To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?

Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 20:42

Grałem tylko w jedynkę. Kojarzyła mi się mocno z Half Life, ale jednak nie tak fajna ;) niemniej to świetna gra. Słyszałem że "dwójka" pod względem fabuły słabsza... ciekawe co pokażą w trzeciej odsłonie.
gorim1 - 12 Kwietnia 2010, 21:51

Dunadan, jestem fanem serii
Dwójka faktycznie sporo słabsza od jedynki tylko i wyłącznie ze względu na klimat. Poziom nadal jest dla 15 letniego afro-amerykanina :P . Jedynie już nie straszy tak bardzo jak jedynka

Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 21:59

gorim1 napisał/a
Poziom nadal jest dla 15 letniego afro-amerykanina

W jakim sensie?

Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:02

Głupoty?
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:05

A... hm... bo ja wiem czy aż tak strasznie głupia jest ta gra... zarys fabuły sensowny w sumie, całkiem ciekawy horror sci-fi moim zdaniem.
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:10

Ano to już gorimus musi się wypowiedzieć szczegółowo.
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:27

Kruk Siwy, ty tu tylko od analizowania postów? :mrgreen: ;P:
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:29

Nie ale może jednakowoż gorimus coś innego miał na myśli a ja mu się wciąłem.
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:34

Kruk Siwy, spoko ;) ty lepiej powiedz jak widzisz nowy trend w trailerach do gier. Bo aktorskich filmików zaczyna być coraz więcej. IMHO na plus, może kiedyś będzie to podstawą do dobrego filmu?
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:39

Gra nie może być podstawą do dobrego filmu. A same filmiki? Popieram mnie się to podoba, nieźle wprowadza w nastrój, łatwiej się wpasować w świat gry. Ale to tylko pozłotka jest. Rzadko teraz siadam do nowych gier, co jedna to mi się głupsza wydaje, albo wymagająca znacznie zręczniejszych palców od moich. Tak - że zostanę przy klasykach.
(trochę ideologizuję bo mój sprzęt niestety nie łyka najnowszych gier...).

Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:47

Kruk Siwy, widać grałeś w złe gry... grałem i w starocie i w te nowe i... no cóż, z kilkoma wyjątkami to teraz jest o niebo lepiej jak niegdyś, pod każdym względem, zwłaszcza na PC to widać bo konsolówki zawsze szokowały fabułami. A, że twój sprzęt nie łyka... cóż, nie wiesz co tracisz ;) ale masz rację, ciągle jest sporo gier posiadających marną lub uproszczoną fabułę dla 15-letniego afroamerykanina lub... Polaka ;)
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:50

Dunadan, wiem co tracę, wiem też ile neuronów ocaliłem nie siadając do pewnych gier.
Lichtenstein jest pies na... na gry. Podglądałem u niego i niestety wygląda to na syndrom filmów wysokobudżetowych. Dużo efektów mało myślenia. Choć nie zawsze oczywiście.

Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:53

Kruk Siwy napisał/a
wiem też ile neuronów ocaliłem nie siadając do pewnych gier.

To działa też w druga stronę ;) trzeba umieć wybierać, ja zawiodłem się może kilka razy ledwo...

Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:57

Znajdujesz więcej czasu na eksperymenty. Ja tam nie potrafię spróbować i odłożyć. No przecież TO nie może być tak złe...
Może.
Ale ostatnio gram tylko w stare gry które znam na pamięć. Nie daj boh żeby mnie jakaś wciągnęła. A tak postukam dwa kwadranse i spokojnie mogę wracać do tekstu.

Dunadan - 13 Kwietnia 2010, 14:18

Kruk Siwy, może jednak warto posłuchać kolegów z forum i pograć w to co polecają? są gry które nie są głupie... nawet strzelanki FPP już nie są głupie - taki Modern Warfare ma takie chwile że naprawdę odkładasz myszkę i zaczynasz myśleć. A gry typu Mass Effect mają niesamowicie bogaty i rozbudowany świat - takie lustrzane odbicie naszego świata tyle że sci-fi. Jak w książkach - dosłownie.

Aha, ja nie eksperymentuję ;) starannie wybieram :)

ilcattivo13 - 13 Kwietnia 2010, 20:27

Space Marine. Kolejna gra z uniwersum WH40K. I nareszcie coś innego niż te dziadowskie DoW. Choć mam wrażenie, że Kosmiczni Marines poruszają się "ździebko" zbyt dynamicznie... Pożyjemy, zobaczymy.

Edit: właśnie doczytałem, że to tylko na konsole :cry:

Witchma - 19 Kwietnia 2010, 14:28

Przeczytałam tekst o Wiedźminie z najnowszego CDA. Jeżeli wszystko będzie takie fajne, jak opisują, to mogę zniknąć na dłużej niż kilka tygodni :mrgreen:
GrzybiarzAnonim - 18 Maj 2010, 19:02

Czekam na kontynuację Batman: Arkham Asylum i Wiedźmina. Mam duże nadzieje co do tych tytułów.
Jestem ciekaw Red Dead Redemption czyli GTA na Dzikim Zachodzie (wyszło już?).
Nie wzgardziłbym też kontynuacją Devil May Craya i trzecią częścią Call of Juarez (dwójka jest kozacka!).
Nowy Prince of Persia też może "dać radę".
Jest pewnie jeszcze kilka tytułów, którymi swego czasu się jarałem, teraz zapomniałem i przypomnę sobie podczas premiery.

Dunadan - 18 Maj 2010, 22:19

GrzybiarzAnonim, no, nowy DMC by się przydał, fakt. Gdyby tak wypuścili God of War na PC... szkoda że slashery nie są tak popularne na PC.
Matrim - 18 Maj 2010, 22:20

Dunadan napisał/a
szkoda że slashery nie są tak popularne na PC.

A Diablo, to co? Pies? :)

Dunadan - 18 Maj 2010, 22:41

Matrim, grałeś kiedyś w DMC? albo God of War? mam na myśli takie hack'n'slash ;)
Matrim - 18 Maj 2010, 23:42

Dunadan, rąbanka to rąbanka ;)
Dunadan - 19 Maj 2010, 06:36

Matrim, nawet nie wiesz jak się myslisz... ;P:
Pako - 19 Maj 2010, 07:50

Dunadan, w te Twoje nie grałem, ale Prototype widziałeś? Rzeź i nic więcej. Okraszona fajną fabuła, fajnym pomysłem na rozgrywkę i w ogóle. I można grać i grać, mnie nie nudziło. :)
Jaden Kast - 19 Maj 2010, 07:54

Red Dead Redemption teoretycznie miało premierę wczoraj, ale to chyba w USA. Natomiast u nas powinno być najpóźniej w piątek. Natomiast ja od kilku dni jestem nakręcony na Call of Duty: Black Ops.
Matrim - 19 Maj 2010, 09:39

Dunadan, coś mi ostatnio same pomyłki wytykasz :twisted:

W God of War grałem w demo III niedawno i mi się podobało. No ładne jest.

Ale pisałeś, że nie ma na PC gier hack'n'slash, a nie o tym, że nie ma gier hack'n'slash z liniową rozgrywką i bogatą fabułą :)

Lichtenstein - 19 Maj 2010, 11:27

Dunadan: nowy DMC się nazywa Bayonetta. Nawet tego samego tatusia obie gry mają.

Jeden Kast: Ooooolej te blak opsy. To robi studio Treyarch, oni zawsze robili te najgorsze i najnudniejsze CoDy.

Jaden Kast - 19 Maj 2010, 15:42

Lichtenstein nie wiem, w World at War nie grałem. Właściwie to z CoD-ów tylko 1, 2 i MW2. Przy wszystkich się dobrze bawiłem. Nie będę się na zapas uprzedzał, co najwyżej się potem rozczaruję.
Lichtenstein - 19 Maj 2010, 16:15

No to właśnie ominąłeś wszystkie Treyarcha, oni robili trójkę i WaW. I trochę pozaCoDowych gier, które też były nudne i sztampowe (może za wyjątkiem Spidermanów, których przeciętność o tyle mniej irytowała, że fajnie zrobili całe to bujanie się na pajęczynach).
Dunadan - 19 Maj 2010, 16:30

Matrim zbieg okoliczności ;)

Lichtenstein o, tego nie wiedziałem, nie śledzę tej serii aż tak bardzo DMC 3 bardzo mi się podobał, ale tak naprawdę nie znam tego świata. Pograłem nieco u kolegi na drugim jeszcze plejaku i mi się spodobało. Dopiero DMC 3 wyszedł na PC chyba... swoją drogą to mocno bez sensu wypuszczać dopiero 3 część gry na inne platformy...

Pako w Prototype nie grałem ale widziałem sporo filmików.

Sprowadzenie h'n's do rzeźni jest takie sobie, bo wtedy pierwszy lepszy Call of Duty też by się zaliczył :P a porównanie DMC do Diablo jest ciut nie na miejscu ;) ( aha, w Diablo nigdy nie grałem :mrgreen: )

Partner forum