Spodenki - Szortal
baranek - 16 Października 2009, 20:54
no, pełen relaks.
shenra - 16 Października 2009, 20:58
Ej barankos nie przesadzajmy
baranek - 16 Października 2009, 21:02
do poniedziałku mi przejdzie. idę popiszę Yabolmana. Ziemniak się ucieszy, bo chyba lubi.
nimfa bagienna - 16 Października 2009, 21:04
Nie tylko Ziemniak.
dalambert - 16 Października 2009, 21:05
nimfa bagienna napisał/a | Nie tylko Ziemniak. |
A no właśnie
Stormbringer - 16 Października 2009, 22:41
Baranek, nie trać wiary, ja mam szorta gotowego, tylko ciągle nie mam czasu go ostatecznie sprawdzić. Ale chwilowo odpuściłem sobie korektę innych rzeczy, więc może już niedługo, może za chwilę...
Virgo C. - 17 Października 2009, 11:56
baranek napisał/a | uzbroję się w cierpliwość |
I proszek E-automat
A za nowe przygody Yabolka z góry dziękuje
Pucek - 17 Października 2009, 12:29
Radość o poranku - nowa czytanka o Yabolmanie. Ja prycham w ekran, a na tapczanie leży wywalony do góry kołami seter i łypie na mnie jednym okiem. Podejrzliwie.
Tak, ten z obrazka. Odmiana specjalna canis tapczanikus. Chyba przyjrzę się różnym hecom z jego udziałem - pod kątem jakiejś uciesznej opowiastki. Kruka pewnie nie przebiję, ale próbować można.
mBiko - 18 Października 2009, 15:51
baranek napisał/a | poza barankiem. już nie będę. uzbroję się w cierpliwość. uzbrojony pacyfista. paranoja. |
Civis pacem, para bellum w końcu.
baranek - 25 Października 2010, 11:26
tak się zastanawiałem, czy może w związku z napływem entuzjastów nie reanimować tematu, hę?
shenra - 25 Października 2010, 11:28
Można spróbować.
Stormbringer - 25 Października 2010, 11:34
Fakt, może się ktoś skusi. Zresztą mój szort filatelistyczny ciągle gdzieś leży, choć trochę się przykurzył.
Pocieszające jest natomiast to, że jakby się uprzeć, to może znalazłby się wydawca. I podejrzewam, że nawet nie trzeba by osiągnąć nie-wiadomo-jak-wielkiego limitu znaków.
baranek - 25 Października 2010, 11:35
dwie minuty i jest odzew! może faktycznie warto spróbować. ale myślę, że zanim zaczniemy dyskusję na temat w jakiej formie, jaka tematyka i tak dalej, która to dyskusja okazać się może nieco jałowa, poproszę szortopiszących o poważne rozważenie, kto zdecyduje się zaryzykować udział w takim przedsięwzięciu. i bardzo proszę o dokładne zastanowienie się i poważne, wyłącznie poważne deklaracje.
brajt - 25 Października 2010, 15:19
Dla mnie jedyny problem to to, że nie lubię chomikować tekstów, a zanim temat ruszy, to wydaje mi się naturalne, że nie wypada ich nigdzie zamieszczać. Ale możesz na mnie liczyć, tylko nie wiem, w jakim wymiarze ilościowym.
Selena - 25 Października 2010, 19:02
Ja się chętnie przyłączę.
Deklaracja jak nabardziej poważna, nie rzucam słów na wiatr
1-3 teksty
Matrim - 25 Października 2010, 22:49
A ja też mogę?
baranek - 26 Października 2010, 08:25
wiecie, że jak już piszę, to staram się raczej tak do śmiechu, nie?
to przeczytajcie.
taki sen miałem dzisiaj.
udaje nam się zebrać wystarczającą ilość szortów, sensownych szortów, żeby złożyć niezłą antologię. znajdujemy wydawcę, który zdecyduje się to wypuścić, ponieważ:
po pierwsze - jest to na pewno antologia jakiej jeszcze nie było. piętnastu [?] autorów - sto pięćdziesiąt [?] opowiadań.
po drugie - wszyscy autorzy decydują się przekazać swoje honoraria na rzecz 'fundacji świętego mikołaja', która pomaga rodzinnym domom dziecka.
po trzecie - egzemplarz książki z podpisami wszystkich autorów trafia na coroczną organizowaną przez program trzeci aukcję, dzięki czemu dzieciaki dostają parę groszy, a wydawnictwo ma reklamę w jednej z lepszych stacji radiowych w Polsce.
a ponieważ wszystko to dzieje w okolicy przyszłych świąt Bożego Narodzenia, w międzyczasie zawiązuje się nieformalna grupa twórcza, która zakłada portal poświęcony miniaturom literackim, który to portal patronuje wydawanemu w formie PDF-u dwumiesięcznikowi [kwartalnikowi] publikującemu opowiadania uczestników grupy.
a ponieważ zarówno portal jak i grupa działają nadzwyczaj prężnie, jeden z popularnych miesięczników literackich decyduje się wypuszczać dwa razy do roku dodatek z najlepszymi opowiadaniami wybranymi ze wspomnianego dwumiesięcznika [kwartalnika]. zaś autorzy zrzeszeni ww wspomnianej nieformalnej grupie twórczej, mogą liczyć na wsparcie tej grupy w swoich indywidualnych projektach. poza tym, nie są już nikomu nieznanymi biednymi misiami, tylko uczestnikami prężnie działającej, popularnej i powszechnie lubianej nieformalnej grupy twórczej.
i teraz jest ten moment, w którym ci, którzy nie popłakali się jeszcze ze śmiechu, mogą zacząć się śmiać.
aha, też wolałem ten okres w moim życiu, kiedy śniły mi się atrakcyjne, młode, półnagie, a nie takie bzdury jakie opisałem powyżej.
brajt - 26 Października 2010, 08:55
No to pierwszy szort już jest, w dodatku w konwencji sf bliskiego zasięgu. Baranek
Jakby nie to, że nigdy nie wiem, kiedy mówisz poważnie, to bym ten wspominany przez Ciebie już wcześniej serwis szortowy Ci postawił na swoim serwerze.
Agi - 26 Października 2010, 09:33
baranku, śliczny sen miałeś, a teraz zacznij go wcielać w życie.
baranek - 26 Października 2010, 09:43
Agi, sam niczego nie zdziałam. a tutaj, zobacz, nawet brajt nie traktuje mnie poważnie . a przecież można byłoby nieźle namieszać. i zrobić coś naprawdę fajnego.
temat był założony ponad rok temu. i co?
brajt - 26 Października 2010, 09:55
I zdechł, zanim pojawiłem się na forum. ;P
Pomysł masz. Teraz powiedz, czego Ci trzeba do szczęścia. Ty wiesz na przykład, jakie Selena piękne baranki rysuje?
baranek - 26 Października 2010, 10:10
brajt, trzeba mi grupy, którzy zdecydują się wprowadzić ten pomysł w życie. ludzi, którzy wytrzymają przynajmniej rok. ludzi, którym nie znudzi się po dwóch tygodniach.
ludzi, którzy nie będę pytać 'czego ci trzeba do szczęścia', tylko 'czego nam trzeba do szczęścia'
przemyślcie to sobie. bardzo bym nie chciał, żeby nagle, w połowie lutego, okazało się, że zostałem z tym projektem sam.
Matrim - 26 Października 2010, 11:09
baranek, jeśli chodzi o sen, to myślę, że Martin Luther King by się przed twoim schował.
A jeśli chodzi o inicjatywę, to ja się zgłaszam! Chyba to pierwszy głos oficjalnie zdecydowany, więc liczę na "zastępcę redaktora naczelnego". Ewentualnie "sekretarza".
Nie znamy się, ale do Torunia daleko nie mam, więc jakby co, no, to wiadomo, nie?
baranek - 26 Października 2010, 11:17
Matrim, dwóch to jeszcze nie grupa, ale jest to bardzo dobry początek.
Matrim - 26 Października 2010, 11:27
baranek napisał/a | dwóch to jeszcze nie grupa |
No nie - w tv nazywają to związek partnerski.
A tak poważnie. Nim ten dzień minie, będziesz miał pewnie swoją grupę
Selena - 26 Października 2010, 11:33
baranek napisał/a | Matrim, dwóch to jeszcze nie grupa, ale jest to bardzo dobry początek. |
To ja się ponownie zgłaszam, tym razem oficjalnie.
No chyba, że nikogo rysowane przeze mnie baranki nie intersują?
baranek - 26 Października 2010, 11:39
Selena, witaj w... Maaatrim!!! jak to nazywają w tv?
Matrim - 26 Października 2010, 11:44
No tak słyszałem. Też nie wiem o co chodzi
Agituj, agituj, nie marudź!
baranek - 26 Października 2010, 11:51
Selena, Matrim, baranek, to jest troje.
jeśli dobrze zrozumiałem brajt, oprócz szortów zaoferował również opiekę nad techniczną stroną przedsięwzięcia. to już czworo.
Selena skłonna jest również zadbać o oprawę graficzną tekstów. to nie muszą być tylko baranki.
xan wspominał na pw, że pomysł mu się podoba. czyli pięcioro.
shenra - 26 Października 2010, 11:52
Dobra, to ja też się zgłaszam, a co mi tam
|
|
|