To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Biją :)

salsaman - 29 Października 2005, 18:18

hello evrbody :)
witam serdecznie :)
Graba!
Witka!
Nara!
Pochwa!

NURS - 29 Października 2005, 18:19

Przychylam się łaskawie do głosu nowego kolegi.
Zapraszamy czytaczy wszelakiej maści. Odzywajcie się, to miejsce zostało stworzone dla Was!!

Ziuta - 29 Października 2005, 20:23

Dzindybry!

Cieszę się bardzo, iż dołączam do tak szacownego grona.

Podpisano:
Ziuta, dnia 29 października 2005 roku

kruczywiatr - 29 Października 2005, 21:57

Cytat
Zapraszamy czytaczy wszelakiej maści.

A jednak rannych kurujecie (szkoda że nie ma wśród kurujących owej łuczniczki, co w spódniczkach czadzi...), skoro sam naczelny o wszelakich maściach prawi (na rany, na obrzęki, na podagrę, na hemoroidy...):D Dyć maść na rany najlepsza jest pod calusienkim, żółciuchnym słoneczkiem ...(to dowód na to, że kaszebe tyż góralską gwarę znają :P , ino muszę uważać, by mnie czasem jaki Janosik nie nawiedził :D )

NURS - 29 Października 2005, 22:36

Kurujemy, bo takie bidniutkie kaliki, to żal jeść:-)
Pako - 30 Października 2005, 09:32

Witam wszystkich i zapraszam lurkerów co najmniej do przedstawienia sie :) Najtrudniejszy ejst pierwszy post ;)
Nivak - 30 Października 2005, 10:29

Wprawdzie nie jest to mój pierwszy post na tym forum, ale co tam, też się przywitam :D

Acha... wbrew mojemu nickowi jestem kobietą... Ostatnio byłam.

I nie robi się ze mnie pani Nivakowej ani Nivakówy, bo kopię, gryzę i drapię pazurami.

Nivak, just Nivak.

Odmiana tak jak słowa rodzaju męskiego, bo mam zachwiane poczucie własnej seksualności... czyli Nivaka, Nivakowi i inne takie...

Jeszcze nigdy tyle razy nie napisałam mojego nicka w jednym poście... No dobra, raz już tyle napisałam 8)

Logan - 30 Października 2005, 10:33

Witam serdecznie, tym bardziej, że pochodzisz z Łodzi, a miasto to darzę bardzo wielkim sentymentem.
Nivak - 30 Października 2005, 10:55

Zakładam, że o te sentymenty pytać nie należy 8)
Mieszkam tu już kilka dobrych lat, ale nie wiem czy lubię to miasto :roll:

Logan - 30 Października 2005, 10:58

Sentyment mam dalej, przyczyna sentymentu jeszcze w łóżku leniuchuje. :) Na dodatek nie zapowiada się, aby wstała przed południem. :mrgreen:
NURS - 30 Października 2005, 11:06

Witam wszystkich nowoprzybyłych, ja to mam sentyment do wszystkiego i wspomnienia z wielu miast, ale nie leżą u mnie w łóżku, chyba że o czymś nie wiem:-)
mayu - 30 Października 2005, 12:10

To i ja się przywitam - ot, zwykły szary czytacz sf...
Taki całkowicie passive - obce mi walki o fandom itp.
Po prostu literki mnie uspokajają, im więcej tym lepiej :)

A ze z "SF" od samego początku (a z sf jeszcze dłużej), to z Nowym Pierwszym Numerem chciałem zyczyć powodzenia i samego dobrego.

ha, pierwszy "pierwszy sf" kupiony na dworcu fabrycznym w Łodzi (koszmarne miejsce).
Lubić nie lubić, to miasto zawsze gdzieś kiedyś wypłynie (szkoda, ze przewaznie w "uwadze" albo "Faktach" ;) . A ja lubię, bo moje...

Pozdrawiam
Mayu

ps. a dlaczego nie "nowe Science Fiction"? ;P :) sorry, nie mogłem się powstrzymać :)

Nivak - 30 Października 2005, 12:12

NURS napisał/a
ale nie leżą u mnie w łóżku, chyba że o czymś nie wiem:-)

Ja bym jednak sprawdziła, co by sięupewnić :)

mayu napisał/a
ha, pierwszy pierwszy sf kupiony na dworcu fabrycznym w Łodzi (koszmarne miejsce).
Lubić nie lubić, to miasto zawsze gdzieś kiedyś wypłynie (szkoda, ze przewaznie w uwadze albo Faktach ;) . A ja lubię, bo moje...

Yay, łodzianin :D
Ale rozumiem ten umiarkowany entuzjazm do Fabrycznej 8)

NURS - 30 Października 2005, 12:13

Mayu, witaj. Te pytania proponuję przenieść do odpowiednich wątków. Podpowiem co i jak na pw.
Pako - 30 Października 2005, 12:44

Witam nowych i mniej nowych :) Dzionek ipękny, ja przepity...
Łódź - pogotowie - niefajne miasto => ciekawy ciąg skojarzeń nie? Bez obrazy oczywiście :)
Mayu - ja to taki zwykły czytacz nie jestem, ale zawse takich szanuję - walki o różne pierdoły tez mnie czasem dobijają ;) a do fandomu się nie wliczam więc...

Keiran - 30 Października 2005, 13:14

Witam wszystkich serdecznie!
kim jestem? mieszkam w Lublinie, studiuje ekonomie na KUL, czytam fantastyke (ze szczegolnym wskazaniem na SW), pisywalem do SS-NG, a teraz przymieram sie do nowego projektu. Bardoz sie ucieszylem, ze SF w koncu doczekalo sie wlasnego forum wiec pojawilem sie tu tak szybko jak moglem.

NURS - 30 Października 2005, 14:32

Witam. Zapraszam na pokoje, jadła i popitku nie zabraknie, juz się grill grzeje pod Pawlaka:-)
Kaxi - 30 Października 2005, 15:31

Witam wszystkich. Bardzo cieszę się z powstania SFFH oraz tego forum. :twisted: Powiedziałbym coś jeszcze, ale jak biją, to się powstrzymam. Pozdro
Pako - 30 Października 2005, 16:10

O.. coraz więcej nowych twarzy i coraz częściej się pojawiają :D
I dobrze :)
Witam więc serdecznie! Grill bedzie pycha :)

Romek P. - 30 Października 2005, 16:15

Pako napisał/a
O.. coraz więcej nowych twarzy i coraz częściej się pojawiają :D
I dobrze :)
Witam więc serdecznie! Grill bedzie pycha :)

Też witam wszystkich, ale jak ktoś zechce mnie wrzucić na grill, ostrzegam: będę się bronić :) a pazury i pióro mam ostre :)

Podpisano -
Filippon

Haletha - 30 Października 2005, 16:24

Cześć Kaxi, Keiran i wszyscy inni! Kolacja będzie dziś pyszna:)

Romek P. napisał/a
jak ktoś zechce mnie wrzucić na grill, ostrzegam: będę się bronić :) a pazury i pióro mam ostre :)

Znaczy oszczędzi się na przyprawach:)

Romek P. - 30 Października 2005, 16:36

Haletha napisał/a
Cześć Kaxi, Keiran i wszyscy inni! Kolacja będzie dziś pyszna:)

Romek P. napisał/a
jak ktoś zechce mnie wrzucić na grill, ostrzegam: będę się bronić :) a pazury i pióro mam ostre :)

Znaczy oszczędzi się na przyprawach:)

I duuużo tej kolacji zaprosiłaś, super! To chodźcie, siostry i bracia, bom głodny :) już mi tu, lurkerki i lurkerzy, podpisywać listę obecności!

Max Bohdanowski - 30 Października 2005, 18:17

Witam wszystkich serdecznie jeszcze raz.
Dziekuje Loganowi, ze delikatnie zwrocil mi uwage iz po paz pierwszy przywitalem sie w niedorecznym dla przywitan miejscu :) Mialem zaczac tutaj, ale niedopatrzylem i troche sie przelaklem. Bo u nas na forum rosyjsko/ukrainskojezycznym zwykle dzial "Czy tutaj bija" sluzy swego rodzaju "wyszalnia" jak u Lema w "Dziennikach gwiezdnych". Ale pozniej przypomnialem sobie ten polski wyraz (a juz troche zaczynalem zapominac polskiego) i dalem sobie luz :)

No wiec ciesze sie, ze tu trafilem. Widac, moje zycie wraca na dawne tory...
Mam nadzieje, ze nie zawiode waszej ciekawosci i bede dobrym wspolrozmowca :)

Pako - 30 Października 2005, 18:21

Każdego witamy serdecznie :) A ty z ukrainy jesteś? Nieźle.. powoli mamy ludzi z całego świata na forum :D
Logan - 30 Października 2005, 18:23

Tak więc Maxie oficjalnie Cię witam i cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku. Cieszę się tym bardziej, że to właśnie od lektury Twojego komiksu zaczynałem czytać każdy nowy numer SF. Teraz żywię nadzieję, że gajowy Nikitycz powróci razem ze swoimi przyjaciółmi na łamy SFFH.

Masz bardzo fajną stronę startową swojej strony autorskiej. :mrgreen: Szkoda tylko, iż mój język rosyjski pozwala na jej częściowe zrozumienie.

Max Bohdanowski - 30 Października 2005, 18:36

Pako napisał/a
Każdego witamy serdecznie :) A ty z ukrainy jesteś? Nieźle.. powoli mamy ludzi z całego świata na forum :D

Tak, z Ukrainy jestem. Niegdys probowalem zamieszkac w Wawie, ale sie okazalo, ze to miasto nie jest przeznaczone dla mnie. Mieszkalem na Pradze, po czym bardzo, ale to bardzo bliskie dla mnie sa przygody Jeza Jerzego. Przezylem doslownie kilka jego przygod na rogu Targowej ;)

Zamieszkalbym chetnie w Trojmiescie, heh. Ale nie w tym rzecz. Odkrylem, ze najbardziej lubie wlasnie swoje miasto. I moje miasto w zasadzie lubi mnie :)

Max Bohdanowski - 30 Października 2005, 18:47

Logan napisał/a
Cieszę się tym bardziej, że to właśnie od lektury Twojego komiksu zaczynałem czytać każdy nowy numer SF.

Masz bardzo fajną stronę startową swojej strony autorskiej. :mrgreen: Szkoda tylko, iż mój język rosyjski pozwala na jej częściowe zrozumienie.

Czesc, Logan!
Zawsze jest przyjemnie wiedziec, ze ktos zaczyna lekture od twej stronicy. Wtedy zaczynasz rozumiec, ze robisz cos, czego ludzie potrzebuja. To korzystne doswiadczenie.
Moja witryna mialaby byc jeszcze fajniejsza. Ale ostatnio mialem tytanicznego dola. Rozczarowanie, depresja, trzy miesiace pilem tak, jak sie nie snilo Jackowi Wedrowiczu. Na razie pochowalem swoje zeszle zycie, zaczynam nowe. Ten grob - to wlasnie symboliczny pomnik temu wszystkiemu, co mialem w swym zyciu.
Moze wkrotce zjawi sie tam cos bardziej wesolego.

Logan - 30 Października 2005, 19:02

Maxie, Twój kącik autorski na forum jest już gotowy.

Kochani Forumowicze, zapraszam tutaj do zadawania pytań Maxowi.

Marek1964 - 30 Października 2005, 19:19

Witam wszystkich forumowiczów! Rozgladam się tu na razie i stwierdzam, że jest interesująco. Gratulacje dla naczelnego SFFH! Wyjście z takiego zakretu jakim jest zmiana wydawcy, tytułu to prawdziwe mistrzostwo swiata! Cieszmy się, bo rynek pism związanych z fantastyką jest cieniutki jak d... węża! Dzieki SFFH rzeczywistość polskiej SF wyglada nieco optymistyczniej. Tyle pism ostatnio zniknęło na stałe! Dobrze, że SFFH przetrwało, a znika jedynie w szybkim tempie z kiosków! W moim mieście trzeba na ten tytuł polować! Życzę wielu udanych numerów :D
NURS - 30 Października 2005, 19:29

A ja witam Ciebie Marku.
Zostałeś 100 forumowiczem a za to jest nagroda. Jako, że mamy Halloween, co powiesz na film Halloween Ressurection? Żaden tam divix ale legalne DVD w pudelaczku i z okładeczką?

Partner forum