Historia - Anegdoty historyczne i inne smaczne kąski
Kruk Siwy - 26 Listopada 2007, 13:14
dalambert, tu żeś przegiął. Kapturek chroni ino nie w stu procentach tylko ponoć w skromnych dziewięćdziesięciu...
Brzydki kaptruek.
Brzydki.
A co do mniłości fizycznej. To tylko murzyny ją czynią? A szanowny dalambert to pewnie na zasadzie niepokalanego poczęcia. Łatwo się chrzani takie głupoty oj łatwo...
dzejes - 26 Listopada 2007, 13:14
A to ja przepraszam, przywykłem dyskutować w oparciu o jakieś dowody, nie wiarę.
dalambert - 26 Listopada 2007, 13:30
Kruk Siwy napisał/a | skromnych dziewięćdziesięciu... |
gucio
w jakich dziewiećdziesieciu, to tyż sito ino z gumy i gęste ztrzymuje plemniki owszem , ale wirusy przechodzą jak chcą ,ale reklama i strach dźwignią handlu jest.
I na tym ten pic kapturowy polega ...
A jak się ma spoleczności gdzie prowadzenie z gwiżdem jest ulubionym i jedynym wyrazem realizacji osobowości to: leci adidas jak Attyla przez afrykę i z podobnym skutkiem,,,
Kruk Siwy - 26 Listopada 2007, 13:33
dalambert, sameś gucio. No co mam przypomiać przypadki ze swojej kariery? Przed syffem broni i przed adidasem tyż. A ci co noszą te wdzianka zdejmanka mniej ryzykują niezależnie ile procetnów wyliczymy.
czarną (dosłownie) propagadnę siejecie stary grzeszniku!
dalambert - 26 Listopada 2007, 14:16
przed syfem to nie chroni i nigdy nie chroniło przad tryperkirm i owszem , którem pasożytem , a nie bakterią czy wirusem jest i razem z syfiem w leb od pencylinki brał i byla hulaj dusza, a tu niestety na ten wynalazek CIA / jak "Prawda"moskiewska pisała/ produkt p. Flemibga nie pomaga, smutne
Martva - 26 Listopada 2007, 14:40
Ale jakieś dowody masz czy tak sobie uznałeś? Można prosić o źródła? Badania?
Kruk Siwy - 26 Listopada 2007, 14:48
Un ma głębokie przeświadczenie. A z wiarą dyskutowac nielzia.
Czego mnie nauczyła wieloletnia znajomość z tym zakałą forum...
dalambert - 26 Listopada 2007, 15:04
Kruk Siwy napisał/a | Un ma głębokie przeświadczenie |
Każdy ględzi o czym innym ., jak zwykle w życiu rodzinnym ty prawomyślna podporo forum Martva napisał/a | Ale jakieś dowody masz czy tak sobie uznałeś? Można prosić o źródła? Badania |
na co, na Fleminga, trypla , czy adidas
co do badań skuteczności kapturkow to wszystkie strony sporu prowadziły szerokie badania i kto zlecal to wynik mial
, a historia o tym jak na tele walki a adidasem koncerny gumiarskie najpierw opchnęły caly przeterminowany towar na czarny ląd, a na rozpętanej histerii do dziś tłuką super kasę,
a unimil przebić się nie może...
dalambert - 26 Listopada 2007, 15:55
A co do anegdot historycznnch bo w tym wątku jesteśmy, to na wspomniane kapturki na jasia dziś stać każdego, zaś w tym okropnym średniowieczu wkonywano je wprawdzie ozdobnie rzeźbione z bukszpanu i stać na nie było tylko arystokrację i pewnie dla tego szczezła...
Piech - 26 Listopada 2007, 16:13
A propos czy kondom zabezpiecza przed AIDS.
HIV ma wielkość około 0,1 mikrometra, a pory w lateksie są chyba trochę większe. Zatrzymują komórki bakteryjne (ok. 100 mikrometrów) nie mówiąc o plemnikach, ale wirus jak chce to przejdzie, z tym że przechodzi bardzo powoli. Jednak na wszelki wypadek lepiej nie trzymać długo.
Kostucha Drang - 26 Listopada 2007, 16:43
Piech napisał/a | Jednak na wszelki wypadek lepiej nie trzymać długo. |
Szybki jak królik - długowieczny jak żółw
Martva - 26 Listopada 2007, 16:47
Wiki :
Cytat | Światowa Organizacja Zdrowia [WHO] podaje, że skuteczność prezerwatyw w zapobieganiu HIV to 80-95% |
Znaczy się, mało?
Kostucha Drang - 26 Listopada 2007, 16:55
ciekawe jak skutecznie chroni przed żółtaczką ?
dalambert - 26 Listopada 2007, 17:13
Martva napisał/a | Światowa Organizacja Zdrowia [WHO] |
z całym szacunkiem wspomniana organizacja jest upolitycznioną agendą ONZ, a nie rzetelnym autorytetem, jak tu złośliwie już wspomniałem: kto badania zamawia - ten wyniki obstawia.
A pokąd kapturki na jasia rzeźbione z bukszpanu zloconego ozdobnie były, to i Hiva nie było i arystokracja rosła w siłę ,a synowie stangretów żyli dostatniej.
Piech - 26 Listopada 2007, 17:40
Martva napisał/a | Wiki :
Cytat | Światowa Organizacja Zdrowia [WHO] podaje, że skuteczność prezerwatyw w zapobieganiu HIV to 80-95% |
Znaczy się, mało? |
Na mój rozum to znaczy, że prawdopodobieństwo zarażenia spada ok. 10-krotnie. To kiepsko, gorzej niż myślałem. Czytałem o badaniach, gdzie różnice były rzędu 1000 do 10000 razy. Widać warunki polowe różnią się od laboratoryjnych.
Tomcich - 26 Listopada 2007, 21:57
Ale offtop.
W sprawie kapturków i HIV, parę zdań ze strony CDC - Center for Disease Control.
Cytat | HIV / AIDS
HIV, the virus that causes AIDS
Latex condoms, when used consistently and correctly, are highly effective in preventing the sexual transmission of HIV, the virus that causes AIDS.
AIDS is, by far, the most deadly sexually transmitted disease, and considerably more scientific evidence exists regarding condom effectiveness for prevention of HIV infection than for other STDs. The body of research on the effectiveness of latex condoms in preventing sexual transmission of HIV is both comprehensive and conclusive. In fact, the ability of latex condoms to prevent transmission of HIV has been scientifically established in “real-life” studies of sexually active couples as well as in laboratory studies.
Laboratory studies have demonstrated that latex condoms provide an essentially impermeable barrier to particles the size of STD pathogens.
Theoretical basis for protection. Latex condoms cover the penis and provide an effective barrier to exposure to secretions such as semen and vaginal fluids, blocking the pathway of sexual transmission of HIV infection.
Epidemiologic studies that are conducted in real-life settings, where one partner is infected with HIV and the other partner is not, demonstrate conclusively that the consistent use of latex condoms provides a high degree of protection. |
TUTAJ reszta.
Oczywiście to nie chroni w 100 %, ale redukuje zagrożenie. CDC jako najpewniejszą metodę zaleca wstrzemięźliwość lub wierność.
Ale to oczywiście znowu badania na zlecenie więc bezwartościowe.
A nawiązująć lekko do stylu wypowiedzi dalamberta - pomyślcie ile istnień ludzkich zostałoby uratowanych, gdyby Pan i Pani Hitler w odpowiednim momencie użyli prezerwatywy.
dalambert - 27 Listopada 2007, 09:00
Tomcich napisał/a | gdyby Pan i Pani Hitler |
nie jestem pewien czy wspomniany AH byl dziecięciem z legalnego związku / zdaje się ,że traumy nabyte przez tego typa w dzieciństwie i na studiach nieźle ludzkości zaszkodziły/ , a goglować mi się nie chce. A co by bylo gdyby jest przecie domena naszych drugich tfuruf którzy z tego żyją.
Martva - 27 Listopada 2007, 10:59
Piech napisał/a | Na mój rozum to znaczy, że prawdopodobieństwo zarażenia spada ok. 10-krotnie. To kiepsko, gorzej niż myślałem. |
To nie znaczy że chroni w 9 przypadkach na 10? Ale ja mam gorączkę, to może źle myślę, i z matematyki zawsze byłam słabiutka.
Niemniej, nic lepszego nie wymyślono. A wstrzemięźliwość i wierność są najwyraźniej mało stosowane
Piech - 27 Listopada 2007, 11:24
Martva napisał/a | Piech napisał/a | Na mój rozum to znaczy, że prawdopodobieństwo zarażenia spada ok. 10-krotnie. To kiepsko, gorzej niż myślałem. |
To nie znaczy że chroni w 9 przypadkach na 10? |
Tak, ale to moim zdaniem niewielkie pocieszenie. Przez przypadek rozumiem akt seksualny z osobą zarażoną. Nie wiem jaki jest punkt wyjścia, czyli każdorazowe prawdopobieństwo zarażenia w przypadku seksu bez kondomu - ale myślę, że jest dość wysokie. To znaczy, że współżyjąc seksualnie z osobą zarażoną prędzej czy póżniej się zarazisz. Jak nie za pierwszy razem, to za dziesiątym; jak nie za dziesiątym, to za setnym.
Kostucha Drang - 27 Listopada 2007, 11:32
dalambert napisał/a | z całym szacunkiem wspomniana organizacja jest upolitycznioną agendą ONZ, a nie rzetelnym autorytetem, jak tu złośliwie już wspomniałem: kto badania zamawia - ten wyniki obstawia. |
O rany ! ONZ podpłaca WHO aby ta fałszowała wyniki badań i kłamała, że prezerwatywy zmniejszają ryzyko zarażenia HIv - a za tym wszystkim stoją bajecznie bogaci producenci tychże prezerwatyw ?
Ze swoich obserwacji dorzucę jeszcze rozgałęziony spisek producentów żywności rozprzeszczeniających pogłoski o kolejnych klęskach głodu po to aby sprzedać swój towar - he he.
Martva - 27 Listopada 2007, 11:33
Tu dużo zależy od płci, facetom się trudniej zarazić.
No i ochrona w 9 przypadkach na 10 to IMHO nie jest że 'nie chroni wcale' jak tu niektórzy mówią.
Kruk Siwy - 27 Listopada 2007, 11:55
Ale to im do wiary (we własną nieomylność) nie pasuje. Takie są fakty? Tym gorzej dla faktów, prawda panie di?
Kostucha Drang - 27 Listopada 2007, 12:22
Co innego byc przekonanym o własnej racji a co innego wierzyć w światowy spisek producentów prezerwatyw.
Dalambert - są jakieś inne spiski ?
Pako - 27 Listopada 2007, 12:23
Ale jakby nie patrzeć, jak się będzie liczyło prawdopodobieństwo, to wychodzi, że za każdym razem sporo rosnie. Chroni, jasne, ale ukazywanie tego jako pewnej ochrony to też mit.
Kruk Siwy - 27 Listopada 2007, 12:23
Kostucha Drang, to to samo. Układ żondzi układ pieprzy aż w kondonach się polepszy...
Pako racją ma.
dalambert - 27 Listopada 2007, 12:36
Pako napisał/a | Chroni, jasne, ale ukazywanie tego jako pewnej ochrony to też mit. |
i o to chodzi, reklama komdomów jako zabezpiczenia przed AIDS jest zwyklym oszustwem, a dywagowanie na ile to to chroni obroną mitu, Kostucha Drang napisał/a | a co innego wierzyć w światowy spisek producentów prezerwatyw. |
NIgdy nie było rzadnego spisku, i miedzynarodowej zmowy cenowej, producenci jako te leluje ino dobra swoich nabywców chcą , a już prezerwatywy do afryki to z dopłatą i stratą wysyłają byle dzielnym i jurnym murzynkom nieba przychylić - nieprawdaż
Kruk Siwy napisał/a | Układ żondzi układ pieprzy aż w kondonach się polepszy... | oczywieście drogi Kruku :
A wszystkiemu winna jest bestia klerykalno-faszystowska która wbiła żądne krwi pazury w wątłe i wychudłe ciało klasy robotniczej miast i wsi ,że o ofiarach kolonializmu nie wspomnę
Kruk Siwy - 27 Listopada 2007, 12:44
Może byś jednak czytał ze zrozumieniem? Nikt (z tu obecnych) nie twierdzi że gumki chronią absolutnie. Absolutnie chroni szklanka wody zamiast.
A jednak ochrona zwiększająca szanse o 90% jest ochroną. Wolałbyś mieć tyłek na mrozie zabezpieczony w 90% czy wcale? A zwłaszcza z powodu głupich ideologii?
Myśl trochę, na przodków bo inaczej sam będę postulował żeby Pucek Ci więcej wina nie dawał...
dalambert - 27 Listopada 2007, 13:32
Kruk Siwy napisał/a | Myśl trochę, na przodków bo inaczej sam będę postulował żeby Pucek Ci więcej wina nie dawał... |
Kroźba karalna. a i zapatrzemi w moc "kapturków na jasia" moi rozmowcy dopiero na skutek moich obiekcji wzięli się do myślenia i gadania, zaś nie spisek ale ober przekręt na "gumach dla afryki" to dość znama sprawa i nie ma co jej ukrywać pod opowieściami " żę ukladżundzi".
Kruk Siwy - 27 Listopada 2007, 13:37
Dyskusja dobra rzecz, byle nie w stylu patrzenia na czarną ścianę i mówienia że ewidentnie biała. Sam pan wisz...
dalambert - 27 Listopada 2007, 13:49
A no wim, ale czasami, to co byście beze mnie tu zrobili, w ciszy wyborczej sme "antykaczki" , gdzie indziej politpoprawność i tolerancja fanatyczna jak na kubie w fidelka, ot , br, siup .....
a swoją drogą nie ma to jak drobe Anegdoty Historyczne - bylo nie było
|
|
|