Park marzeń [gry] - Fallout
reginald - 2 Czerwca 2006, 06:55
Pako - jest tego tyle, że az trudno się połapać momentami. Zbiory filmów postapokaliptycznych są zazwyczaj dostępne na stronach albo forum Falka. Obok tego jest tez mnóstwo innych list.Mi najbardziej podobał się Stalowy świt z Patrickiem Swayze (bynajmniej nie z powodu jego udziału ) i 12 małp (słyszeliście kiedyś o jego francuskim pierwowzorze "La Jetee" z 1962 r. ????)
Pako - 2 Czerwca 2006, 08:34
12 malp jest świetne. A stalowy świt... słyszalem, ale nie widziałem. Skoro polecasz, to zobaczę
Rodion - 12 Czerwca 2006, 17:32
Pewnie juz to czytaliscie, ale co tam.
Fallot 3
Pako - 12 Czerwca 2006, 17:52
Hmm.. nie czytałem. Fo3 się boję. Nie ruszy u mnie pewnie :/ i to jest główna bolączka.
Pako - 12 Czerwca 2006, 18:02
Oh yeah! Gdyby to była jeszcze prawda!
Dwie rzeczy mnie tylko wtedy by zaniepokoiły. 3D - powód powyżej, i Afryka. Dla mnie fallout to nieodłącznie stany. Stany i kropka. Nie ma europy, nie ma afryki ani azji. Nie w Falloucie cRPG
Ale to i tak tylko poboże życzenia, mrzonki, bez szans na realizację chyba. Niech mnie bethesda zaskoczy
reginald - 29 Czerwca 2006, 09:29
A o co chodziło w tym artykule, bo kliknąłem i chcą ode mnie kasy - możecie mi streścić ??
Indy - 29 Czerwca 2006, 20:33
Dołanczam się do pytania.
Pako - 30 Czerwca 2006, 09:18
Chodziło w nim o to:
swobodne marzenia gracza Falloutowego, czyli Leo Boyarski, Chris Avalone i jeszczejeden Chris którego nazwiska nie pomnę przechodzą do Bethesdy, robią gierę w full 3D, cała mapa świata, nawet do Afryki da się jechać, jako do kolebki ludzkości. Oni mają ostatnie zdanie co do wszystkiego, robią fabułę i wszsytko. Czyli ma być giera marzenie każdego falloutomaniaka.
Niestety... nie do realizacji.
reginald - 1 Lipca 2006, 07:02
Rzeczywiście to zbyt piękne, aby było prawdziwe ...
Albion - 1 Lipca 2006, 07:27
Dlaczego nie do realizacji?
Pako - 1 Lipca 2006, 07:51
Hmm... bo giera prawdopodobnie będzie zrobiona w klimacie niefalloutowym, raczej w stronę młodszej publiki, a nie starych wyjadaczy. Tu będzie pierwszy problem.
Drugi, to że Boyarski, Tim Caine i reszta trzonu już dawno się pewnie po kraju rozpełzli w nowych firmach (praca dla takich jak oni w stanach czeka). Po trzecie - wyjdzie z tego raczej coś mniej ciekawego dla fallloutomaniaków, bardziej dla morrowindopodobnych rozgrywek.
Bethesda zrobi pewnie dobrą grę... ale kiepskiego fallouta.
Albion - 8 Lipca 2006, 11:13
Szkoda, bo jakiś taki niedosyt lekki czuję
Ale może będzie jakaś odskocznia, zresztą przeczytajcie sami jeżeli jeszcze o tytule nie słyszeliście: http://gry.o2.pl/zapowiedzi/?co=pokaz&id=518
Niby to nie Fallout, ale może być ciekawe
Tylko kompa będę musiał podrasować nieco....
Pako - 8 Lipca 2006, 19:32
Nie chce mi się tgo czytać, i tak mi nie ruszy
Ale ostatnio jest jakiś boom na post nuke I dobrze, bo klimaty fajne
Duke - 11 Lipca 2006, 08:44
Eeeeeeeee tam sieciówka... do bani ...
Pako - 11 Lipca 2006, 09:20
Sieciówki też są fajne. Pograłbym w jakąs dobrą mocno w klimacie osadzoną.
Tylko drogie diabelstwo, chyba że serwery gratis dają
Duke - 12 Lipca 2006, 14:23
Pako, Cytat | Sieciówki też są fajne. Pograłbym w jakąs dobrą mocno w klimacie osadzoną.
Tylko drogie diabelstwo |
I dlatego w domu nie mam neta
Pako - 12 Lipca 2006, 14:32
A tam.. nie net drogi Też.. ale nie tylko Serwery drogie. 50 zeta misięcznie opłata na WoWa kosztuje jakoś... na to może być taniej, ale też nie wiele, jeśli opłaty będą. Przez to będzie kiepskakwo
Albion - 13 Lipca 2006, 06:49
To fakt, ale sam pomysł jest moim zdaniem naprawdę ok, choć też specjalnie fanem sieciówek nie jestem
Indy - 14 Lipca 2006, 08:40
Napewno kolejną część fallout'a zniszczą. Wszystkie gry tak niszczą Chcą żeby była lapsze a robią tak, że jest do bani.
Pako - 14 Lipca 2006, 08:47
Nie. Fallout 3 będzie grą ze wszechstron dobrą. Co do tego jestm przekonany, bo bethesda dobre gry robi.
Ale czy to będzie dobry fallout? Starają cię, ludzie ze sceny im pomagają, najlepsze fora są przeglądane rpzez ludzi z bethesdy. Wierzę, żę będzie całkiem całkiem ten fallout
Albion - 14 Lipca 2006, 14:52
Spore są szanse bo zarówno na fallout 2, jak i Tactics się nie zawiodłem.
Heh, tylko kiedy go zrobią
Pako - 14 Lipca 2006, 15:03
Za parę latek, nie prędzej. Może do tego czasu będe miał maszynę, która go uciągnie
Ale tacticsa trzeba oddzielić od falloutów jednak. Może i giera dobra (do mnie nie przemówiła) ale jednak drżę na samą myśl włączenia ją do świata falloutowego
Albion - 14 Lipca 2006, 16:28
Za parę latek, jak tak dalej pójdzie, to będziesz miał Fallouta na żywo
Wiesz Pako, Tactics opiera się głównie na strielaniu, ale gdyby tak te rozwiązania wprowadzić do Fallouta 3 - mam na myśli mechanikę gry i walki- to dopiero było by coś
Pako - 14 Lipca 2006, 16:36
Oj, mi się jednak wydaje, żę w trójce będzie się strzelało zupełnie inaczej niestety. Cóż, takie czasy, że turówki powoli stają się mniej sprzedajne, takoż izometryczny rzut kamery. Do tego bethesda może próbować wrzucić trochę oddechu świeżości w grę, przez co wrzuci elementy fpp Oby się tak nie stało.. ale możliwe.
A co do fallouta w realu - poczekamy, zobaczymy, wolę nie
Albion - 14 Lipca 2006, 16:44
Ty wolisz, inni obsługują silosy
Ale jak będzie w 3D to ja dziękuje - nie ten klimat...
Pako - 14 Lipca 2006, 17:00
Nie ma co przesadzać. Pooglądaj screeny z Burżuazji... tfu, Afterfalla. W pełnym 3d robione, a mają klimat. A 3D to jest obowiązek a nie dobry wybór. Wiesz.. giera ma się sprzedać a nie tylko do starych wyjadaczy trafić Dla mnie tamto 640x480, 256 kolorów wymiatało. Ale minęło 7 lat, czyli jakieś 700 dla komputerów, to już nie ten sam świat. Kiedyś takie forum byłoby niezłym bajerem graficznym pewnie Cóż.. 3D mi nijak nie przeszkodzi.. raczej to, żę giera mi maszynkę prędzej zjara, niż na niej ruszy
Ixolite - 14 Lipca 2006, 17:02
Bo ja wiem czy 3D takie zle?
Byl sobie kiedys taki mod do Half-Life'a - Wasteland, co prawda zwykla napieprzanka, ale w oparciu o klimat, bron i postaci z fallouta i musze powiedziec, ze bylo to naprawde swietne. Jasne, ze jak ktos spedzil pare lat przy dwoch pierwszych falloutach, to koncepcja 3D moze mu sie wydawac nieco... bluzniercza, ale nie demonizowalbym tak - technika idzie do przodu i otwiera nowe mozliwosci.
Albion - 14 Lipca 2006, 17:06
Wiecie panowie, ja to raczej konserwatywny jestem, jak jakiś tytuł już mi podejdzie to koniec. Nie twierdzę, rzecz jasna, że ulepszyć nie mogą, a jakże, zachęcam! Ale jakoś to już nie będzie Fallout, tylko zupełnie nowa gra.
Nie wiem czy w Mytha TFL się bawiliście. Trzecia część też robiona na nieco wyższy standard wizualny, ale klimat nadal ten sam, bo chociaż grafika podrasowana, to sposobu patrzenia na świat nie zmienili.
Indy - 14 Lipca 2006, 19:12
To ta fajna gra z zagadkami ?
Augustus - 17 Lipca 2006, 08:16
Zauważcie panowie że w dyskusji 3D vs 2D jest jeszcze trzeci kierunek.
Twórcy Titan Quest wymyślili sobie że bobiąc grę w 3D ale z kamerą zawieszoną pod stałym kątem, jedynie ze zmienianą wysokością w ISO można się skoncentrować na modelowaniu obiektów widocznych zawsze z jednego położenia kamery. Takie rozwiązanie pozwoliło im uzyskać 3D o stopniu szczegółowości gier w 2D, a na dodatek mogą tam działać wszystkie błyski, dynamiczne oświetlenie, shadery, mappingi itd. Dosłownie wszystkie zalety gier w 3D oprócz zaledwie jednej, ale bardzo ważniej - obracania kamerą.
Sam Titan Quest jest IMO średnim H&S'em ale co sądzicie o samym pomyśle? IMO dla Fallouta3 takie rozwiązanie mogłoby być idealne - zadowoliłoby zarówno zwolenników 3D jak i 2D
|
|
|