Park marzeń [gry] - Sprzęt, soft, info ze świata
ilcattivo13 - 20 Grudnia 2012, 20:09
Panie Herve Caen, to powoli zaczyna się robić żałosne...
ilcattivo13 - 23 Grudnia 2012, 21:41
Podsumowanie roku w Larian Studios
ilcattivo13 - 8 Stycznia 2013, 06:40
Niby nie powinno się kopać leżących (głównie dlatego, że to niehigieniczne), ale wszedłem na stronę Black Isle, żeby zobaczyć, jak idzie im zbiórka kasy, o której pisałem 20-go grudnia i...
Minęły prawie trzy tygodnie akcji. A na koncie jest 20 (słownie - dwadzieścia) usdów.
BUAHAHAHA!
B.A.Urbański - 8 Stycznia 2013, 20:14
ilcattivo13, przyjrzyj się uważnie, bo już na stronie głównej jest wykaz osób, które wpłaciły najwięcej i w tej chwili pierwsza osoba na liście wpłaciła 250 dolców.
ketyow - 8 Stycznia 2013, 20:17
Nie, to chyba jacyś "wiekowi" opłacacze.
ilcattivo13 - 8 Stycznia 2013, 20:22
w takim razie, to wina mojego kompa. Bo strona pomimo odświeżania pokazuje mi tylko 20usd na liczniku. A nigdzie głębiej wejść nie mogę, bo nie mam fejs-zbuka i mnie nie puszcza.
Edit. Nie mogłem od frontu, to wlazłem od zaplecza. Rzeczywiście. Cofam to, co wcześniej napisałem. Nazbierali 6180 usdów. Buahahaha
B.A.Urbański - 8 Stycznia 2013, 20:44
20 usd to kwota, jakiej chcą od Ciebie
ilcattivo13 - 8 Stycznia 2013, 22:09
Chcieć, to oni sobie mogą
ilcattivo13 - 10 Stycznia 2013, 16:50
Na chwilkę przestanę się nabijać z interplajowego Herve'a. Ale tylko na chwilę. I tylko dlatego, że mogę się ponabijać z przedstawiciela Bioware
hrabek - 11 Stycznia 2013, 08:05
A to widzieliście?
http://tablety.komorkoman...paign=RSS-Wpisy
Zarypisty pomysł, bebechy też niezłe, tylko z ceną docka/pada powariowali. Ale koncept naprawdę niezły.
ilcattivo13 - 9 Marca 2013, 13:36
Nowe "Sim City". Jak widać na dołączonym obrazku, "gierczani" dziennikarze po raz kolejny pokazali, na ile można wierzyć ich słowu.
Te kiepskie oceny zwykłych graczy wzięły się z tego, że większości z nich nie udało się w ogóle odpalić gry. Ale najbardziej mnie zaciekawiła reakcja Electronic Arts - zawiedzeni gracze oczywiście mogą domagać się zwrotu kasy, ale niech się nie zdziwią, jeśli ich konta na EA zostaną zbanowane Tak bezczelnie chamskiego podejścia go klientów na rynku gier jeszcze nie widziałem :/
ketyow - 9 Marca 2013, 19:09
ilcattivo13, czyli to co zwykle: nie kupuj, nie płać, nie warto. Long live indie.
ilcattivo13 - 9 Marca 2013, 20:42
na szczęście nie wszyscy mają tak bucowskie podejście do graczy/klientów
ketyow - 9 Marca 2013, 20:43
A oto jak się teraz wykaraskać próbują, że niby darczyńcy...
http://hcgamer.pl/ea-prze...rmowa-gra-25234
ilcattivo13 - 9 Marca 2013, 20:47
poczekamy do 18-go i zobaczymy, czy rzeczywiście rura im zmiękła, czy tylko usiłują się ratować przy pomocy prasy
ilcattivo13 - 20 Marca 2013, 22:59
Richard Garriott, znany także jako Lord British, uważa, że inni dizajnerzy gier są do bani. Z małymi wyjątkami jego starych kumpli.
Cały wywiad można znaleźć tutaj.
Pożywiom, uwidim. Niedługo się okaże, czy Lordowi Britishowi zostało z dawnych czasów coś więcej poza gębą i rozbuchanym ego, czy też nie zostało.
Homer - 23 Marca 2013, 13:18
Trafiłem na świetny artykuł odnośnie sprzedaży pism giercowych u nas, łącznie ze statystykami i szerokim ujęciem tematu. Aż się muszę z Wami podzielić bo naprawdę dawno nie czytałem tak ładnie przygotowanego raportu, z tak dużą ilością źródeł i wykresów.
http://polygamia.pl/Polyg...html#BoxTechTxt
ketyow - 30 Kwietnia 2013, 14:40
http://di.com.pl/news/480...Marcin_Maj.html
ilcattivo13 - 30 Kwietnia 2013, 16:46
Było I to w założonym przez Ciebie wątku
ketyow - 30 Kwietnia 2013, 17:43
Nie wiem gdzie było, nie czytam wszystkiego.
ilcattivo13 - 30 Kwietnia 2013, 18:32
Fajnie... zakłada wątki, wszczyna w nich rozróby, a potem się chowa po kątach
ketyow - 25 Maj 2013, 12:21
Jest już pierwsza recenzja nowego X-Boxa
http://www.joemonster.org...nzja_na_swiecie
ketyow - 12 Października 2013, 10:48
Nowa aktualizacja Win7 pozwala automatycznie usunąć śmieci po poprzednich aktualizacjach. Ja odzyskałem 2 GB, choć niektórzy w komentarzach twierdzą, że dużo więcej.
http://pclab.pl/news55128.html
ilcattivo13 - 18 Października 2013, 20:58
Czyściłem te śmieci w W7 i bez tej aktualizacji. Robiłem to z pół roku temu wg. jakiegoś poradnika na YT i poszło do kosza prawie 4GB syfu. Teraz, jak odpalam oczyszczanie dysku, to nie wyświetla mi tej opcji, bo nie było co usuwać
Memphis - 19 Października 2013, 09:06
Ciekawe, bo ja kiedy usunąłem swoją zawartość Update dosłownie po 5 minutach znowu otworzyłem tego managera, żeby sprawdzić, czy zadziałało i miałem tam 12 MB
ilcattivo13 - 19 Października 2013, 16:58
może to dlatego, że brutalne czyszczenie jedną komendą jest dokładniejsze od zabawy nie wiadomo jak działającym programikiem Zwłaszcza, zrobionym przez Microsoft ;P
ketyow - 14 Listopada 2013, 10:29
Coś mi się wydaje, że najnowsza generacja konsol może być największą porażką w ich historii. Jak na klocki ułożone całkowicie z pecetowych podzespołów oferują dość mało, ale kiedy widzi się takie rzeczy...
Pclab.pl napisał/a | PlayStation 4 będzie sprzedawane na razie tylko w jednej „pojemnościowej” wersji: z 500 GB dyskiem twardym. Realnie użytkownicy otrzymają 408 GB wolnej przestrzeni, a pozostałą część zabierze system operacyjny czy wbudowane mini-gry. Jak poinformowaliśmy Was wcześniej, ten podzespół będzie można bez problemu wymienić, choć nie uda się podłączyć zewnętrznego dysku. Czy 400 GB to dużo czy mało? Okazuje się, że gry, które będzie trzeba instalować, zajmują sporo miejsca – tak wygląda pełna rozpiska:
Angry Birds Star Wars: 1,5 GB
AC4 Black Flag Gold Edition: 21,2 GB
AC4 Black Flag: 21,2 GB (Xbox One: 20 GB)
Battlefield 4: 33,9 GB (Xbox One: 33 GB)
Black Light Retribution: 4,9 GB
Call of Duty: Ghosts: 31,1 GB (Xbox One: 39 GB)
Contrast: 2,3 GB
DC Universe Online: 22,7 GB
DC Universe Online Ultimate Edition: 22,7 GB
FIFA 14: 9 GB (Xbox One: 8 GB)
Flower: 1,8 GB
Injustice: Gods Among Us: 22 GB
Just Dance: 22 GB
Killzone Shadow Fall: 38,5 GB
Knack: 35,6 GB
LEGO Marvel Super Heroes: 6,4 GB
Madden NFL 25: 13,1 GB (Xbox One: 12 GB)
NBA 2K14: 41,8 GB
Resogun: 460,8 MB
Sound Shapes: 3,4 GB
Super Motherlode: 393,6 MB
Trine 2: Complete Story: 2,6 GB
Warframe: 4,2 GB
http://pclab.pl/news55455.html |
500 GB po sformatowaniu to ok. 465 GB, co oznacza, że system zajmuje prawie 50 GB, dwa razy tyle co mój Win7 już z poinstalowanymi wszystkimi programami
Oczywiście, jak jakość tekstur na konsolach poleci w górę, to i na pecetach, ku naszej uciesze nad niewykorzystanym potencjałem naszych kart graficznych. Dodatkowo weźmy pod uwagę fakt, że architektura jest ta sama i teraz dobrze zoptymalizowana gra na konsolę, będzie też z automatu dobrze zoptymalizowana pod PC (no chyba, że sztucznie będą tym manipulować, żeby rozbudzać rynek kart graficznych). Skoro moja 5,5 letnia grafika oferuje połowę mocy obliczeniowej układu graficznego z PS4... Ta sama architektura ułatwi przepływ gier między sprzętem. Niepłacalne będzie wydawanie teraz gry na PS4 a nie wydawanie jej na PC. Założę się, że kilku wprawionych piratów będzie w stanie samodzielnie przeportować każdą produkcję. No i w zasadzie dla pecetowców jakby nie patrzeć same plusy, rynek już od dawien dawna był duszony niską wydajnością starych konsol. Pytanie tylko, czy tegoroczne konsole się jednak trochę nie pogrążą? Czy ograniczenia wynikające z taktyki marketingowej (gry na wyłączność) jak i możliwości samej konsoli (ucięta multimedialność, podobno teraz z PS4 nawet mp3 nie odpalimy; mały dysk a już była mowa, że w XBoksie chyba nie będzie można go wymieniać na większy, zaś PS4 nie obsługuje zewnętrznych) nie spowodują odpływu graczy do PC?
konopia - 14 Listopada 2013, 11:01
Funkcje multimedialne mają być dodane w późniejszym okresie. PS4 nie odtwarza CD, a do odtwarzania płyt z filmami trzeba będzie pobrać pierwszy update.
IMO to takie wymuszanie rejestracji konsol (zakładania kont).
Niby by grac na konsoli nie trzeba mieć połączenia z netem, ale się okazuje, że jednak trzeba dać się inwigilować, np. choćby po to by pograć w nowe COD w HD (1080 ) trzeba pobrać patcha.
Sony wie co robi, skoro sony ma music unlimited, dość ciekawą usługę (al'a spotify) to po co ludzie mają odtwarzać swoje pliki czy płyty jak mogą opłacać abonament i korzystać z oferty sony.
W konsolach lubię to, że kupuję grę wkładam w napęd i po kilku (kilkunastu minutach - instalacja i update) mogę grać, nie muszę się przejmować czy to u mnie pójdzie, jak poustawiać to wszystko itp.. (co najwyżej obłożenie pada sobie zmienię, głośność, jasność, itp) no i konsola jest dobra przez ileś lat, szkoda tylko, że gry coraz gorsze. Grudzień to kolejny miesiąc PS plusa bez gry dla mnie (Grid 2, Guacamelee, w listopadzie było Metal Gear Rising: Revengeance i Remember Me - nic mi nie podeszło).
Komórki, chyba w końcu ktoś poszedł do rozum do głowy i wypuścili komórkę dla zwykłych ludzi, Nokia 515, chyba kupię, o ile będzie działała w mojej sieci
ketyow - 14 Listopada 2013, 13:18
Może chodzi też o utrudnianie odsprzedaży konsol, jak będą i konsole i gry poprzypisywane do konkretnych użytkowników. Będzie jak ze steamem, znudziła Ci się gra X, ale jak chciałbyś ją odsprzedać, to razem ze wszystkimi innymi.
Natomiast wątpię, żeby instalacja gry przy 40 GB pojemności wynosiła kilkanaście minut - będzie to trwać długo i na PC i na konsoli. Ale argument z tym, że musisz coś w opcjach ustawiać jest nietrafiony. Generalnie w PC możesz sobie ustawić "niskie", "średnie", "wysokie" i nigdzie nie musisz nic grzebać, za to dzięki zaawansowanym opcjom możesz otrzymać grafikę do swoich preferencji - ale nikt nie zmusza, żeby z tego korzystać. Jaki to jest plus konsoli, że nie trzeba (a w zasadzie nie można) nic zmieniać? Równie dobrze gry na PC mogłyby być domyślnie ustawiane na niską grafikę bez możliwości zmiany. I że niby wtedy gracze mieliby się cieszyć, że nic nie muszą zmieniać?
A PC to nie jest dobry przez ileś lat? Mam PC stacjonarnego z bebechami mniej więcej pięcioletnimi. Bioshock Infinite chodzi jak ta lala, Borderlands 2 śmiga, a GTA IV chodzi lepiej niż na konsolach i z lepszą grafiką.
gorat - 14 Listopada 2013, 13:49
Cytat | Display size: 2.4 '' | konopia, oczu Ci nie szkoda?
|
|
|