Blogowanie na ekranie - Czy polubisz mnie razem z moim psem?
dalambert - 20 Wrześ¶nia 2010, 19:29
Kruk Siwy napisał/a | . SERA je¶ć nie chce. | srera czy twarożku? Może by¶ z roquefortem, camambertem, ementalerem, czy brie spróbował i trochę pyfka do popicia co by mu lepiej wchodziły.
to Klingon na to się na pewno załapie
Kai - 20 Wrześ¶nia 2010, 19:33
dalambert, pyfka nie bardzo, toż to jeszcze nieletni
Matrim - 20 Wrześ¶nia 2010, 19:34
Klingon-lekoman
dzejes - 20 Wrześ¶nia 2010, 19:37
Cytat | nureczka, jesli masz dobr± odpowiedni± karmę to w niej s± wła¶ciwie zbilansowane składniki i wmuszanie psu twarożków czy podawanie bez potrzeby dużej ilosci smakołyków (zwłaszcza w przypadku małych psów gdzie kilka kęsów zapełnia żoł±dek) jest działaniem na jego szkodę. |
Zależy od psa. Astra dostawała karmę dla szczeni±t, ale i tak dostawała extra wapno. po pierwsze nadmiar wapna nie szkodzi, jest usuwane z organizmu, po drugie karmy dla psów ¶rednich niespecjalnie uwzględniaj± specyfikę tej akurat rasy - czyli gruby ko¶ciec i bardzo duże zapotrzebowanie na wapno w okresie do roku/półtora.
Tak więc zasadniczo się zgadzam, ale...
nureczka - 20 Wrześ¶nia 2010, 19:40
Twarogu nie chce. Nie będę go zmuszać. Ryb na razie nie podaję, bo wet prosił, żeby do zakończenia cyklu szczepień nie dawać nic, czego pies nie jadał u hodowcy. No trudno, do poniedziałku będzie jechał na suchej karmie RC, a potem zapytam się weta.
Cytat | pyfka nie bardzo, toż to jeszcze nieletni |
Nieletni, ale pewnego wieczoru dobrał się do likieru jeżynowego. Wylizał kieliszek i popadł w drzemkę.
Kai - 20 Wrześ¶nia 2010, 19:49
nureczka, tjaaa, nie wiem, czy macie dzieci, ale witamy w ¶wiecie niemowlaka Toż to jak ludzkie dziecko
nureczka - 20 Wrześ¶nia 2010, 19:53
Kai, a Młody vel Lich? Jak wiadomo powszechnie, małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci...
Agi - 20 Wrześ¶nia 2010, 20:04
nureczka napisał/a | Jak wiadomo powszechnie, małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci... |
... duża rado¶ć.
Kai - 20 Wrześ¶nia 2010, 20:08
Agi, żeby¶ wiedziała
Lich zdaje się już duży jest, troszkę się pewnie zapomniało
Gdybym kota nie miała, też bym zapewne już nie pamiętała wszystkiego.
dalambert - 20 Wrześ¶nia 2010, 20:47
nureczka napisał/a | Nieletni, ale pewnego wieczoru dobrał się do likieru jeżynowego. Wylizał kieliszek i popadł w drzemkę. |
To Ciechan miodowy będzie w sam raz
illianna - 20 Wrześ¶nia 2010, 22:07
nureczka, a może białko z kurzego jaja ugotowanego by zjadł? Jak oczywi¶cie może je¶ć co¶ takiego. Z tego co wiem większo¶ć psów lubi jajka.
dalambert - 20 Wrześ¶nia 2010, 22:22
No tak jeszcze nureczka, naszych wszystkich rad posłucha i zamiast klingona będzie piłka do rugby
Zgaga - 21 Wrześ¶nia 2010, 08:56
Ależ rozpu¶cicie psa. PóĽniej na zwykł± kiełbaskę nawet nie spojrzy.
dalambert - 21 Wrześ¶nia 2010, 09:09
Zgaga, no pewnie szyja indycza gotowana z włoszczyzn± ma być
Pańcia to może sobie rosołek z żółteczkiem potem przk±sić
nureczka - 21 Wrześ¶nia 2010, 10:38
Pan Worf musiał dzi¶ zostać w domu bez swojej pańci.
Strasznie się o niego niepokoję i zupełnie nie mogę się skupić na pracy. Czy Kruk i Lich podołaj±? Czy nie zagłodz± Pana Worfa? Czy nie naraż± go na stres? Czy wyprowadz± do ogródka? Czy puszcz± mu jego ulubiony serial?
dalambert - 21 Wrześ¶nia 2010, 10:39
nureczka napisał/a | Czy puszcz± mu jego ulubiony serial? |
IZAURĘ
nureczka - 21 Wrześ¶nia 2010, 10:50
dalambert, Pan Worf (wstyd to przyznać) jest miło¶nikiem ekranizacji Jane Austin.
Za to do Archiwum X odwraca się ogonem i ostentacyjnie puszcza b±ka.
dalambert - 21 Wrześ¶nia 2010, 10:56
nureczka, prawdziwy wojownik ma duszę liryczn±, a porzadny Klingon w tebzdury z arch. X to słusznie nie wierzy
nimfa bagienna - 21 Wrześ¶nia 2010, 10:58
nureczka napisał/a |
Pan Worf musiał dzi¶ zostać w domu bez swojej pańci.
Strasznie się o niego niepokoję i zupełnie nie mogę się skupić na pracy. Czy Kruk i Lich podołaj±? Czy nie zagłodz± Pana Worfa? Czy nie naraż± go na stres? Czy wyprowadz± do ogródka? Czy puszcz± mu jego ulubiony serial? |
Nureczko, moja robaczywa pamięć podsuwa mi gópi dowcip:
Wiekowa ciocia wyjeżdża na 3 tygodnie do sanatorium. Przed wyjazdem daje klucze do mieszkania ulubionemu siostrzeńcowi.
- Pamiętaj, Mareczku, o moim kochanym piesku, Bubusiu. On je tylko cielęcinkę, ¶wież± i drobno posiekan±. Cztery razy dziennie. Na spacery go zabieraj rano,w południe i wieczorem, ale niech nie będ± za długie, bo Bubu¶ jest chory i nie może się ruszać.
Mareczek kiwn±ł głow±, schował klucze do kieszeni, ciocia pojechała.
Po tygodniu ciocia dzwoni do siostrzeńca.
- I jak tam mój Bubu¶? -pyta.
- Doskonale - odpowiada Mareczek. - Wła¶nie wrócili¶my z godzinnego spaceru, pobiegał sobie.
- Ale przecież on jest chory! - protestuje ciocia. - Nie może się ruszać!
- Wyleczyłem go - informuje rado¶ci± Mareczek. - Teraz już może. Do kromki suchego chleba skacze na wysoko¶ć ramienia.
dalambert - 21 Wrześ¶nia 2010, 11:01
nimfa bagienna, czy aby Bubus nie miał lekkiej nadwagi, nim się w czułe łapy mareczka dostał
nimfa bagienna - 21 Wrześ¶nia 2010, 11:03
On był chory.
Przecież pisałam, że to gópi dowcip.
nureczka - 21 Wrześ¶nia 2010, 20:22
Wiedziałam, wiedziałam, że to będzie miało opłakane skutki!
Pan Worf wpadł w depresję z powodu długiego niewidzenia pańci. Straił apetyt. Nawet obiadku nie dojadł. Spać nie mógł.
Kai - 21 Wrześ¶nia 2010, 20:26
Przyzwyczai się
nureczka - 21 Wrześ¶nia 2010, 20:28
Kai napisał/a | Przyzwyczai się |
Ale czy pańcia się przywyczai? Oto jest pytanie!
Kai - 21 Wrześ¶nia 2010, 20:29
nureczka, jeste¶ w nim zakochana jak ja w moim kocie.
Oczywi¶cie, że tak!
corpse bride - 22 Wrześ¶nia 2010, 10:26
nureczka, bardzo podoba mi się tytuł twojego bloga. i psiak. mam jaki¶ sentyment do mopsów (to jest mops, prawda?).
nureczka - 22 Wrześ¶nia 2010, 10:33
corpse bride, tak, suprocentowy mops.
dalambert - 22 Wrześ¶nia 2010, 10:39
nureczka, jak o ? my¶lałem , ze jest to unikalna odmiano mopsklingon
nureczka - 22 Wrześ¶nia 2010, 10:42
dalambert, ciiii. Pan Worf jest bardzo tajnym wysłannikiem. Dlatego ucharakteryzował się na mopsa i zdobył odpowiednie papiery.
ilcattivo13 - 22 Wrześ¶nia 2010, 10:56
na żółtym blankieciku?
|
|
|