Planeta wygnania - Ale za co?
gorat - 22 Maj 2006, 13:10
Niektóre żarty jednak są niesmaczne. Powstrzymaj się następnym razem - taki brak wyczucia to prosta droga do ostrzeżeń i bana.
Sasori - 22 Maj 2006, 13:14
Czy ja wiem? Jak mogłem obrazić Pako w tamtym temacie? No, chyba że chłopak naprawdę wierzy, że potrafię przewidywać przyszłość. W takim razie przepraszam i zapewniam: nie jestem wróżem.
Lu - 22 Maj 2006, 13:17
ups... wymsknęło mi się...
Pako - 22 Maj 2006, 13:18
Nie.. chodzi mi o samą niesmaczność posta i sugerowanie, że następny, kto się wpisze jest impotentem. To jest niesmaczne. I wkurza. Bo to zabawa ma być, a nie próba działąnia userom na nerwy. A dobrze wiesz, że na ciebie jesteśmy wyczuleni (ja i zapewne co poniektórzy).
Czarny - 22 Maj 2006, 13:19
Obie strony nieco przesadzają. Skoro Cię to Pako nie dotyczy to nie odnoś tego do siebie, a Sasori mógłbyś używać nieco bardziej stonowanych określeń. Niewyszukany dowcip może byc jednak źle odebrany przez innego forumowicza. Pax i R.I.P please.
gorat - 22 Maj 2006, 13:22
Dodam, że Sasori dostał ostrzeżenie za drugi mało wyszukany wpis.
Sasori - 22 Maj 2006, 13:23
Zgoda, Czarny. A ty, Pako - przecież te przepowiednie często są negowane przez kolejnych wpisujących się, prawda? Napisałem to, co napisałem, święcie wierząc że następny po mnie w dowcipny sposób udowodni mojej przepowiedni nieprawdziwość. Zamiast się pienić, mogłeś powiedzieć że jesteś jurny jak Papa Smerf i byłoby git.
Poczułem się obrażony drugim warnem dla mnie i wnoszę o wlepienie warna wszystkim miłośnikom pszczółki Mai.
ps
Zanim gruchniecie mi trzecim warnem, dajcie mi jeszcze czas do wieczora - dokończę czytać nowy numer, zrecenzuję go sobie i udam się na przerażające, dwutygodniowe wygnanie wypełnione cierpieniem i tęsknotą do tego forum i całej masy wesołków, jakich tu spotkałem.
Sasori - 22 Maj 2006, 13:25
Cytat | Dodam, że Sasori dostał ostrzeżenie za drugi mało wyszukany wpis. |
Ja natomiast uważam, że wpis był wyjątkowo wyszukany, gdyż sugestia, iż jest się tak obrażalskim, że można się obrazić na drzewo, jest okropnie zabawna.
elam - 22 Maj 2006, 13:30
sasori - ja rozumiem twoje poczucie humoru.
i rozumiem tez, ze inni go nie rozumieja
teraz ty zrozum
Sasori - 22 Maj 2006, 13:39
Och wiem, ale to samo w sobie też jest zabawne :D
elam - 22 Maj 2006, 13:44
aha, do admina:
zeby nie bylo, ze sasori znow offtopuje - moim zdaniem, temat samanty jest juz dawno skonczony i R.I.P; a teraz na tapecie jest wlasnie sasori, wiec jestesmy jak najbardziej w temacie..
no dobra, eot, bo jeszcze i mi sie dostanie
Duke - 22 Maj 2006, 13:55
Pako, uważam że trochę przesadzasz. To jakby się obrazac ze ktoś podał twoją płeć jako zeńską. Tak na prawdę gdyby napisał że następna wpisze się lesbika wcale bym sie nie obrazał, a nawet jako miłosnik kobiecego ciała bym potwiedził . No gdyby napisał: "Duke złamas ma malego #$%a" to bym to potraktował jako przykład wyjątkowego braku manier i za to wnosił o ukaranie, a nie za obrazę. Trochę luzu chłopie i więcej autoironii bo nam zawału dostaniesz
Pako - 22 Maj 2006, 16:51
Może rzeczywiście przesadziłem.
Przepraszam.
Ale tak to jest, młody jestem, matura mnie czeka jeszcze, nerwy skaczą... no i wyszło. Przepraszam, mea culpa.
Sasori - 22 Maj 2006, 18:09
Urosłeś w moich oczach, bracie! Grabula od obu staruszków.
lavojtek - 22 Maj 2006, 19:43
Ukaranie Sasoriego za takie wypowiedzi to prosta prosta droga aby zamienic ojca redaktora NURSa na Ojca Dyrektora wiadomokogo a Forum SFFiH na Jedyne Sluszne Forum SFFiH Popieram Sasoriego (pierwszy raz)!
elam - 22 Maj 2006, 20:44
lavojtku, zauwaz, ze nursa w ogole od kilku dni nie ma, wyjechal (a gdzie i po co to nurs jeden wie ) - wiec to nie on, to zly admin ..
(- wiem, wiem, chodze nad przepascia, juz sobie ide )
lavojtek - 22 Maj 2006, 20:49
Wlasnie! Moze zly admin juz dokonal podmiany NURSa na o. Dyrektora? Zdrada!!! A moze zly admin to podmieniony o. Dyrektor we wlasnej osobie? O zgroza czyzby rozpoczely sie rzady terroru? Zamiast liberum veto bedziemy mieli swiete oficjum? Spadam (w przepasc)
Fidel-F2 - 23 Maj 2006, 06:57
Sasori został ukarany za off-top. Jaki off-top?????????????????. Nie wyraził się bezpośrednio, jasno, prosto i zrozumiale dla wszystkich ale poprzez ironię wyraził swoje zdanie jak najbardziej w temacie.
Sasori jesteś moim idolem (na ten tydzień)
Czarny - 23 Maj 2006, 07:10
Fidel czytaj uważniej i nie rób niepotrzebnego zamieszania, chodziło o jego niezbyt smaczne dowcipy, które kontynuował pomimo zwrócenia mu uwagi, a nie żaden offtop.
gorat
Hauer - 23 Maj 2006, 07:36
Sasori dostał warna za to, ze modeeratorzy uwierzyli w jego zdolności jasnowidzenia.
Fidel-F2 - 23 Maj 2006, 07:46
Czarny czytaj uważniej i nie rób niepotrzebnego zamieszania. Pod pręgierzem jasno stoi za co dostał ostrzeżenie; ani słowa o smaku dowcipów.
Czarny - 23 Maj 2006, 07:59
OK niezrozumieliśmy się. ja odniosłem się do drugiego ostrzeżenia, Ty do pierwszego. Temat zamknięty. EOT
Sasori - 23 Maj 2006, 14:03
Cytat | Fidel czytaj uważniej i nie rób niepotrzebnego zamieszania, chodziło o jego niezbyt smaczne dowcipy, które kontynuował pomimo zwrócenia mu uwagi, a nie żaden offtop.
gorat
|
W pełni popieram Czarnego i tego tam drugiego szeryfa, a imć Logana Groźnego wręcz ubóstwiam. Jak spojrzę na mego posta, to aż wstyd kiszki mi skręca, gdyż byłem wyjątkowo brutalny, głupi i zimny pisząc:
Cytat | Hmmm... Poprzednim razem mi się nie udało, więc może teraz... Ok, przykładam dłonie do skroni i zaglądam w przyszłość... Zmysł prekognicji mówi mi, że po mnie będzie drętwy rogacz bez poczucia humoru, któremu kiedyś się wydawało, że obraziło go drzewo. |
Takie rzeczy powinny być karane i dlatego swą karę przyjmuję z pieśnią na ustach! Nikt nikogo nie będzie nazywał "drętwym"! Powinniśmy być dla siebie mili, przewidywać, co chcieliby przeczytać inni i to pisać. Powinniśmy klepać się po plecach, opływać słodyczą i trząść portkami przed oskarżeniami typu "hm, wydaje mi się, że mnie obraził, wlepcie mu warna", gdyż każdemu może się coś wydawać i każdy może poczuć się obrażony. Powinniśmy wyrwać każdego chwasta, który sieje defetyzm, niezgodę, konopie, niesmaczne żarty, faszyzm (o, to istotne...) i inne takie! Precz z dystansem, precz z dygresją. Za mordy i w topik, maluczcy.
Jednak aby w pełni dostosować się do świetlanych zasad zielonych szeryfów pragnę poprosić o zdefiniowanie pojęć "off-topic" (zważywszy, że wiele tematów jest bez sensu i ciężko znaleźć tam jakikolwiek topik, ponadto - język i dialog są na tyle płynne, że czasami naprawdę ciężko się zorientować, za co się przyczepią stróże prawa i sprawiedliwości) oraz "granica dobrego smaku" (o, to jest dobre). Mam nadzieję, że uzbrojony w wiedzę o tak doskonale przecież definiowalnych sprawach będę mógł poprawnie funkcjonować w tej społeczności ku radości i spełnieniu eee wszystkich zainteresowanych.
Fidel-F2 - 23 Maj 2006, 14:33
No nie....zdechnę, hihihihihiihhihih
Pako - 23 Maj 2006, 16:40
Jeszcze raz przeproszę Sasoriego, bo to z mojej winy dostał warna drugiego. Fakt, że zdenerwowany byłem, zareagowałem impulsowo i warn chyba się nie należał. Ale mimo wszystko skoro moderator uznał, że warn się należy, nie warto o tym dyskutować.
Sasori - mam nadzieję, że się nie obraziłeś, jak ja wcześniej
Co do pierwszego warna - Logan powiedział, że offtop w tym temacie będzie karany z pełną surowością. Sasori nie do końca wyraził się na temat. O ile pamiętam powiedział tylko, że jest gorąco (inaczej powiedział, ale w tym sensie), że niebezpiecznie i "ciężka atmosfera". Tyle, to wie każdy. Nie wyraził się w pełni na temat. Wtedy na warna zasłużył, zwłaszcza, że Logan oficjalnie i głośno upomniał.
mawete - 23 Maj 2006, 21:15
Sasori:
Henryk Tur - 23 Maj 2006, 22:59
elam napisał/a | uuuu...
Obrazek
bedzie rozroba...
gdzie Hansag?
|
Cholera, spóżniłem się
gorat - 24 Maj 2006, 10:25
Przypominam, że post Logana z poprzedniej strony nadal obowiązuje
Henryk Tur - 24 Maj 2006, 11:32
Ok, Gorat. Nie widziałem przedtem, więc odniosę się do Samanthy.
Od poczatku jakoś tak mi ta postać dziwnie wyglądała. Wiecie, jakiś taki sztuczny twór. Dziwny styl pisania postów, ich poziom, itd. Chyba ktoś sobie zrobił tą postać, żeby namieszać.
Teraz tylko pytanie - kto za tym stoi ?
Duke - 24 Maj 2006, 12:42
jak to kto? Przeciez wiadomo ze "oni"
|
|
|