Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Almaz i "SF"
Kasado - 4 Kwietnia 2012, 00:03
A ja pomstowałem na kioskarzy
Dobrze, ze zapytałem, bo już miałem zrobić 10-cio kilometrową wycieczkę do Empiku, przeczytawszy to:
xan4 napisał/a | Do nas książki powinny przyjechać około 20 marca, wtedy też rozpoczniemy przedsprzedaż w naszym sklepie internetowym. Mawete będzie także miał książki w Poznaniu, to właściwie z powodu Pyrkonu przyśpieszyliśmy druk.
W oficjalnym obiegu książka będzie dostępna 2 kwietnia. |
I Empik by oberwał :/
mawete - 4 Kwietnia 2012, 11:21
Książka naszego wydawnictwa "Pufcio" autorstwa Tomasza Bochińskiego znalazła się na trzecim miejscu w plebiscycie Fantastyka 2011. Gratuluję Kruku
Kruk Siwy - 4 Kwietnia 2012, 11:24
A czy można wymienić III miejsce na kanapona z wędlinką? (Przepraszam, ale Pufcio surowo nakazał mi się zapytać).
mawete - 4 Kwietnia 2012, 11:54
Kanapona z wędlinką dostarczymy na Avangardę
Taselchof - 4 Kwietnia 2012, 12:06
Gratulacje Kruku
mawete - 5 Kwietnia 2012, 17:08
Radosnych Świąt
Słowik - 10 Kwietnia 2012, 13:14
O, Rodion.
mawete - 11 Kwietnia 2012, 13:19
Ano Rodion
Rafał - 11 Kwietnia 2012, 13:25
Dawać go tu, co to ma być, obraził się czy co?
mawete - 11 Kwietnia 2012, 14:35
Napisze Mu, ze grzecznie zapraszasz
A ja zapraszam do przeczytania pierwszej recenzji książki Nancy Kress Księżyc prawdopodobieństwa.
Lis Rudy - 11 Kwietnia 2012, 16:17
mawete, a kiedy w planach masz wydanie NURSA ?
Nie daj Boziu, znów coś się przesuwa ?
mawete - 11 Kwietnia 2012, 17:49
Lis Rudy, jak skończy, siedzę nad nim z "bejsbolem" w garści
Okładkę będzie można zobaczyć już za ok. 2 tygodnie.
Rodion - 11 Kwietnia 2012, 18:06
W imię ojca i syna...
Nie obraził, tylko wyszedł na chwile i to niedaleko.
A na zew trąbki jak widać odpowiadam
Kruk Siwy - 11 Kwietnia 2012, 18:08
Sameś trąbka a nawet Trąba!
Lis Rudy - 11 Kwietnia 2012, 18:32
mawete napisał/a | siedzę nad nim z bejsbolem w garści |
I bardzo dobrze ! Co się będzie gdzieś błąkał
mawete napisał/a | Okładkę będzie można zobaczyć już za ok. 2 tygodnie |
O Święta Okaryno !!! Doczekam się !
Rodion - 11 Kwietnia 2012, 18:36
Kruku Ciebie tez miło widzieć.
Kasado - 12 Kwietnia 2012, 11:14
No to jak czy dzisiaj dostanę upragnioną książkę Nancy Kress "Księżyc prawdopodobieństwa" w saloniku prasowym czy empiku?
mawete - 15 Kwietnia 2012, 14:26
Jak wyłożą to dostaniesz
Kasado - 15 Kwietnia 2012, 16:36
ha ha mawete nie wyłożyli
Nic. Zamówiłem u Was w wydawnictwie.
Swoja drogą śmieszy mnie to i złości naraz. W moim małym mieście jest multum kiosków, dwa saloniki prasowe, dwie księgarnie i w żadnym nie było Zadupie totalne
Jak Pani z saloniku Kolportera zadzwoniła, aby zamówić to okazało się, że już rozesłali i nie mieli ani jednego egzemplarza. Musiałbym czekać jak przyjdą zwroty. Za długo.
A czy ktoś miał problem z dostaniem SF u siebie na zadupiu
Witchma - 15 Kwietnia 2012, 19:34
KASADO, u mnie nie spotkałam. A i w kilku tzw. salonikach prasowych w Łodzi, w których wydawało mi się, że będzie na pewno, nie było.
nureczka - 15 Kwietnia 2012, 19:39
U ans na wsi jest.
Kasado - 15 Kwietnia 2012, 20:02
wieś wsi nie równa jak widać
Fidel-F2 - 16 Kwietnia 2012, 18:37
W Sandomierzu nie ma m miejsca gdzie można by kupić SF.
Lis Rudy - 16 Kwietnia 2012, 19:00
ja się wyjątkowo na nowy numer SF nie zasadzam i odpuszczam Nancy Kress. Czekam (nieustająco, słyszysz Mawete?) na NURSa i "Pola..."
Kiedyś nadejdzie ten dzień
xan4 - 16 Kwietnia 2012, 19:07
I żałuj Lisie, bardzo dobra powieść, taka socjologiczna space opera. W stylu najlepszych książek Urszuli LeGuin.
Fidel, a Drukarczyk był wcześniej w kioskach? To jest ogólny problem z SF, czy tylko teraz z Kress?
Witchma - 16 Kwietnia 2012, 19:12
Cytat | W Sandomierzu nie ma m miejsca gdzie można by kupić SF. |
Ojciec Mateusz na pewno by kupił, gdyby chciał.
Lis Rudy - 16 Kwietnia 2012, 19:14
xan4 napisał/a | żałuj Lisie, bardzo dobra powieść |
Ja nie wątpie że to dobra rzecz, ale wiesz, to jest kilka(naście ?) tomów za jakieś tam pieniądze, a kupuje także inne rzeczy do czytania. Muszę się samoograniczać bo skończę jak mBiko. Z mieszkaniem zawalonym książkami i wąską ścieżką do chodzenia pomiędzy
W Wawie Drukarczyk był dostępny. Z mniejszym, większym nasyceniem w punktach, ale był. Kress jeszcze nie widziałem.
Fidel-F2 - 16 Kwietnia 2012, 19:31
xan4 napisał/a | Fidel, a Drukarczyk był wcześniej w kioskach? To jest ogólny problem z SF, czy tylko teraz z Kress? | Pisałem to rozmawiając przez telefon i zapomniałem, że jestem w wątku Almazu a nie dyskusji o dostępności SFFiH. Wycofuję co napisałem. Drukarczyk był bezproblemowo, Kress nie wiem bo jeszcze nigdzie nie zaglądałem. Przepraszam za mącenie w stawie.
Kasado - 16 Kwietnia 2012, 19:33
Lis Rudy napisał/a |
Ja nie wątpie że to dobra rzecz, ale wiesz, to jest kilka(naście ?) tomów ... |
Trzy Lisie, tylko Trzy, jeśli chodzi o Cykl Prawdopodobieństwo Kress. I całe Boskie szczęście, bo nie zdzierżyłbym, gdyby było więcej. I tak żałuje po trochu, że zacząłem czytać "Pieśń Lodu i Ognia" Martin'a.
mBiko - 16 Kwietnia 2012, 20:29
Lis Rudy napisał/a | Muszę się samoograniczać bo skończę jak mBiko. Z mieszkaniem zawalonym książkami i wąską ścieżką do chodzenia pomiędzy
|
Wypraszam sobie! Szlaki komunikacyjne utrzymuję w należytym stanie i są odpowiedniej szerokości. Świadkowie mogą potwierdzić.
|
|
|