Summa Technologiae - Telefony komórkowe
GAndrel - 26 Marca 2008, 09:33
Best MP3 phones
Martva - 27 Marca 2008, 22:28
Nabyłam SE K510i, z przygodami - słuchajcie, czy one wszystkie mają taką dziwną ładowarkę, czy dostałam jakąś felerną, czy nie umiem jej wepchnąć głębiej? Takie dwuzębne widełki z kawałeczkiem drucika pośrodku, i wsadza się to dość płytko, tak ze wylatuje przy każdej okazji? Bo to bardzo mało nokiowo wygląda
gorbash - 27 Marca 2008, 22:32
Piorunkiem do góry I powinno wejść tak ze nie widac drucików - nic nie wypada.
Adashi - 27 Marca 2008, 23:14
Tak jak mówi gorbash tym no znakiem SS do góry Wygląda faktycznie niespecjalnie i raczej rachitycznie, ale działa i bynajmniej nie wypada.
GAndrel - 28 Marca 2008, 08:38
A ja nabyłem Nokię 5300. Po jednym dniu za wcześnie na głębsze refleksje, ale na płytką w sam raz. Jedna poważna wada. Nie ładuje baterii przez USB.
hrabek - 28 Marca 2008, 08:44
Musisz kupic kabel do Nokii CA-70, on bedzie ladowal, bo z USB wychodza dwa zlacza - jedno do danych i drugie do ladowania. W zestawie go nie ma, ale jak poszukasz na Allegro, to mozesz wciagnac. W firmie uzywamy i przydaje sie.
GAndrel - 28 Marca 2008, 08:52
Dzięki.
EDIT: Ale jednak myślę, że odpowiedniejsza będzie CA-100.
Martva - 28 Marca 2008, 09:02
gorbash napisał/a | I powinno wejść tak ze nie widac drucików - nic nie wypada. |
Dzięki że piorunkiem do góry, to wpadłam, ale przy głębszym wpychaniu stawiało opór, a odkąd kumpela wsadziła kabel do swojej nowej cyfrówki odwrotnie, to się trochę boję być stanowcza wobec elektroniki Niemniej, wlazło, naładowało się, teraz sie przebijam przez instrukcję
Iscariote - 28 Marca 2008, 22:46
Instrukcję? moim zdaniem te telefony mają całkiem intuicyjne menu.
Martva - 29 Marca 2008, 09:21
Nokia ma bardziej intuicyjne, zdecydowanie
GAndrel - 29 Marca 2008, 09:44
Było trzaba brać Nokię.
Google Maps zainstalowane, mobber zainstalowany. Warto coś jeszcze instalować?
Martva - 29 Marca 2008, 10:20
Mówiłam ze chcę Nokię albo SE, albo mówiłam niewyraźnie albo nie mieli Nokii spełniających moje oczekiwania
Umiem robić zdjęcia, ustawiłam sobie dzwonek, wiem jak napisać SMSa, na początek wystarczy. Muszę jeszcze dorwać takie różne do słuchania, mam nadzieję że nie będą droższe niż sam telefon
Taselchof - 29 Marca 2008, 11:21
no do SE oprzyrządowanie jest dość drogie chociażby Memorki ja miesiąc temu kupiłem sobie SE K800i i jestem w pełni usatysfakcjonowany
Iscariote - 29 Marca 2008, 11:37
theme creator - tutaj macie prgram do robienia motywów na SE. Ja sobie zrobiłem motyw z Bleachem na mojego K800i. (tego akurat modelu nie ma do wyboru, ale bierzemy podobny z takim samym ekranem i jest git).
oficjalne dodatki SE są drogie. Memokę dostałem w promocyjnej cenie kupując przez neta więc źle nie było. Ale odradzam kupowanie niefirmowych przejsciówek na zwykłe słuchawki. po kilku dniach mi się zepsuła.
Martva - 29 Marca 2008, 12:04
Cytat | no do SE oprzyrządowanie jest dość drogie |
To mnie pocieszyłeś.
Taselchof - 29 Marca 2008, 12:34
no ja też zakupiłem memorke przez neta słuchawki dodali i nie są aż takie tragiczne a sterowanie intuicyjne i dość łatwe
Witchma - 29 Marca 2008, 12:42
e tam, drogie, teraz już wszystko dostaje się w zestawie...
Martva - 29 Marca 2008, 12:48
No ja właśnie nie dostałam. Nie dostałam również ładowarki, więc wróciłam i przy okazji zapytałam o słuchawki, bo mnie siostra szturchnęła że powinnam - i dowiedziałam się że nie, słuchawki muszę osobno. Kijowo trochę.
GAndrel - 29 Marca 2008, 12:58
A ja dostałem w zestawie wszystko co niezbędne, czyli małą kartę pamięci (od razu została wymieniona na 1GB), przejściówkę na normalnego mini jacka, kabel USB i oczywiście ładowarkę. Na Allegro już kupiłem kabel USB ładujący . A gdzieś indziej słuchawki bluetooth Motorola S9. Zestaw kompletny.
EDIT: Przewodowy zestaw słuchawkowy też oczywiście w zestawie jest.
Witchma - 29 Marca 2008, 12:59
Martva napisał/a | No ja właśnie nie dostałam. |
to gdzie Ty to kupowałaś?
Taselchof - 29 Marca 2008, 13:05
czyli nic ci nie dali gdzie sprzedają komórkę bez ładowarki
Martva - 29 Marca 2008, 15:24
W Erze. ładowarkę dostalam, tylko musiałam po nią wrócić.
Fearfol - 29 Marca 2008, 18:11
www.n70.com.pl coś dla posiadaczy modeli z N-series. Bardzo fajne forum pełne różnych ciekawych rzeczy.
Piech - 31 Marca 2008, 23:52
Cytat | Badania przeprowadzone przez dr. Vini Khurana, jednego z najlepszych neurochirurgów na świecie, dowodzą, że jest wiele przykładów na to, że używanie przez 10 lat komórki może ponad dwukrotnie zwiększyć ryzyko wystąpienie raka mózgu. |
http://wiadomosci.onet.pl...rosow,item.html
Cytat | Brain expert warns of huge rise in tumours and calls on industry to take immediate steps to reduce radiation |
http://www.independent.co...ing-802602.html
Fearfol - 8 Maj 2008, 14:54
Niepokoi mnie drastycznie obniżona telefonów Noki z N-series, lecą łeb na szyję, np : będąc ostatnio w komisie facet spytany ile by chciał za jeszcze nie roczną N-70'tkę odpowiedział , że 200 zł !!! wiem że chciał mnie nabić w butelkę, ale sprawdziłem później na allegro ceny i nowa kosztuje 500 z kawałkiem, to o 270 zł mniej niż rok temu. Uważacie że takie spadki są normalne ?
hrabek - 8 Maj 2008, 15:01
A co ty myslisz? Co tydzien wychodzi nowy telefon kazdego producenta. Telefon roczny ma juz swojego nastepce, nie dziwne chyba, ze cena starego modelu spada. Tak samo jak z komputerami.
Fearfol - 8 Maj 2008, 15:06
ale uważasz spadek w takim tempie za normalny ? spadek prawie o 1/3 dawnej wartości. Mimo wszystko facet w komisie z pewnością chciał mnie oszukać dając za telefon jeszcze na gwarancji 2 stówki.
hrabek - 8 Maj 2008, 15:16
Czemu oszukac? Nowy, jak sam powiedziales kosztuje 500zl. Czyli uzywane chodza po 300zl. On ci da 200 i za 300 sprzeda, zarobi stowe. Na telefonie za 200zl to duzo, ale on wyklada gotowe i nie wie, czy go sprzeda szybko czy nie. Jak go wstawisz w komis pewnie dostaniesz wiecej, ale nie od razu.
A spadek cen uwazam za normalny, jak najbardziej. Widziales jak tanieja karty pamieci? Roznica miedzy Nokia N95 4GB, a 8GB to roznica 100zl w cenie karty. A przeciez jeszcze niedawno bylo to wiecej. Do tego telefon jest na rynku juz jakis czas, rynek sie nasyca i po pol roku placisz nie za nowinke techniczna, tylko za cos co juz jakis czas jest. W przypadku N95, za chwile wchodzi N96, wiec N95 znowu potanieje, bo kto kupi starszy telefon w cenie nowszego?
jelun - 3 Września 2008, 19:09
Nokia 6310i...
Rafał - 15 Października 2008, 12:27
Rozebrałem sobie na kawałeczki jakąś Nokię, już z aparatem i bajerami i ... poczułem upływ czasu. To już jest jeden scalak, niesamowity stopień integracji, tak naprawdę dzwoni się z układu scalonego. Poziom promieniowania z anteny wewnątrz obudowy musi być bardzo wysoki, bo poszczególne mikrokości są bardzo silnie ekranowane, niektóre podwójnie. Płytka posiada druk warstwowy co najmniej podwójny, najsłabszy jest wyświetlacz. Mogę teraz spoko prorokować : nie ma problemu z pocienieniem telefonu, spokojnie można go spłaszczyć do 3 - 4 mm. W zasadzie można go będzie wsadzić nawet do ołówka, zegarka, czegokolwiek. Zmienić się musi bateria oraz wyświetlacz.
Ciekawe czy uda mi się pstryknąć fotki pod mikroskopem.
|
|
|