To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Wojna płci

Agi - 26 Kwietnia 2010, 16:13

Czytając ten wątek mam ochotę westchnąć sobie, jak ten facet, co kupował Carmeny i nie umiał prawidłowo nazwy wymówić. :mrgreen:
ihan - 26 Kwietnia 2010, 17:10

Dabliu napisał/a
No jak nie było, jak było. We Wrocławiu kobiety od dawna prowadzą tramwaje. Moja znajoma robi to już bodaj kilkanaście lat. Niedawno zaś widziałem kierownicę (kierowczynię? kierowniczkę?) autobusu :)

Dabliu, pisałam o kierowcach autobusu, a nie motorniczych, bo jednak inne uprawnienia trzeba mieć. Link mi z poprzedniej informacji uciekł, więc jeszcze raz:
http://www.igkm.pl/site/p...6_21_879jm6.pdf

W Kielcach pierwsza kobieta-kierowca została w MPK zatrudniona w 2007 roku. W innych miastach podobnie, mimo, ze przepisy około 1997 roku się zmieniły.

Kai - 26 Kwietnia 2010, 17:17

Ambioryks napisał/a
Nie myślałem o tym w ten sposób, że brak pociągu wyklucza przyjaźń. Skąd Ci to przyszło do głowy?

Nie zrozumiałeś? Stwierdziłeś, że masz przyjaciółki i nie odczuwasz do nich pociągu, a ja stwierdziłam tylko, że to nie dlatego, że nie chcesz psuć status quo, czyli przyjaźni, (tak jak feralny por., tylko dlatego, że Ci się nie podobają. Więc to, że są Twoimi przyjaciółkami, nie ma totalnie nic wspólnego z tym, że nie sypiasz z nimi. Teraz rozumiesz?

Ambioryks - 26 Kwietnia 2010, 18:42

feralny por. napisał/a
Hmmm :?

Czym jesteś tak skonfundowany? Uważasz, że sam sobie przeczę, czy coś innego Ci się nie podoba?
Agi napisał/a
Carmeny

Nawet nie wiem, co to jest. Pierwszy raz spotykam się z tą nazwą. Brzmi jak nazwa papierosów. W każdym razie "men" to chyba od "człowieka", ale "car" to już może być albo od samochodu, albo od... cara - choć po angielsku to się pisze "czar", więc raczej nie.
Kai napisał/a
że to nie dlatego, że nie chcesz psuć status quo, czyli przyjaźni, (tak jak feralny por., tylko dlatego, że Ci się nie podobają.

Rozumiem.

W sumie, nawet dla mnie to było dość skomplikowane. Wcześniej się nad tym nie zastanawiałem i dziś nie do końca wiedziałem, co napisać. Może trochę zbyt lekkomyślnie niektóre rzeczy napisałem. Cóż, zdarza się - nikt nie jest doskonały.

feralny por. - 26 Kwietnia 2010, 18:45

Ambioryks napisał/a
Czym jesteś tak skonfundowany?
Jakoś ta Twoja postawa wydaje mi się niekonsekwentna.

Ambioryks napisał/a
Nawet nie wiem, co to jest. Pierwszy raz spotykam się z tą nazwą. Brzmi jak nazwa papierosów. W każdym razie men to chyba od człowieka, ale car to już może być albo od samochodu, albo od... cara - choć po angielsku to się pisze czar, więc raczej nie.
:lol: leżę, normalnie leżę i kwiczę. :bravo :bravo
nimfa bagienna - 26 Kwietnia 2010, 18:46

Dopiero teraz doczytałam.
Ambioryks napisał/a
Nie odpowiedziałaś na pytanie.

I nie odpowiem, ponieważ ty: 1) sam sobie przeczysz, 2) "wiesz lepiej". A tacy, którzy "wiedzą lepiej", pomimo że sami sobie przeczą, nie stanowią dla mnie partnerów do wymiany zdań.

Acha. Nie domagaj się, bym wskazała, gdzie sobie przeczysz, bo inni zrobili to przede mną. Wypisuję się z dyskusji, bo przestała być dyskusją, a stała się farsą. Owszem, zabawną, ale znam ciekawsze zajęcia.
Pozdrawiam nad wyraz uprzejmie - nb

Ambioryks - 26 Kwietnia 2010, 18:54

feralny por. napisał/a
Jakoś ta Twoja postawa wydaje mi się niekonsekwentna.

Przyznaję, że w tej kwestii nie mam zdecydowanie wyrobionego zdania. Zresztą, "wiemy o sobie tylko tyle, na ile nas sprawdzono". Czasami o tym zapominam.
A co to Carmanów, to sprawdziłem:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Carmen
Chyba jednak chodziło o markę papierosów - jak przypuszczałem.

Agi - 26 Kwietnia 2010, 19:01

feralny por. napisał/a
Ambioryks napisał/a:
Nawet nie wiem, co to jest. Pierwszy raz spotykam się z tą nazwą. Brzmi jak nazwa papierosów. W każdym razie men to chyba od człowieka, ale car to już może być albo od samochodu, albo od... cara - choć po angielsku to się pisze czar, więc raczej nie.
:lol: leżę, normalnie leżę i kwiczę. :bravo :bravo

Ja też :mrgreen:
Owszem, chodziło o najbardziej ekskluzywną markę papierosów produkowanych w Polsce przed 1989 r.
Dowcipu przytaczać i tłumaczyć nie będę, Ci co pamiętają Carmeny, na pewno wiedzą, co chciałam napisać :mrgreen:

Gwynhwar - 26 Kwietnia 2010, 19:05

o.o'

A prawie dodałam do ignorów...

quejinho - 26 Kwietnia 2010, 20:06

dalambert napisał/a
Kobieta która kochanką nie była na przyjaciółkę się nie nadaje :mrgreen:

A żona co na to ? :P

Fidel-F2 - 26 Kwietnia 2010, 21:43

ech, nie ma to jak nasadzić bananów

Ambioryks napisał/a
to jest rekord świata
dalambert - 26 Kwietnia 2010, 22:09

Fidel-F2 napisał/a
to jest rekord świata

nigdy nie mów nigdy. Jestem przekonany m że Ambioryks, jeszcze nas zadziwi i to nie raz :D

Fidel-F2 - 26 Kwietnia 2010, 22:15

zawsze można pobić już ustanowiony rekord
Kai - 27 Kwietnia 2010, 06:54

Ambioryks napisał/a

Oplułam monitor. Koniec z piciem soku marchwiowego przy czytaniu tego wątku

Agi - 27 Kwietnia 2010, 07:56

Ciężkie opary absurdu unoszą się nad tym wątkiem od początku.
Agi napisał/a
Czytając ten wątek mam ochotę westchnąć sobie, jak ten facet, co kupował Carmeny i nie umiał prawidłowo nazwy wymówić.

No to sobie westchnę - O curwa, ale kyrk. :mrgreen:

Kruk Siwy - 27 Kwietnia 2010, 08:16

Historyk specjalnej troski. Hihi. Nie ma pojęcia o współczesności, o historii współczesnej, o historii...
ech nie ma pojęcia o niczym poza zręcznym klikaniem i wklejaniem durnot jak podpadnie.

Jakem niepalący: czy ktoś mnie może poczęstować Czar - menem?

dalambert - 27 Kwietnia 2010, 08:20

Kruk Siwy napisał/a
czy ktoś mnie może poczęstować Czar - menem?

Z pianką :!: :?:

Kruk Siwy - 27 Kwietnia 2010, 08:24

Dwa razy proszę. Dal Ciebie tyż.
feralny por. - 27 Kwietnia 2010, 10:59

Ludzie, dejta spokój, to jest topic o walce płci, może by tak coś na temat.
terebka - 27 Kwietnia 2010, 11:04

Okiej, feralny por.

Z tego Bizeta to straszny MSŚ* musiał być, skoro swojej najbardziej znanej operowej bohaterce nadał imię od fajek :twisted:

___
* Męska Szowinistyczna Świnia

baranek - 27 Kwietnia 2010, 11:11

walka płci nie jest niczym strasznym, chyba, że toczy się w jednym człowieku. wtedy może być różnie. jak w 'milczeniu owiec', dla naprzykładu.
dzejes - 27 Kwietnia 2010, 11:16

Dyskusja okołoambioryskowa przeniesiona do odpowiedniejszego wątku.
Martva - 21 Wrzeœśnia 2011, 12:31

Intryguje mnie ostatnio zjawisko znane jako Magdalena Żuraw, kandydatka jednej z partii. Uważa że kobiety są głupsze od mężczyzn, a ich powinnością jest siedzenie w domu i zajmowanie się rodziną, bo wszystko inne - nauka, sztuka, polityka etc - wychodzi im gorzej. W takim razie po co kandyduje? :shock:
RD - 21 Wrzeœśnia 2011, 12:41

Może po to, żeby udowodnić, iż wszystko będzie robiła gorzej od mężczyzn :mrgreen:
fealoce - 21 Wrzeœśnia 2011, 12:46

W takim razie będzie chyba jedynym politykiem, który spełni swoje obietnice wyborcze :mrgreen:
Rafał - 21 Wrzeœśnia 2011, 12:48

Ale ona serio tak uważa? Bo na chybcika nic takiego google nie pokazuje, jest dość ciekawy tekst o wibratorze, jest deklaracja co chce robić w polityce (tak w 70% zgodna z moimi poglądami - głównie na gospodarkę), ale nic nie ma o
Cytat
kobiety są głupsze od mężczyzn, a ich powinnością jest siedzenie w domu i zajmowanie się rodziną, bo wszystko inne - nauka, sztuka, polityka etc - wychodzi im gorzej

Edit: a na fejsbukuku ma Tolkiena i Korwina-Mikke, ha, ciekawy melanż :D
http://pl-pl.facebook.com...uraw/1295617785
Edit2: i mamy wspólnego znajomego, hm, była kiedyś taka jedna mała pyskata ... hm.

Martva - 21 Wrzeœśnia 2011, 13:02

No serio serio.
Na szybko znalazłam tutaj w pigułce:
http://www.wysokieobcasy...._Wysokie_Obcasy

Cytatów jest parę i są dość mrożące. Znalazłam też artykulik na blogu hejterzymy.blox.pl ale nie zalinkuję bo ma brzydkie słowo w tytule ;P:
Właśnie przeczytałam przesympatyczny tekścik o mdłych ciotach i prawdziwie męskich brutalach i styl wydał mi się znajomy, i okazało się że tak, to ta sama osoba. Może nawet zapamiętam na dłużej jak się nazywa.

dalambert - 21 Wrzeœśnia 2011, 13:17

Coż Rafał, cytuje samą kandydatkę, a Martva, to co raczyła nieoceniona GieWu obrobić i podesłać do myślenia :wink:
charande - 21 Wrzeœśnia 2011, 13:25

"Geniusz męskich dzieł daje nam wszelkie dobra kultury, nauki, techniki. Dla kobiet z dawnych epok było to oczywiste."

:shock:

http://prawica.net/node/10097

Martva, dzięki za zwrócenie uwagi na to... zjawisko.

Rafał - 21 Wrzeœśnia 2011, 13:35

TUTAJ jest źródło i pełny tekst.

Ale tak po prawdzie niech ta pani robi karierę w PiS i niech wygryzie Macierewiczów i Kurskich w cholerę, czego jej serdecznie życzę, bo takie kontrowersje jakie Pani Madzia serwuje są nieszkodliwe i łatwe do skontrowania.

Edit, tfu, nie "nieszkodliwe", ale "mało szkodliwe" miało być.

Partner forum