To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Jakub Małecki

Chal-Chenet - 23 Października 2008, 15:03

:(
Nie będzie więcej horrorów?

A jak obyczajowo to chociaż niech będzie z takimi emocjami jak w "Każdy umiera za siebie".

Kuba - 23 Października 2008, 18:41

Takie jest założenie :-)
Virgo C. - 23 Października 2008, 20:17

Ja po przeczytaniu Błędów (jakoś we wrześniu chyba jeszcze) miałem odczucia identyczne jak Krasnola. Cóż, nie do każdego można trafić :wink:
Krasnola - 26 Października 2008, 08:43

Kuba,w końcu przeczytałam "Błędy". Czytało się trudno, naprawdę. O błędach językowych nie wspomnę, bo mrowie.
Ale ostatecznie wrażenie książka zostawiła dobre, wątek diabelsko-anielsko-boski i filozoficzne tło dały duży plus. Rozwijaj się, chłopie, bo potencjał masz :)
Tylko posiedź poćwicz trochę posługiwanie się językiem na piśmie (albo nie przejmuj się tym, bo ja strasznie czepialska jestem i drażnią mnie jakiekolwiek, nomen omen, błędy).

Piech - 26 Października 2008, 09:58

Lepiej wypisz jakieś przykłady. Może być w wątku językowym. Lekcja przyda się wszystkim.
Kuba - 26 Października 2008, 16:56

Krasnola napisał/a
Kuba,w końcu przeczytałam Błędy. Czytało się trudno, naprawdę. O błędach językowych nie wspomnę, bo mrowie.
Ale ostatecznie wrażenie książka zostawiła dobre, wątek diabelsko-anielsko-boski i filozoficzne tło dały duży plus. Rozwijaj się, chłopie, bo potencjał masz :)
Tylko posiedź poćwicz trochę posługiwanie się językiem na piśmie (albo nie przejmuj się tym, bo ja strasznie czepialska jestem i drażnią mnie jakiekolwiek, nomen omen, błędy).

Dzięki. Siedzę i ćwiczę.

Chal-Chenet - 13 Listopada 2008, 12:47

Kuba, masz jeszcze jedną recenzję Błędów.
mawete - 31 Grudnia 2008, 19:14

Przeczytałem Błędy. Niezłe, końcówka dużo lepsza niż początek, który jest moim zdaniem niedopracowany. Fajne wizje masz. Polecam wszystkim, którzy lubią psychodeliczne odjazdy. Mi osobiście się podobało.
Chal-Chenet - 2 Stycznia 2009, 14:58

Recenzja Przemytnika cudu.
Kuba - 3 Stycznia 2009, 15:16

Dzięx, Chal.
mawete, miło mi, że Ci się podobało.
Pozdro

Kuba - 11 Lutego 2009, 14:45

Wywiad dla radia. Linkuję, bo padło pytanie o nową powieść. Może kogoś zainteresuje.
http://www.radiomerkury.pl/index.php?art=32037

jewgienij - 11 Lutego 2009, 23:45

Fajny wywiad :D
Czyli udało Ci się zrobić tę książkę o "Conradzie" z notki w Nowe Idzie. Pamiętam, że już czytając notkę, pomyślałem, że super pomysł.
Szybko Ci, kurna, to pisanie idzie :twisted:

Kuba - 12 Lutego 2009, 08:25

No tak, książka jest skończona, ale teraz siedzę i wiele rzeczy zmieniam. Właśnie nie wiem, czy to szybko - dwie pierwsze, które opublikowałem, to w sumie objętościowo jedna porządna powieść, więc szału nie ma. A że marginesy na pół strony i czcionka dla ślepych to potem wychodzi tego niby tyle :-) Natomiast "Dżozef" to będzie książka już ciut większa.
Agi - 12 Lutego 2009, 08:43

Posłuchałam, wielką miłośniczką horrorów nie jestem, ale może się skuszę.
Virgo C. - 12 Lutego 2009, 10:35

Wywiad faktycznie zacny :D
W sumie ostatnio się przymierzałem żeby kupić Przemytnika cudu ale jak już miałem sięgać to mi się przypomniał fragment recenzji Shadowmage'a (ostatnie zdanie konkretnie) i ostatecznie wziąłem coś innego. Ale może teraz się skusze, od lektury Błędów trochę czasu mineło :)
A Dżozefa z pewnością przeczytam :)

Kuba - 9 Marca 2009, 09:20

Dobrzy ludzie załozyli mi stronę internetową, na której postaram się, w miarę możliwości, pisać coś ciekawego:
www.jakubmalecki.pl

Ziemniak - 9 Marca 2009, 12:08

Wstaw ją sobie do profilu.
Chal-Chenet - 9 Marca 2009, 12:41

Przyjemna stronka, mimo, że dziecko niechciane. ;) Będę zaglądał.
shenra - 9 Marca 2009, 17:13

Ciekawa, zachęcająco jak zwykle piszesz o sobie..zdaje się, że gdzieś to już słyszałam :wink:
Tequilla - 9 Marca 2009, 18:40

Kuba pomysł na "Dżozefa" rewelka, wierze , że wyjdzie książka jak się patrzy - może na Zajdla nawet. Czego ci życzę. ( Chyba, że traktujesz ją bardziej obyczajowo wtedy na Nike:) ).
A strona wygląda fajnie - ciągnij ile dasz rade.:)

Witchma - 9 Marca 2009, 18:41

Tequilla napisał/a
Chyba, że traktujesz ją bardziej obyczajowo

Racja, nazywaj ją realizmem magicznym i wystarczy :)

A stronka wygląda nieźle, mam nadzieję, że będzie się rozwijać.

Ziuta - 9 Marca 2009, 19:01

Będzie dobrze, bylebys zostawił tytuł "Dżozef". Bo jak zauważył Łukasz Orbitowski – była już taka powieść "Idiota", więc głupiec mógłby się kojarzyć.
Kuba - 10 Marca 2009, 08:24

Tequilla napisał/a
Kuba pomysł na Dżozefa rewelka, wierze , że wyjdzie książka jak się patrzy - może na Zajdla nawet. Czego ci życzę. ( Chyba, że traktujesz ją bardziej obyczajowo wtedy na Nike:) ).

Dzięki, Tequilla. Mogę dzisiaj z uśmiechem na twarzy napisać, że "Dżozefa" definitywnie zakończyłem. Wczoraj poszedł w eter, więc teraz tylko obgryzanie paznokci :)

Ziuta napisał/a
Będzie dobrze, bylebys zostawił tytuł Dżozef. Bo jak zauważył Łukasz Orbitowski – była już taka powieść Idiota, więc głupiec mógłby się kojarzyć.

Tu się ciągle głowię. Różni mi różnie radzą, ale chyba "Dżozef" zostanie. Zobaczymy.

Tequilla - 10 Marca 2009, 08:55

Popieram Ziutę. Zdecydowanie "Dżozef" - brzmi bardziej intrygująco:)
shenra - 15 Kwietnia 2009, 14:46

Przeczytałam sobie "Błędy"...aj...jak pierwsza część mi się w miarę podobała, to potem niestety równia pochyła. Kuba styl masz, ale ten pomysł kompletnie do mnie nie trafił. Mam nadzieję, że Dżozef jest inny :mrgreen:
Toudisław - 16 Kwietnia 2009, 02:23

Ja przeczytałem Błędy. Bardzo mi sie podobały ;) naprawdę fajne
Kuba - 5 Maj 2009, 12:06

W nowym Grabarzu dość obszerny wywiad ze mną. Puszczam farbę o dwóch nowych książkach, jest też zdjęcie z Budomelem :-)

http://www.grabarz.net/

Virgo C. - 6 Maj 2009, 11:03

Wywiad przeczytany. Jak rozumiem te cztery opowiadania dotychczas opublikowane, a które mają się pojawić w zbiorze to Dłonie, Oko, Śmierć szklanego Kazimierza i Opowieść oszusta ?

Dżosef natomiast zapowiada się coraz bardziej smakowicie :D

Kuba - 7 Maj 2009, 08:24

Virgo C., z tymi starymi tekstami nic jeszcze nie wiadomo, ja ciągle piszę nowe opowiadania, zrobiło mi się ich znacznie więcej niż zamierzałem, więc pewnie któreś "stare" wypadną.
Virgo C. - 7 Maj 2009, 08:35

Jestem ciekaw, bo poza Dłońmi wszystkie mam, a przeczytałbym z przyjemnością Twój debiut :)

Partner forum