiętasz I i II przeczytane III stoi na półce i czeka. Drugi był lepszy ogólnie, bo w pierwszym opowiadania/rozdziały były nierówne. Jedne były bardzo dobre inne słabsze. Konkretów teraz nie rzucę, bo już trochę wody upłynęło.
M. Przybyłek - 2 Lutego 2009, 11:27
O, właśnie. Czarny potwierdza - drugi lepszy od pierwszego. I ja się zgadzam . A III i IV lepsze od II, bo autor się rozwija .
A Dareko się smaży... Będzie bardzo smaczna szyneczka smażona, czyli tak jakby... stek. Lubicie stek krwisty czy przypieczony?
Aaaargh! So des ne...
BTW widzieliście tapetki gamedecverse? O, tu: pobieralnia
Niedługo dojdzie następna...
dareko - 2 Lutego 2009, 11:31
M. Przybyłek napisał/a | Tak czy owak Dareko się ukrywa. Na Falkonie mi się przyznał, że NIC, NIC, w ogóle nie wie, co to jest ten gamedec |
Zadne NIC NIC, opowiadania czytal
Boje sie z domu wyjsc. Wizja patelni mnie odstrasza
Ixolite - 2 Lutego 2009, 11:31
No halo, przeca wszystkie przeczytałem, a na ostatni czekam z trudnymi pytaniami
Proszę mnie tu nie szkalować
Martva - 2 Lutego 2009, 11:33
dareko, gdyby to był smalec, to bym rozumiała, ale olej winogronowy? Dobrze robi na serce i inne takie
M. Przybyłek - 2 Lutego 2009, 11:33
Aaaa, sorry. Ixi, sorry. Wybacz. Racja. Nie, nie wybaczaj. Ja też na patelni usiądę.
Dareko, tak opowiadania w NF tak. Ale co poza tym? Nic. Patelnia jak ta lala. Siadaj obok mnie, cieplej będzie .
Martva, kto to jest ta osoba na Twoim avatarze?
dareko - 2 Lutego 2009, 11:57
M. Przybyłek, do zamiastconu sie wyrobie
Wtedy ja Cie posmaze
Na Plancie, w wyzszej temperaturze.
Martva - 2 Lutego 2009, 12:01
M. Przybyłek napisał/a | Dareko, tak opowiadania w NF tak. Ale co poza tym? Nic. Patelnia jak ta lala. |
Ekhem, to ja już pójdę
M. Przybyłek napisał/a | Martva, kto to jest ta osoba na Twoim avatarze? |
A czemu pytasz?
M. Przybyłek - 2 Lutego 2009, 12:15
O, choroba, na Plancie nigdy nie smażyłem. Wiem, że oliwa z oliwek dymi, gdy olej z pestek winogron trzyma się całkiem całkiem... Może smalec będzie lepszy od Planty? Ktoś się zna?
Czyli Martva też czytała only opowiadania w NF. Czyli tak jakby gamedeka nie zna... Ech... To ja patrzę już z perspektywy Drugiej Wielkiej Opowieści o Torkilu, a tu proszę. No proszę. Martva, wybieraj: Planta, smalec, olej czy oliwa?
- A czemu pytasz?
O! To jest pytanie typu "jeż". Dostaję niewygodne pytanie, tak jakby ktoś rzucił mi w ręce jeża, więc szybciutko go odrzucam też pytając. Bardzo ładnie
Już odpowiadam. Bardzo intrygujące jest to zdjęcie i ładne i ładną postać przedstawia.
PS. Czarny, pewnie, że pamiętam. Pamiętam, jak powiedziałeś: "Dobra" i usłyszałem chóry anielskie. Potem zastanowiłeś się i dodałeś: "gdyby nie... pewne fragmenty, to poleciłbym ją synowi", czy jakoś tak
A! No i oczywiście Miria czytała I i II i Bernhardt pewnie też . Co mówiła Miria też pamiętam. O, pamiętam.
Martva - 2 Lutego 2009, 12:23
M. Przybyłek napisał/a | Może smalec będzie lepszy od Planty? |
Smalec jest niewegetariański i odmawiam kontaktu z tymże
M. Przybyłek napisał/a | Martva, wybieraj: Planta, smalec, olej czy oliwa? |
Kisiel?
M. Przybyłek napisał/a | Bardzo intrygujące jest to zdjęcie i ładne i ładną postać przedstawia. |
A, tu się zgodzę, ale i tak nie dostaniesz numeru telefonu
|
|
|