Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - George R.R. Martin "Dance with dragons"
mBiko - 30 Października 2011, 20:43
hugin napisał/a | Mam tylko nadzieję że nagrana zostanie cała saga, a nie tak jak w przypadku Trylogii Husyckie A. Sapkowskiego tylko pierwsza część. |
Jako urodzony pesymista jestem przekonany, że na fali popularności serialu skończy się na powstaniu pierwszej części. Góra dwóch.
merula - 6 Listopada 2011, 11:52
na rozluźnienie
Homer - 10 Listopada 2011, 16:56
Słuchy chodzą, że 2 tom Tańca pojawi się na przełomie stycznia/lutego.
Homer - 20 Listopada 2011, 21:36
UWAGA! UWAGA!
"Taniec ze smokami"! już w sprzedaży w księgarniach MATRAS. Dzisiaj przypadkiem wpadłem na książkę na wystawie!!! Cena okładkowa to 45zł (heh, jak na to, że dużego hardcovera angielskiego w dniu premiery, na wspaniałym papierze kupiłem za 65zł, to zdecydowanie szału nie ma!).
Oczywiście znając fabułę mogłem sobie przejrzeć książeczkę już na szybko... i tutaj rozwiązanie naszej zagadki rymowanej z Reekiem czterdziesciidwa. Spolszczył to jako:
czterdziescidwa - 21 Listopada 2011, 01:07
Homer napisał/a |
Oczywiście znając fabułę mogłem sobie przejrzeć książeczkę już na szybko... i tutaj rozwiązanie naszej zagadki rymowanej z Reekiem czterdziesciidwa. Spolszczył to jako:
|
ładnie!
Homer - 25 Listopada 2011, 07:30
Czytam sobie polską wersję i powiem Wam, że bardzo mi się podoba. To co w wersji angielskiej było dla mnie nudne, czyli przykładowo różniste długie i wymuskane opisy, w których słownictwo nieznane mnie się przejawiało, tutaj jest fajne... Zdecydowanie książka dostaje ode mnie więcej punktów, niż w mojej poprzedniej recenzji. I mogę śmiało napisać, że jest dużo, dużo lepsza od Uczty.
A dla niezdecydowanych wygooglałem książeczkę w promocji za 29,30 zł, tutaj:
http://www.czytam.pl/k,ku....R.-Martin.html
Byłbym zapomniał... bardzo fajny papier ma polskie wydanie.
Homer - 30 Grudnia 2011, 00:44
I oto jest!
Świąteczny prezent!
Rozdział z The Winds of Winter
http://www.georgerrmartin.com/if-sample.html
)
Homer - 13 Stycznia 2012, 15:38
Nie wiem na ile to wiarygodne, ale namierzyłem pierwszą datę wydania 2 tomu Tańca ze Smokami jako 7 luty - wtorek. Poprzednia też była we wtorek, więc może coś w tym jest...
http://solarisnet.pl/ofer..._smokami_tom_2/
Homer - 16 Stycznia 2012, 18:25
Nie ma tak różowo jednak - premiera TzSt.2PL - 21 luty 2012 (wtorek) i to oficjalne...
http://www.zysk.com.pl/pl...okami_21_lutego
dalambert - 20 Stycznia 2012, 08:29
No doczytuję pierwszy kawałek tego baleciku z jaszczurkami i co ?
nUdne , sadystyczne, narracja pokawałkowana do niemożliwości, perspektywa dalszego ciągu za kolejne 6 -10 lat , generalnie cóś dla masochistów.
A wieź sie pan panie Martin z taką zabawą w cholerę jasną
I taki jest mój widzimisiek w tym temacie
goderic - 21 Stycznia 2012, 18:20
mi tam się podobało, choć prawdą jest że akcja trochę się wlecze, a narracja jest pokawałkowana, jeśli prawdą jest że Martin planuje jeszcze 1 czy 2 części do końca to nie bardzo wiem jak zamierza zakończyć historie z tak rozwlekłym sposobem prowadzenia narracji to jest jeszcze z 5 tomów, a i to nie wiem
Martin byłby świetnym gawędziarzem w starych dobrych czasach gdy nie było telewizji, wyobraźcie sobie długie zimowe wieczory i opowieść snuta przez kogoś takiego jak on
Homer - 13 Lutego 2012, 15:26
Od soboty w Matrasie, a od wtorku wszędzie 2t. Tańca ze smokami
dalambert - 13 Lutego 2012, 15:33
goderic napisał/a | nie bardzo wiem jak zamierza zakończyć historie z tak rozwlekłym sposobem prowadzenia narracji |
To bardzo proste, wyrżnie wszystkich bohaterów, których czytelnicy zdołali polubić, a ubabrane w gnoju kanalie zostawi i bedzie git
Ice - 14 Lutego 2012, 16:21
Dzisiaj w jednym z supermarketów widziałem Nawałnicę mieczy i Ucztę dla wron po 8,47 pln za sztukę.
Iwan - 14 Lutego 2012, 16:22
Ice, w którym?
Ice - 14 Lutego 2012, 16:23
Kaufland
Iwan - 15 Lutego 2012, 15:56
no faktycznie są
Homer - 18 Lutego 2012, 14:47
Smoki już w Matrasie... Przecenione na 36zł.
Zerkałem też do któregoś Kauflandu w okolicy, ale znalazłem tam tylko Grę i Starcie i to po 48,99...
Lowenna - 18 Lutego 2012, 17:20
Homer, też byłam w K i należało szukać w koszach. Bo na półkach były tylko Gra i Starcie w normalnej cenie.
Ice, dzięki za cynk
Agi - 18 Lutego 2012, 23:34
W Bonito po 33,- zamówiłam.
Fidel-F2 - 20 Lutego 2012, 20:19
Homer napisał/a | Zerkałem też do któregoś Kauflandu w okolicy, ale znalazłem tam tylko Grę i Starcie i to po 48,99... | ja to samo widziałem w Kauflandzie po trzydzieści kilka złociszy.
Homer - 18 Marca 2012, 10:18
Jeśli ktoś ma ochotę - na końcu tego filmiku można posłuchać GRRMa czytającego początek POVa z TWOW, którego akcja dzieje się 5 minut po zakończeniu TDWD.
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
xan4 - 5 Kwietnia 2012, 13:21
Na szortalu mamy konkurs dla twardzieli
Do wygrania Starcie królów Martina, a pytania układał sam Homer. Jeżeli ktoś chce się zmierzyć z jego pytaniami, zapraszam
Witchma - 14 Maj 2012, 18:06
W majowym numerze Mówią wieki coś dla fanów "Pieśni lodu i ognia" (rozmowa Anny Brzezińskiej, Macieja Krawczyka, Grzegorza Kurka i Beaty Spieralskiej oraz artykuł "Kalejdoskop rzeczywistości wyimaginowanej" Macieja Krawczyka).
Stormbringer - 25 Maj 2012, 10:08
Ciekawostka: na ścieżce dźwiękowej drugiego sezonu serialowej "Gry..." znalazły się Deszcze Castamere w wykonaniu The National. Klimatyczna rzecz.
dalambert - 13 Lipca 2012, 08:22
Tak sobie/ acz z niechęcia/ podczytuję to arcydzieło i popatrzyłem sobie uważniej na załączone mapy świata.
No i wniosek pytanie ; GDZIE jest druga półkula tego globu ? Możw nie ma ? Ot mógł być "świat dysku" może być "półkulki"
Homer - 10 Stycznia 2013, 02:02
Nowy roczek, nowy POV.
Tym razem w całości i oficjalnie pierwszy rozdział Arianne, który gdzieś na obcojęzycznych forach już się we fragmentach pojawiał (jako zapis tego co GRRM czytał na odczytach).
Ych... Pewno szybciej niźli 1,5 roku to nie da rady .
http://georgerrmartin.com/if-sample.html
nemezis871 - 2 Lutego 2013, 17:34
Ooo, to mi się podoba!
Dopiero co niedawno skończylam czytać drugą część GOT (czytałam ją kilka miesięcy, pomimo, że wszystkie poprzednie pożerałam dość szybko bo nie miałam ochoty kończyć przygody z Martinem,) i miałam właśnie zamiar zabrać się za rozdział o Theonie z drobną pomocą słownika, a tu proszę kolejne wyzwanie
Szkoda tylko, że mój angielski od czasu kiedy skonczyłam trzeci rok, nieco podupada, no ale właśnie będę miała okazję go sobie przypomnieć
Łaaaa, skopiował ktoś może do pliku rozdział o Theonie? Bo widze, że ten o Arianne chyba został wrzucony na miejsce tego o Thonie?:(
dalambert - 2 Lutego 2013, 18:18
A na moje pytanie o niedoskonałość map to dalej odpowiedzi nima
Witchma - 22 Listopada 2013, 08:41
|
|
|