Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 20:42
Grałem tylko w jedynkę. Kojarzyła mi się mocno z Half Life, ale jednak nie tak fajna niemniej to świetna gra. Słyszałem że "dwójka" pod względem fabuły słabsza... ciekawe co pokażą w trzeciej odsłonie.
gorim1 - 12 Kwietnia 2010, 21:51
Dunadan, jestem fanem serii
Dwójka faktycznie sporo słabsza od jedynki tylko i wyłącznie ze względu na klimat. Poziom nadal jest dla 15 letniego afro-amerykanina . Jedynie już nie straszy tak bardzo jak jedynka
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 21:59
gorim1 napisał/a | Poziom nadal jest dla 15 letniego afro-amerykanina |
W jakim sensie?
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:02
Głupoty?
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:05
A... hm... bo ja wiem czy aż tak strasznie głupia jest ta gra... zarys fabuły sensowny w sumie, całkiem ciekawy horror sci-fi moim zdaniem.
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:10
Ano to już gorimus musi się wypowiedzieć szczegółowo.
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:27
Kruk Siwy, ty tu tylko od analizowania postów?
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:29
Nie ale może jednakowoż gorimus coś innego miał na myśli a ja mu się wciąłem.
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:34
Kruk Siwy, spoko ty lepiej powiedz jak widzisz nowy trend w trailerach do gier. Bo aktorskich filmików zaczyna być coraz więcej. IMHO na plus, może kiedyś będzie to podstawą do dobrego filmu?
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:39
Gra nie może być podstawą do dobrego filmu. A same filmiki? Popieram mnie się to podoba, nieźle wprowadza w nastrój, łatwiej się wpasować w świat gry. Ale to tylko pozłotka jest. Rzadko teraz siadam do nowych gier, co jedna to mi się głupsza wydaje, albo wymagająca znacznie zręczniejszych palców od moich. Tak - że zostanę przy klasykach.
(trochę ideologizuję bo mój sprzęt niestety nie łyka najnowszych gier...).
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:47
Kruk Siwy, widać grałeś w złe gry... grałem i w starocie i w te nowe i... no cóż, z kilkoma wyjątkami to teraz jest o niebo lepiej jak niegdyś, pod każdym względem, zwłaszcza na PC to widać bo konsolówki zawsze szokowały fabułami. A, że twój sprzęt nie łyka... cóż, nie wiesz co tracisz ale masz rację, ciągle jest sporo gier posiadających marną lub uproszczoną fabułę dla 15-letniego afroamerykanina lub... Polaka
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:50
Dunadan, wiem co tracę, wiem też ile neuronów ocaliłem nie siadając do pewnych gier.
Lichtenstein jest pies na... na gry. Podglądałem u niego i niestety wygląda to na syndrom filmów wysokobudżetowych. Dużo efektów mało myślenia. Choć nie zawsze oczywiście.
Dunadan - 12 Kwietnia 2010, 22:53
Kruk Siwy napisał/a | wiem też ile neuronów ocaliłem nie siadając do pewnych gier. |
To działa też w druga stronę trzeba umieć wybierać, ja zawiodłem się może kilka razy ledwo...
Kruk Siwy - 12 Kwietnia 2010, 22:57
Znajdujesz więcej czasu na eksperymenty. Ja tam nie potrafię spróbować i odłożyć. No przecież TO nie może być tak złe...
Może.
Ale ostatnio gram tylko w stare gry które znam na pamięć. Nie daj boh żeby mnie jakaś wciągnęła. A tak postukam dwa kwadranse i spokojnie mogę wracać do tekstu.
Dunadan - 13 Kwietnia 2010, 14:18
Kruk Siwy, może jednak warto posłuchać kolegów z forum i pograć w to co polecają? są gry które nie są głupie... nawet strzelanki FPP już nie są głupie - taki Modern Warfare ma takie chwile że naprawdę odkładasz myszkę i zaczynasz myśleć. A gry typu Mass Effect mają niesamowicie bogaty i rozbudowany świat - takie lustrzane odbicie naszego świata tyle że sci-fi. Jak w książkach - dosłownie.
Aha, ja nie eksperymentuję starannie wybieram
ilcattivo13 - 13 Kwietnia 2010, 20:27
Space Marine. Kolejna gra z uniwersum WH40K. I nareszcie coś innego niż te dziadowskie DoW. Choć mam wrażenie, że Kosmiczni Marines poruszają się "ździebko" zbyt dynamicznie... Pożyjemy, zobaczymy.
Edit: właśnie doczytałem, że to tylko na konsole
Witchma - 19 Kwietnia 2010, 14:28
Przeczytałam tekst o Wiedźminie z najnowszego CDA. Jeżeli wszystko będzie takie fajne, jak opisują, to mogę zniknąć na dłużej niż kilka tygodni
GrzybiarzAnonim - 18 Maj 2010, 19:02
Czekam na kontynuację Batman: Arkham Asylum i Wiedźmina. Mam duże nadzieje co do tych tytułów.
Jestem ciekaw Red Dead Redemption czyli GTA na Dzikim Zachodzie (wyszło już?).
Nie wzgardziłbym też kontynuacją Devil May Craya i trzecią częścią Call of Juarez (dwójka jest kozacka!).
Nowy Prince of Persia też może "dać radę".
Jest pewnie jeszcze kilka tytułów, którymi swego czasu się jarałem, teraz zapomniałem i przypomnę sobie podczas premiery.
Dunadan - 18 Maj 2010, 22:19
GrzybiarzAnonim, no, nowy DMC by się przydał, fakt. Gdyby tak wypuścili God of War na PC... szkoda że slashery nie są tak popularne na PC.
Matrim - 18 Maj 2010, 22:20
Dunadan napisał/a | szkoda że slashery nie są tak popularne na PC. |
A Diablo, to co? Pies?
Dunadan - 18 Maj 2010, 22:41
Matrim, grałeś kiedyś w DMC? albo God of War? mam na myśli takie hack'n'slash
Matrim - 18 Maj 2010, 23:42
Dunadan, rąbanka to rąbanka
Dunadan - 19 Maj 2010, 06:36
Matrim, nawet nie wiesz jak się myslisz...
Pako - 19 Maj 2010, 07:50
Dunadan, w te Twoje nie grałem, ale Prototype widziałeś? Rzeź i nic więcej. Okraszona fajną fabuła, fajnym pomysłem na rozgrywkę i w ogóle. I można grać i grać, mnie nie nudziło.
Jaden Kast - 19 Maj 2010, 07:54
Red Dead Redemption teoretycznie miało premierę wczoraj, ale to chyba w USA. Natomiast u nas powinno być najpóźniej w piątek. Natomiast ja od kilku dni jestem nakręcony na Call of Duty: Black Ops.
Matrim - 19 Maj 2010, 09:39
Dunadan, coś mi ostatnio same pomyłki wytykasz
W God of War grałem w demo III niedawno i mi się podobało. No ładne jest.
Ale pisałeś, że nie ma na PC gier hack'n'slash, a nie o tym, że nie ma gier hack'n'slash z liniową rozgrywką i bogatą fabułą
Lichtenstein - 19 Maj 2010, 11:27
Dunadan: nowy DMC się nazywa Bayonetta. Nawet tego samego tatusia obie gry mają.
Jeden Kast: Ooooolej te blak opsy. To robi studio Treyarch, oni zawsze robili te najgorsze i najnudniejsze CoDy.
Jaden Kast - 19 Maj 2010, 15:42
Lichtenstein nie wiem, w World at War nie grałem. Właściwie to z CoD-ów tylko 1, 2 i MW2. Przy wszystkich się dobrze bawiłem. Nie będę się na zapas uprzedzał, co najwyżej się potem rozczaruję.
Lichtenstein - 19 Maj 2010, 16:15
No to właśnie ominąłeś wszystkie Treyarcha, oni robili trójkę i WaW. I trochę pozaCoDowych gier, które też były nudne i sztampowe (może za wyjątkiem Spidermanów, których przeciętność o tyle mniej irytowała, że fajnie zrobili całe to bujanie się na pajęczynach).
Dunadan - 19 Maj 2010, 16:30
Matrim zbieg okoliczności
Lichtenstein o, tego nie wiedziałem, nie śledzę tej serii aż tak bardzo DMC 3 bardzo mi się podobał, ale tak naprawdę nie znam tego świata. Pograłem nieco u kolegi na drugim jeszcze plejaku i mi się spodobało. Dopiero DMC 3 wyszedł na PC chyba... swoją drogą to mocno bez sensu wypuszczać dopiero 3 część gry na inne platformy...
Pako w Prototype nie grałem ale widziałem sporo filmików.
Sprowadzenie h'n's do rzeźni jest takie sobie, bo wtedy pierwszy lepszy Call of Duty też by się zaliczył a porównanie DMC do Diablo jest ciut nie na miejscu ( aha, w Diablo nigdy nie grałem )
|
|
|